Vind hier snel het antwoord op uw vraag over het ESTA Amerika.

Algemene vragen

 • • Wat is een ESTA en hoe werkt het?

  Om de veiligheid van reizen naar de Verenigde Staten te verhogen, zijn de vereisten voor het reizen zonder visum aangescherpt. Vooraf dient u een goedgekeurde ESTA te verkrijgen, want zonder een ESTA krijgt u geen toegang tot Amerika.

  Een ESTA is dan ook geen visum of e-visum, maar een digitale reistoestemming om Amerika binnen te mogen reizen. Door middel van een ESTA is het dus mogelijk geworden om naar Amerika te reizen zonder visum. Andere namen voor een ESTA zijn ook wel: ESTA USA, ESTA US, ESTA VS, ESTA Verenigde Staten en ESTA Amerika.

  Het ESTA is onderdeel van het “Visa Waiver Program” en ESTA staat voor: “Electronic System for Travel Authorization”. Letterlijk vertaald naar het Nederlands: Elektronisch Systeem voor Reistoestemmingen. Het ESTA is dus een elektronisch systeem dat reistoestemmingen voor Amerika uitgeeft door u vooraf te registreren. De ESTA is geïntroduceerd als reactie op 9/11 en vervangt het groene I-94W formulier dat u vroeger in het vliegtuig moest invullen.

  Via deze website kunt u eenvoudig online een ESTA aanvragen. Deze aanvraag duurt ongeveer 5 minuten en de kosten bedragen €29,95 per persoon. Deze zijn te betalen via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Nadat de ESTA USA aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse douane. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

 • • Wat is het verschil tussen een visum en een ESTA?

  Een ESTA is geen visum. Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig indien ze voor een verblijf korter dan 90 dagen naar Amerika reizen. Reizigers die zonder visum reizen moeten echter wel over een geldig ESTA beschikken. Een ESTA goedkoper en eenvoudiger aan te vragen dan een visum. Controleer voor het aanvragen wel of wordt voldaan aan de voorwaarden van het ESTA.

  Reizigers met een geldig visum kunnen naar de USA reizen met het visum voor het doel waarvoor het was afgegeven. Reizigers met een geldig visum Amerika hoeven dan ook geen aanvraag in te dienen voor een ESTA.

  U dient voor een visum Amerika te kiezen als:
  - U meer dan 90 aaneengesloten dagen in de VS wilt verblijven
  - U niet vanwege toerisme of zakelijke redenen naar Amerika wilt reizen
  - U wilt gaan werken in de Verenigde Staten
  - U wilt reizen met een luchtvaartmaatschappij of vervoersbedrijf dat niet samenwerkt met het "Visa Waiver Program"
  - U vanwege de “Immigration and Nationality Act (212)” niet wordt toegelaten

  Lees meer over het ESTA Amerika aanvragen of over het visum Amerika.

 • • Wat zijn de voordelen van een ESTA Amerika?

  Een ESTA dient u verplicht voorafgaand aan uw reis aan te vragen. Voorheen kon u met een I-94W formulier naar de VS reizen. Echter als reactie op 9/11 is het ESTA ingevoerd om de veiligheid van vliegreizen en bootreizen naar de VS te verhogen. Doordat u een ESTA vooraf aanvraagt, scheelt dit veel tijd tijdens uw reis en voorkomt het wachttijden op het vliegveld. Hierdoor kunt u nu doorlopen na aankomst op het vliegveld, omdat het ESTA direct wordt gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de douane.

  Enkele andere voordelen:
  - Betaal veilig en vertrouwd via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.
  - Wij controleren elke aanvraag handmatig voordat we deze definitief in behandeling nemen.
  - Met onze Nederlands en Engels sprekende klantenservice staan wij u graag persoonlijk te woord bij vragen.
  - Ook bij een vertraagde goedkeuring ontvangt u uw reistoestemming automatisch per e-mail zodra deze beschikbaar is.

 • • Wat zijn de nadelen van een ESTA USA?

  Er zijn ook een aantal nadelen aan het ESTA:
  - Als u de toegang wordt ontzegd, dan heeft u niet het recht om beroep aan te tekenen tegen een beslissing met betrekking tot toelaatbaarheid.
  - Als blijkt dat u de voorwaarden voor het ESTA heeft geschonden, dan heeft u eveneens geen recht op herziening of beroep, anders dan op basis van een asielaanvraag, tegen uitzettingsprocedures voortvloeiend uit een aanvraag voor toelating tot het Visa Waiver Program.
  - Het is niet toegestaan om uw niet-immigrantenstatus te veranderen of te verlengen.

 • • Wanneer en hoe ontvang ik mijn ESTA?

  Een ESTA formulier invullen duurt ongeveer vijf minuten. Zodra de bijbehorende betaling is verwerkt, wordt de aanvraag in behandeling genomen. Indien de aanvrager heeft gekozen voor een spoedaanvraag, wordt gemiddeld 17 minuten na het verwerken van de betaling een ESTA toegekend. Dit kan in uitzonderlijke situaties wat langer duren, tot maximaal 72 uur. Echter, 96% van alle spoedaanvragen resulteert binnen 20 minuten in een goedgekeurd ESTA.

  De reden dat sommige aanvragen wat langer op zich laten wachten (vrijwel nooit langer dan een paar uur) is als volgt: alle aanvragen worden door het computersysteem van US Customs and Border Protection volledig geautomatiseerd gekeurd. De meeste aanvragen worden direct goedgekeurd. In bepaalde gevallen beslist het computersysteem echter dat de aanvraag handmatig moet worden beoordeeld door een douanier. Bij deze handmatige beoordelingen hangt het er vanaf hoe druk het op dat moment is bij de Amerikaanse douane. VisumBuitenland.nl heeft geen enkele invloed op de verwerkingstijd van het ESTA vanaf het moment dat deze in behandeling is genomen door US Customs and Border Protection.

  Indien u een ESTA heeft aangevraagd maar deze nog niet heeft ontvangen, controleer dan eerst de map met ongewenste e-mail in uw e-mailprogramma. Deze map heet soms ook wel spambox of junkmail folder. U kunt tevens 24 uur per dag de status van uw aanvraag online bekijken.

  

Heeft u haast? Vraag dan met spoed een ESTA voor Amerika aan. Dat doet u door het normale formulier in te vullen en de optie “spoed” aan te vinken. De toeslag hiervoor bedraagt €5,00. Spoedaanvragen worden sneller behandeld.

 • • Ik heb een ESTA aangevraagd, maar (nog steeds) niet ontvangen?

  Direct nadat u de betaling voor het ESTA heeft voldaan, ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging dat de aanvraag in behandeling wordt genomen.

  Heeft u deze e-mail niet gehad? Bekijk dan eerst de map met ongewenste e-mail in uw email inbox, ook wel de spambox of junkmail folder genaamd. Is ook hier geen e-mail te vinden van de afzender support@visumbuitenland.nl? Probeer dan de status van uw aanvraag online op te zoeken.

  Lukt dat ook niet? Neem dan contact met ons op. Als u binnen vier dagen vliegt, bel ons dan direct op telefoonnummer +31 85 0014 085. Heeft u geen e-mail ontvangen maar vliegt u pas over meer dan vier dagen? Stuur dan een e-mail naar support@visumbuitenland.nl en voeg als bijlage een betalingsbewijs van het ESTA toe. Wij gaan dan de volgende dag zorgen dat uw aanvraag in behandeling wordt genomen, waardoor u deze nog ruim op tijd ontvangt. LET OP: wij zijn één van de vele visumbureaus die het ESTA kunnen regelen. Alleen als u uw aanvraag bij VisumBuitenland.nl heeft ingediend, kunnen wij u helpen.

  Heeft u wel een e-mail ontvangen met de bevestiging dat wij uw aanvraag in behandeling hebben genomen, maar heeft u niet binnen 3 uur de bevestiging ontvangen van een toegekend (of afgekeurd) ESTA? Indien u binnen vier dagen vliegt kunt u ons het beste direct bellen op telefoonnummer +31 85 0014 085. Vliegt u pas over meer dan vier dagen, stuur dan een e-mail naar support@visumbuitenland.nl.

Vragen over het ESTA aanvragen

 • • Hoe kan ik een ESTA aanvragen?

  Een ESTA moet u verplicht online aanvragen om naar Amerika te reizen zonder visum. Om een ESTA aan te vragen, dient u het ESTA-aanvraag formulier online in te vullen. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de betaalpagina, waar u veilig, gemakkelijk en snel kunt betalen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.  Hierna gaan we direct met uw aanvraag aan de slag. U ontvangt altijd binnen 72 uur een e-mail waarin staat of uw ESTA is goedgekeurd of afgekeurd. Vrijwel alle aanvragen worden goedgekeurd, maar dit is vooraf nooit te garanderen. Heeft u sneller een ESTA nodig? Vink dan de optie “spoed” aan in het ESTA formulier. Spoedaanvragen worden in 96% van alle gevallen binnen 20 minuten toegekend.

 • • Wat heb ik nodig bij een ESTA aanvraag?

  Om een ESTA aan te vragen, dient u het aanvraagformulier online in te vullen. Belangrijk is dat u uw paspoort bij de hand heeft, welke nog minimaal tot het einde van uw verblijf in de VS geldig is. Na het invullen van de benodigde gegevens wordt u automatisch doorverwezen naar de betaalpagina, waar u veilig, gemakkelijk en snel kunt betalen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

 • • Kan ik een ESTA USA met spoed aanvragen?

  Met spoed een ESTA nodig? Geen probleem. Maak dan gebruik van de spoedprocedure voor het ESTA Amerika. U dient hiervoor het normale aanvraagformulier in te vullen en hierin de optie “spoed” aan te vinken. Als u spoedaanvraag indient, wordt deze direct in behandeling genomen en ontvangt u gemiddeld na 17 minuten een ESTA. Dit is een gemiddelde levertijd en hierover kunnen geen garanties worden gegeven. In extreem zeldzame gevallen kan ook een spoedaanvraag pas na 72 uur uitsluitsel opleveren. Bij 96% van alle spoedaanvragen wordt echter binnen 20 minuten een ESTA toegekend.

 • • Wanneer kan ik een ESTA aanvragen?

  U kunt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar een ESTA aanvraag indienen, dus ook in het weekend en op feestdagen. Wij raden u aan om uw ESTA minimaal 72 uur voor aanvang van uw reis aan te vragen. Ondanks dat 96% van alle aanvragen binnen 20 minuten worden goedgekeurd, kan het voorkomen dat handmatige controle door de US Customs and Border Protection resulteert in vertraging, tot maximaal 72 uur.

  Het ESTA is altijd gekoppeld aan één paspoort. Dat wil dus zeggen dat als uw paspoort niet meer geldig is, ook uw ESTA komt te vervallen. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u het ESTA heeft aangevraagd het land betreden. Bekijk dus altijd of uw paspoort nog wel lang genoeg geldig is, en vraag zo nodig een nieuw paspoort aan. Ook moet uw paspoort tot minimaal het einde van uw verblijf in de USA geldig zijn. Lees meer over de geldigheid van het ESTA.

 • • Wie moet een ESTA aanvragen?

  Een ESTA is verplicht voor iedereen die naar de Verenigde Staten van Amerika wil reizen en geen Amerikaans paspoort of Amerikaans visum heeft. Een ESTA aanvragen is eenvoudiger en goedkoper dan een visum en voldoet indien u niet langer dan 90 dagen in de Amerika wilt blijven en niet van plan bent om hier te gaan werken. Als u op vakantie gaat in de VS, er zaken gaat doen of op doorreis bent en tussendoor landt in Amerika, is een ESTA noodzakelijk.

  Ook kinderen – met of zonder begeleiding – moeten in het bezit zijn van een eigen ESTA om de VS in te mogen reizen. Het is niet mogelijk om een ESTA aan te vragen voor kinderen die in het paspoort van hun ouders staan. Elk kind heeft dan ook zijn of haar eigen paspoort nodig om naar de VS te kunnen reizen. Ouders mogen uiteraard wel een ESTA aanvragen namens hun kind.

  Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een ESTA. Lees hiervoor ook de vraag: “Wanneer kom ik in aanmerking voor een ESTA-reistoestemming?”.

 • • Mag ik een ESTA aanvragen voor anderen?

  Dat mag. U kunt in één aanvraag direct alle medereizigers invullen, zowel familie als overige medereizigers. Ook als u zelf niet meereist kunt u een ESTA aanvragen voor een ander. Uiteraard dient u wel over toestemming en alle benodigde gegevens te beschikken om een ESTA aan te vragen voor een ander, zoals de reisdetails en paspoortgegevens van de reizende.

 • • Kom ik in aanmerking voor een ESTA-reistoestemming?

  U komt in aanmerking voor een ESTA-reistoestemming indien u:
  - Van plan bent om voor maximaal 90 dagen naar de Verenigde Staten op reis te gaan met als doel om zaken te doen, vakantie te vieren of op doorreis te gaan.
  - Een geldig paspoort heeft met de Belgische of Nederlandse nationaliteit. Daarnaast dient u ook van één van deze landen staatsburger te zijn.
  - Bij aankomst in de Verenigde Staten beschikt over een ticket voor een terugvlucht of doorvlucht naar een ander land, en deze kunt laten zien aan de douane om aan te tonen dat u van plan bent Amerika weer te verlaten.
  - Aankomt met een luchtvaartmaatschappij of ander vervoersbedrijf dat is aangesloten bij het Visa Waiver Program.
  - De reis niet eindigt in aaneengesloten grondgebied of aanliggende eilanden, tenzij de reiziger een ingezetene is van een van die gebieden.
  - Kunt aantonen aan de inspecterende beambte van de Amerikaanse Customs and Border Protection (douane) dat u gerechtigd bent om toegelaten te worden onder het Visa Waiver Program en dat u niet ontoelaatbaar bent onder de Immigration and Nationality Act.
  - Afstand doet van enig recht op herziening van of beroep tegen de toelatingsbeslissing van de beambte van de Amerikaanse Customs and Border Protection of op het aanvechten, anders dan op basis van een asielaanvraag, van uitzettingsprocedures die voortvloeien uit een aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Program.
  - Opnieuw bevestigt door het afgeven van biometrische identificatiemiddelen (met inbegrip van vingerafdrukken en foto’s) gedurende verwerking bij aankomst in de Verenigde Staten, dat u afstand doet van alle rechten op herziening van of beroep tegen het toelatingsbesluit van de beambte van de Amerikaanse Customs and Border Protection of op het aanvechten, anders dan op basis van een asielaanvraag, van uitzettingsprocedures die voortvloeien uit een aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Program.
  - Mogelijk een bedreiging kunt vormen voor het welzijn, de gezondheid, veiligheid of beveiliging van de Verenigde Staten.
  - Aan alle voorwaarden van enige eerdere toelating onder het Visa Waiver Program heeft voldaan.
  - Een toestemming heeft gekregen om door middel van het ESTA-systeem te reizen. Deze ESTA-reistoestemming ontvangt u na goedkeuring van uw ESTA aanvraag.

  Het is dus verplicht om vooraf een ESTA aan te vragen om de USA binnen te mogen reizen als u in aanmerking komt voor een ESTA.

 • • Moet ik alle verplichte velden tijdens de aanvraag invullen?

  Alle vragen in het ESTA formulier die voorzien zijn van een asterisk (*) moeten altijd worden beantwoord. Vragen die niet voorzien zijn van een asterisk zijn optioneel. Het is niet verplicht om al een verblijfplaats en/of contactpersoon in de Verenigde Staten in te vullen.

 • • Moet ik al specifieke reisplannen hebben voor de aanvraag?

  U kunt een ESTA aanvragen als u nog geen specifieke reisplannen heeft. Wel moet uw verblijf in Amerika het doel hebben om zaken te doen, vakantie te hebben of om door te reizen. Specifiekere reisplannen zijn dus niet verplicht ten tijde van de aanvraag, echter heeft u wel een contactpersoon in de Verenigde Staten nodig.

  Het kan zijn dat u meerdere verblijfsadressen heeft in Amerika. In dit geval hoeft u alleen het eerste adres op te geven waar u zult verblijven in Amerika. Indien er geen compleet adres bekend is, kunt u ook enkel de naam van uw accommodatie of de plaats waar u verblijft invullen.

 • • Staat er een 0 (het cijfer nul) of een O (de letter) in mijn paspoortnummer?

  Nederlandse documentnummers bevatten nooit de letter ‘O’, maar kunnen wel het cijfer ‘0’ bevatten. Lijkt het alsof er in uw paspoort een letter O staat? Ook dan gaat het om het cijfer ‘0’ (nul). Verder is het belangrijk om te weten dat een Nederlands documentnummer 9 karakters lang is.

  Een Belgisch documentnummer kan wel de letter(s) ‘O’ en/of cijfer(s) ‘0’ bevatten. Een Belgisch documentnummer is 8 karakters lang en begint altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers. Lees ook ESTA aanvragen? Pas op met letters in het paspoort.

 • • Mijn kind staat in mijn paspoort; moet ik ook een ESTA aanvragen voor mijn kind?

  Ook kinderen – met of zonder begeleiding – zijn verplicht om hun eigen ESTA-reistoestemming aan te vragen voordat ze naar de VS reizen, mits ze geen geldig paspoort hebben. Kinderen die op het paspoort van hun ouders staan, komen niet in aanmerking voor een ESTA. Om wel in aanmerking te komen voor een ESTA dienen zij hun eigen geldige paspoort te bezitten.

 • • Waarom zijn mijn werkgevers gegevens benodigd?

  Deze gegevens zijn benodigd omdat u moet kunnen aantonen dat u niet van plan bent om in Amerika te gaan werken of hierheen wilt reizen om te gaan emigreren. Uw werkgevers informatie helpt bij het aantonen dat u aan deze eis voldoet. Indien u geen werkgever heeft, hoeft dit geen probleem op te leveren bij de aanvraag van een ESTA, omdat ook naar andere aspecten van uw aanvraag wordt gekeken bij de beoordeling.

  Vul hier niet in wat uw huidige beroep is, maar of u een werkgever heeft en wie dat is.

 • • Ik heb een nieuw paspoort, moet ik nu een nieuwe aanvraag starten?

  Ja, als u een nieuw paspoort heeft ontvangen na het indienen van uw ESTA-aanvraag, is het noodzakelijk om opnieuw een ESTA aan te vragen. Uw oude ESTA is niet meer geldig omdat de gegevens op het ESTA altijd overeen moeten komen met de gegevens in uw paspoort (waaronder het paspoortnummer). Helaas geeft de douane van de VS geen geld terug als u een ESTA niet gebruikt; ook niet als dat komt doordat u een nieuw ESTA moet aanvragen vanwege een nieuw paspoort.

 • • Wanneer moet ik opnieuw een ESTA aanvragen?

  U dient een nieuwe ESTA aanvraag in te dienen in de volgende situaties:
  - Als uw huidige ESTA-reistoestemming niet meer geldig is en u opnieuw naar Amerika wilt reizen.
  - Als u een nieuw paspoort hebt gekregen nadat u uw ESTA heeft aangevraagd. Het paspoort is namelijk gekoppeld aan uw ESTA-reistoestemming. Ook als uw paspoort verloopt voor het einde van uw reis in Amerika, dient u een nieuw paspoort aan te vragen alsmede een nieuwe ESTA-aanvraag in te dienen. Uw paspoort moet tot minimaal het einde van uw verblijf in Amerika geldig zijn.
  - U uw naam, geslacht of nationaliteit hebt veranderd.
  - Als u in uw ESTA-aanvraagformulier achtergrondvragen heeft beantwoord met “Ja”, die u nu (na wijziging van omstandigheden) met nee zou beantwoorden.

  Indien het noodzakelijk is om wijzigingen aan te brengen in uw ESTA, lees dan het kopje “Wijzigen, annuleren en afwijzing” hoe dit werkt.

 • • Kan ik een ESTA aanvragen als ik statushouder ben?

  Statushouders (vluchtelingenstatus) die in Nederland wonen en in het bezit zijn van een verblijfsvergunning, kunnen geen ESTA aanvragen. Alleen als een officieel Nederlands paspoort is afgegeven, mag een reiziger een ESTA aanvragen. Bent u statushouder en heeft u wel een verblijfsvergunning maar geen Nederlands paspoort? Neem dan contact op met het consulaat van de Verenigde Staten.

 • • Heb ik een ESTA nodig voor mijn cruise?

  Ja. Als u over land of zee/water (per vliegtuig of cruiseschip) aankomt in de Verenigde Staten van Amerika, moet u vooraf een ESTA aanvragen. Al bij het inchecken op de vlucht en bij het aan boord treden van de boot vindt de controle plaats. Alleen als u Amerika over land binnentreedt (via Canada of Mexico), hoeft u geen ESTA aan te vragen.

 • • Wanneer hoef ik geen ESTA Amerika aan te vragen?

  Indien u langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten van Amerika wenst te verblijven, of indien u met een ander reisdoel reist dan zaken of toerisme, is het noodzakelijk een visum aan te vragen in plaats van een ESTA. In de volgende gevallen is het niet noodzakelijk een ESTA of visum aan te vragen:
  - Als u in al het beschikt over een Amerikaans visum, een geldige Amerikaanse verblijfsvergunning of de Amerikaanse nationaliteit.
  - Als u Amerika betreedt over land, dus via Canada of Mexico, hoeft u geen ESTA aan te vragen maar moet u een I-94W formulier invullen bij de grensovergang.

 • • Is het aanvragen van een ESTA veilig?

  Indien u een aanvraag indient via deze website, wordt altijd gebruikgemaakt van Secure Socket Layer (SSL). Met Secure Socket Layer beveiligen we de communicatie van de data van uw computer naar onze server. Via deze manier zullen uw gegevens dus altijd worden beschermd.

  Wij gebruiken uw gegevens enkel en alleen voor de verwerking van uw ESTA aanvraag. Daarnaast respecteren wij de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft tijdens uw aanvraag vertrouwelijk wordt behandeld. Belangrijk om te weten is dat uw gegevens niet worden verkocht en ook niet worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook. Verder bieden wij veilige online betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Vragen over het ESTA

 • • Hoelang is een ESTA geldig?

  Een ESTA-reistoestemming is in principe 2 jaar geldig vanaf de datum dat deze is toegewezen. Deze datum staat op het digitale formulier, welke u per e-mail ontvangt na goedkeuring. Het kan echter voorkomen dat een ESTA eerder verloopt, indien deze om wat voor reden dan ook eerder wordt ingetrokken of omdat uw paspoort eerder verloopt. Uw paspoort is gekoppeld aan de ESTA-reistoestemming; u moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag heeft gedaan, het land betreden. Over het algemeen is uw ESTA dus 2 jaar geldig of tot uw paspoort verloopt.

  Let op: dat het ESTA twee jaar geldig is, betekent niet dat reizigers met een ESTA twee jaar aaneengesloten in Amerika mogen verblijven. Een belangrijke voorwaarde van het ESTA is immers dat elk verblijf in Amerika beperkt blijft tot maximaal 90 dagen. Gezien de lange geldigheidsduur van twee jaar wordt aangeraden de aanvraag al ruim voor vertrek aan te vragen. Sporadisch kan het voorkomen dat de ESTA-reistoestemming niet dezelfde dag wordt toegewezen, bijvoorbeeld indien een handmatige steekproefcontrole wordt uitgevoerd door de Amerikaanse immigratiedienst.

 • • Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

  Het Visa Waiver Program, het Amerikaanse programma waaronder de ESTA-reistoestemming wordt toegekend, kent een aantal vereisten:
  - Allereerst dient uw paspoort geldig te zijn gedurende uw gehele verblijf in Amerika. Uw paspoort is gekoppeld aan het ESTA; u moet dus met hetzelfde paspoort reizen als waarmee u de aanvraag heeft gedaan. Indien u een nieuw paspoort in gebruik neemt, vervalt direct de rechtsgeldigheid van een eerder aangevraagd ESTA. In dat geval dient u dan ook een nieuw ESTA aan te vragen.
  - Het paspoort dient een machine-leesbare zone te hebben op de pagina met de persoonsgegevens. Hier voldoen alle Nederlandse en Belgische paspoorten aan.
  - Het paspoort dient een digitale chip te hebben die biometrische gegevens over de houder van het paspoort bevat. Om te kijken of uw paspoort deze chip heeft, kunt u zoeken naar het e-symbool op het paspoort. Deze is te vinden op de omslag van het paspoort, houderpagina of het schutblad voor en achter.
  Het e-symbool:
  Symbool elektronisch paspoort
  E-symbool: symbool voor elektronisch paspoort. Het e-symbool is een symbool bestaande uit een rechthoek waaruit van zowel links als rechts midden een uitsparing naar het midden loopt, waarbij deze uitsparing in het midden van deze rechthoek een cirkel vormt.

  Een eventueel Nederlands of Belgisch noodpaspoort dient ook een elektronisch paspoort te zijn. Met een noodpaspoort in de vorm van slechts papier (en dus zonder e-symbool en digitale chip), kunt u geen ESTA verkrijgen, omdat een elektronisch noodpaspoort noodzakelijk is. Hier zit namelijk wel de benodigde digitale chip in.

 • • Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn?

  Hieraan zijn geen eisen gesteld; wel moet uw paspoort nog ten minste geldig zijn tot en met het einde van uw verblijf in de Verenigde Staten van Amerika.

 • • Vanaf wanneer treedt de ESTA USA in werking?

  Uw ESTA-reistoestemming is geldig vanaf het moment dat deze wordt toegewezen. Vanaf deze datum is uw ESTA over het algemeen 2 jaar geldig. Deze geldigheidsdatum staat op het digitale formulier welke u per e-mail heeft ontvangen.

  Let op: uw paspoort is gekoppeld aan de ESTA-reistoestemming; u moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag heeft gedaan, het land betreden. Als u een nieuw paspoort krijgt, dient u deze te gebruiken bij een nieuwe aanvraag voor een nieuwe ESTA-reistoestemming.

  Nadat de ESTA Amerika aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse douane.

 • • Kan ik met een ESTA vaker naar de USA reizen?

  Ja, dit kan mits de geldigheidsduur van uw ESTA nog niet is verlopen. Om te weten te komen hoelang uw ESTA geldig is, kunt u het antwoord op de vraag: “Hoelang is een ESTA geldig?” bekijken. Let er wel op dat elk verblijf in de USA niet langer dan 90 dagen mag duren.

  Belangrijk om te onthouden is dat u bij elke nieuwe reis naar Amerika controleert of uw paspoort nog geldig is en of dit nog steeds hetzelfde paspoort is als waarmee u de ESTA heeft aangevraagd. Uw paspoort is gekoppeld aan de ESTA-reistoestemming, u moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag destijds heeft gedaan, het land betreden. Als u een nieuw paspoort krijgt, dient u deze te gebruiken bij een nieuwe aanvraag voor een nieuwe ESTA-reistoestemming.

 • • Hoelang mag ik maximaal in de Verenigde Staten verblijven?

  Als u een ESTA-reistoestemming ontvangt, mag u totdat deze reistoestemming vervalt, bij elk bezoek maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Als u van plan bent om langer te verblijven dan 90 dagen, dient u een visum Amerika aan te vragen bij het Amerikaanse consulaat of de Amerikaanse ambassade.

  Als uw ESTA verloopt terwijl u in de USA bent, hoeft dat geen gevolgen te hebben voor uw vertrek.

 • • Hoe verleng ik de geldigheid van mijn ESTA?

  Als uw ESTA verloopt en u opnieuw naar de USA wilt reizen, dan moet u een nieuw ESTA aanvragen. Bestaande ESTA-reistoestemmingen kunnen namelijk niet verlengd worden. Als uw ESTA verloopt terwijl u in Amerika bent, hoeft dat geen gevolgen te hebben voor uw vertrek.

  U kunt voordat uw bestaande ESTA-reistoestemming verloopt, al een nieuwe ESTA-reistoestemming aanvragen. Nadat uw nieuwe ESTA-reistoestemming is goedgekeurd, wordt een eerder afgegeven reistoestemming ongeldig verklaard. Uw nieuwe ESTA vervangt dan uw vorige ESTA. Lees hier hoelang het ESTA geldig is.

 • • Mag ik werken met een ESTA in de VS?

  In de Verenigde Staten werken met een ESTA mag alleen indien dit valt onder een zakenreis. Het is niet toegestaan in dienst te treden van een Amerikaanse werkgever. Indien u op het moment van de ESTA-aanvraag geen werkgever hebt hoeft dit geen probleem te zijn voor de verwerking van uw aanvraag.

  Indien u in dienst wilt treden bij een Amerikaanse werkgever, dan moet u een visum Amerika aanvragen.

 • • Waarom kost een ESTA USA geld?

  Voor de verwerking van uw ESTA-aanvraag hanteren wij een tarief van €29,95. Indien u de aanvraag indient via deze website en daarbij gebruikmaakt van iDEAL of Bancontact, zijn er geen bijkomende kosten. Het tarief is inclusief consulaire kosten ($10,00), transactiekosten ($4,00), koersopslag (2,5%), verwerkingskosten, BTW en eventuele hulp bij de aanvraag. Indien gewenst kunt u ook betalen met PayPal of creditcard. Tevens staat onze klantenservice altijd klaar voor uw vragen met een Nederlands en Engelssprekende specialist.

  Mocht uw ESTA worden afgewezen, dan ontvangt u het volledige bedrag binnen 10 werkdagen terug op uw rekening en maakt u dus geen enkele kosten.

 • • Wat houdt het “Visa Waiver Program” precies in?

  Het “Visa Waiver Program” maakt het voor mensen met diverse nationaliteiten mogelijk om naar de Verenigde Staten te reizen zonder visum (voor zaken of plezier en waarbij het verblijf in Amerika niet langer dan 90 dagen duurt). Voor alle reizigers die hieronder vallen is het verplicht om een ESTA-reistoestemming aan te vragen voordat ze Amerika mogen betreden.

  Belangrijk om te weten is dat om te worden toegelaten, geëist wordt dat u afstand doet van enig recht op herziening van of beroep tegen de toelatingsbeslissing van de beambte van de Amerikaanse Customs and Border Protection of op het aanvechten, anders dan op basis van een asielaanvraag, van uitzettingsprocedures die voortvloeien uit een aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Program.

  Een ESTA-reistoestemming geeft alleen toestemming om Amerika binnen te mogen reizen, zonder dat u een visum nodig heeft. Dit geldt voor alle reizen over de lucht of zee, en voor iedereen die een Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft. Tevens heeft u een ESTA nodig indien u slechts op doorreis bent door Amerika (en bijvoorbeeld het vliegveld niet hoeft te verlaten).

 • • Kom ik gegarandeerd met een ESTA Amerika binnen?

  Het toegekend krijgen van een ESTA is geen garantie dat u ook daadwerkelijk toegang wordt verleend tot de VS. Bij aankomst kan een beambte van de Customs and Border Protection (douane) alsnog vaststellen dat u de VS niet in mag, bijvoorbeeld als wordt getwijfeld aan de waarheid van de door u gegeven antwoorden bij de ESTA-aanvraag, of als vermoed wordt dat toelating vanwege politieke of veiligheidsredenen niet wenselijk is. Een ESTA is weliswaar verplicht om de Verenigde Staten in te mogen reizen, maar niet de enige voorwaarde om toegelaten te worden.

  Mocht uw ESTA-aanvraag worden afgekeurd (wat bij minder dan 1% van de aanvragen voorkomt), is het nog altijd mogelijk een nieuwe ESTA-aanvraag in te dienen met aangepaste gegevens, of een visum voor de Verenigde Staten van Amerika aan te vragen. Een afwijzing van uw ESTA verbiedt alleen reizen onder het Visa Waiver Progam en is dan ook geen beslissing of u wel of niet in aanmerking kunt komen voor een visum om naar USA te reizen.

 • • Kan ik een ESTA aanvragen als ik een strafblad heb?

  Reizigers die ooit een misdrijf hebben gepleegd, hiervoor hebben terechtgestaan, hiervoor gearresteerd zijn of veroordeeld zijn, kunnen via deze website géén ESTA aanvragen. Om toch naar Amerika te kunnen reizen, kan contact worden opgenomen met de Amerikaanse ambassade.

 • • Ik ben in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest, wat nu?

  Als u na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië bent geweest kunt u via deze website géén ESTA aanvragen. Ook als u een paspoort bezit of ooit heeft gehad van een van deze landen komt u niet in aanmerking voor een ESTA. U kunt contact opnemen met de Amerikaanse ambassade om na te gaan hoe u alsnog naar Amerika kunt reizen. Waarschijnlijk kunt u alsnog naar Amerika reizen als u een visum aanvraagt bij het consulaat.

 • • Heb ik een ESTA nodig voor een overstap in Amerika?

  Ja. Als u per vliegtuig aankomt in de Verenigde Staten, heeft u altijd een ESTA reistoestemming of een visum nodig. Indien u deze niet heeft aangevraagd, wordt u niet toegelaten aan boord van vluchten naar Amerika. Ook als u direct doorvliegt naar bijvoorbeeld Canada, Mexico, een Carribisch eiland, of terug naar Europa, heeft u een ESTA nodig om Amerika in te mogen vliegen. Lees hier meer over het ESTA en een overstap.

 • • Als ik doorreis naar Canada, Mexico of de Caribische eilanden, moet ik dan een ESTA hebben?

  Ook als u een tussenstop heeft in Amerika en op doorreis bent naar Canada, Mexico of de Caribische eilanden heeft u een ESTA-reistoestemming nodig om door te mogen reizen. Dit geldt ook voor een eventuele terugreis, behalve bij een terugreis over land vanuit Canada of Mexico; in dat geval moet u bij de grensovergang een I-94W formulier invullen.

  Elk bezoek aan Amerika mag echter wel maximaal 90 dagen duren, waarbij de dagen dat u verblijft in Canada, Mexico of Caribische eilanden ook meetellen in deze periode. Voor de Caribische eilanden geldt een maximale verblijfsduur van 45 dagen.

Vragen over wijzigen, annuleren en afwijzing

 • • Kan ik de gegevens op mijn ESTA nog wijzigen?

  Voordat u de ESTA aanvraag betaald heeft, kunt u nog alle velden in het aanvraagformulier online wijzigen. Echter, nadat de ESTA aanvraag betaald is, nemen wij deze direct in behandeling en kunt u alleen nog de velden “e-mailadres” en het “verblijfsadres in Amerika” aanpassen (neem hiervoor contact met ons op). Daarom vragen wij u voordat u naar de betalingspagina wordt geleid, om een bevestiging vanaf uw kant dat uw ingevoerde gegevens kloppen. Kijk dit dus goed na.

  Mocht er bij de aanvraag een fout zijn gemaakt, dan kunt u opnieuw een aanvraag indienen. Als de gegevens op uw ESTA niet overeenkomen met uw paspoort, dan is uw ESTA-reistoestemming ongeldig. De eventuele kosten voor een nieuwe aanvraag komen altijd voor uw rekening.

  Let op: het is niet mogelijk om bij afgekeurde ESTA aanvragen de gegevens te wijzigen of deze alsnog te annuleren.

  Wij controleren altijd handmatig uw ESTA-aanvraag. Hoewel wij ons best doen eventuele fouten op te sporen, is VisumBuitenland.nl onder geen enkel beding verantwoordelijk en/of aansprakelijk te stellen voor gegevens die door de aanvrager onvolledig of onjuist zijn ingevuld in het aanvraagformulier.

 • • Kan ik de datum waarop mijn ESTA in gaat wijzigen?

  Nee, het is niet mogelijk de ingangsdatum van uw ESTA-reistoestemming te wijzigen. Als u denkt aan te komen voordat uw ESTA geldig is of te vertrekken nadat het ESTA is verlopen, is het noodzakelijk een nieuwe ESTA aan te vragen. Het is van essentieel belang dat uw ESTA geldig is op het moment dat u arriveert in de Verenigde Staten.

 • • Kan ik mijn ESTA Amerika nog annuleren?

  Dat kan alleen voordat u de betaling van uw ESTA-aanvraag heeft voldaan. Nadat wij de betaling voor uw ESTA hebben ontvangen, gaan we direct aan de slag met het verwerken van de aanvraag. Restitutie van uw betaling is vanaf dat moment niet meer mogelijk.

  Mocht er bij de aanvraag een fout zijn gemaakt, dan kunt u opnieuw een aanvraag indienen. De kosten voor deze nieuwe aanvraag komen geheel voor uw rekening.

 • • Waarom is mijn ESTA aanvraag geweigerd?

  De meeste aanvragen resulteren vrijwel direct in een toegekende ESTA reistoestemming voor Amerika. Het komt echter in zeldzame gevallen voor dat een aanvraag geweigerd wordt. US Customs and Border Protection geeft géén reden af voor de afkeuring van ESTA aanvragen, om privacy en veiligheidsredenen. Aanvragen worden in elk geval geweigerd in het geval dat de reiziger nu of ooit in het verleden:
  - een fout heeft gemaakt in het aanvraagformulier
  - een visum heeft aangevraagd dat is afgewezen
  - een onenigheid heeft gehad met de Amerikaanse immigratiedienst
  - langer in de Verenigde Staten is gebleven dan was toegestaan
  - een andere visumregel heeft overtreden
  - een andere wet in de Verenigde Staten heeft overtreden
  - verdacht wordt van een wetsovertreding (in of buiten de USA)
  - op een watchlist van de immigratiedienst staat
  - geen geldig paspoort heeft
  - in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Libië en/of Jemen is geweest
  - mogelijk een veiligheidsrisico vormt
  - mogelijk een gezondheidsrisico vormt
  - politiek niet gewenst is in de Verenigde Staten
  - niet voldoet aan de voorwaarden van het ESTA

 • • Wat moet ik doen als mijn ESTA aanvraag geweigerd wordt?

  Allereerst is het verstandig te controleren of u al uw paspoortgegevens volledig correct had overgenomen in het ESTA formulier. U kunt in de e-mail met de bevestiging van uw aanvraag zien welke gegevens u in het formulier had ingevuld. Alleen indien u gegevens onjuist had overgenomen heeft het zin om een nieuwe aanvraag voor het ESTA in te dienen.

  Als u uw paspoortgegevens volledig en correct had ingevuld, heeft het geen zin een nieuwe ESTA aanvraag in te dienen. Deze zou namelijk direct weer worden afgekeurd. De enige manier om na een geweigerde ESTA aanvraag alsnog naar de Verenigde Staten te reizen, is door een fysiek visum aan te vragen. Het kan enkele dagen tot enkele weken duren voordat u een fysiek visum ontvangt. U moet in de meeste gevallen zelf naar het Amerikaanse consulaat in Amsterdam komen om enkele vragen te beantwoorden.

  Wij realiseren ons dat dit voor grote problemen kan zorgen. De immigratiedienst is echter niet bijzonder flexibel. Er is slechts een klein aantal uitzonderingen waarbij een spoedprocedure mogelijk is, waaronder het overlijden van een familielid, een urgente medische behandeling of een belangrijke zakelijke bijeenkomst.

  Wilt u weten waarom uw ESTA aanvraag is afgekeurd? US Customs and Border Protection geeft géén reden op voor de afwijzing. Wel kunt u bij de bovenstaande vraag “Waarom is mijn ESTA aanvraag geweigerd?” bekijken wat de meest voorkomende redenen voor afwijzing zijn.

 • • Krijg ik mijn geld terug als ik geen ESTA krijg?

  Wordt uw ESTA-reistoestemming geweigerd? Ongeacht de reden van afwijzing ontvangt u in dat geval automatisch het volledige bedrag binnen 10 werkdagen terug op uw rekening.

 • • Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik geen gebruik maak van mijn ESTA?

  Als uw ESTA-aanvraag wordt goedgekeurd, dan kunt u - in geen enkel geval - uw geld terugkrijgen. Ook niet als u geen gebruikmaakt van het ESTA. Enkel indien uw ESTA-aanvraag wordt afgekeurd door de Amerikaanse douane, ontvangt u het volledige bedrag op uw rekening. Dit gaat automatisch en binnen 10 werkdagen, hiervoor hoeft u dus zelf geen actie te ondernemen.

Overige/andere vragen

 • • Moet ik mijn ESTA Amerika printen?

  Nadat de ESTA Amerika aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse douane. U hoeft het ESTA daarom niet uit te printen en mee te nemen op reis.

 • • Wanneer moet ik voor een visum kiezen i.p.v. een ESTA?

  U dient voor een visum te kiezen als:
  - U langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika wilt verblijven.
  - U in de USA wilt gaan werken.
  - U ontoelaatbaar bent op basis van de Immigration and Nationality Act (212).
  - U naar Amerika reist voor andere doeleinden dan korte termijn toerisme of voor zaken.
  - U naar de Verenigde Staten reist met een luchtvaartmaatschappij of vervoersberdrijf welke niet is aangesloten bij het Visa Waiver Programma. In de praktijk is dit vrijwel alleen aan de orde bij vervoer per privévliegtuig.

  Reizigers met een geldig Amerika visum kunnen naar Amerika reizen met het visum voor het doel waarvoor het was afgegeven. Reizigers met een geldig visum hoeven dan ook geen aanvraag te doen voor een ESTA.

  Meer weten? Lees meer over het ESTA of over het visum Amerika.

 • • Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

  Wij gebruiken uw gegevens enkel en alleen voor de verwerking van uw ESTA aanvraag. Daarnaast respecteren wij de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft tijdens uw aanvraag vertrouwelijk wordt behandeld. Belangrijk om te weten is dat uw gegevens niet worden verkocht en ook niet worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

  Mocht u nog vragen over privacy hebben, bekijk dan ook ons privacybeleid of neem contact met ons op.

 • • Ik kom er niet uit, kunnen jullie helpen?

  Probeer altijd eerst op deze pagina uw antwoord te vinden; zo kunt u namelijk snel het antwoord vinden op uw vraag over het ESTA.

  Mocht u op deze pagina geen antwoord op uw vraag vinden, dan helpen wij u natuurlijk graag. Om contact met ons op te nemen kunt u het contactformulier gebruiken.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden… Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.