Vind hier snel het antwoord op uw vraag over het visum Vietnam.

Algemene vragen

  • • Heb ik een visum nodig voor mijn vakantie naar Vietnam?

    Ja. Elke reiziger die naar Vietnam wil reizen en niet de Vietnamese nationaliteit heeft moet voor vertrek een visum aanvragen.

  • • Wat voor soort visum heb ik nodig voor mijn vakantie naar Vietnam?

    Als u de Nederlandse nationaliteit heeft en minder dan 30 dagen in Vietnam wilt blijven kunt u online een e-visum aanvragen. In andere gevallen moet u een paspoortsticker-visum aanvragen bij de ambassade. Op internet leest u veel over het visum on arrival, maar de ambassade raad af deze variant te gebruiken.

  • • Ik heb mijn visum ontvangen, moet ik nu nog iets doen?

    Ja. U dient het visum tweemaal uit te printen en bij uw handbagage te bewaren. U moet een print inleveren bij het inreizen en een print inleveren bij het uitreizen van Vietnam. Verder is het verstandig voor de zekerheid nogmaals te controleren of de gegevens op uw visum overeenkomen met de informatie op uw paspoort.

  • • Ik heb een visum aangevraagd, maar geen e-mail ontvangen, wat nu?

    Direct nadat u de betaling voor het visum voor Vietnam heeft voldaan ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging dat de aanvraag in behandeling wordt genomen.

    Heeft u deze e-mail niet gehad? Bekijk dan eerst de map met ongewenste e-mail in uw email inbox, ook wel de spambox of junkmail folder genaamd. Is ook hier geen e-mail te vinden van de afzender support@visumbuitenland.nl? Probeer dan om de status van uw aanvraag online op te zoeken.

    Lukt dat ook niet? Neem dan contact met ons op. Als u binnen vijf dagen vliegt, bel ons dan direct op telefoonnummer +31 85 0014 085. Heeft u geen e-mail ontvangen maar vliegt u pas over meer dan vijf dagen? Stuur dan een e-mail ons en voeg als bijlage een betalingsbewijs van het visum toe. Wij gaan dan de volgende dag zorgen dat uw aanvraag in behandeling wordt genomen, waardoor u deze nog ruim op tijd ontvangt.

    Heeft u wel een e-mail ontvangen met de bevestiging dat wij uw aanvraag in behandeling hebben genomen, maar heeft u niet binnen drie dagen de bevestiging ontvangen van een toegekend (of afgekeurd) visum? Indien u binnen vijf dagen vliegt kunt u ons het beste direct bellen op telefoonnummer +31 85 0014 085. Vliegt u pas over meer dan vijf dagen, stuur dan een e-mail via ons contactformulier.

Vragen over het aanvragen van het visum Vietnam

  • • Hoe kan ik het visum voor Vietnam aanvragen?

    U kunt het visum aanvragen door het online aanvraagformulier in te vullen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de aanvraagprocedure.

  • • Wanneer kan ik mijn visumaanvraag indienen?

    Wanneer u wilt. U kunt uw aanvraag 24 uur per dag, 7 dagen per week online indienen. Het is verstandig uw visum enkele weken voor vertrek aan te vragen. Eerder mag ook al. Dien uw aanvraag in elk geval drie werkdagen voor de door u gewenste aankomstdatum in.

  • • Kan of moet ik een groepsaanvraag indienen?

    Het is niet verplicht een groepsaanvraag voor het visum Vietnam in te dienen, maar dit wordt wel aangeraden. U kunt een groepsaanvraag indienen voor uw gehele reisgezelschap, zoals uw familie of vriendengroep, of voor u zelf alleen, of voor een deel van de groep. Wel moet uiteindelijk elke reiziger over een geldig visum Vietnam beschikken. Het grootste voordeel van een groepsaanvraag is dat u veel gegevens hierdoor maar één keer hoeft in te vullen in plaats van telkens opnieuw. U kunt een groepsaanvraag voor het visum Vietnam indienen door het online aanvraagformulier te openen en onderaan het formulier reizigers toe te voegen door op de knop ‘reiziger toevoegen’ te klikken.

  • • Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren?

    U moet een paspoortscan en pasfoto aanleveren voor elke reiziger waarvoor u het visum wilt aanvragen. Details over de aan te leveren documenten vindt u op de pagina met de voorwaarden. Uitleg over het uploaden vindt u op de informatiepagina over de aanvraagprocedure.

  • • Hoe kan ik mijn paspoortscan of -foto aanleveren?

    Na het betalen van het visum Vietnam wordt doorgestuurd naar de uploadpagina. Hier dient u voor elke reiziger een paspoortscan en pasfoto te uploaden. Dit werkt eenvoudig met de uploadtool op die pagina. U kunt de meeste bestandsformaten en bestandsgroottes gebruiken. Na het uploaden kunt u de afbeelding uitsnijden zodat precies het juiste deel van de afbeelding overblijft.

  • • Waaraan moeten mijn paspoortscan en pasfoto voldoen?

    De paspoortscan moet in elk geval scherp genoeg zijn zodat alle tekst goed leesbaar is. Ook moet de volledige informatiepagina in beeld zijn, de papieren pagina’s hoeven niet in beeld te zijn.

    De pasfoto moet in kleur zijn, moet scherp zijn en moet een egaal lichte achtergrond hebben. Ook mag de persoon niet lachen en geen andere dan religieuze hoofdbedekking dragen. Let ook op dat er geen haren over het gezicht vallen. Als hieraan wordt voldaan is het ook toegestaan een selfie te gebruiken als pasfoto, dit hoeft geen officiële foto van de fotograaf te zijn.

  • • Welke gegevens en documenten moet ik meenemen naar Vietnam?

    Officieel hoeft u alleen uw paspoort en tweemaal het uitgeprinte visum Vietnam mee te nemen. Uiteraard is het verstandig ook een kopie van uw vluchtschema en hotels mee te nemen, en andere zaken die u voor uw reis nodig heeft.

  • • Wat zijn de kosten van het visum voor Vietnam?

    Het visum Vietnam kost €39,95 per reiziger. Dit bedrag is inclusief alles. U hoeft dus na aankomst in Vietnam geen stamping fee meer te betalen, zoals bij het visum on arrival. Ook betaalt u geen aanvullende aanvraagkosten, consulaire kosten, koersopslag, BTW of andere zaken. U moet dan betalen met iDeal of Bancontact. Lees meer over de kosten.

  • • Hoe kan ik de kosten van mijn visum Vietnam betalen?

    De kosten van het visum Vietnam zijn te betalen per iDeal, Bancontact, PayPal of Bancontact. Let op: voor gebruik van PayPal en creditcard wordt een kleine transactievergoeding gerekend.

  • • Hoe en wanneer ontvang ik mijn visum voor Vietnam?

    U ontvangt uw visum Vietnam binnen 3 dagen per e-mail. Dient u uw aanvraag met spoed in? Dan ontvangt u het visum meestal al binnen 24 uur. De immigratiedienst geeft echter geen garantie op de levertijden.

  • • Moet ik naar het consulaat of de ambassade van Vietnam?

    Alleen als u langer dan 30 dagen in Vietnam wilt verblijven of een andere dan onderstaande nationaliteiten heeft moet u een afspraak maken bij de ambassade. Ook Belgen moeten hun aanvraag altijd indienen bij de ambassade, zij mogen voorlopig geen gebruikmaken van de online aanvraagprocedure. Ook voor hen wordt het visum on arrival afgeraden.

    Het e-visum is geschikt voor inwoners van: Argentinië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Belarus, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, China, Colombia, Cuba, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Filipijnen, Griekenland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Kazakhstan, Zuid-Korea, Luxemburg, Mongolië, Myanmar, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Panama, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Spanje, Zweden, Oost Timor, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika, Uruguay en Venezuela.

  • • Staat er een 0 (het cijfer nul) of een O (de letter) in mijn paspoortnummer?

    Nederlandse documentnummers bevatten nooit de letter ‘O’, maar kunnen wel het cijfer ‘0’ bevatten. Lijkt het alsof er in uw paspoort een letter O staat? Ook dan gaat het om het cijfer ‘0’ (nul). Verder is het belangrijk om te weten dat een Nederlands documentnummer 9 karakters lang is.

    Een Belgisch documentnummer kan wel de letter(s) ‘O’ en/of cijfer(s) ‘0’ bevatten. Een Belgisch documentnummer is 8 karakters lang en begint altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

  • • Moet ik al een hotel of vlucht hebben geboekt voordat ik het visum kan aanvragen?

    Nee. U moet wel al weten op welke luchthaven, grenspost of zeehaven u aankomt en Vietnam weer gaat verlaten.

  • • Heb ik een approval letter of uitnodigingsbrief nodig?

    Nee. Als u gebruikmaakt van het e-Visum Vietnam hoeft u geen uitnodigingsbrief nodig. Ook hoeft u geen stamping fee te betalen na aankomst in Vietnam.

  • • Ik weet nog niet precies wanneer ik in Vietnam arriveer, is dat een probleem?

    Nee. U moet wel bij het aanvragen al invullen wanneer de geldigheidstermijn van 30 dagen in moet gaan. Als u uw reisplannen verandert is dat geen probleem, zo lang uw verblijf maar binnen deze 30 dagen valt.

Vragen over het visum van Vietnam

  • • Wat is het verschil tussen het e-visum en het visum on arrival?

    Het e-visum Vietnam vervangt het oude visum on arrival. De ambassade van Vietnam adviseert alle reizigers gebruik te maken van het e-Visum of een fysiek visum dat kan worden opgehaald bij de ambassade.

  • • Wat is de geldigheidsduur van het visum Vietnam?

    Het visum Vietnam is 30 dagen geldig. De geldigheidsduur gaat aan op de dag die u invult in het aanvraagformulier, niet op de dag dat u aankomt.

  • • Hoe lang kan ik met mijn visum in Vietnam verblijven?

    Het visum Vietnam is gedurende 30 dagen geldig, alleen als u ook aankomt op de dag dat de geldigheidstermijn ingaat mag u de volle 30 dagen in Vietnam verblijven. Als u later aankomt wordt deze tijd afgetrokken van de maximale verblijfsduur van 30 dagen.

  • • Hebben kinderen ook een visum nodig?

    Ja. Kinderen moeten ongeacht hun leeftijd een eigen paspoort en visum bezitten. Deze kunnen individueel worden aangevraagd, of tegelijk met dat van hun ouders in een groepsaanvraag. De prijs voor kinderen is hetzelfde als die van volwassenen.

  • • Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

    U moet een regulier paspoort hebben. Een noodpaspoort voldoet niet. Ook een vreemdelingendocument of verblijfsvergunning voldoet niet. Uw paspoort moet nog minimaal 60 dagen geldig zijn op het moment dat de geldigheid van uw visum Vietnam ingaat.

  • • Ik heb nog een visum van een vorige reis, kan ik die nog gebruiken?

    Nee. Het online te verkrijgen e-visum voor Vietnam is een zogenaamd single-entry visum, dat betekent dat het visum slechts eenmaal te gebruiken is.

  • • Als ik een nieuw paspoort heb, moet ik dan ook een nieuw visum aanvragen?

    Ja. Het visum is onlosmakelijk verbonden aan het paspoort waarmee het is aangevraagd. Als u een nieuw paspoort in gebruik neemt nadat u uw visum heeft aangevraagd moet u ook een nieuw visum aanvragen.

Een aanvraag wijzigen of annuleren

  • • Kan ik mijn aankomstdatum nog wijzigen?

    Alleen als de nieuwe aankomstdatum ligt binnen de geldigheidstermijn van uw visum. De ingangsdatum van het visum is na toekenning niet meer te wijzigen.

  • • Ik heb een fout gemaakt bij het invullen van het aanvraagformulier, wat nu?

    Direct nadat u de betaling heeft voltooid wordt uw aanvraag in behandeling genomen, vanaf dat moment is het meestal niet meer mogelijk wijzigingen door te voeren. Als u binnen enkele minuten of uren een fout ontdekt in uw aanvraag kunt u telefonisch contact opnemen, in uitzonderlijke gevallen kan het mogelijk zijn dat er nog een kleine wijziging gemaakt kan worden. Als u hiervoor te laat bent is het niet meer mogelijk een aanpassing te maken, u moet dan een volledig nieuwe aanvraag indienen.

  • • Ik heb mijn visum niet (meer) nodig, kan ik mijn geld terugkrijgen?

    Nee. Wanneer u een visum heeft ontvangen kunt u het niet meer teruggeven, het is immers persoonsgebonden en kan niet aan iemand anders worden doorverkocht.

  • • Ik wil mijn aanvraag wijzigen of annuleren

    Dat is in de meeste gevallen niet mogelijk. Enkel indien uw aanvraag nog niet in behandeling is genomen kunt u deze wijzigen of annuleren. Doorgaans worden aanvragen binnen enkele minuten tot enkele uren na het voltooien van de betaling in behandeling genomen.

Overige/andere vragen

  • • Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

    Wij gebruiken uw gegevens enkel en alleen voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarnaast respecteren wij de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft tijdens uw aanvraag vertrouwelijk wordt behandeld. Belangrijk om te weten is dat uw gegevens niet worden verkocht en ook niet worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

    Mocht u nog vragen over privacy hebben, bekijk dan ook ons privacybeleid of neem contact met ons op.

  • • Het lukt me niet, waar vind ik meer informatie of hulp?

    Probeer altijd eerst op deze pagina uw antwoord te vinden, zo kunt u namelijk snel het antwoord vinden op uw vraag het visum van Vietnam.

    Mocht u op deze pagina geen antwoord op uw vraag vinden, dan helpen wij u natuurlijk graag. Om contact met ons op te nemen kunt u het contactformulier gebruiken.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden… Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.