Nieuwsbericht | | 06-01-2022 | ±4 minuten leestijd

Backpacken is vooral een bekend fenomeen in Zuidoost-Azië of Oost-Europa, maar wist u dat Amerika ook een heel geschikte bestemming voor backpackers is? Misschien is dat niet geheel voor de hand liggend, maar toch kan het een goede manier zijn om het land op kleinere schaal te verkennen. Hier zijn enkele tips om uw backpackreis zo goed mogelijk voor te bereiden. De belangrijkste is om vooraf een ESTA aan te vragen.

Bereid de reis goed voor

Bij backpacken hoort natuurlijk een relaxte sfeer en een spontane houding, maar toch is het belangrijk dat enkele zaken geregeld zijn voordat de reis begint, zoals uw budget, uw ESTA aanvraag en de plek waar u zult reizen.

Budget

Allereerst is het handig om te kijken wat uw budget is. Aan de hand van dat budget, kunt u kijken wat voor soort reis gemaakt kan worden. Liever op een kleinere schaal, langer in steden verblijven, of drie maanden lang de hele regio bezoeken? Het kan allemaal. Er komen vaak goedkope vliegtickets voorbij, dus houdt het goed in de gaten, en dan kunt u zo goedkoop mogelijk naar Amerika vliegen. Ook zijn veel bezienswaardigheden gratis en met een kleiner budget is kamperen, hostels boeken of zelfs couchsurfen een goede optie. Deze laatste optie is de ideale manier om de lokale cultuur te ontdekken.

Een ESTA aanvragen

Wat ook niet kan ontbreken aan de voorbereidingen van uw reis is het aanvragen van een ESTA. Een ESTA is een verplichte reistoestemming die gekoppeld is aan uw paspoort. Als u in aanmerking komt voor het ESTA, is een visum niet nodig. Een ESTA kost € 29,95, kan online aangevraagd worden en is twee jaar geldig. Gedurende deze periode kunt u een onbeperkt aantal keren naar Amerika reizen. Elk verblijf mag maximaal 90 dagen duren. Dit is fijn als u een langere tijd in Amerika wilt backpacken of als u de reis flexibel wilt indelen. Dan is er genoeg tijd om alles te bezoeken.

Welke regio is het meest geschikt voor een backpackreis?

Amerika is erg groot, dus het kan moeilijk zijn om het hele land in een reis te zien. Bovendien heeft Amerika veel te bieden en kan het lastig zijn om te kiezen welk gebied u wilt bezoeken. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw voorkeuren. Hier zijn een paar regio’s om u te helpen met de keuze.

Backpacker in AmerikaBackpacker kijkt uit over de Grand Canyon

De westkust

Hier is het altijd mooi weer, er hangt een fijne en relaxte sfeer, er zijn veel stranden te vinden en het is de ideale regio om tot rust te komen. Hier zijn ook de meeste nationale parken en grote steden, zoals Grand Canyon, Yosemite, Los Angeles en Las Vegas. Er zijn hier dus vele activiteiten te ondernemen. In veel nationale parken is het toegestaan om te kamperen, dus als dat iets is wat u aanspreekt, dan is de westkust het waard. Als u een langere reis wilt maken, zou u vanaf Yosemite naar het noorden van het land kunnen reizen, naar Utah en Colorado, om nog meer natuur te zien en zelfs Salt Lake City te bezoeken of om te skiën. Of als u liever bij de kust blijft, kunt u vanaf San Diego een tripje naar Mexico maken als tussenstop van uw backpackreis. Houd er rekening mee dat een doorreis naar Mexico wordt meegeteld in de geldigheidstermijn van 90 dagen van uw ESTA.

De oostkust

Backpacken in het oosten zal meer in het teken staan van steden bezoeken. De meesten zullen denken aan New York en Miami, maar het oosten van Amerika heeft veel meer te bieden. Boston, Baltimore, Philadelphia en Washington DC zijn ook een bezoekje waard. Mocht u in het oosten toch de natuur willen opzoeken, dan kan dit in de Appalachen of u kunt een stukje verder reizen en de Niagara Falls bekijken. U kunt ook nog verder naar het noorden reizen om de staat Maine te bezoeken om de fameuze lobster rolls te proeven, een broodje met verse, lokale kreeft. Houd wel rekening met de seizoenen; het kan in het oosten, in tegenstelling tot het westen, erg koud worden in de winter.

Het zuiden

U heeft misschien gehoord van “The Deep South”, het ‘echte’ zuiden van Amerika, met een rijke koloniale geschiedenis en een cultuur die anders is dan die van de rest van Amerika. Als het u aanspreekt om een ander gezicht van Amerika te zien, dan is het zuiden de geschikte regio voor u. Savannah, in de staat Georgia, is een goed punt om te beginnen. Zo kunt u doorreizen naar Alabama, Mississippi, en eindigen in New Orleans in Louisiana. Voor de echte foodies is het zuiden ook de perfecte regio. Voor de muziekliefhebbers is de staat Tennessee een hoogtepunt, met Nashville en Memphis, waar Elvis’ huis te bezoeken is. U kunt zelfs overwegen om naar Texas te gaan als u wat meer tijd heeft.

Als u eenmaal een regio gekozen heeft waar u het liefst wilt backpacken, kunt uw vliegticket boeken en bedenken hoe u wilt reizen. Een auto huren is makkelijk, maar is wel duurder. U zou de trein kunnen overwegen of met de Greyhound bussen kunnen reizen.
Als deze voorbereidingen getroffen zijn en u uw ESTA niet vergeet aan te vragen, dan kan uw reis zonder zorgen beginnen.