Nieuwsbericht | | 16-06-2021 | ±4 minuten leestijd

Cambodja staat vooral bekend vanwege de prachtige tempels die voor de meeste reizigers de hoofdreden zijn voor een bezoek aan het land. Dit Zuidoost-Aziatische land heeft echter nog veel meer te bieden, waaronder verschillende nationale parken. Met het online aan te vragen visum Cambodja mag u 30 dagen in Cambodja blijven en heeft u dus genoeg tijd om naast de wereldberoemde tempels ook een aantal nationale parken te bezoeken.

Natuurschoon en nationale parken

Een reis naar Cambodja is voor veel reizigers een onvergetelijke ervaring. Het land heeft van alles te bieden: een rijke geschiedenis, prachtige natuurlandschappen en een vriendelijke bevolking. Een bezoek aan het beroemde tempelcomplex Angkor Wat mag niet ontbreken gedurende een reis door het land, maar ook de rest van Cambodja is zeker de moeite waard. Naast de beroemde tempels draagt ook de ongerepte natuur van Cambodja bij aan de aantrekkingskracht van het land. In dit artikel worden een aantal van de mooiste nationale parken van het land beschreven.

Nationale parken in het noorden van Cambodja

Veel toeristen die naar Cambodja gaan, beginnen hun reis in Siem Reap, omdat deze stad op slechts 5,5 kilometer van het beroemde tempelcomplex Angkor Wat ligt. Bovendien is Siem Reap een van de toegestane aankomstlocaties met het visum Cambodja.

Naast dat Siem Reap een ideaal vertrekpunt is voor een bezoek aan Angkor Wat, is op zo’n 48 kilometer van de stad ook een nationaal park te vinden: Phnom Kulen National Park. In dit park vindt u onder meer de berg Phnom Kulen, die door de hindoes en boeddhisten in Cambodja als heilig wordt beschouwd. Naast Phnom Kulen bevinden zich in het nationaal park allerlei andere bezienswaardigheden, waaronder watervallen en historische plekken. Men kan het park zelfstandig verkennen of met een gids, wat gezien de vele bezienswaardigheden geen slecht idee is.

Nationale parken in het zuidwesten en zuiden van het land

Het oudste nationale park van Cambodja is Kirirom National Park, gelegen in het zuidwesten van het land, op zo’n 112 km van de hoofdstad Phnom Penh. In dit nationale park kan men verschillende prachtige wandelingen maken, wat het een uitstekende plek maakt om bij te komen na een bezoek aan de hectische hoofdstad. Vanuit Sihanoukville is dit nationaal park met de auto in zo’n 3 à 4 uur te bereiken.

Ook Botum Sakor National Park, het grootste nationaal park van Cambodja, ligt in het zuidwesten van het land. Het park kent een grote biodiversiteit en omvat nog oorspronkelijk oerwoud, dat aan de kust overgaat in moerassen en mangrovebossen. Vandaag de dag wordt de biodiversiteit echter bedreigd door illegale houtkap en stroperij. Naast deze twee nationale parken bevindt zich in het westen van het land ook nog het Central Cardamom Mountains National Park.

Voor wie tot rust wil komen is het een goed idee naar het zuiden van Cambodja te reizen. Hier kan men een bezoek brengen aan Kep National Park. Ook dit nationaal park is uitermate geschikt voor mooie wandelingen tussen het natuurschoon en bovendien is het nabijgelegen kustplaatsje Kep een ideale plek om te ontspannen voor of na een bezoek aan het nationaal park. Een ander nationaal park in het zuiden van Cambodja is het nationaal park Preah Monivong Bokor. Met de auto is het vanuit Kep een kleine twee uur rijden naar dit nationaal park en een bezoek aan beide parken kan dan ook makkelijk gecombineerd worden.

Omdat reizigers met het visum voor Cambodja 30 dagen in het land mogen blijven, kunnen ze niet alleen verschillende nationale parken verkennen, maar ook Angkor Wat en andere bezienswaardigheden in het land bezoeken.

Voorbereidingen voor een reis naar Cambodja: reistijd en visum

Reizigers die tijdens hun vakantie in Cambodja ook graag de nationale parken van het land willen bezoeken, doen er goed aan hun reis te plannen in de periode van november tot en met mei. Deze periode wordt over het algemeen beschouwd als de beste periode voor een reis naar Cambodja, omdat juni tot en met oktober tot het regenseizoen van het land behoren.

Nadat u besloten heeft wanneer uw reis zal plaatsvinden, kunt u het benodigde visum aanvragen. In het aanvraagformulier van het visum Cambodja moet namelijk een verwachte aankomstdatum worden ingevuld. De geldigheidsduur van 90 dagen van het visum Cambodja gaat echter in vanaf het moment dat de visumaanvraag wordt goedgekeurd en niet vanaf de ingevulde verwachte aankomstdatum. Aangezien het om een single-entry visum gaat, mag men binnen deze 90 dagen eenmaal naar Cambodja reizen. Het verblijf in het land mag maximaal 30 dagen duren.