eTA Canada

eTA Canada nodig

Reiziger die per vliegtuig op reis gaan naar Canada hebben vaak een eTA nodig ( betekenis eTA), en geen visum. Lees hier meer over het eTA en wanneer een eTA benodigd is.

Eta uitleg en wanneer nodigUitleg wanneer u een eTA nodig heeft.

Iedereen die na 15 maart 2016 naar Canada wil vliegen met een paspoort dat is uitgegeven door een land uit het Canadese “Visa Waiver Porgramma”, waaronder Nederland en België, heeft een eTA nodig. Voordat u aan boord van een vliegtuig wordt toegelaten, dient u een eTA te bezitten. Beschikt u bij het instappen of bij het inchecken van de bagage niet over een geldig eTA? Dan wordt u niet toegelaten tot uw geboekte vlucht.

Wanneer is een eTA benodigd

Een eTA is benodigd voor Nederlands en Belgen welke naar Canada reizen voor vakantie of zaken, maar ook voor doorreizen (ook als u slechts 1 dag verblijft!) in Canada. Een eTA is in principe 5 jaar geldig of tot uw paspoort verloopt, deze wordt elektronisch gekoppeld aan het paspoort.
U mag per verblijf maximaal 6 maanden in Canada verblijven op basis van een eTA.

Geen eTA aanvragen en toch naar Canada

Heeft u geen geldig eTA? Dan wordt u niet toegelaten op vluchten naar Canada. Het verwerken van eTA-aanvragen kan tot 72 uur duren. Het is daarom belangrijk dat u tijdig een eTA reistoestemming aanvraagt via deze website. Dat geldt voor alle reizigers, dus ook voor minderjarige kinderen. Ook is een eTA verplicht als u enkel een overstap in Canada maakt en het vliegveld niet verlaat.

Op doorreis naar Amerika via Canada?

Als u via Canada naar Amerika vliegt dient u naast een eTA ook een ESTA aan te vragen. Een ESTA is min of meer de Amerikaanse versie van het eTA.

Uitzonderingen wanneer geen eTA nodig is

Er is geen eTA nodig als u:

  • In het bezit bent van een geldig Canadees visum
  • Een Canadees paspoort bezit
  • Een Canadese Permanent Resident Card bezit
  • Een Canadese Permanent Resident Travel Document bezit
  • Canada niet per vliegtuig maar over land of zee binnentreedt

Wanneer kan een eTA geweigerd worden?

Een eTA zou geweigerd kunnen worden onder de volgende omstandigheden, als u:

  • Wilt gaan werken in Canada
  • Niet in goede gezondheid verkeert
  • Een strafrechtelijk verleden heeft
  • U een paspoort heeft dat verloopt tijdens uw verblijf in Canada

Op basis van bovenstaande omstandigheden wordt niet altijd een eTA geweigerd, wel is de kans groter dat deze geweigerd kan worden. Vraag dus altijd een eTA tijdig aan als u op reist wilt naar Canada, zo weet u of u op basis van een eTA naar Canada mag reizen.

Verkrijgen van een eTA

Een eTA kunt u online aanvragen (bekijk: kosten). Hiervoor heeft u een geldig paspoort nodig. Na uw aanvraag ontvangt u vaak binnen 15 minuten het eTA digitaal in uw e-mail. Toch kan het zo nu en dan gebeuren dat een eTA 3 dagen in behandeling blijft. Het is zelfs mogelijk dat u na deze tijd extra informatie digitaal dient toe te sturen over uw aanvraag. Zorg er daarom altijd voor dat u ruim van tevoren een eTA aanvraagt. Nadat uw eTA-aanvraag is goedgekeurd wordt het eTA automatisch gekoppeld aan het desbetreffende paspoort. Zo heeft uw luchtvaartmaatschappij en de Canadese douane automatisch toegang via uw paspoort tot het eTA.

Mocht u na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben over wanneer een eTA nodig is, of andere vragen hebben over het eTA? Dan staat wellicht het antwoord op uw vraag bij onze veel gestelde vragen over het eTA Canada.