Nieuwsbericht | | 25-03-2022 | ±3 minuten leestijd

Canada is een uitgestrekt land ten noorden van de Verenigde Staten en staat bekend om haar natuurgebieden. Het is dan ook geen verrassing dat er veel nationale parken zijn die elk jaar reizigers trekken van over de hele wereld. In dit artikel leest u over 3 mooie nationale parken in Canada en hoe u uw eTA Canada kunt aanvragen.

Jasper National Park

Het Jasper National Park ligt in de provincie Alberta en is een van de mooiste parken van het land. Het park bevindt zich in de Rocky Mountains, vlak bij het stadje Jasper. Dit dorp ligt ongeveer op vier uur rijden van Edmonton, de hoofdstad van Alberta. De route vanuit de stad naar het park is goed. Het is namelijk bijna een rechte weg en er zijn voldoende tankstations. Tijdens de route naar het Jasper National Park kunt u al genieten van de Canadese natuur.

Jasper National Park bestaat sinds 1907 en heeft een oppervlakte van bijna 11.000 km². Door deze imposante oppervlakte is het park het grootste beschermde natuurpark van Canada, en staat het op de werelderfgoedlijst. De natuur in het park is adembenemend. Zo vindt u er het "Columbia Icefield" dat bestaat uit een grote ijsmassa met wel zes gletsjers. Nadat u uw eTA Canada heeft aangevraagd, kunt u dit ijsveld op met de Ice Explorer. Ook zijn er vele mooie meren met prachtige bomen die omringd zijn door bergen. Dit zorgt voor fantastische uitzichten tijdens uw wandelingen. Daarnaast leven in het park veel dieren, zoals herten, rendieren en elanden.

Pacific Rim National Park

Het Pacific Rim National Park is een natuurreservaat van maar liefst 16 kilometer lang en ligt aan de westkust van Vancouver Island. Het park bestaat zowel uit land als oceaan, waardoor u veel ruige kusten en regenwouden kunt zien in het landschap. Hierdoor zijn er zowel land- als zeedieren te zien, wat het bezoek aan dit park extra divers maakt. Er leven zwarte beren, poema’s, wolven, zeehonden en walvissen in het park.

Het park bestaat uit drie delen: Long Beach, Broken Group Islands en West Coast Trail. Long Beach is het meestbezochte deel van het park. Hier vindt u lange stranden en regenwouden met wildlife, waar jaarlijks veel toeristen op afkomen. De Broken Group Islands bestaan uit een baai waarin meer dan 100 eilandjes liggen. Dit deel van het park is geweldig als u houdt van kajakken, omdat u hier alleen maar per boot kunt komen. In het zuiden van het park loopt een wandelroute van 75 kilometer die West Coast Trail heet. Deze route loopt langs de westkust van Vancouver Island en is populair onder wandelaars.

Banff National Park

Het Banff National Park was het eerste nationale park van Canada en is opgericht in 1885. Het park ligt net als het Jasper National Park in de Rocky Mountains en staat op de Werelderfgoedlijst. In dit park vindt u prachtige besneeuwde bergtoppen en blauwe, heldere meren. Hierdoor is dit park het populairste nationale park van Canada. Daarnaast is het park goed te verkennen als u wilt gaan wandelen, omdat er veel wandelpaden zijn aangelegd. Tijdens uw wandelingen kunt u onder andere genieten van het prachtige uitzicht op de Valley of the Ten Peaks. Dit gebied bestaat uit 10 verschillende bergtoppen en is een van de hoogtepunten in het park.

Vergeet niet uw eTA Canada aan te vragen

Als u een van de mooie nationale parken in Canada wilt bezoeken, heeft u een eTA Canada nodig. Dit is een verplichte reistoestemming om Canada binnen te komen. U kunt uw eTA (electronic Travel Authorization) eenvoudig online aanvragen door het eTA Canada formulier in te vullen. Uw eTA heeft een geldigheid van 5 jaar na de goedkeuring. Binnen deze periode van 5 jaar mag u ongelimiteerd naar Canada reizen, maar elk verblijf maar maximaal 6 maanden duren.