Nieuwsbericht | | 23-11-2020 | ±3 minuten leestijd

Veel mensen vinden de feestdagen nog gezelliger wanneer er buiten een mooi, wit sneeuwdek ligt. In Nederland en België is het echter geen garantie dat er sneeuw ligt met Kerstmis. In de meeste delen van Canada, en dan vooral in de Canadian Rockies, ligt wel gegarandeerd sneeuw. Wie voor een magisch kerstgevoel inclusief sneeuw naar Canada wil reizen, moet voor vertrek een eTA Canada aanvragen.

Een witte deken over prachtige steden

Quebec is op zich al een karakteristieke stad, vanwege de Europese invloeden die er - vooral in het historische centrum - terug te zien zijn, maar wanneer de stad onder een deken van sneeuw ligt, waant men zich in een winters sprookje. In veel Canadese steden worden verschillende activiteiten georganiseerd gedurende de feestdagen, en Whistler is hier geen uitzondering op. Gedurende de wintermaanden is deze stad, met haar twinkelende lichtjes en verschillende activiteiten, de perfecte stad voor wie een gezellige kerst wil doorbrengen met de familie. Ook Montreal zorgt met de precies goede hoeveelheid sneeuw en de gezellige verlichting voor een echt kerstgevoel. Voor wie van kerstmarkten houdt is Toronto de ideale bestemming; de Toronto Christmas Market trekt elk jaar meer dan 700.000 bezoekers.

Winterwonderland in de nationale parken

Canada kent verschillende nationale parken, waaronder Jasper, Banff en Kluane. De nationale parken zijn vanwege hun ongerepte natuur en prachtige landschappen gedurende het hele jaar populaire toeristische trekpleisters. Ook in de winter zijn de parken erg populair onder toeristen, omdat de sneeuw de parken zo mogelijk nog mooier maakt. Jasper National Park ligt midden in de Canadian Rockies, waardoor hier gedurende de wintermaanden meer dan genoeg sneeuw ligt en het dus een perfecte plek is voor liefhebbers van wintersport. De weg die tussen Banff en Jasper loopt, de Icefields Parkway, is beroemd vanwege de prachtige landschappen die het doorkruist: de Canadian Rockies. Dit geldt voor de zomer, maar zeker ook voor de winter. De weg loopt langs gletsjers, bergen en meren, en overal waar men kijkt is het wit; een adembenemend uitzicht. Naast het beroemde Banff, Jasper en Kluane zijn er nog vele andere nationale parken in Canada die de moeite waard zijn. Ook Kootenay National Park is met haar ijskoude rivieren en stomende warmwaterbronnen bijvoorbeeld een paradijs voor winterliefhebbers.

Winter in Canada

Voor wie graag een perfecte witte kerst wil meemaken, is het dus een echte aanrader om naar Canada te reizen. Houd er echter rekening mee dat het in Canada extreem koud kan worden, veel kouder dan in Nederland of België. In elke provincie van Canada is het ooit -30 °C geweest, maar de laagste temperatuur ooit gemeten in het land lag ruim onder de -50 °C. Reizigers die in de wintermaanden naar Canada vertrekken doen er dus goed aan te zorgen voor voldoende warme kleding.

Winter in Canada meemaken? Vergeet het eTA Canada niet!

Wie gedurende de winter naar Canada wil reizen moet naast voldoende warme kleding ook zorgen voor de benodigde reisdocumenten. Voor de vlucht naar Canada is namelijk een visum of eTA Canada nodig. Het eTA Canada is eenvoudiger, sneller en goedkoper aan te vragen dan een visum Canada. De digitale reistoestemming kan gemakkelijk online worden aangevraagd als men aan alle voorwaarden voldoet. De geldigheidsduur van het eTA bedraagt vijf jaar en de reistoestemming kan voor meerdere reizen naar Canada worden gebruikt. Elk verblijf in Canada mag maximaal zes maanden duren. Het eTA kan dus worden gebruikt om zowel in de zomer als in de winter naar Canada te reizen, ook binnen hetzelfde jaar.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.