Nieuwsbericht | | 19-05-2022 | ±3 minuten leestijd

Het is na een lange periode van grenssluiting door Corona weer volop mogelijk om naar India te reizen voor uw vakantie, zakenreis, of vrienden- of familiebezoek. Uit onderzoek is gebleken dat 9 van de 10 reizigers naar India tegenwoordig het liefst duurzaam reizen. Niet alleen voor de (vlieg)reis, maar ook voor verblijf, eten en activiteiten wordt duurzaamheid steeds meer gestimuleerd. Ontdek met het visum India hoe het land zich ontwikkelt richting het zogenaamde eco-toerisme en lees hier meer over de mogelijkheden om duurzamer te reizen.

Invloed van toerisme

Inwoners van India worden zich steeds bewuster van de invloed van toerisme op het welzijn van het land en de bevolking. Zo’n 8% van alle menselijke CO2-uitstoot is afkomstig uit deze sector. Steeds meer reizigers willen graag duurzaam op vakantie, maar weten niet goed hoe. Gelukkig wordt het alsmaar populairder en zijn er steeds meer mogelijkheden voor duurzamere vakanties.

Er zijn 3 sleutelbegrippen als het gaat om duurzaam reizen: de bescherming van cultureel en natuurlijk erfgoed, eco-vriendelijk handelen, en het steunen van de lokale bevolking. Het massale toerisme maakt steeds meer plaats voor eco-toerisme, waarin het behouden en beschermen van natuur, dier, en mens weer topprioriteit is.

Van home-stays tot luxe eco-resorts

Wat maakt een accommodatie nou duurzaam? Een van de belangrijkste kenmerken van duurzaamheid, naast het beschermen van de natuur, is het ondersteunen van de lokale bevolking. Veel grote hotelbranches zijn van internationale afkomst en leveren niets op voor de Indiase bevolking en dragen daarnaast nauwelijks tot niet bij aan een duurzamere wereld. Hotels die wel soms duurzaam zijn, zijn erfgoed hotels, of hotels met lokale eigenaars en werknemers. Er zijn meerdere andere opties voor echte eco-vriendelijke accommodaties.

Sommige mensen bieden hun woning aan voor home-stays. Het betekent letterlijk dat je verblijft bij mensen die in India wonen. Het geld gaat dus direct naar de familie waar je bij verblijft, en voor elke reiziger die in een huis verblijft, is er geen andere accommodatie nodig. Dit vermindert dus de vraag naar commerciële hotels. De meeste mensen die hun huis aanbieden voor een home-stay, wonen buiten grote steden waar veel natuurschoon te bewonderen is. Daarnaast krijgt u een echte kijk in het Indiase leven, en de bewoners leren reizigers maar al te graag over eco-toerisme in India.

Andere in populariteit groeiende accommodaties, zijn eco-resorts. In buitengebieden worden deze aangeboden en onderhouden door locals en zijn van alles voorzien uit de directe omgeving. Zo komt het voedsel bijvoorbeeld van lokale boerderijen, waardoor groot transport niet nodig is, en wordt energie meestal met zonnepanelen opgewekt. De huisjes en hutjes zijn gemaakt van modder, steen, of hout, wat kenmerkend is als plaatselijke architectuur, en er zijn systemen om regenwater te verzamelen en gebruiken. Het zijn voorbeelden van zelfvoorzienende gemeentes met positief impact op het milieu. Met het e-visum India kunt u tot 30 dagen verblijven in een door u gekozen eco-vriendelijke accommodatie.

CO2-compensatie van de reis

Steeds meer reizigers kiezen er bij het boeken van hun vlucht voor om de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren. Dit blijkt onder andere uit resultaten van boekingssites zoals Booking.com, die net als VisumBuitenland.nl de mogelijkheid bieden om de CO2-uitstoot te compenseren. Om hiervoor te kunnen kiezen, is het handig om te weten wat het precies inhoudt. Alle informatie over hoe VisumBuitenland.nl bijdraagt aan de compensatie van CO-2 uitstoot, is te vinden in dit artikel over het compenseren van CO2 via VisumBuitenland.nl .

Vraag uw visum India aan

Toeristen die naar India reizen kunnen een e-visum aanvragen indien hun verblijf niet langer dan 30 dagen duurt. Dit elektronisch visum is een handige vervanger voor het papieren visum. Het aanvragen van dit e-visum kan eenvoudig en snel via het online-aanvraagformulier.