Nieuwsbericht | | 20-05-2022 | ±4 minuten leestijd

Met een kustlijn van ruim 15.000 km van het noorden tot het zuidelijkste puntje, biedt Nieuw-Zeeland een rijkdom aan idyllische zandstranden en druk bezochte badplaatsen. Van subtropische stranden om te ontspannen, tot ruige stranden om naar hartenlust te wandelen of surfen, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. In dit artikel leest u meer over de mooiste stranden in Nieuw-Zeeland en hoe u een visum Nieuw-Zeeland aan kunt vragen.

New Chums Beach

New Chums Beach is volgens velen een van de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland en misschien zelfs van de wereld. Doordat het strand zo afgelegen ligt, is het alleen te bereiken per boot of een wandeling van 30 minuten. De wandeling start in het dichtstbijzijndste dorpje Whangapoua dat bovendien een bekende badplaats is. Als u voor de wandeling kiest, is het aan te raden om deze bij laagtij te doen, omdat er bij vloed een rivier ontstaat die dan doorkruist moet worden. Het pad leidt u door struikgewassen en over rotspartijen, dus het wordt aanbevolen om stevige wandelschoenen aan te trekken. Het is een aanrader om dit strand bij zonsondergang te bezoeken. Voor een ongeëvenaard uitzicht op de baai van New Chums Beach is er een speciaal uitkijkpunt. Deze is te bereiken via een steile klim van 10 minuten, nadat je voorafgaand aan de aankomst op het strand rechtsaf slaat.

Baai van New Chums BeachZicht op de baai van New Chums Beach

Hawaï

De naam van dit strand doet misschien anders vermoeden, maar dit strand ligt toch echt in Nieuw-Zeeland. Het strand ligt aan de afgelegen oostkust van Nieuw-Zeeland en wordt vaak (onterecht) overgeslagen door toeristen. Door het omringende berglandschap en de zwarte kiezelstranden vertoont het strand grote gelijkenissen met de stranden in Hawaï, waaraan het dus ook zijn naam te danken heeft. De afgelegen plaats en ongerepte natuur maken dat dit strand een van de onontdekte parels van Nieuw-Zeeland is.

Wharariki Beach

Het afgelegen strand Wharariki Beach ligt in het noordelijkste puntje van het Zuidereiland. Het is een uitdaging om op het strand te komen, omdat u eerst een rit moet maken van twintig minuten over een onverhard grindpad, gevolgd door een wandeling van nog eens twintig minuten. De aanblik van imposante rotsformaties in het water en met geluk, jonge zeehonden, maakt een bezoek aan dit strand zeker de moeite waard.

Cathedral Cove

Dit strand ligt in het noorden van het Noordereiland en is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste stranden van Nieuw-Zeeland. Cathedral Cove kenmerkt zich door zijn roze zandstranden en indrukwekkende rotsformaties en is alleen te bereiken per kajak, watertaxi of te voet. De wandeling richting Cathedral Cove begint in het nabijgelegen dorpje Hanei en neemt ongeveer 50 minuten in beslag. Fun fact: op deze plek is een van de openingscènes opgenomen van The Chronicles of Narnia: Prince Caspian.

Cathedral CoveZicht op Cathedral Cove in de schemering

Hot Water Beach

Hot Water Beach ligt even ten zuiden van Cathedral Cove op het schiereiland Coromandel. Het Hot Water Beach dankt zijn naam aan de warmtebronnen die onder het strand liggen. Het water dat hier naar boven komt, is warmer dan het zeewater. Ongeveer twee uur voor en twee uur na het laagtij is het mogelijk om hier uw eigen hottub te graven. Let er wel op dat als u in het hoogseizoen boekt (december t/m februari), het hier ontzettend druk kan zijn. Mocht u wat meer behoefte hebben aan rust, dan is het aan te raden om in de wintermaanden er naartoe te reizen. De temperaturen liggen dan wel een stuk lager, maar het water is dan nog even aangenaam warm.

Awaroa Beach

Als u getuige wilt zijn van de uitgesproken liefde die Nieuw-Zeelanders hebben voor hun land en de natuur, breng dan een bezoek aan Awaroa Beach. Dit “strand van de mensen” ligt ten midden van het Abel Tasman National Park, in het toepasselijk genaamde Golden Bay in het noorden van het Zuidereiland.

In 2016, toen het privéstrand te koop kwam te staan, doneerden ongeveer 39.000 Nieuw-Zeelanders het geld dat ze konden missen om het gebied aan het Department of Conservation te schenken zodat het toegankelijk kon blijven voor het volk. Er wordt nu hard gewerkt om het ecosysteem in dit gebied te beschermen en te verbeteren, zodat het behouden kan blijven voor de toekomst.

Visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Voordat u een rondreis gaat plannen om de mooiste stranden in Nieuw-Zeeland te bezoeken, zult u een visum Nieuw-Zeeland moeten aanvragen. Het visum, ook wel een NZeTA genoemd, is een elektronische reisvergunning die u makkelijk online kunt aanvragen. Zo hoeft u geen bezoek meer te brengen aan de ambassade om uw visum aan te vragen. Als bijkomend voordeel liggen de kosten voor het elektronisch visum een stuk lager dan wanneer u deze via de ambassade aan zou vragen, die uitkomen op € 49,95. Vanaf het moment van aanvraag wordt het visum normaal gesproken binnen een week toegekend en is deze vanaf de toekenningsdatum twee jaar geldig. Zo blijft er voldoende tijd over om al het natuurschoon dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft, te bewonderen.