Nieuwsbericht | | 21-04-2022 | ±5 minuten leestijd

Vietnam is een land van uitersten en staat bol van de geschiedenis en cultuur. In dit artikel leest u meer over de mooiste bezienswaardigheden in Vietnam en hoe u een visum Vietnam kunt aanvragen.

Hanoi

Een stad die u zeker niet mag overslaan tijdens uw bezoek aan Vietnam is Hanoi, de bruisende en romantische hoofdstad van Vietnam. Het is er zowel chaotisch als sfeervol en laat zien hoe het oude en het nieuwe Vietnam perfect in elkaar overvloeien. De Fransen heersten hier van 1873 tot 1940 en dat heeft zijn invloed gehad op de architectuur van de stad. Dat kunt u bijvoorbeeld zien aan de brede lanen, het operagebouw of de vele Franse bakkers die de stad rijk is. Vooral het oude centrum van de stad, Old Quarter, is een mengelmoes van scooters, koloniale huizen, lokale straatverkopers en kleine steegjes. Het water zult u in de mond lopen bij het zien van de vele etenskraampjes die de stad sieren en die daarbij een explosie van geur en kleur verspreiden.

Halong Bay

Halong Bay lijkt op een plaatje uit een sprookje. Het ligt in het noordoosten van Vietnam en omvat meer dan 2000 eilandjes en apart gevormde rotsen van kalksteen die in de baai liggen, die tot wel honderden meters uit de zee oprijzen. Het is zeker de moeite waard om een boottocht te maken door de baai en een bezoek te brengen aan rotsformaties, verborgen grotten en drijvende vissersdorpjes. Het is ook mogelijk om hier een kajak te huren en naar moeilijkere bereikbare plekken te peddelen. Bovendien kunt u hier ook op een traditionele boot overnachten.

Als u de zonsopgang wilt zien op deze magische plek, wacht dan niet te lang met het aanvragen van uw visum Vietnam zodat u zich zonder al te veel stress kunt voorbereiden voor uw reis naar het wonderschone Vietnam.

Uitzicht Halong BayUitzicht op Halong Bay waar vele bootjes dobberen op het helderblauwe water.

Sapa

Sapa is een klein bergstadje in het uiterste noordwesten van Vietnam, dicht bij de grens met China. Omgeven door groene rijstvelden, ligt het verscholen in de schaduw van de berg Fansipan dat met haar 3134 meter de hoogste berg is van Vietnam. Door zijn ligging is Sapa geliefd onder wandelaars en backpackers, en daardoor kan het er best druk zijn. U kunt ervoor kiezen om op trekking te gaan door het idyllische heuvellandschap en wat verder de bergen in te trekken om zo goed mogelijk te kunnen genieten van de schoonheid van het landschap.

Hoi An

Hoi An is gelegen aan de oever van de Thu-Bon-rivier, ten zuiden van Da Nang. Doordat hier in de 19e eeuw de haven verzandde, vergaten de autoriteiten het bestaan van de stad. Hierdoor zijn er vele restanten van de oude Vietnamese welvaart en cultuur behouden bleven. U kunt hier oude kruidenwinkeltjes en theehuizen bezoeken, foto’s nemen van de Japanse brug, of ‘s avonds in een van de vele restaurantjes genieten van de authentieke Vietnamese keuken. Aan sfeer ontbreekt het hier zeker niet.

Verboden Stad Hué

Gelegen aan de oevers van de Son Huong, ook wel Parfumrivier genaamd, bevindt zich de oude keizerlijke hoofdstad Hué. Doordat de stad zo centraal gelegen is, vonden hier tijdens de Vietnamoorlog veel hevige gevechten plaats. Mede daardoor zijn er veel oude monumenten uit de keizerlijke periode verloren gegaan. Een van de monumenten die de tand des tijds wel heeft doorstaan, is Tu Cam Thanh: de Verboden Stad. Hoewel deze stad eerst het privéterrein was van de keizerlijke familie en dus niet toegankelijk was voor het ‘gewone volk’, is deze plek nu wel toegankelijk voor iedereen. U vindt hier indrukwekkende tempels, geheimzinnige graftombes, idyllische lotusvijvers, en als hoogtepunt, de citadel.

Tunnelcomplex van Cu Chi

Voor diegenen die letterlijk en figuurlijk in de geschiedenis van Vietnam willen kruipen en meer te weten willen komen over Vietnam in de tijd van de Vietnamoorlog, is een bezoek aan het tunnelcomplex van Cu Chi zeker een must. Deze tunnels liggen op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Ho Chi Minh City en bestaan uit een ingewikkeld gangenstelsel van ruim 200 kilometer. De Vietcong hadden de tunnels tijdens de Vietnamoorlog gegraven om zo het Amerikaanse leger te slim af te zijn. Het visum Vietnam heeft een geldigheidsduur van maximaal 30 dagen waarmee u genoeg tijd overhoudt om u onder te dompelen in de Vietnamese geschiedenis.

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, de hoofdstad van het voormalige Zuid-Vietnam en ook wel bekend onder de naam Saigon, is een stad van contrasten. Dit is een van de weinige steden in Vietnam waar zo duidelijk de invloeden van de Westerse en Aziatische cultuur te zien zijn. In de stad staan metershoge kantoorgebouwen en eeuwenoude tempels naast elkaar. Ook de invloedssfeer van de Fransen is hier goed te merken. De stad wordt dan ook niet voor niets het ‘Parijs van Zuidoost-Azië’ genoemd. Duidelijke overblijfselen uit deze tijd zijn de Notre Dame en het oude postkantoor dat werd ontworpen door Gustav Eiffel, ontwerper van de beroemde Eiffeltoren in Parijs.

Mekong Delta

De Mekong Delta bevindt zich ten zuiden van de stad Ho Chi Minh City. Hier vertakt de 4000 kilometer lange Mekongrivier in kleinere stroompjes, grachten en talloze eilandjes. Doordat het gebied zo vruchtbaar is, wordt het ook wel de ‘rijstschuur’ van Azië genoemd. U kunt deze delta het beste bezoeken per boot, waarmee u zich een weg kunt banen door het labyrint van waterwegen om te zien hoe het dagelijkse leven zich hier afspeelt. Als u de drijvende markt van Cai Rang wilt bezoeken, zult u vroeg moeten opstaan. Hier worden voor dag en dauw tropische vruchten en bijzondere groenten verhandeld.

Visum Vietnam aanvragen

Om al het moois in Vietnam te kunnen bewonderen, moet u een visum Vietnam aanvragen. Voor een kort bezoek aan Vietnam heeft u genoeg aan het e-visum Vietnam dat 30 dagen geldig is vanaf de ingangsdatum van het visum. Mocht u later dan deze ingangsdatum in Vietnam aankomen kunt u dus minder dan 30 dagen in Vietnam verblijven. Het is een single-entry visum en kan dus slechts een keer worden gebruikt. Dit visum is geschikt voor zowel toeristische als zakelijke reizigers en is eenvoudig online aan te vragen via het aanvraagformulier. Dit visum heeft als bijkomend voordeel dat u niet naar de Vietnamese ambassade hoeft te gaan voor het aanvragen van een visum en dat u bij aankomst in Vietnam niet in de rij hoeft te staan om een stamping fee te betalen.