Nieuwsbericht | | 12-01-2024 | ±5 minuten leestijd

Reist u binnenkort voor uw werk naar India? Dan heeft u een zakenvisum nodig, het zogeheten e-Business visum India. Om dit visum aan te vragen, moet u een digitaal aanvraagformulier invullen en verschillende documenten uploaden. In dit artikel leest u welke documenten dat zijn en waar deze aan moeten voldoen.

Verschillende soorten e-visa India

India heeft verschillende soorten e-visa waarmee reizigers het land kunnen bezoeken. Het gaat hierbij om elektronische visa die online kunnen worden aangevraagd. Elk e-visum is geschikt voor een ander reisdoel. Zo kunnen reizigers die voor toerisme naar India reizen, gebruikmaken van het e-Tourist visum. Hiermee kunt u bijvoorbeeld op vakantie naar India of een bezoek brengen aan familie of vrienden in het land. Het toeristenvisum volstaat echter niet als u voor zaken naar het Aziatische land gaat. In dat geval moet u een zakenvisum aanvragen: het e-Business visum voor India.

Vraag nu het e-Business visum voor India aan

Geldigheid en toegestane zakelijke activiteiten

Het e-Business visum India is 1 jaar geldig en mag gedurende deze periode van 365 dagen gebruikt worden voor meerdere reizen naar het land (multiple-entry). Elk verblijf in India mag 180 aaneengesloten dagen duren. Met het e-Business visum mag u in India verschillende zakelijke activiteiten uitvoeren. Zo mag u bedrijven bezoeken en deelnemen aan onderhandelingen, maar ook zakelijke bijeenkomsten bijwonen. Verder is het onder andere toegestaan om producten en diensten te leveren en personeel te werven. Geen van deze activiteiten mag in opdracht van een Indiase organisatie worden uitgevoerd.

Welke documenten moet ik aanleveren?

Op deze website kunt u het e-Business visum voor India eenvoudig aanvragen met behulp van een Nederlandstalig aanvraagformulier. Nadat u het online formulier heeft ingevuld en de betaling heeft voldaan, moet u om de aanvraag te voltooien alleen nog digitaal een aantal documenten aanleveren. Naast een duidelijke pasfoto en een scan of foto van een geldig paspoort moeten sinds kort ook een visitekaartje en een uitnodigingsbrief worden aangeleverd. Lees hieronder waar u op moet letten bij het uploaden van deze documenten.

Pasfoto

Het is belangrijk dat de pasfoto die u uploadt scherp en volledig in kleur is. Andere vereisten zijn bijvoorbeeld dat het gezicht van de persoon in kwestie volledig in beeld is, dat deze persoon recht in de camera kijkt en geen bril draagt. Zorg er verder voor dat het een serieuze en recent genomen foto is. Dus geen vakantiefoto in badkleding en geen foto die meer dan 6 maanden geleden genomen is. De pasfoto moet bovendien een lichte en egale achtergrond hebben. Een nette selfie voor een witte muur is bijvoorbeeld gewoon toegestaan. Een foto van een andere foto wordt daarentegen niet goedgekeurd.

Paspoort

Voordat uw visumaanvraag in behandeling kan worden genomen, dient u ook een scherpe scan of foto van de informatiepagina van uw paspoort te uploaden. Deze scan of foto moet in kleur zijn. Houd er rekening mee dat de informatiepagina, waarop onder andere de naam, nationaliteit en geboortedatum van de reiziger staan, in zijn geheel in beeld moet zijn. Verder is het van belang dat alle tekst goed leesbaar is. Als de handtekening op een andere pagina staat, moet ook deze pagina volledig zichtbaar zijn. Als er op de geüploade foto of scan ook maar een vierkante millimeter van het paspoort wegvalt of bedekt is, wordt uw aanvraag afgekeurd.

Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, worden het aanvraagformulier en de aangeleverde documenten altijd eerst gecontroleerd voordat deze worden doorgestuurd naar de immigratiedienst. Mochten de visumspecialisten een fout ontdekken in uw gegevens of documenten, nemen zij altijd contact met u op zodat deze tijdig gecorrigeerd kunnen worden.

Visitekaartje

Sinds een paar maanden moeten reizigers die een e-Business visum voor India aanvragen ook een foto of scan van een visitekaartje uploaden. Als u geen visitekaartje heeft, kunt u er een maken op uw computer of hiervoor een screenshot van een e-mailafsluiting of briefhoofd gebruiken. Het is hierbij wel belangrijk dat de lay-out op die van een visitekaartje lijkt. Op het visitekaartje moeten ten minste de volgende gegevens vermeld staan:

  • de naam van de reiziger;
  • de naam en het adres van de werkgever (in het thuisland);
  • een telefoonnummer of e-mailadres van de reiziger.

Uitnodigingsbrief

Een ander document dat zakenreizigers sinds een aantal maanden moeten aanleveren, is een uitnodigingsbrief. Dit moet een uitnodigingsbrief zijn van de organisatie die tijdens de reis in India wordt bezocht. Heeft u nog geen uitnodigingsbrief? Vraag dan aan de betreffende organisatie om er alsnog een voor u op te stellen. De brief moet in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

  • de volledige naam van de reiziger;
  • de naam en het adres van de werkgever (in het thuisland);
  • de naam en het adres van de organisatie in India;
  • de duur van de reis;
  • het type werkzaamheden dat de reiziger in India zal verrichten.

Levertijd en kosten van het e-Business visum India

Zodra u alle benodigde documenten digitaal heeft aangeleverd, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u het e-Business visum voor India per e-mail. Dit gebeurt gemiddeld na 7 dagen. Bij een spoedaanvraag bedraagt de gemiddelde levertijd slechts 24 uur. Voor het indienen van een spoedaanvraag betaalt u een toeslag van € 17,50 bovenop de reguliere kosten van € 139,95 voor een zakelijk visum. Lees de pagina over de voorwaarden van het visum India voor een compleet overzicht van alle visumvoorwaarden.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,03 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.