eTA Canada

Betekenis eTA

Wat is een eTA? En wat betekent een eTA voor u? Deze vragen krijgen we vaak van onze klanten, daarom leggen we hier precies uit wat een eTA precies is en wanneer het benodigd is.

Wat is een etaWat is een eTA?

Wat is een eTA?

Een eTA is een elektronische reismachtiging (eTA: electronic Travel Authorization) om naar Canada te mogen reizen, zonder dat een visum benodigd hoeft te zijn. Deze relatief nieuwe vereiste is een reismachtiging welke elektronisch wordt gekoppeld aan een paspoort, waarmee deze persoon gedurende 5 jaar (of tot de vervaldatum van het paspoort) naar Canada mag reizen.

Wanneer kan een ETA benodigd zijn

Met een eTA mag een Nederlander of Belg per vliegtuig naar Canada reizen, mits:

  • Het doel van de reis toeristisch of zakelijk is (ook doorreizen)
  • Elk verblijf in Canada maximaal 6 maanden duurt

Daarnaast dient elke reiziger, welke met een eTA naar Canada reist, ook geen Canadese permanente verblijfsvergunning te hebben (anders dient deze te worden gebruikt voor de reis) en daarnaast hebben inwoners van de VS met een permanente verblijfsvergunning geen eTA nodig. Kortom, als Nederlander of Belg heeft u deze waarschijnlijk wel nodig als u naar Canada wilt reizen per vliegtuig.

Visum of eTA aanvragen?

Een visum voor Canada aanvragen kost relatief veel werk én tijd, terwijl een eTA al kan voldoen voor de reis. Daarnaast is het aanvragen van een eTA een stuk gemakkelijker, brengt een stuk minder kosten met zich mee en kan al binnen enkele uren goedgekeurd worden zodat u met een gerust hart op reist kunt naar Canada.

Aanvragen

Een eTA aanvragen is verplicht voor Nederlanders en Belgen die naar de Canada willen reizen en aan de eTA voorwaarden voldoen. In enkele gevallen kan het voorkomen dat een eTA-aanvraag tot 72 uur in behandeling blijft. Dit komt dan doordat een Canadese ambtenaar handmatig uw aanvraag controleert (dit gebeurt bij ongeveer 1% van de aanvragen). Wij raden u daarom aan om ongeveer een maand van tevoren een eTA aan te vragen, of in ieder geval minstens 72 uur voor aanvang van uw reis. In 99% van de gevallen ontvangt u uw eTA binnen enkele minuten.

Wilt u meer weten over de eTA voorwaarden, de eTA-aanvraag of iets anders over het eTA zelf?
Lees dan verder over het eTA en hoe u deze kunt aanvragen