Nieuwsbericht | | 27-05-2021 | ±4 minuten leestijd

Bali is het populairste eiland van Indonesië onder toeristen en dat is niet zonder reden. Het eiland heeft voor iedereen wat te bieden: prachtige natuur met rijstterrassen, vulkanen en watervallen, uitgestrekte stranden en gezellige dorpen. Wie het hele eiland wil ontdekken en langer dan 30 dagen blijft moet voor vertrek een visum Indonesië aanvragen.

Kunst en cultuur in Ubud

Ubud, een kleine artistieke stad gelegen in het centrale gedeelte van Bali, is het culturele centrum van het eiland. In deze stad vindt men onder andere winkels, restaurants, kunstgalerieën en musea. Een van de hoogtepunten van de stad is het museum Puri Lukisan, waar een grote Balinese kunstcollectie tentoongesteld wordt. Ook een bezoek aan het paleis van Ubud is een echte aanrader. Hier worden traditionele Balinese dansvoorstellingen gegeven, waarbij dansers in kleurrijke kostuums optreden. Bovendien kan men in Ubud ook hindoetempels bezoeken en yogalessen volgen. Hoewel de islam de belangrijkste religie van Indonesië is, is Bali namelijk grotendeels hindoeïstisch.

De stad wordt in de laatste jaren steeds drukker bezocht door toeristen en heeft daarom volgens sommige reizigers zijn oorspronkelijke charme verloren. Toch kan men vanuit Ubud ook verschillende plaatsen bezoeken die niet zo toeristisch zijn. Omdat de stad tussen de rijstvelden ligt is men in enkele minuten midden in de natuur. Vanuit Ubud kan men dan ook verschillende wandelingen door de rijstvelden maken. Een bekende route is de Campuhan Ridge Walk, een verharde route naar een bergkam boven de rijstvelden. Ubud is bovendien een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Monkey Forest, waar honderden langstaartmakaken leven.

De mooiste rijstterrassen van Azië

Bali is niet alleen geliefd bij kunst- en cultuurliefhebbers, maar ook bij reizigers die graag de natuur in gaan, bijvoorbeeld bij één van de rijstvelden op het eiland, ook wel sawa’s genoemd. De bekendste rijstterrassen liggen bij Tegallalang en Jatiluwih. Vanuit Ubud is het slechts 10 kilometer rijden naar de rijstvelden van Tegallalang. Omdat Tegallalang zo dicht bij Ubud ligt, kan het er in het hoogseizoen erg druk zijn, waardoor het verstandig is vroeg in de ochtend te vertrekken.

Iets verder weg, op zo’n 40 kilometer van Ubud, liggen de rijstvelden van Jatiluwih. Het dorp ligt op zo’n 850 meter hoogte, waardoor men een schitterend uitzicht op de groene rijstterrassen heeft. Reizigers kunnen door smalle paden tussen de terrassen wandelen en met bruggetjes naar andere terrassen oversteken. Het beste moment voor een bezoek aan de rijstterrassen is na het regenseizoen, dus in maart of april, omdat de terrassen dan het groenst zijn.

JatiluwihRijstvelden van Jatiluwih

Indrukwekkende watervallen

Op het eiland vindt men bovendien talloze watervallen, waarvan de meest bezochte de watervallen van Tegenungan en Gitgit zijn. De waterval van Tegenungan ligt ongeveer tien kilometer ten zuiden van Ubud, daarom wordt ook voor een bezoek aan deze waterval aangeraden vroeg in de ochtend te gaan om op die manier de drukte te vermijden. De waterval is zo’n 25 meter hoog en ligt midden in de jungle. Bezoekers kunnen een duik nemen in het koele water rondom de waterval. De hoogste waterval van Bali is Gitgit met een hoogte van zo’n 35 meter. Gitgit ligt in het noorden van het eiland, dicht bij de stad Singaraja.

Een aanrader voor reizigers die niet alleen Bali, maar ook andere eilanden van Indonesië bezoeken is de waterval van Tiu Kelep, die op het buureiland Lombok ligt. Met de ferry kan men in zo’n vijf tot acht uur van Bali naar Lombok reizen. Het visum voor Indonesië is geldig voor een verblijf van 60 dagen. Daarom heeft men met dit visum genoeg tijd om ook andere eilanden van Indonesië, bijvoorbeeld Lombok, Java of de Gili-eilanden, te bezoeken.

Tropische stranden

Bali staat tot slot natuurlijk bekend om zijn prachtige stranden. Kuta Beach in het zuiden van Bali is het bekendst, voornamelijk vanwege het actieve uitgaansleven. Overdag kan men hier surfen of neerstrijken bij een van de vele strandtenten en restaurants. Een rustiger stuk strand is dat van Sanur, net als Kuta Beach gelegen in het zuiden van het eiland, dat veel door gezinnen met kinderen bezocht wordt. Een populair strand aan de noordzijde van het eiland is Lovina, waar het strand door vulkaanuitbarstingen in de omgeving zwart is. Lovina is een perfecte plek om te snorkelen en dolfijnen te spotten. Ook ligt de plaats niet ver van de waterval van Gitgit.

Visum Indonesië online aanvragen

Nederlanders hoeven voor een verblijf van minder dan 30 dagen geen visum voor Indonesië aan te vragen. Voor een reis waarbij men alleen Bali bezoekt zijn 30 dagen waarschijnlijk voldoende, maar Indonesië heeft nog veel meer prachtige plaatsen die absoluut een bezoek waard zijn. Wie niet alleen Bali, maar ook de andere eilanden van Indonesië wil bezoeken, doet er daarom goed aan om voor vertrek een visum Indonesië aan te vragen. Met een visum mag men 60 dagen in Indonesië blijven en heeft men voldoende tijd om meerdere eilanden te bezichtigen.

Het visum Indonesië kan eenvoudig online worden aangevraagd, zonder een bezoek te hoeven brengen aan het consulaat. U ontvangt uw visum binnen 10 werkdagen. Als u het visum dringend nodig heeft kunt u een spoedaanvraag indienen, dan wordt het visum al binnen 6 werkdagen toegekend. Reizigers die al op korte termijn vertrekken hebben de mogelijkheid hun visum bij de servicebalie op Schiphol af te halen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Indonesië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Indonesië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (60 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 60 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 29,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Indonesië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.