Nieuwsbericht | | 12-01-2022 | ±3 minuten leestijd

Bij toeristen staat Kenia vooral bekend als safaribestemming. Maar het Afrikaanse land heeft veel meer te bieden dan alleen safari’s. Met een visum Kenia mag u 90 dagen in het land verblijven, wat u meer dan genoeg tijd geeft om dit diverse land te verkennen!

Beklim de op een na hoogste berg van Afrika

Met een hoogte van 5199 meter is Mount Kenya na de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. In het Gikuyu (een Bantoetaal) heet de berg Kirima Kĩrĩ Nyaga, wat “Blinkende Berg” betekent. De reden voor deze naam is makkelijk te zien. De toppen van de berg zijn bedekt met sneeuw, waardoor ze vooral in het ochtendlicht als gigantische parels blinken. Net als de Kilimanjaro kan ook Mount Kenya beklommen worden. De drie hoogste toppen zijn Lenana (4985 m), Nelion (5188 m) en Batian (5199 m). De twee hoogste toppen, Nelion en Batian, worden doorgaans alleen door ervaren klimmers beklommen.

Wandel door Hell’s Gate

De naam Hell’s Gate (poort van de hel) kan intimiderend overkomen, maar het tegendeel is waar. Hell’s Gate is een prachtig natuurpark, en een van slechts twee parken in Kenya waar men zonder problemen rustig kan wandelen of fietsen. In tegenstelling tot andere parken in Kenya, zijn er in Hell’s Gate vrijwel geen gevaarlijke dieren waar men rekening mee moet houden. Het park heeft langgestrekte fiets- en wandelpaden, rotswanden die beklommen kunnen worden, warmwaterbronnen en geisers.

Dineer in een grot

In de populaire vakantieplaats Diani in Kenia vindt men Ali Barbour’s Cave Restaurant. Zoals de naam al zegt, is het restaurant gebouwd in een eeuwenoude grot tien meter ondergronds. Dinerende gasten worden omringd door de prachtig verlichte grotwanden, en de grot heeft een open plafond, waardoor bezoekers zicht hebben op de sterrenhemel. Vooraf reserveren is verplicht, en gasten worden per taxi bij hun hotel opgehaald en weer teruggebracht.

Verken Nairobi en Mombassa

Veel reizigers die aankomen in Nairobi, verlaten de stad vrijwel meteen om door te reizen naar bijvoorbeeld Diani Beach of om op safari te gaan. Dat is jammer, want Nairobi is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Nairobi zit boordevol unieke restaurants, cafés, galerijen, en heeft zelfs een eigen nationaal park net buiten het stadscentrum.

Ook Mombassa is een bezoek waard. Mombassa is de grootste haven van Kenia, en de invloeden van de internationale handel vindt men terug in de architectuur van de stad, maar ook bijvoorbeeld in de lokale kleding en voedsel. Een bezoek aan Fort Jesus en het historische stadsdeel Old Mombasa mogen niet ontbreken.

Bezoek de ruïnes van Gedi

Aan de noordoostelijke kust van Kenia, nabij Kilifi, vindt men de ruïnes van de Swahili stad Gedi. De stad stamt uit de 15e eeuw, maar werd halverwege de 17e eeuw verlaten om nog onbekende redenen. In de 19e eeuw werden de ruïnes herontdekt door Britse kolonisten, hoewel de plaatselijke Mijikenda bevolking de plaats al kende. In Gedi vindt men de overblijfselen van een paleis, een moskee en meerdere huizen. Toeristen kunnen een tour boeken om zelf tussen de eeuwenoude ruïnes te wandelen, een onvergetelijke ervaring.

Visum om naar Kenia te reizen

Wat Kenia nog aantrekkelijker maakt als vakantiebestemming, is dat het visum voor Kenia eenvoudig online aangevraagd kan worden. Het is sinds begin 2021 zelfs niet eens meer mogelijk om een visum op een andere manier te verkrijgen. Hierdoor zijn de wachtrijen op het vliegveld een stuk korter, omdat iedereen gelijk door kan lopen. Volgens de Keniaanse overheid heeft het volledig digitaliseren van het visumsysteem de veiligheid in het land flink verbeterd, omdat alle reizigers nu vooraf gescreend kunnen worden.

Om het visum aan te vragen vult men het online aanvraagformulier in. Nadat de kosten zijn betaald, moet men vier documenten uploaden: een pasfoto, een scan van het paspoort, een boekingsbevestiging van een hotel of resort en een bevestiging van de retourvlucht.