Nieuwsbericht | | 08-07-2022 | ±2 minuten leestijd

Kenia ligt precies op de evenaar, daardoor heeft het een regen- en een droogseizoen. De regentijd is over het algemeen van maart tot juni en november tot december, het droge seizoen is meestal van juli tot oktober en van januari tot februari. Ieder seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Bedenk daarom goed wanneer u naar Kenia wilt reizen. In dit artikel zullen de voor- en nadelen van ieder seizoen besproken worden en hoe u een visum Kenia kunt aanvragen.

Droogseizoen

In de maanden januari, februari en juli tot en met oktober is het droog in Kenia. Dit is dan ook het hoogseizoen voor de toerismesector. Het is dan lastig om op het laatste moment nog een lodge of hotel te boeken. Als u in die maanden op vakantie wilt, boek dan alles ruim van tevoren en vraag uw visum op tijd aan. Het droogseizoen is ideaal om te snorkelen of te duiken bij de kust, zo kunt u zich verfrissen in de hitte en genieten van de prachtige koraalriffen. Daarnaast zijn safari’s tijdens het droogseizoen erg populair. In februari verzamelen de wilde dieren zich bij waterbronnen, waardoor men veel verschillende dieren op één plek kan zien en in juli beginnen de gnoes met hun migratie van de Serengeti naar de Masai Mara. Deze migratie is spectaculair om te zien en duurt tot eind augustus.

Gnoes bij het water in KeniaVraag het visum Kenia aan als u weet wanneer u naar Kenia wilt reizen.

Regenseizoen

Halverwege maart begint het vaak al mondjesmaat te regenen en is het erg vochtig en klam. In april dalen de temperaturen dankzij de regen en vertrekken veel toeristen weer naar huis. Tijdens de regentijd kunt u dus erg goedkoop naar Kenia, maar neem dan wel regenkleding mee. Het zal dan lastiger zijn om wilde dieren te zien door de dichte vegetatie. Gelukkig zijn er ook genoeg binnenactiviteiten in Kenia, zoals verschillende musea zoals het Nairobi National Museum, Nairobi Gallery of de National Archives en winkelcentra zoals de Two Rivers Mall en de Mega Plaza Mall. Of ga op een roadtrip door de wijdgestrekte natuur met een huurauto.

Voorbereiden op de reis

In welk jaargetijde u ook gaat, het is altijd goed om uw reis ruim van tevoren goed voor te bereiden. Als u in het droogseizoen wilt gaan, boek uw tickets en verblijf ruim op tijd. Als u tijdens het regenseizoen gaat, kunt u het zich veroorloven om de reis iets later te boeken. Vergeet ook dan niet het visum Kenia aan te vragen. Deze kunt u al lang voor uw vertrek online aanvragen. Als u uw visum meer dan drie maanden van te voren aanvraagt, wordt de aanvraag in de wacht gezet. Vanaf het moment van goedkeuring is uw visum drie maanden geldig. Uw aankomstdatum in Kenia moet binnen de geldigheidsduur van het visum liggen. Vervolgens mag u met uw visum 90 dagen in Kenia verblijven. Gaat het u lukken om binnen die tijd The Big Five te spotten?

Disclaimer: de Nederlandse overheid geeft voor sommige regio’s in Kenia op dit moment (8-7-22) nog een rood of oranje reisadvies. Lees voor vertrek daarom goed het actuele reisadvies om te beoordelen of u veilig kunt reizen.