Nieuwsbericht | | 06-05-2021 | ±3 minuten leestijd

Bij Kenia denken de meeste mensen eerder aan de Big Five dan aan de golfsport. Toch zijn er in Kenia meer dan 40 prachtige golfterreinen, waardoor u uw hobby ook gedurende uw reis in Kenia kunt beoefenen. Als u een safari en golfsport wilt combineren tijdens een vakantie in Kenia heeft u een visum Kenia nodig.

Prettig golfklimaat

In de landen in Oost-Afrika is het altijd warm, waardoor u voor een bezoek in principe geen rekening hoeft te houden met het weer in een bepaalde periode van het jaar. Ondanks dat de golfbanen door periodes van droogte niet altijd van even goede kwaliteit zijn, is golf in deze landen uitgegroeid tot geliefde sport en zijn er steeds meer golfbanen bijgekomen.

Ook in Kenia is het erg droog, behalve aan de kust. In het zuidwesten van het land is het klimaat gematigd, met in de zomer een gemiddelde maximumtemperatuur van 21 graden Celsius. In de overige delen van het land kan het nogal heet worden naarmate de dag vordert. Het beste moment om een balletje te slaan is dan ook in de ochtend, namiddag of vroege avond.

Kenia heeft elke golfliefhebber wat te bieden

Van de Afrikaanse landen rondom de evenaar is Kenia, dat overwegend een tropisch klimaat heeft, het droogste land. Toch is Kenia een van de weinige Oost-Afrikaanse landen met veel golfbanen van goede kwaliteit. De eerste golfbanen zijn in de tijd van de kolonisatie door de Engelsen aangelegd. Tegenwoordig kunnen golfliefhebbers in Kenia hun hart ophalen op de vele goed onderhouden en toegankelijke golfbanen. Behalve dat u zich tijdens een potje golf in Kenia in de prachtige natuur bevindt, heeft u ook een goede kans een zebra, giraffe of antilope te spotten.

Aan de kust van Kenia liggen slechts een aantal goed onderhouden golfbanen, waarvan de banen van Vipingo Ridge de bekendste zijn. Het grootste aantal golfbanen is in de hoofdstad Nairobi en omgeving te vinden. Jaarlijks trekken ‘s werelds beste golfers naar de grootste stad van Kenia om aan de ‘Kenya Open’ deel te nemen. Dit toernooi vindt normaal gesproken plaats op de 18-holes golfbaan van de Muthaiga Golf Club, ook wel ‘The Home of Golf’ genoemd. Zo nu en dan wordt het toernooi ook door de Karen Country Club georganiseerd. Dit golfterrein is vernoemd naar Karen Blixen, de schrijfster van ‘Een lied van Afrika’ (verfilmd onder de titel ‘Out of Africa’), omdat het is aangelegd op haar oude koffieplantage. Kenia beschikt daarnaast over golfbanen die op een hoogte van 1.500 meter of hoger liggen, zoals die van de Limuru Country Club. De lucht is op deze hoogte dunner, waardoor de golfbal een grotere afstand (+10%) aflegt.

Visum Kenia vereist voor een golfvakantie in Kenia

Nederlanders en Belgen die naar Kenia reizen hebben een visum Kenia nodig. Het visum kan eenvoudig en snel worden aangevraagd door middel van een online aanvraagformulier. Mocht u voor meerdere reizigers tegelijkertijd een visum willen aanvragen kan dat met één aanvraagformulier. Onderaan in het formulier kunt u reizigers toevoegen door op de knop ‘Voeg een reiziger toe’ te klikken. Op deze manier hoeft u de contact- en reisgegevens slechts een keer in te vullen en ook kunt u de betaling voor alle visums in een keer uitvoeren.

U kunt op elk gewenst moment een aanvraag voor het visum Kenia indienen. Doe dit op tijd, maar houd er wel rekening mee dat de aanvraag pas een maand voor de verwachte aankomstdatum die wordt ingevuld in het aanvraagformulier in behandeling wordt genomen. Na toekenning, die vaak niet langer dan 8 dagen op zich laat wachten, is het visum Kenia namelijk 3 maanden geldig. Gedurende deze geldigheidstermijn van 3 maanden mag u maximaal 90 aaneengesloten dagen in Kenia verblijven. Eenmaal in Kenia aangekomen bestaat er de mogelijkheid de maximale verblijfsduur van het visum Kenia te verlengen naar 180 dagen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Kenia is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Kenia.