Nieuwsbericht | | 23-05-2022 | ±4 minuten leestijd

Nairobi is een veelzijdige stad die toeristen van over heel de wereld aantrekt. Niet alleen vanwege de vele safari’s en wilde dieren, maar bezoekers kunnen hier ook genieten van een breed scala aan activiteiten. Van winkelen op markten en in winkelcentra tot het bezoeken van prachtige parken, ongerepte bossen en een bruisend nachtleven. In dit artikel leest u meer over de vijf meest unieke bezienswaardigheden van Nairobi en het aanvragen van een visum Kenia.

Kenyatta International Convention Center (KICC)

Wandelen door de straten van Nairobi is van zichzelf al een onvergetelijk avontuur, maar een uitzicht van 360 graden over de hele stad vanaf de top van het Kenyatta International Convention Center is een ervaring die u zeker niet mag overslaan. Dit 28 verdiepingen tellende gebouw is het op vijf na hoogste gebouw van Kenia en ligt in het hart van het Central Business District (het CBD) van Nairobi. Tegen een kleine vergoeding kunt u in een paar minuten naar de top van het hoogste gebouw van Nairobi klimmen waar u een panoramisch uitzicht heeft over de hele stad.

Giraffe Centre

Als u een liefhebber bent van Afrikaanse wilde dieren, moet u zeker een bezoek brengen aan het Giraffe Centre in Nairobi. Dit park wordt beheerd door een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bescherming van een van de bedreigdste girafsoorten ter wereld, de Rothschild giraffe. Het Giraffe Centre ligt in Lang’ata, net buiten het stadscentrum. Bij een bezoek aan het park kunt u van de gelegenheid gebruikmaken om deze machtige dieren met de hand te voeren en ze van dichtbij te bekijken. Omdat er maar weinig van deze dieren in het wild leven, is het directe contact dat u met de giraffen in dit park kunt hebben, beslist iets unieks. Het park heeft ook een theehuis waar u kunt ontspannen met uitzicht op de prachtige dieren die hier in dit park leven.

Giraffe voerenGiraffe voeren in het Giraffe Centre in Nairobi

Karura Forest

Het bijzondere en bruisende centrum van Nairobi biedt veel activiteiten die u kunt ondernemen. Mocht u ooit behoefte hebben aan een pauze van het opwindende centrum van de hoofdstad, dan kunt u zich terugtrekken in de natuur van het Karura Forest. Dit uitgestrekte groene gebied ligt in het noorden van Nairobi, net buiten het centrum. Hier kunt u kiezen voor een wandeling door de natuur of voor een van de aangeboden activiteiten, zoals mountainbiken en paardrijden. Tijdens uw wandeling in dit vredige en serene gebied is de kans groot dat u enkele inheemse diersoorten tegenkomt die in dit bos leven. Er leven hier verschillende soorten antilopen, zoals de dikdik, maar ook stekelvarkens, galago’s en vele soorten apen.

Kibera

Als u op zoek bent naar een kijkje in het leven aan de rand van de hoofdstad, kunt u de sloppenwijken bezoeken. De grootste sloppenwijk van zowel Kenia als Afrika is Kibera dat net buiten Nairobi ligt. Door een bezoek te brengen aan deze wijk kunt u zich een beeld vormen van de extreme armoede waarin sommige mensen moeten leven. Veel toeristen zijn sceptisch over een bezoek aan de sloppenwijken, maar er zijn rondleidingen die worden begeleid door mensen die het grootste deel van hun leven in Kibera hebben gewoond en die bezoekers ook deze kant van de stad willen laten zien. Met de hulp van een gids kunt u dit gebied bezoeken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om uw veiligheid. U kunt er zelfs in lokale boetiekjes winkelen om zo de lokale bevolking te ondersteunen.

Masaï-markten

Wanneer u op zoek bent naar een souvenir van uw reis naar Kenia, dan is dit de plek waar u moet zijn. Deze openluchtmarkten worden elke dag (behalve op maandag), telkens op een andere plek in de stad gehouden. Ze bieden een ruime keuze aan handgemaakte artikelen. Het aanbod omvat meestal kleding, sieraden, prenten en souvenirs die zijn gemaakt van traditionele materialen, zoals houtsnijwerk. De stoffen die voor de vervaardiging van veel van deze artikelen wordt gebruikt, zorgen voor een explosie van kleuren op de markten die ongetwijfeld de aandacht van de bezoekers zullen trekken. Afdingen is onderdeel van deze ervaring. Verkopers proberen vaak zoveel mogelijk geld van toeristen los te krijgen en beginnen meestal met hoge prijzen. Aarzel dus niet om een prijs te bieden waarvan u denkt dat die meer in overeenstemming is met het souvenir dat u van plan bent aan te schaffen.

Visum Kenia aanvragen

Voor een bezoek aan Nairobi heeft u een visum Kenia nodig. Sinds 2021 is het niet meer mogelijk om een visum Kenia “on arrival” te krijgen. Dat betekent dat u uw visum online zult moeten aanvragen. U kunt uw visum Kenia online aanvragen met het visumaanvraagformulier. De procedure om een visum aan te vragen is eenvoudig en de kosten ervan zijn laag. U hoeft voor het aanvragen van uw reisvergunning naar Kenia niet naar de ambassade te gaan.