Nieuwsbericht | | 10-12-2021 | ±4 minuten leestijd

Myanmar heeft veel nationale parken, wildreservaten en beschermde gebieden waar toeristen Aziatische olifanten, tijgers en krokodillen, maar ook interessante planten en zelfs een vulkaan kunnen bewonderen. Ook de uitzichten en de bergen zijn uitzonderlijk mooi. In dit artikel worden de 5 mooiste nationale parken in Myanmar uitgelicht en komt u erachter hoe u een visum Myanmar kunt aanvragen.

Ga goed voorbereid op reis

Om optimaal van uw reis te genieten in Myanmar, is het belangrijk dat u goed voorbereid bent. U kunt het beste de nationale parken bezoeken tijdens het droogseizoen, wanneer het minder regent in Myanmar. Echter, tijdens het regenseizoen is de natuur wel extra groen. Er zijn ook bepaalde festivals die jaarlijks plaatsvinden tijdens het droogseizoen die u misschien wel interesseren. Over het algemeen wordt aangeraden tussen oktober en februari Myanmar te bezoeken, wat precies in de winter valt. Wees gerust: het is dan nog erg warm, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden.

Omdat u veel buiten zult zijn tijdens het bezoeken van de parken, wordt aangeraden om u actief tegen insectenbeten van bijvoorbeeld muggen te beschermen door bedekkende kleding te dragen, DEET te gebruiken en eventueel malariapillen in te nemen.

Daarnaast is het essentieel dat reizigers ruim van tevoren een visum Myanmar aanvragen. Dit kunt u gemakkelijk online doen via dit formulier en kost € 74,95 per persoon. Het toeristenvisum is 90 dagen geldig. Gedurende deze periode mogen reizigers eenmaal naar Myanmar reizen. Het verblijf mag maximaal 28 dagen duren. Zelfs als u op de 90e dag na toekenning van het visum naar Myanmar reist, mag u 28 dagen in het land blijven. U mag op een andere datum arriveren dan dat u in het aanvraagformulier had ingevuld, zolang deze datum, maar binnen de geldigheidstermijn valt. Als u Myanmar tussentijds verlaat, moet u een nieuw visum aanvragen.

Nadat u alle voorbereidingen heeft getroffen, staat niets u meer in de weg om de nationale parken van Myanmar te ontdekken.

1: Mount Popa National Park

Dit nationale park heeft veel te bieden. Mount Popa zelf is een stratovulkaan van 1518 meter hoog, maar vlakbij bevindt zich ook Taung Kalat, een heilige berg voor de Birmanezen waar een tempel op staat. Deze berg wordt ook wel de Olympus berg van Myanmar genoemd omdat ze geloven dat de geesten (‘nats’) er verenigd worden. In december wordt het Popa Nat Festival gevierd om de ‘nats’ te eren; een festival dat u kunt bezoeken. U kunt de Mount Popa bergpiek beklimmen voor een spectaculair uitzicht op de diverse planten en de vallei. U kunt ook de gouden tempel op Taung Kalat bezoeken, waar u uitzicht zult hebben op Mount Popa.

Mount PopaDe gouden tempel op Taung Kalat

2: Lampi Island Marine National Park

Dit nationale park ligt op het eiland Lampi en is een werelderfgoed. Het doel van het park is om de koraalriffen, zeedieren en de verschillende vogelsoorten die er wonen te beschermen. Het hoogste punt is 455 meter boven het zeeniveau. U kunt per vliegtuig of per boot naar Lampi eiland reizen en het wordt aangeraden om een tour te boeken om optimaal van het eiland te kunnen genieten. U kunt er wandelen in de jungle, snorkelen, kanoën en genieten van de prachtige natuur.

3: Nat Ma Taung National Park (Mount Victoria)

Mount Victoria is de derde hoogste berg in Myanmar met 3070 meter boven het zeeniveau en ligt in het Nat Ma Taung nationale park. U kunt de Mount Victoria beklimmen vanaf het dorpje Kanpetlet. De beklimming en afdaling duurt in totaal ongeveer 5 uur. In het nationale park zijn ook langere trektochten die u kunt lopen of u kunt unieke vogelsoorten spotten en de lokale cultuur meemaken door de vele dorpjes te bezoeken.

4: Alaungdaw Kathapa National Park

Dit is het grootste en oudste nationale park van Myanmar en bevat grote populaties wilde Aziatische olifanten en ander zeldzame diersoorten, zoals luipaarden, Maleise beren, reuze eekhoorns en verschillende soorten vogels en apen. Dit park staat ook op de werelderfgoedlijst. U kunt op olifanten rijden, trektochten maken, de Alaungdaw Kathapa tempel bezoeken en de flora en fauna bewonderen.

5: Hlawga National Park

Dit laatste park ligt zo’n 35 kilometer van de grootste stad in Myanmar, Rangoon, dus een bezoek is gemakkelijk te combineren met een verblijf in deze prachtige stad. Dit nationale park bevat een wildreservaat en een mini-zoo. Hier kunt u dieren zien die in Europa niet te vinden zijn, zoals tijgers en krokodillen. U kunt ook een safari tour boeken en op olifanten rijden. U kunt er uitrusten, maar ook wandelingen maken of zelfs kamperen.

Voor een echte natuur- en dierenliefhebber is het bezoeken van deze nationale parken zeker de moeite waard en vaak zijn het nog goedbewaarde parels waar weinig toeristen vanaf weten. Vergeet niet uw visum Myanmar aan te vragen als u een of meerdere van deze nationale parken wilt bezoeken.