Nieuwsbericht | | 01-02-2022 | ±3 minuten leestijd

Wie aan het grootste land ter wereld denkt, denkt meestal aan Moskou en gekleurde torens. Toch heeft Rusland een aantal prachtige nationale parken die een bezoek waard zijn. Ideal voor de natuurliefhebber. Alhoewel u het visum Rusland nog niet kunt aanvragen, kunt u in dit artikel alvast inspiratie opdoen voor uw natuurbezoeken in Rusland.

Stolby National Park

Stolby National Park ligt ongeveer drie kilometer ten zuiden van de stad Krasnojarsk. Dit park ligt ter hoogte van Mongolië, in het midden van Rusland. Dit is het meestbezochte nationale park in Rusland en wordt gekenmerkt door een vulkanische rots met de naam ‘Stolby’. De andere rotsen van dit grote bos hebben ook allemaal een eigen naam. Daarnaast zijn er nog andere beboste bergen te vinden die rondom Stolby liggen.

Het feit dat Stobly National Park in een Siberisch natuurreservaat ligt, zorgt voor veel variatie. Zo zijn er karstgrotten van maar liefst 100 meter diep te vinden en dichtbegroeide loofbossen met zowel lichte als donkere coniferen. Dit grote natuurreservaat biedt ruimte voor de ontwikkeling van honderden soorten planten en verschillende soorten bomen. Ook zijn er veel dieren in dit gebied te vinden, zoals beren, muskusratten, hazen en verschillende vogels.

Dit nationale park is deels ook een recreatiegebied voor toeristen. Door de aanwezigheid van vele rotsen is er genoeg plek om te klimmen. Daarnaast zijn er in de winter ook enkele pistes waar skiën mogelijk is. Het park biedt overigens ook mooie uitzichtpunten over zowel het park als de stad Krasnojarsk. Kortom, een nationaal park met veel verscheidenheid dat voor elke reiziger iets moois te bieden heeft.

Khostinsky Tisosamshitovaya Grove

Voor alle natuurliefhebbers is de Khostinsky Tisosamshitovaya Grove niet te missen. Dit natuurgebied ligt vlak bij de Russische stad Sotsji, waar in februari 2014 de Olympische Winterspelen werden gehouden. In dit park zijn vele door gletsjers gecreëerde wandelpaden te vinden, die door de bossen vol verschillende planten lopen. Boven in het Khostinsky Tisosamshitovaya natuurgebied vindt u een observatieplatform. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over het bos met de Kaukasus op de achtergrond.

Doordat het bos voor een groot deel is bedekt met mos, zult u tijdens het wandelen een sprookjesachtig gevoel krijgen. Naast mos, zult u veel andere begroeiing zien, zoals varens, taxussen en buxussen. De wandelpaden zijn grotendeels verhard, wat uw wandeltocht een stuk makkelijker maakt. U heeft de keuze uit twee wandeltochten: een korte van een uur en een langere van 3,5 uur. De kortere wandelroute is geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Als u een echte natuurliefhebber bent of als u oudere kinderen heeft, is de route van 3,5 uur een goede optie.

Als u uw visum Rusland weer kunt aanvragen en u tijdens uw reis in Rusland in de buurt komt van dit natuurgebied, is het zeker de moeite waard om erheen te gaan. Dit sprookjesachtige bos heeft qua flora voor elke natuurliefhebber wel iets te bieden.

Taganay National Park

Taganay National Park ligt richting de grens van Kazachstan, boven het stadje Zlatoust. Het park ligt naast de bergketen ‘Taganay’, waar het park naar is vernoemd. Dit gebied bestaat voornamelijk uit verschillende Siberische naald- en sparrenwouden. Er zijn ook meer dan 750 soorten planten te vinden in deze bossen. De verscheidenheid aan natuur trekt ook vele dieren aan. Zo leven er in Taganay National Park onder andere wolven, lynxen en bruine beren.

Onderaan de bergen zijn er enkele rivierdalen met vertakkingen te vinden. Hier is het ook een stuk vochtiger dan richting de bergtoppen. Dit natuurgebied staat erom bekend dat er overdag een temperatuurverschil van 10 graden Celsius kan ontstaan. In de winter zijn sneeuwstormen hier niet uitzonderlijk, terwijl er in de zomer mist en moerassen kunnen ontstaan.

De ‘Top of the World’, met andere woorden de tweekoppige bergtop in het park, is de meestbezochte plek. Hier hebben reizigers namelijk een mooi uitzicht over een groot deel van het natuurgebied met alle bergtoppen.

Blijf op de hoogte

Wilt u een e-mail ontvangen zodra bekend is wanneer u weer een visum Rusland kunt aanvragen?
Vul uw e-mailadres hier in en blijft op de hoogte