Nieuwsbericht | | 23-05-2022 | ±5 minuten leestijd

Door het hele land reizen is typisch Amerikaans. Amtrak is een treinsysteem dat passagiers vervoert in Amerika. In dit artikel leest u meer over de geschiedenis van Amtrak en hoe u uw ESTA kunt aanvragen.

Geschiedenis van Amtrak

Heeft u al eens eerder een treinreis gemaakt ter ontspanning? Zou u dat ook wel eens in de VS willen meemaken? Dat kan nu, als u met de Amtrak door Amerika reist. Ook al bestaat het spoorwegsysteem in Amerika al sinds 1800, is het Amtrak-systeem pas in 1971 van de grond gekomen. Vorig jaar vierde Amtrak zijn 50-jarig bestaan. In de loop van haar geschiedenis, heeft Amtrak het passagiersvervoer per spoor in het gehele land mogelijk gemaakt. Hoewel het systeem door de jaren heen nogal een economisch en politiek turbulente geschiedenis heeft doorgemaakt, staat het vandaag de dag nog steeds overeind. De naam Amtrak is een combinatie van de woorden Amerika en ‘track’ (spoor).

De Amtrak van vandaag

Joe Biden is betrokken bij Amtrak. Vorig jaar tekende hij een infrastructuurwet van een triljoen dollar, waarvan 22 miljard dollar rechtstreeks naar Amtrak ging. Hiermee wil hij afgebrokkelde tunnels, oude treinwagons en de situatie op Amtrak-stations verbeteren. Verder gelooft hij dat Amtrak meer mogelijkheden en kansen zal bieden voor gemeenschappen in de VS. Hij is ervan overtuigd dat dit meer banen zal opleveren. Hij is ook van mening dat het spoorwegsysteem in de VS achterloopt op andere landen, zoals de Europese en Aziatische landen. Daarom hoopt hij dat deze verbeteringen een positieve uitwerking zullen hebben op het Amtrak-spoorwegsysteem in Amerika.

Tijdens de pandemie reisde ongeveer 50 procent van de mensen niet meer met Amtrak. Dit had merkbaar negatieve gevolgen voor het bedrijf. Nu de wereld weer aan het herstellen is van de coronapandemie, wordt er weer vaker met Amtrak gereisd.

Voorzieningen Amtrak

Naast een zitplaats in de trein biedt Amtrak veel extra’s. Zo kunt u bijvoorbeeld een privé-kamer boeken voor uw reis, met een bed en een eigen toilet. Er zijn verschillende privé-wagons beschikbaar die ruim en comfortabel genoeg zijn voor de duur van uw reis. U zult in deze kamers meer uitgerust zijn dan in een gewone zitplaats. Dit is een ideale manier van reizen als u van plan bent om meerdere dagen met de Amtrak te reizen. Daarnaast is het ook mogelijk om aan boord van deze treinen te dineren. Natuurlijk kunt u uw eigen snack meenemen, maar als u een warme maaltijd wilt, dan kunt u die tijdens uw reis met Amtrak aan boord nuttigen. Er zijn ook wagons met grote ramen aanwezig, zodat u het landschap aan u voorbij kunt zien trekken onder het genot van een kopje koffie.

Plaatsen om te ontdekken met Amtrak

Er zijn ongeveer 500 bestemmingen in 46 Amerikaanse staten die u via Amtrak kunt bereiken. Houd daarom bij het bepalen van uw route rekening met hoeveel tijd u hebt voor uw reis, uw budget en de specifieke bestemmingen in de VS die u zeker wilt bezoeken. Enkele populaire Amtrak-routes zijn:

  • Northeast Regional: met hoogtepunten zoals Boston, New York City, Philadelphia, Washington D.C. en Roanoke.
  • Empire Builder: met hoogtepunten zoals Chicago, Minneapolis, Glacier National Park, Seattle en Portland.
  • Sunset Limited: met hoogtepunten zoals New Orleans, Houston, Tucson, Phoenix en Los Angeles.

U kunt de website van Amtrak raadplegen voor meer bestemmingen en specifieke informatie over de verschillende ticketprijzen. Voor het aanvragen van een ESTA hoeft niet naar de ambassade te gaan. U kunt deze eenvoudig online aanvragen. Daardoor liggen ook de kosten voor een ESTA een stuk lager, namelijk slechts € 39,95.

Amtrak langs de westkust naar San DiegoDe Amtrak voert u langs de westkust van Amerika richting San Diego

Voordelen van reizen per trein

Reizen met de trein is efficiënter en beter voor het milieu dan de auto, het vliegtuig of de bus. Amtrak blijft ook consequent in haar streven naar duurzaamheid. Bovendien hoeft u zich tijdens uw reis met Amtrak geen zorgen te maken over stoppen voor benzine, of vastzitten in een file. Daarnaast is reizen met Amtrak een van de beste manieren om u zich te verplaatsen door de VS, omdat u door met de trein te reizen meer kunt zien dan reizen met andere vervoersmiddelen. Het is een leuke onderneming voor iedereen, of u nu alleen reist, of met vrienden en familie.

Hoe u uw tijd in de trein kunt doorbrengen

Het is altijd aan te raden om iets mee te nemen om te doen in de trein. Hier volgen enkele suggesties over hoe u uw tijd kunt doorbrengen tijdens uw Amtrak-avontuur:

  • Technologische suggesties: organiseer de foto’s en bestanden op uw digitale apparaten, kijk naar een Ted Talk/nieuws/film/stand-up comedy of serie, luister naar muziek of een podcast, stuur berichten/bel vrienden of familie, plan uw vakantieroute en maak foto’s van uw Amtrak-avontuur om alle mooie herinneringen te bewaren.
  • Niet-technologische suggesties: ga mediteren, lees een krant/tijdschrift/boek, leer een vreemde taal, begin een nieuwe creatieve hobby zoals breien/naaien/borduren/kleuren/schetsen/schilderen, praat met de andere passagiers die naast u zitten, maak een dagboek aan, schrijf een verhaal of stripverhaal of dagdroom terwijl u uit het raam staart en het Amerikaanse landschap langzaam aan u voorbij ziet trekken.

ESTA aanvragen

Als u besluit om een reis met Amtrak te maken, zorg er dan voor dat u ruim op tijd een ESTA-aanvraag indient. Een ESTA is vanaf de datum van toekenning twee jaar geldig en daarbij kunnen reizigers met een geldige ESTA een onbeperkt aantal keren naar Amerika reizen en per bezoek tot 90 dagen in het land verblijven. Hiermee heeft u zeker voldoende tijd om in elk geval een Amtrak-route te bereizen en onderweg veel bezienswaardigheden te bezoeken. Kom aan boord en begin uw Amtrak-avontuur vandaag nog!