ESTA aanvragen

Direct online aanvragen

Uw ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika

Het ESTA is een digitale reisvergunning die u nodig heeft om zonder visum naar Amerika te reizen. U kunt een ESTA aanvragen voor € 44,95 per persoon (zie specificatie) met het Nederlandstalige formulier op deze website.

Bekijk video met uitleg


Waarschuwing: momenteel is de levertijd van het ESTA enkele dagen langer dan normaal.

Een ESTA aanvragen in drie stappen

1. ESTA formulier

ESTA aanvragen

U kunt uw ESTA aanvragen in enkele minuten, met een eenvoudig Nederlandstalig online ESTA formulier.

2. Online betaling

Online afrekenen

De kosten van uw ESTA USA voldoet u veilig en vertrouwd met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Het officiële ESTA

Esta via e-mail

Zodra uw officiële ESTA is toegekend, ontvangt u een e-mail en sms-bericht. Bij spoed gemiddeld al na 60 minuten.

Informatie over het ESTA Amerika

Moet ik een ESTA aanvragen? U heeft een ESTA nodig als u voor een vakantie, zakenreis of overstap naar Amerika reist. Het maakt niet uit of u per vliegtuig, (cruise)schip of over land in de Verenigde Staten arriveert. Ook kinderen hebben een eigen ESTA nodig. Wie geen geldig ESTA heeft, wordt tegengehouden bij het inchecken of boarden. Alleen reizigers met een Amerikaans visum of paspoort of een Canadees paspoort worden uitgezonderd. U kunt dus ook een visum aanvragen, maar dat is duurder en neemt meer tijd in beslag. Voor een visumaanvraag moet u een ambassade of consulaat bezoeken. Een ESTA kunt u geheel online aanvragen.

Wat is een “ESTA”? De afkorting “ESTA” staat voor: “Electronic System for Travel Authorization”. Dit systeem is een veiligheidsmaatregel van U.S. Customs & Border Protection. Het heeft als doel ongewenste reizigers te weren. Wanneer u een ESTA aanvraagt, beoordeelt U.S. Customs & Border Protection of u mogelijk een veiligheidsrisico vormt. Als er geen risico’s worden gevonden, dan wordt uw aanvraag goedgekeurd. Een ESTA is geen fysiek document, maar een digitale reistoestemming. Na goedkeuring ontvangt u een bevestiging in pdf-formaat. Die hoeft u nergens te laten zien. Bij het inchecken wordt op basis van uw paspoortnummer gecontroleerd of u een geldig ESTA heeft.


Geldigheidsduur van uw ESTA

Vanaf het moment dat uw ESTA Amerika wordt toegekend is het twee jaar geldig. Tijdens deze geldigheidstermijn mag u een onbeperkt aantal keer naar Amerika reizen. Elk verblijf in de USA mag maximaal 90 dagen duren. Een tussentijds of aansluitend bezoek aan Canada, Mexico of een Caribisch eiland wordt daarin ook meegeteld. Wilt u langer in de Verenigde Staten verblijven? Dan moet u een visum Amerika aanvragen. Neemt u een nieuw paspoort in gebruik? Dan moet u met uw nieuwe paspoort ook opnieuw een ESTA aanvragen.

Geldigheid en reisdoel ESTA

Welke activiteiten zijn in Amerika toegestaan als ik reis met een ESTA?
Met een ESTA mag u naar Amerika reizen voor een vakantie, zakenreis of overstap. Ook het bezoeken van vrienden, familie, zakenrelaties, bijeenkomsten en conferenties is toegestaan. Betaald werk uitvoeren mag tijdens uw reis alleen als uw werkgever buiten Amerika is gevestigd. U mag met een ESTA niet in dienst treden bij een Amerikaanse organisatie. Ook mag u geen journalistieke activiteiten uitvoeren, niet in Amerikaanse bedrijven investeren en geen opleiding volgen aan een Amerikaanse onderwijsinstelling.Voorwaarden van het ESTA USA

  • U moet zich houden aan de coronamaatregelen in Amerika. Die worden bepaald door de Amerikaanse overheid, door uw luchtvaartmaatschappij, en door de overheid van het land dat u bezoekt nadat u Amerika weer verlaat.
  • Bij aankomst in Amerika moet u kunnen aantonen dat u van plan bent om de Verenigde Staten ook weer te verlaten. Dat kan eenvoudig door een ticket voor de terug- of doorreis te overhandigen.
  • Vermoedt een beambte van Homeland Security bij aankomst in Amerika dat u een bedreiging vormt voor de veiligheid of openbare orde? Dan mag u het land niet in, ook niet als u een geldig ESTA of visum heeft.
  • Ook voor een reis naar Alaska, Hawaï, Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden of de Noordelijke Marianen moet u een ESTA aanvragen.
  • Bent u na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Noord-Korea, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest? Of heeft u ooit de nationaliteit van een van deze landen gehad? Dan voldoet een ESTA niet en moet u een visum aanvragen.
  • Bent u op of na 12 januari 2021 in Cuba geweest? Dan kunt u geen ESTA aanvragen, omdat Cuba vanaf 12 januari 2021 door de Verenigde Staten wordt gezien als financier van terrorisme. Wel kunt u een visum aanvragen.

Wie zich niet houdt aan de voorwaarden van het ESTA Amerika, riskeert uitzetting en preventieve afkeuring van alle toekomstige aanvragen voor reistoestemmingen voor de USA.


Uw ESTA online aanvragen

U kunt uw ESTA eenvoudig aanvragen met een online aanvraagformulier. Het invullen van dit Nederlandstalige ESTA formulier duurt maar enkele minuten. Vervolgens moet u digitaal een scan of een foto van uw paspoort aanleveren. Aanvragen worden 24 uur per dag en 7 dagen per week in behandeling genomen, ook tijdens feestdagen. U kunt met hetzelfde ESTA formulier ook een groepsaanvraag indienen. U hoeft dan niet voor elke reiziger opnieuw de contact- en reisgegevens in te vullen. De kosten van uw ESTA voldoet u veilig met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail en sms-bericht. Gemiddeld duurt dat 3 dagen. U hoeft niets te printen.

Heeft u uw ESTA met spoed nodig? Geef dat aan in het aanvraagformulier, door een vinkje te zetten bij “spoedlevering”. Gemiddeld worden spoedaanvragen al na 60 minuten goedgekeurd. Maar let op, ook spoedaanvragen kunnen in uitzonderlijke gevallen enkele dagen vertraging oplopen. U.S. Customs & Border Protection behoudt het recht om langer over uw aanvraag te doen en adviseert om uw ESTA al aan te vragen zodra u plannen maakt om naar Amerika te reizen.

U kunt nu direct aan de slag met het aanvragen van uw ESTA USA. U hoeft nog geen verblijfplaats of contactpersoon in Amerika te hebben. Ook mag u afwijken van de ingevulde verwachte aankomstdatum. Heeft u nog vragen over het ESTA Amerika? Bekijk dan de veelgestelde vragen met antwoorden.


Samenvatting

Miniatuur video ESTA
DoelVakanties, zakenreizen en overstappen
GeldigheidMaximaal 2 jaar (meerdere reizen)
VerblijfMaximaal 90 dagen per bezoek
Levertijd3 dagen (spoed: gemiddeld 60 minuten)
Kosten€ 44,95 (zie specificatie) per ESTA
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het ESTA

Reizigers over het ESTA voor de Verenigde Staten

3745 mensen beoordelen het ESTA met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,37 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.