ESTA Amerika

ESTA aanvragen

Direct aanvragen

Het ESTA Amerika aanvragen: vandaag nog geleverd

Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum Amerika binnen te mogen reizen. Een ESTA aanvragen duurt ongeveer 5 minuten en de kosten bedragen €29,95 per persoon.

ESTA aanvragen

1. ESTA formulier

Esta aanvragen

Een ESTA aanvragen doet u door het ESTA formulier online in te vullen, dit duurt max. 5 minuten.

2. Online afrekenen

Esta amerika online afrekenen

Betaal veilig en vertrouwd voor het ESTA USA via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact / Mister Cash.

3. ESTA ontvangen

Esta via e-mail

De ESTA-reistoestemming wordt vaak binnen enkele uren goedgekeurd en bevestigd.

ESTA

Heb ik een ESTA nodig? Zonder een ESTA krijgt u geen toegang tot Amerika! Om Amerika binnen te mogen reizen zonder visum heeft u als Nederlander of Belg een ESTA nodig in 2017 en 2018. Een ESTA aanvragen is verplicht om naar Amerika (USA) te reizen zonder visum, anders wordt u standaard geweigerd op uw vlucht naar de Verenigde Staten (USA). Een luchtvaartmaatschappij mag u zonder geldige ESTA namelijk niet meenemen. Ook als u Amerika moet inreizen als tussenstop, om vervolgens op korte termijn weer door te reizen naar een ander land, moet u een ESTA aanvragen voor uw korte verblijf in Amerika. Als u dus bijvoorbeeld naar Panama vliegt met een tussenlanding in de Verenigde Staten (en u de luchthaven niet verlaat), vereist de VS een geldige ESTA.

Wat is een "ESTA USA" / "ESTA Amerika"? ESTA is een afkorting en staat letterlijk voor: "Electronic System for Travel Authorization", wat neer komt op een verplichte elektronische reistoestemming om de Verenigde Staten (VS) binnen te mogen reizen. Nadat de ESTA Amerika aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse douane. Een ESTA is dus geen document zoals een visum, maar een reistoestemming die u vooraf moet aanvragen om Amerika binnen te mogen reizen. Zo weet Amerika vooraf wie er het land binnen wil reizen.


Geldigheid

Een ESTA USA is geldig voor zakenreizen, vakanties en doorreizen. Een ESTA is 2 jaar geldig of tot uw paspoort verloopt. Daarnaast dient uw paspoort geldig te zijn tot aan het einde van uw verblijf in Amerika. In deze periode mag u zo vaak als u wilt naar de Verenigde Staten reizen. Elk bezoek mag echter wel maximaal 90 dagen duren (waarbij de dagen dat u verblijft in Canada, Mexico of Caribische eilanden ook meetellen in deze periode). Mocht u langer dan 90 dagen in Amerika willen verblijven dan dient u een visum Amerika aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade.

Visums online afrekenen

Een voorbeeld: uw ESTA is geldig van 1 februari 2018 t/m 31 januari 2020 (2 jaar) en uw paspoort is geldig tot 2020. U gaat in de meivakantie van 2018 drie weken naar het noorden van Amerika. Daarnaast wilt u een jaar later in de zomervakantie van 2019, vier weken naar het zuiden van Amerika. In totaal gaat u dus zeven weken naar Amerika. Dit mag u doen volgens uw ESTA want u kunt onbeperkt naar Amerika reizen in de tijd dat deze geldig is. Daarnaast duurt elk verblijf minder dan 90 dagen.

Andere belangrijke voorwaarden:

  • U mag niet in Amerika / USA gaan werken met een ESTA
  • Het kan zijn dat een ESTA-aanvraag tot 72 uur in behandeling blijft. Soms komt dit voor doordat een Amerikaanse ambtenaar handmatig uw aanvraag controleert (dit gebeurt bij minder dan 1% van de aanvragen). In ruim 99% van de gevallen ontvangt u uw ESTA nog op de dag dat u deze aanvraagt
  • Een ESTA aanvragen en toegekend krijgen garandeert niet de toegang tot de VS. Bij aankomst kan de douane alsnog vaststellen dat u de VS niet in mag. Een ESTA is alleen een verplichte reistoestemming om Amerika binnen te mogen reizen zonder visum
  • Bent u na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest? Of heeft u de nationaliteit van één van deze landen? Dan is de kans groter dat uw aanvraag afgekeurd zal worden

Aanvragen

De verplichte ESTA-aanvraag voor Amerika (USA) kunt u 24 uur per dag aanvragen via deze website, voor uzelf en uw medereizigers. Een ESTA aanvragen kan dus ook in het weekend of op feestdagen. Om een ESTA aan te vragen, dient u het ESTA formulier in te vullen, wat ongeveer 5 minuten duurt. Een ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten (VS) kost €29,95 per persoon. Nadat u het formulier heeft ingevuld wordt u doorverwezen naar de betaalpagina waar u veilig kunt betalen. Doordat u met iDEAL of Bancontact kunt betalen, is dit de makkelijkste en snelste manier om een ESTA Amerika aan te vragen.

Met spoed een ESTA aanvragen? Mocht u met spoed een ESTA USA nodig hebben, geen probleem. Wij verzorgen wekelijks tientallen ESTA spoedaanvragen. Vul hiervoor het normale online formulier in op deze site, en vink vervolgens “Spoed” aan. Vervolgens nemen wij uw ESTA-aanvraag zo snel mogelijk in behandeling en ontvangt u vaak uw ESTA-reistoestemming binnen een paar uur per e-mail.

U kunt direct uw ESTA aanvragen. Als u nog vragen heeft dan kunt u het beste eerst de pagina met de meest gestelde vragen bekijken. Door eerst deze pagina te bekijken vindt u vaak snel antwoord op uw vraag. Mocht u geen antwoord op vraag vinden, stel dan gerust uw vraag aan onze klantenservice. Wij wensen u alvast een voorspoedige reis en een prettig verblijf in de Verenigde Staten van Amerika.


Samenvatting ESTA Amerika

Verplicht Ja, voor Nederland en België
Doel Toerisme, zakenreizen en doorreizen
Geldigheid 712 dagen (2 jaar)
Verblijf Maximaal 90 dagen per bezoek
Levertijd Vaak vandaag (voor 23:00 besteld)
Kosten €29,95 per ESTA
Betalen iDEAL, Bancontact / Mister Cash
Aanvraag Alleen online, nu aanvragen.

Gebruikers over het ESTA Amerika

43 mensen beoordelen het ESTA Amerika met een 9/10
Esta beoordelingen

Disclaimer
Visumbuitenland.nl biedt hulp aan reizigers om een ESTA voor de Verenigde Staten (VS) direct online aan te vragen. Wij maken dan ook op geen enkele manier deel uit van de Amerikaanse overheid. Via de Amerikaanse overheid (esta.cbp.dhs.gov/esta/) kunt u ook een ESTA aanvragen. Alleen vindt u hier geen Nederlands sprekende klantenservice en kunt u alleen met creditcard betalen. Daarbij dient $14,00 betaald te worden aan consulaire kosten voor het in behandeling kunnen nemen van het ESTA. Wij bieden hiervoor een oplossing op deze website: ongeacht de wisselkoers en consulaire kosten hanteren wij een vast bedrag van €29,95 per aanvraag. Ook controleren wij eerst handmatig uw ingevulde gegevens voordat we daadwerkelijk uw ESTA aan zullen vragen. Mocht onverhoopt toch uw ESTA worden afgekeurd, dan ontvangt u automatisch het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.