ESTA aanvragen

Direct online aanvragen

ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika

Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Een ESTA aanvragen gaat snel en eenvoudig met het online formulier. De kosten bedragen € 29,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg


Ondanks de uitbraak van corona (Covid-19) is het nog steeds mogelijk om een ESTA voor Amerika aan te vragen.
Houd er echter rekening mee dat de immigratiedienst ook reizigers kan weren die over een geldig ESTA beschikken, als zij mogelijk een gezondheidsrisico vormen. Voorlopig geldt dat voor reizigers die in de 14 dagen voorafgaand aan hun vertrek naar Amerika in Europa zijn geweest. Lees vóór het aanvragen van een ESTA alles over de corona-maatregelen in Amerika.

Uw ESTA aanvragen in drie stappen

1. ESTA formulier

ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen gaat eenvoudig en snel met het online ESTA formulier. Invullen duurt ongeveer 5 minuten.

2. Online betaling

Online afrekenen

De kosten van het ESTA USA kunnen veilig worden voldaan met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officiële toekenning

Esta via e-mail

Zodra het officiële ESTA is toegekend wordt dit bevestigd per e-mail en SMS. Bij spoed gemiddeld al na 60 minuten.

Uitleg over de ESTA aanvraag

Heb ik een ESTA Amerika nodig? Voor een vakantie, zakenreis of overstap in de Verenigde Staten van Amerika is een ESTA nodig. Reizigers die niet over een geldig ESTA beschikken, worden geweigerd bij het inchecken op hun vlucht of cruise naar de USA. Ook minderjarige kinderen dienen een eigen ESTA te bezitten. Alleen voor reizigers die de Verenigde Staten over land inreizen, of een Amerikaans visum of paspoort bezitten, vervalt deze verplichting. Een ESTA aanvragen kan geheel online, er hoeft dus geen bezoek te worden gebracht aan het Amerikaanse consulaat. Hierdoor is een ESTA gemakkelijker en sneller te verkrijgen dan een visum, ook zijn de aanvraagkosten lager.

Wat is een “ESTA”?

ESTA is een afkorting en staat voor: “Electronic System for Travel Authorization”. Een ESTA is dan ook geen fysiek document, maar een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten van Amerika. De verplichting om deze aan te vragen, is een veiligheidsmaatregel van U.S. Customs & Border Protection. Hierdoor kunnen alle reizigers vooraf worden gescreend, en ongewenste personen worden geweerd. Vervoersbedrijven, waaronder luchtvaartmaatschappijen en rederijen, controleren voor vertrek of elke reiziger in het bezit is van een geldig ESTA. Dat gebeurt door het paspoortnummer van de reiziger op te zoeken in de database met toegekende reistoestemmingen van U.S. Customs & Border Protection.


Geldigheid en voorwaarden

Het ESTA Amerika is vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig. Gedurende deze geldigheidsperiode mag een onbeperkt aantal reizen naar Amerika worden gemaakt, zowel zakelijk als toeristisch. Elk verblijf in de USA mag maximaal 90 aaneengesloten dagen duren. Een tussentijds of aansluitend bezoek aan Canada, Mexico of een Caribisch eiland wordt hierin meegeteld. Voor een langer verblijf is het noodzakelijk een visum Amerika aan te vragen. Wanneer het paspoort verloopt waarmee een visum of ESTA is aangevraagd, vervalt ook de geldigheid van de gekoppelde reistoestemming.

Geldigheid en reisdoel ESTA

Voldoet het aanvragen van een ESTA voor mijn reisdoel? Een ESTA voldoet voor zakelijke en toeristische reizen, het maken van een overstap en het brengen van een bezoek aan vrienden of familie in Amerika (USA). Reizigers met een ESTA mogen niet in dienst treden bij een Amerikaanse organisatie. Wel mogen betaalde werkzaamheden worden uitgevoerd met een ESTA, indien de werkgever buiten Amerika is gevestigd. Een ESTA voldoet niet voor het uitvoeren van journalistieke activiteiten, het investeren in Amerikaanse bedrijven of het volgen van een opleiding in Amerika.


Belangrijke regels omtrent het aanvragen:

  • Reizigers moeten bij aankomst in Amerika kunnen aantonen dat ze van plan zijn de Verenigde Staten ook weer te verlaten, door een ticket voor de terug- of doorreis te overhandigen
  • Een ESTA aanvragen is ook noodzakelijk voor een reis naar Alaska, Hawaï, Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden of de Noordelijke Marianen
  • Reizigers waarvan wordt vermoed dat ze een bedreiging vormen voor de veiligheid of openbare orde kunnen altijd worden geweerd door Homeland Security, ook als ze een geldig ESTA of visum voor Amerika bezitten
  • Reizigers die na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Noord-Korea, Soedan, Jemen, Libië of Somalië zijn geweest, of ooit de nationaliteit van een van deze landen hebben gehad, kunnen geen ESTA Amerika aanvragen

Reizigers die zich niet houden aan bovenstaande voorwaarden van het ESTA Amerika, riskeren uitzetting en preventieve afkeuring van alle toekomstige aanvragen voor reistoestemmingen voor de USA.


Een ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen kan 24 uur per dag met het digitale ESTA formulier op deze website. Het is mogelijk een groepsaanvraag in te dienen, door meerdere reizigers in één formulier in te vullen. Het invullen van een ESTA-formulier duurt ongeveer vijf minuten per reiziger. Vervolgens kunnen de kosten worden voldaan, deze bedragen € 29,95 per persoon. Betalen kan veilig via iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Direct na het ontvangen van de betaling wordt de aanvraag in behandeling genomen.

Met spoed aanvragen?

Reizigers die een ESTA met spoed willen aanvragen, kunnen een vinkje zetten bij ‘spoed’ in het aanvraagformulier op deze website. De aanvraag wordt dan met prioriteit door ons in behandeling genomen. Dit resulteert gemiddeld na 60 minuten in een goedgekeurde ESTA reistoestemming voor Amerika. Direct na toekenning wordt hiervan een bevestiging verstuurd, per e-mail en sms-bericht. Het is niet nodig deze bevestiging uit te printen, waardoor het aanvragen ook mogelijk is op het vliegveld.

Ook aanvragen met spoed kunnen in uitzonderlijke gevallen wat langer op zich laten wachten. Daarom wordt aangeraden de aanvraag voor een ESTA zo snel mogelijk in te dienen nadat een reis naar Amerika wordt overwogen. Het is niet nodig om al een verblijfplaats of contactpersoon in Amerika te hebben. Bekijk voor meer informatie over de aanvraagprocedure van het ESTA Amerika ook de veelgestelde vragen met antwoorden.


Samenvatting

Miniatuur video ESTA
DoelToerisme, zakenreizen en overstappen
GeldigheidMaximaal 2 jaar (meerdere reizen)
VerblijfMaximaal 90 dagen per bezoek
Levertijd3 dagen (spoed: gemiddeld 60 minuten)
Kosten€ 29,95 per ESTA
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het ESTA

Reizigers over het ESTA voor de Verenigde Staten

2938 mensen beoordelen het ESTA met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Amerikaanse overheid. Een ESTA Amerika aanvragen kan ook bij de immigratiedienst ($14 per persoon, via esta.cbp.dhs.gov/esta). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze verwerken. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.