ESTA aanvragen

Direct online aanvragen

ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika

Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Een ESTA aanvragen gaat snel en eenvoudig met het online formulier. De kosten bedragen € 29,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg


Sinds 8 november zijn toeristen en zakenreizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk weer welkom in Amerika. Na aankomst in Amerika hoeft u niet in quarantaine, na terugkomst in de EU wel. Ook heeft u naast een ESTA ook een negatieve coronatestuitslag en een vaccinatiebewijs nodig. Lees meer over de coronamaatregelen voor reizen naar Amerika.

Uw ESTA aanvragen in drie stappen

1. ESTA formulier

ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen gaat eenvoudig en snel met het online ESTA formulier. Invullen duurt ongeveer 5 minuten.

2. Online betaling

Online afrekenen

De kosten van het ESTA USA kunnen veilig worden voldaan met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officiële toekenning

Esta via e-mail

Zodra het officiële ESTA is toegekend wordt dit bevestigd per e-mail en SMS. Bij spoed gemiddeld al na 60 minuten.

Uitleg over de ESTA aanvraag

Heb ik een ESTA Amerika nodig? Voor een vakantie, zakenreis of overstap in de Verenigde Staten van Amerika heeft u een ESTA nodig. Reizigers die niet over een geldig ESTA beschikken, mogen niet inchecken op hun vlucht of cruise naar de USA. Ook minderjarige kinderen moeten elk een eigen ESTA bezitten. Alleen voor reizigers die de Verenigde Staten over land inreizen, of een Amerikaans visum of paspoort bezitten, vervalt deze verplichting. Een ESTA aanvragen kan geheel online, er hoeft dus geen bezoek te worden gebracht aan een consulaat of ambassade. Hierdoor is een ESTA gemakkelijker en sneller te verkrijgen dan een visum, ook zijn de aanvraagkosten lager.

Wat is een “ESTA”?

ESTA is een afkorting en staat voor: “Electronic System for Travel Authorization”. Een ESTA is geen fysiek document, maar een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten van Amerika. De verplichting om deze aan te vragen, is een veiligheidsmaatregel van U.S. Customs & Border Protection. Hierdoor kunnen alle reizigers vooraf worden gescreend, en ongewenste personen worden geweerd. Luchtvaartmaatschappijen en rederijen controleren voor vertrek of elke reiziger een geldig ESTA heeft. Dat gebeurt door het paspoortnummer van de reiziger op te zoeken in de database met toegekende reistoestemmingen van U.S. Customs & Border Protection.


Geldigheidstermijn van het ESTA

Het ESTA Amerika is vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig. Gedurende deze geldigheidsperiode mag een onbeperkt aantal reizen naar Amerika worden gemaakt, zowel zakelijk als toeristisch. Elk verblijf in de USA mag maximaal 90 aaneengesloten dagen duren. Een tussentijds of aansluitend bezoek aan Canada, Mexico of een Caribisch eiland wordt hierin meegeteld. Voor een langer verblijf is het noodzakelijk een visum Amerika aan te vragen. Wanneer het paspoort verloopt waarmee een visum of ESTA is aangevraagd, vervalt ook de geldigheid van de gekoppelde reistoestemming.

Geldigheid en reisdoel ESTA

Voldoet het aanvragen van een ESTA voor mijn reisdoel?
Een ESTA voldoet voor zakelijke en toeristische reizen, het maken van een overstap en het brengen van een bezoek aan vrienden of familie in Amerika (USA). Reizigers met een ESTA mogen niet in dienst treden bij een Amerikaanse organisatie. Wel mogen betaalde werkzaamheden worden uitgevoerd met een ESTA, als de werkgever buiten Amerika is gevestigd. Een ESTA voldoet niet voor het uitvoeren van journalistieke activiteiten, het investeren in Amerikaanse bedrijven of het volgen van een opleiding in Amerika.Voorwaarden van het ESTA Amerika

  • U moet zich houden aan de coronamaatregelen in Amerika. Die worden bepaald door de Amerikaanse overheid, door uw luchtvaartmaatschappij, en door de overheid van het land dat u bezoekt nadat u Amerika weer verlaat.
  • Bij aankomst in Amerika moet u kunnen aantonen dat u van plan bent om de Verenigde Staten ook weer te verlaten. Dat kan eenvoudig door een ticket voor de terug- of doorreis te overhandigen.
  • Vermoedt een beambte van Homeland Security bij aankomst in Amerika dat u een bedreiging vormt voor de veiligheid of openbare orde? Dan mag u het land niet in, zelfs als u een geldig ESTA of visum bezit.
  • Ook voor een reis naar Alaska, Hawaï, Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden of de Noordelijke Marianen moet u een ESTA aanvragen.
  • Bent u na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Noord-Korea, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest? Of heeft u ooit de nationaliteit van een van deze landen gehad? Dan voldoet een ESTA niet en moet u een visum aanvragen.

Wie zich niet houdt aan de voorwaarden van het ESTA Amerika, riskeert uitzetting en preventieve afkeuring van alle toekomstige aanvragen voor reistoestemmingen voor de USA.


Een ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen kan 24 uur per dag, met het digitale ESTA formulier op deze website. Het is mogelijk een groepsaanvraag in te dienen, door meerdere reizigers in één formulier in te vullen. Het invullen van een ESTA-formulier duurt ongeveer vijf minuten per reiziger. Daarna kunnen de kosten worden voldaan, deze bedragen € 29,95 per persoon. Betalen kan veilig via iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Direct na het ontvangen van de betaling wordt de aanvraag in behandeling genomen.

Met spoed aanvragen?

Reizigers die een ESTA met spoed willen aanvragen, kunnen een vinkje zetten bij ‘spoed’ in het aanvraagformulier op deze website. Dit resulteert gemiddeld na 60 minuten in een goedgekeurde ESTA reistoestemming voor Amerika. Direct na toekenning wordt hiervan een bevestiging verstuurd, per e-mail en sms-bericht. Het is niet nodig deze bevestiging uit te printen, waardoor het aanvragen ook mogelijk is op het vliegveld.

Ook aanvragen met spoed kunnen in uitzonderlijke gevallen wat langer op zich laten wachten. Daarom wordt aangeraden de aanvraag voor een ESTA zo snel mogelijk in te dienen nadat een reis naar Amerika wordt overwogen. Het is niet nodig om al een verblijfplaats of contactpersoon in Amerika te hebben. Bekijk voor meer informatie over de aanvraagprocedure van het ESTA Amerika ook de veelgestelde vragen met antwoorden.


Samenvatting

Miniatuur video ESTA
DoelVakanties, zakenreizen en overstappen
GeldigheidMaximaal 2 jaar (meerdere reizen)
VerblijfMaximaal 90 dagen per bezoek
Levertijd3 dagen (spoed: gemiddeld 60 minuten)
Kosten€ 29,95 per ESTA
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het ESTA

Reizigers over het ESTA voor de Verenigde Staten

3215 mensen beoordelen het ESTA met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Amerikaanse overheid. Een ESTA Amerika aanvragen kan ook bij de immigratiedienst ($14 per persoon, via esta.cbp.dhs.gov/esta). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze verwerken. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.