ESTA aanvragen

Direct online aanvragen

Uw ESTA aanvragen voor uw vakantie of zakenreis naar Amerika

Het ESTA USA is een digitale reisvergunning die nodig is om zonder visum naar Amerika te reizen. U kunt een ESTA aanvragen voor € 49,95 per persoon (zie specificatie) met het Nederlandstalige formulier op deze website.

Bekijk video met uitleg

In drie stappen een ESTA aanvragen

1. ESTA formulier

ESTA aanvragen

Met het online ESTA formulier kunt u in enkele minuten eenvoudig in het Nederlands een ESTA aanvragen.

2. Online betaling

Online afrekenen

De kosten van uw ESTA USA voldoet u veilig en eenvoudig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Het officiële ESTA

Esta via e-mail

U ontvangt een e-mail en sms-bericht zodra uw officiële ESTA USA is toegekend. Bij spoed gemiddeld al na 60 minuten.

Informatie over het ESTA Amerika

Moet ik een ESTA aanvragen? Als u voor een vakantie, zakenreis of overstap naar Amerika reist, heeft u een ESTA nodig. Het maakt hiervoor niet uit of u per vliegtuig, (cruise)schip of over land in de Verenigde Staten arriveert. Ook kinderen hebben een eigen ESTA nodig. Wie geen geldig ESTA heeft, wordt al bij het inchecken of boarden tegengehouden. Alleen reizigers met een visum voor Amerika of een paspoort dat is uitgegeven door de Verenigde Staten of Canada worden uitgezonderd. In plaats van een ESTA kunt u ook een visum aanvragen, maar dat is duurder en neemt meer tijd in beslag. Voor een visum moet u een ambassade of consulaat bezoeken. Een ESTA kunt u geheel online aanvragen.

Wat is een ESTA Amerika? De afkorting ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het ESTA is een veiligheidsmaatregel van de U.S. Customs & Border Protection met het doel ongewenste reizigers te weren. De U.S. Customs & Border Protection beoordeelt voor iedere ESTA aanvraag of de aanvrager mogelijk een veiligheidsrisico zou kunnen vormen. Als er niet verwacht wordt dat de aanvrager een risico vormt, wordt de aanvraag goedgekeurd.

Een ESTA is geen fysiek document, maar een digitale reistoestemming. Na goedkeuring van de aanvraag ontvangt u een bevestiging in de vorm van een pdf-document. Dit document hoeft u nergens te laten zien. Het ESTA wordt op het moment van goedkeuring gekoppeld aan uw paspoortnummer. Bij het inchecken wordt dan ook op basis van uw paspoortnummer gecontroleerd of u een geldig ESTA heeft.


Geldigheidsduur van het ESTA

Vanaf het moment van toekenning is uw ESTA Amerika twee jaar geldig. Gedurende deze geldigheidstermijn mag u een onbeperkt aantal keer naar Amerika reizen. Elk verblijf in de USA mag maximaal 90 aaneengesloten dagen duren. Een tussentijds of aansluitend bezoek aan Canada, Mexico of een Caribisch eiland wordt daarin ook meegeteld. Wilt u langer in de Verenigde Staten verblijven? Dan moet u een visum Amerika aanvragen. Neemt u een nieuw paspoort in gebruik? Dan moet u met uw nieuwe paspoort ook opnieuw een ESTA aanvragen.

Geldigheid en reisdoel ESTA

Welke activiteiten in Amerika zijn toegestaan als ik reis met een ESTA?
Met een ESTA mag u naar Amerika reizen voor een vakantie, zakenreis of overstap. Ook het bezoeken van vrienden, familie of zakenrelaties en het bijwonen van zakelijke bijeenkomsten en conferenties is toegestaan. Het is niet toegestaan om met een ESTA in dienst te treden van een Amerikaanse organisatie. Ook mag u met een ESTA in Amerika geen journalistieke activiteiten uitvoeren, niet investeren in Amerikaanse bedrijven en geen opleiding volgen aan een Amerikaanse onderwijsinstelling. Het uitvoeren van betaald werk tijdens uw reis is alleen toegestaan als het gaat om werk dat u uitvoert in opdracht van een werkgever die buiten Amerika gevestigd is.Voorwaarden van het ESTA USA

Om gebruik te mogen maken van een ESTA USA moet u onder andere aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

  • U moet zich houden aan de coronamaatregelen in Amerika. Controleer deze nogmaals vlak voor vertrek.
  • Bij aankomst in Amerika moet u kunnen aantonen dat u van plan bent om de Verenigde Staten ook weer te verlaten. Een eenvoudige manier om dit te doen is door een ticket voor de terug- of doorreis te overhandigen.
  • U mag geen mogelijke bedreiging vormen voor de volksgezondheid, veiligheid of openbare orde van de Verenigde Staten. Vermoedt een beambte van het Department of Homeland Security bij aankomst in Amerika dat u een mogelijke bedreiging vormt? Dan mag u het land niet in, ook niet als u een geldig ESTA of visum heeft.
  • Ook voor een reis naar Alaska, Hawaï, Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden of de Noordelijke Marianen moet u een ESTA aanvragen.
  • Een ESTA voldoet niet als u sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Noord-Korea, Soedan, Jemen, Libië of Somalië bent geweest. Ook als u ooit de nationaliteit van Iran, Irak, Syrië, Noord-Korea of Soedan heeft gehad, kunt u geen ESTA aanvragen. In beide gevallen moet u een visum aanvragen. In sommige gevallen kan een uitzondering gemaakt worden voor reizigers die een van deze landen voor militaire doeleinden of overheidszaken bezocht hebben.
  • U kunt geen ESTA aanvragen als u op of na 12 januari 2021 in Cuba bent geweest. De reden hiervoor is dat Cuba vanaf 12 januari 2021 door de Verenigde Staten wordt beschouwd als staatssponsor van terrorisme. Wel kunt u in dit geval een visum aanvragen.


Uw ESTA USA online aanvragen

U kunt uw ESTA Amerika eenvoudig online aanvragen met een Nederlandstalig aanvraagformulier. Het invullen van dit Nederlandstalige ESTA formulier duurt maar enkele minuten en kan ook voor meerdere reizigers tegelijkertijd. In het geval van een groepsaanvraag hoeft u de contact- en reisgegevens maar één keer in te vullen. Na het invullen van het formulier voldoet u de kosten van uw ESTA. Dit kan veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Vervolgens moet u digitaal een scan of foto van uw paspoort aanleveren. Aanvragen worden 24 uur per dag, 7 dagen per week verwerkt, ook tijdens feestdagen. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u hiervan een bevestiging per e-mail en sms. Gemiddeld duurt dat 3 dagen. Het is niet nodig de bevestiging van toekenning te printen.

Heeft u met spoed een ESTA nodig? Geef dan in het aanvraagformulier aan dat u een spoedaanvraag wilt indienen. Dit doet u door een vinkje te zetten bij ‘Spoedleveringʼ. Spoedaanvragen worden gemiddeld al na 60 minuten goedgekeurd. Houd er echter rekening mee dat ook spoedaanvragen in uitzonderlijke gevallen enkele dagen vertraging kunnen oplopen. De immigratiedienst van de Verenigde Staten behoudt zich het recht voor om langer over uw aanvraag te doen. Het advies is dan ook om uw ESTA al aan te vragen zodra u besloten heeft dat u naar Amerika wilt reizen.

Op het moment van indienen van uw aanvraag voor het ESTA USA hoeft u nog geen verblijfplaats of contactpersoon in Amerika te hebben. Ook mag u na toekenning van de reistoestemming nog afwijken van de ingevulde verwachte aankomstdatum. U kunt dus direct beginnen met uw ESTA aanvraag. Heeft u nog vragen over het ESTA Amerika? Bekijk dan de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.


Samenvatting

Miniatuur video ESTA
Doel Vakanties, zakenreizen en overstappen
Geldigheid Maximaal 2 jaar (meerdere reizen)
Verblijf Maximaal 90 dagen per bezoek
Levertijd Gemiddeld 3 dagen (spoed: gemiddeld 60 minuten)
Kosten € 49,95 per ESTA (Specificatie)
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het ESTA

Reizigers over het ESTA Amerika

 4042 mensen beoordelen het ESTA met een 9,2 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,72 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.