ESTA aanvragen

Direct online aanvragen

ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika

Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen vliegen. Een ESTA aanvragen duurt ongeveer 5 minuten en de kosten bedragen €29,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg

Hoe werkt het ESTA aanvragen?

1. ESTA formulier

ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen doet u door het ESTA formulier online in te vullen, dit duurt slechts 5 minuten.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal veilig en vertrouwd voor het ESTA USA via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel ESTA

Esta via e-mail

Bij spoedaanvragen wordt het ESTA gemiddeld al na 17 minuten goedgekeurd en per e-mail en SMS bevestigd.

Uitleg over de ESTA aanvraag

Heb ik een ESTA nodig? Zonder een ESTA krijgt u geen toegang tot Amerika! Om Amerika binnen te reizen zonder visum heeft u als Nederlander of Belg een ESTA nodig in 2018 en 2019. Deze aanvraag is verplicht om naar Amerika (USA) te reizen zonder visum, anders wordt u standaard geweigerd op uw vlucht naar de USA. Een luchtvaartmaatschappij mag u zonder geldig ESTA namelijk niet meenemen. Ook als u Amerika moet inreizen als tussenstop, om vervolgens op korte termijn weer door te reizen naar een ander land, moet u een ESTA aanvragen voor uw korte verblijf in Amerika. Als u dus bijvoorbeeld naar Panama vliegt met een tussenlanding in de Verenigde Staten (en u de luchthaven niet verlaat), vereist de VS een geldige ESTA.

Wat is een "ESTA"?

ESTA is een afkorting en staat letterlijk voor: "Electronic System for Travel Authorization", wat neer komt op een verplichte elektronische reistoestemming. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse douane. Een ESTA is dus geen document zoals een visum, maar een reistoestemming die u vooraf moet aanvragen om de USA binnen te reizen. Zo weet de US vooraf wie er het land binnen wil reizen. Nu het ESTA aanvragen.


Geldigheid en voorwaarden

Een ESTA voor Amerika is geldig voor zakenreizen, vakanties en doorreizen. Een ESTA is 2 jaar geldig of tot uw paspoort verloopt. Daarnaast dient uw paspoort geldig te zijn tot aan het einde van uw verblijf in Amerika. In deze periode mag u zo vaak als u wilt naar de Verenigde Staten reizen. Elk bezoek mag echter wel maximaal 90 dagen duren (waarbij de dagen dat u verblijft in Canada, Mexico of de Caribische eilanden ook meetellen in deze periode). Mocht u langer dan 90 dagen in Amerika willen verblijven, dan dient u een visum Amerika aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade.

Geldigheid document

Een voorbeeld: uw ESTA is geldig van 1 februari 2019 t/m 31 januari 2021 (2 jaar) en uw paspoort is geldig tot 2021. U gaat in de meivakantie van 2019 drie weken naar het noorden van Amerika. Daarnaast wilt u een jaar later in de zomervakantie van 2020, vier weken naar het zuiden van Amerika. In totaal gaat u dus zeven weken naar Amerika. Dit mag u doen, want u kunt onbeperkt naar Amerika reizen in de tijd dat het ESTA geldig is. Daarnaast duurt elk verblijf minder dan 90 dagen.


Andere belangrijke regels voor het aanvragen:

  1. U mag in Amerika / USA wel werken met een ESTA, maar niet in dienst treden van een Amerikaanse werkgever.
  2. ESTA-aanvragen worden gemiddeld goedgekeurd binnen 17 minuten nadat de betaling is verwerkt. Het kan echter voorkomen dat een aanvraag enkele uren in behandeling blijft, theoretisch tot maximaal 72 uur. Hoewel dit in de praktijk bijna nooit voorkomt (96% van de aanvragen wordt binnen 20 minuten toegekend), is het verstandig hier rekening mee te houden.
  3. Reizigers die een geldig ESTA bezitten kunnen bij aankomst in de VS alsnog worden geweigerd door de Amerikaanse douane. Dit komt met name voor wanneer de douane vermoedt dat reizigers een bedreiging vormen voor de veiligheid van de Verenigde Staten en/of haar inwoners. Echter, reizigers die géén geldig ESTA of visum bezitten, worden in alle gevallen geweigerd.
  4. Bent u na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest? Of heeft u nu of ooit de nationaliteit van één van deze landen gehad? Dan kunt u géén ESTA aanvragen. Wel kunt u terecht bij het Amerikaanse consulaat om een visumaanvraag in te dienen.

Een ESTA aanvragen

Het ESTA kunt u 24 uur per dag aanvragen via deze website, voor uzelf en voor andere reizigers. Aanvragen kan dus ook in het weekend of op feestdagen. Om een aanvraag te starten, dient u het ESTA-formulier in te vullen, wat ongeveer 5 minuten duurt. De aanvraag kost €29,95 per persoon. Nadat u het formulier heeft ingevuld wordt u doorverwezen naar de betaalpagina, waar u veilig kunt betalen. Doordat u met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard kunt betalen, is dit de makkelijkste en snelste manier om een ESTA te verkrijgen.

Met spoed aanvragen?

Mocht u met spoed een ESTA nodig hebben, dan is dat geen probleem. Wij verzorgen wekelijks tientallen spoedaanvragen. Vul hiervoor het normale online formulier in op deze site, en vink vervolgens “Spoed” aan. Vervolgens nemen wij uw ESTA-aanvraag zo snel mogelijk in behandeling en ontvangt uw ESTA-reistoestemming gemiddeld al na 17 minuten per e-mail.

U kunt direct uw ESTA aanvraag starten. Als u nog vragen heeft dan kunt u het beste eerst de pagina met de meest gestelde vragen bekijken. Door eerst deze pagina te bekijken vindt u vaak snel antwoord op uw vraag. Mocht u geen antwoord op vraag vinden, stel dan gerust uw vraag aan onze klantenservice. Wij wensen u alvast een voorspoedige reis en een prettig verblijf in Amerika.


Samenvatting

Miniatuur video ESTA
DoelToerisme, zaken en doorreizen
Geldigheid712 dagen (2 jaar)
VerblijfMaximaal 90 dagen per bezoek
Levertijd72 uur (spoed: gemiddeld 17 min.)
Kosten€29,95 per ESTA
AanvraagAlleen online, nu aanvragen.

Download beknopte reisinformatie over het ESTA

Gebruikers over het ESTA voor de Verenigde Staten

940 mensen beoordelen het ESTA met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Amerikaanse overheid. Het is tevens mogelijk het ESTA rechtstreeks aan te vragen bij de website van U.S. Customs and Border Protection ($14 per persoon, via esta.cbp.dhs.gov/esta). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig door ons gecontroleerd voordat deze wordt ingediend. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle worden afgekeurd, vergoeden wij het volledige aankoopbedrag. Lees hier meer over onze diensten.