Voordat u op reis gaat naar de Verenigde Staten van Amerika is het verstandig het officiële reisadvies van de Nederlandse overheid te controleren. Hier leest u waar u rekening mee dient te houden om veilig door Amerika te reizen.

Let op: in dit reisadvies voor Amerika zijn geen coronamaatregelen opgenomen.
Lees voor het plannen van uw reis ook alle belangrijke informatie over de coronamaatregelen in Amerika.


Reisadvies Verenigde Staten van AmerikaReisadvies Amerika per 14-06-2022

Noodsituaties

In geval van directe nood tijdens uw reis in Amerika kunt u het alarmnummer 911 bellen. Dit nummer is te gebruiken voor zowel politie, ambulance als brandweer. Indien u in een noodsituatie hulp nodig heeft van de Nederlandse Ambassade in Amerika, belt u met +12022445300.

Criminaliteit in Amerika

In enkele delen van grote steden van de Verenigde Staten van Amerika kan het onveilig zijn. Voordat u een hotel boekt doet u er verstandig aan te informeren of het in een veilige buurt ligt. Vraag, eenmaal aangekomen in uw hotel, hoe veilig de situatie in de buurt is, om risico’s te vermijden. Het is tevens verstandig gebruik te maken van verlichte parkeerplaatsen. Vooral het zuiden van de staat Florida heeft een minder goede reputatie op het gebied van veiligheid en criminaliteit. Let bij het bezoeken van drukke locaties op uw persoonlijke eigendommen en laat geen waardevolle eigendommen achter in uw auto.

Gezondheid en medische problemen

De kosten van gezondheidszorg in Amerika kunnen soms flink hoger liggen dan in Nederland. Als u tijdens uw reis in Amerika gebruikmaakt van de Amerikaanse gezondheidszorg, zoals een dokter, ambulance of ziekenhuis, worden de kosten niet altijd volledig vergoed door uw zorgverzekering. De meeste Nederlandse zorgverzekeraars betalen maximaal het bedrag dat de betreffende zorg in Nederland had gekost. Het verschil tussen dit bedrag en de daadwerkelijke kosten in Amerika dient u zelf bij te betalen, tenzij u een reisverzekering heeft afgesloten die deze kosten vergoedt. Het afsluiten van een reisverzekering voor uw reis naar Amerika is dan ook zeer aan te raden.

Bosbranden en orkanen

Met name aan de westkust en in andere droge delen van Amerika bestaat het risico op bosbranden. Met name aan de zuid- en oostkust komen relatief veel orkanen en cyclonen voor, vooral van juni tot en met november. Houd hiervoor de berichtgeving in de media in de gaten, informeer bij uw hotel of bezoek de website van het National Weather Service.

ESTA Amerika en de immigratiedienst

Het is niet toegestaan Amerika in te reizen zonder geldig visum of ESTA (betekenis). Deze dient u voor vertrek naar Amerika aan te vragen. Een visum is enkel noodzakelijk als u langer dan 90 dagen in Amerika wilt verblijven. Tevens is het visum voor Amerika duurder dan een ESTA. De meeste mensen die zakelijk of voor een vakantie naar Amerika reizen, vragen daarom het ESTA Amerika aan.
Lees meer over het ESTA en het ESTA-formulier


Disclaimer: u blijft zelf verantwoordelijk
Dit reisadvies voor de Verenigde Staten is met zorg samengesteld, desondanks aanvaardt VisumBuitenland.nl geen aansprakelijkheid voor eventuele problemen, schade of letsel dat voortkomt uit het gebruik van deze informatie. U dient te allen tijde alert te blijven tijdens uw reis in Amerika en u bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid tijdens uw reis en verblijf in de VS, alsmede voor de keuze om al dan niet een bepaalde reis te maken. Voordat u naar Amerika reist is het aan te raden de laatste veiligheidsupdates van de Rijksoverheid omtrent reizen naar Amerika te raadplegen (www.nederlandwereldwijd.nl) of de Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten en/of informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

Bron: Rijksoverheid