Vul hieronder een trefwoord in om snel het antwoord te vinden op uw vraag over het ESTA Amerika

De ESTA-reisautorisatie voor Amerika

 • • Wat is een ESTA en hoe werkt het?

  Om de veiligheid van reizen naar de Verenigde Staten te verhogen, zijn de vereisten voor het reizen zonder visum aangescherpt. Vooraf dient u een goedgekeurde ESTA te verkrijgen; zonder een ESTA krijgt u geen toegang tot de Verenigde Staten van Amerika.

  Een ESTA is dan ook geen visum of e-visum, maar een digitale reistoestemming om Amerika binnen te mogen reizen. Door middel van een ESTA is het dus mogelijk om naar Amerika te reizen zonder visum. Andere namen voor een ESTA zijn ook wel: ESTA USA, ESTA US, ESTA VS, ESTA Verenigde Staten en ESTA Amerika.

  Het ESTA is onderdeel van het “Visa Waiver Program” en ESTA staat voor: “Electronic System for Travel Authorization”. Letterlijk vertaald naar het Nederlands: Elektronisch Systeem voor Reistoestemmingen. Het ESTA is dus een elektronisch systeem dat reistoestemmingen voor Amerika uitgeeft door u vooraf te registreren. De ESTA is geïntroduceerd als reactie op 9/11 en vervangt het groene I-94W formulier dat vroeger in het vliegtuig moest worden ingevuld.

  Via deze website kunt u eenvoudig online een ESTA aanvragen. Deze aanvraag duurt ongeveer 5 minuten en de kosten bedragen € 29,95 per persoon. Deze zijn te betalen via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Nadat de ESTA USA aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse immigratiedienst. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

 • • Wat is het verschil tussen een visum en een ESTA?

  Een ESTA is geen visum. Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig indien ze voor een verblijf korter dan 90 dagen naar Amerika reizen. Reizigers die zonder visum reizen moeten echter wel over een geldig ESTA beschikken. Een ESTA goedkoper en eenvoudiger aan te vragen dan een visum. Controleer voor het aanvragen wel of wordt voldaan aan de voorwaarden van het ESTA.

  Reizigers met een geldig visum kunnen naar de USA reizen met het visum voor het doel waarvoor het was afgegeven. Reizigers met een geldig visum Amerika hoeven dan ook geen aanvraag in te dienen voor een ESTA.

  U dient voor een visum Amerika te kiezen als:
  • U meer dan 90 aaneengesloten dagen in de VS wilt verblijven
  • U niet vanwege toerisme of zakelijke redenen naar Amerika wilt reizen
  • U in dienst wilt treden bij een Amerikaanse werkgever
  • U wilt reizen met een privévliegtuig of een eigen schip
  • U vanwege de “Immigration and Nationality Act (212)” niet wordt toegelaten


  Lees meer over het ESTA Amerika aanvragen of over het visum Amerika.

 • • Wanneer en hoe ontvang ik mijn ESTA?

  Een ESTA formulier invullen duurt ongeveer vijf minuten. Zodra de bijbehorende betaling is verwerkt, wordt de aanvraag in behandeling genomen. Indien de aanvrager heeft gekozen voor een spoedaanvraag, wordt gemiddeld een uur na het verwerken van de betaling een ESTA toegekend. Dit kan in uitzonderlijke situaties wat langer duren, tot maximaal 72 uur.

  De reden dat sommige aanvragen wat langer op zich laten wachten (vrijwel nooit langer dan een paar uur) is als volgt: alle aanvragen worden door het computersysteem van U.S. Customs & Border Protection volledig geautomatiseerd gekeurd. De meeste aanvragen worden direct goedgekeurd. In bepaalde gevallen beslist het computersysteem echter dat de aanvraag handmatig moet worden beoordeeld door een medewerker van de immigratiedienst. Bij deze handmatige beoordelingen hangt het er vanaf hoe druk het op dat moment is bij de Amerikaanse immigratiedienst. VisumBuitenland.nl heeft geen enkele invloed op de verwerkingstijd van het ESTA vanaf het moment dat deze in behandeling is genomen door US Customs and Border Protection.

  Indien u een ESTA heeft aangevraagd, maar deze nog niet heeft ontvangen, controleer dan eerst de map met ongewenste e-mail in uw e-mailprogramma. Deze map heet soms ook wel spambox of junkmail folder. U kunt tevens 24 uur per dag de status van uw aanvraag online bekijken.

  Heeft u haast? Vraag dan met spoed een ESTA voor Amerika aan. Dat doet u door het normale formulier in te vullen en de optie “spoed” aan te vinken. De toeslag hiervoor bedraagt € 17,50. Spoedaanvragen worden sneller behandeld.

 • • Ik heb al een visum voor Amerika, moet ik nog een ESTA aanvragen?

  Als uw reis naar Amerika overeenkomt met de geldigheidstermijn en het reisdoel waarvoor het visum is toegekend, dan hoeft u geen ESTA aan te vragen. Reist u met een ander reisdoel dan omschreven in het visum? Dan moet u wel een ESTA aanvragen. Controleer in dat geval ook of u voldoet aan de voorwaarden van een ESTA. Reist u niet tijdens de geldigheidstermijn van het visum? Ook dan moet u een ESTA aanvragen.

 • • Heeft het coronavirus (Covid-19) invloed op mijn reisplannen?

  Begin 2020 is ook in Amerika corona uitgebroken. Dit kan invloed hebben op uw reisplannen naar Amerika. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op de pagina over reizen met een ESTA in tijden van het coronavirus.

De online aanvraagprocedure

 • • Hoe kan ik een ESTA aanvragen?

  Een ESTA kan alleen online worden aangevraagd. Om een ESTA aan te vragen, kan eenvoudig het ESTA aanvraagformulier worden ingevuld. Vervolgens wordt doorverwezen naar de betaalpagina, vanuit waar gemakkelijk en snel kan worden betaald met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

  Direct na het voldoen van de betaling wordt de aanvraag in behandeling genomen. U ontvangt altijd binnen 72 uur een e-mail waarin staat of uw ESTA is goedgekeurd of afgekeurd. De meeste aanvragen worden snel en zonder problemen goedgekeurd, maar dit is vooraf nooit te garanderen. Heeft u snel een ESTA nodig? Vink dan de optie “spoed” aan in het ESTA formulier, de aanvraag wordt dan naar verwachting binnen een uur toegekend, al kan deze levertijd niet worden gegarandeerd.

 • • Wat heb ik nodig bij een ESTA aanvraag?

  Om een ESTA aan te vragen, dient u het aanvraagformulier online in te vullen. Belangrijk is dat u uw paspoort bij de hand heeft, dat nog minimaal tot het einde van uw verblijf in de VS geldig moet zijn. Na het invullen van de benodigde gegevens wordt u automatisch doorverwezen naar de betaalpagina, waar u veilig, gemakkelijk en snel kunt betalen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

 • • Kan ik een ESTA USA met spoed aanvragen?

  Met spoed een ESTA nodig? Geen probleem. Maak dan gebruik van de spoedprocedure voor het ESTA Amerika. U dient hiervoor het normale aanvraagformulier in te vullen en hierin de optie “spoed” aan te vinken. Als u spoedaanvraag indient, wordt deze direct in behandeling genomen en ontvangt u gemiddeld na een uur een ESTA. Dit is een gemiddelde levertijd en hierover kunnen geen garanties worden gegeven. In extreem zeldzame gevallen kan ook een spoedaanvraag pas na 72 uur uitsluitsel opleveren.

 • • Wanneer kan ik een ESTA aanvragen?

  U kunt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar een ESTA aanvraag indienen, dus ook in het weekend en op feestdagen. Wij raden u aan om uw ESTA minimaal 72 uur voor aanvang van uw reis aan te vragen. Ondanks dat 90% van alle aanvragen binnen het uur worden goedgekeurd, kan het voorkomen dat handmatige controle door de US Customs and Border Protection resulteert in vertraging, tot maximaal 72 uur.

  Het ESTA is altijd gekoppeld aan één paspoort. Dat wil dus zeggen dat als uw paspoort niet meer geldig is, ook uw ESTA komt te vervallen. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u het ESTA heeft aangevraagd het land betreden. Bekijk dus altijd of uw paspoort nog wel lang genoeg geldig is, en vraag zo nodig een nieuw paspoort aan. Ook moet uw paspoort tot minimaal het einde van uw verblijf in de USA geldig zijn. Lees meer over de geldigheid van het ESTA.

 • • Wie moet een ESTA aanvragen?

  Een ESTA is verplicht voor iedereen die naar de Verenigde Staten van Amerika wil reizen en geen Amerikaans of Canadees paspoort, Amerikaanse verblijfsvergunning of een Amerikaans visum heeft. Een ESTA aanvragen is eenvoudiger en goedkoper dan een visum en voldoet indien u niet langer dan 90 dagen in de Amerika wilt blijven en niet van plan bent om er te gaan werken (in dienstverband). Als u op vakantie gaat in de VS, er zaken gaat doen of op doorreis bent en tussendoor landt in Amerika, is een ESTA aanvragen de eenvoudigste manier om het land in te mogen reizen.

  Ook kinderen – met of zonder begeleiding – moeten in het bezit zijn van een eigen ESTA om de VS in te mogen reizen. Het is niet mogelijk om een ESTA aan te vragen voor kinderen die in het paspoort van hun ouders staan. Elk kind heeft dan ook zijn of haar eigen paspoort nodig om naar de VS te kunnen reizen. Ouders mogen uiteraard wel een ESTA aanvragen voor hun kind.

  Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een ESTA. Lees hiervoor ook de vraag: “Kom ik in aanmerking voor een ESTA-reistoestemming?”.

 • • Mag ik een ESTA aanvragen voor anderen?

  Dat mag. U kunt in één aanvraag direct alle medereizigers invullen, zowel familie als overige medereizigers. Ook als u zelf niet meereist kunt u een ESTA aanvragen voor een ander. Uiteraard dient u wel over toestemming en alle benodigde gegevens te beschikken om een ESTA aan te vragen voor een ander, zoals de reisdetails en paspoortgegevens van de reizende.

 • • Kom ik in aanmerking voor een ESTA-reistoestemming?

  U komt in aanmerking voor een ESTA-reistoestemming indien u:
  - Van plan bent om voor maximaal 90 dagen naar de Verenigde Staten op reis te gaan met als doel om zaken te doen, vakantie te vieren of op doorreis te gaan.
  - Een geldig paspoort heeft met de Belgische of Nederlandse nationaliteit.
  - Bij aankomst in de Verenigde Staten beschikt over een ticket voor een terugvlucht of doorvlucht naar een ander land, en deze kunt laten zien aan de immigratiedienst om aan te tonen dat u van plan bent Amerika weer te verlaten.
  - Aankomt met een luchtvaartmaatschappij of ander vervoersbedrijf dat is aangesloten bij het Visa Waiver Program.
  - De reis niet eindigt in aaneengesloten grondgebied of aanliggende eilanden, tenzij de reiziger een ingezetene is van een van die gebieden. Een verblijf in deze gebieden of eilanden wordt in de maximale verblijfsduur van 90 dagen meegeteld.
  - Kunt aantonen aan de inspecterende beambte van de Amerikaanse Customs and Border Protection (immigratiedienst) dat u gerechtigd bent om toegelaten te worden onder het Visa Waiver Program en dat u niet ontoelaatbaar bent onder de Immigration and Nationality Act.
  - Afstand doet van enig recht op herziening van of beroep tegen de toelatingsbeslissing van de beambte van de Amerikaanse Customs and Border Protection of op het aanvechten, anders dan op basis van een asielaanvraag, van uitzettingsprocedures die voortvloeien uit een aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Program.
  - Opnieuw bevestigt door het afgeven van biometrische identificatiemiddelen (met inbegrip van vingerafdrukken en foto’s) gedurende verwerking bij aankomst in de Verenigde Staten, dat u afstand doet van alle rechten op herziening van of beroep tegen het toelatingsbesluit van de beambte van de Amerikaanse Customs and Border Protection of op het aanvechten, anders dan op basis van een asielaanvraag, van uitzettingsprocedures die voortvloeien uit een aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Program.
  - Geen bedreiging vormt voor het welzijn, de gezondheid, veiligheid of de beveiliging van de Verenigde Staten.
  - Aan alle voorwaarden van enige eerdere toelating onder het Visa Waiver Program heeft voldaan.
  - Een toestemming heeft gekregen om door middel van het ESTA-systeem te reizen. Deze ESTA-reistoestemming ontvangt u na goedkeuring van uw ESTA aanvraag.

  Het is dus verplicht om vooraf een ESTA aan te vragen om de USA binnen te mogen reizen als u in aanmerking komt voor een ESTA.

 • • Ik heb nog geen contactpersoon, noodcontact of verblijfplaats, kan ik al een ESTA aanvragen?

  Ja. Als u nog geen contactpersoon in Amerika heeft, geen verblijfplaats in Amerika heeft vastgelegd en/of geen noodcontact kunt opgeven kunt u toch al een ESTA aanvraag indienen. Wel is de kans op een handmatige steekproefcontrole van de aanvraag groter indien deze gegevens niet worden ingevuld, waardoor de aanvraag soms enkele uren vertraging kan oplopen.

  Twijfelt u of u nu al een ESTA moet aanvragen, terwijl u nog geen contactpersoon en/of verblijfplaats heeft, of dat u beter nog even kunt wachten met de aanvraag tot u wel alle gegevens heeft? De immigratiedienst raadt aan in dit geval toch al zo snel mogelijk een ESTA aan te vragen. Ook bij een eventuele vertraging door handmatige steekproefcontrole zal de aanvraag binnen 72 uur worden gekeurd.

  De reden waarom wordt aangeraden de aanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen is dat er dan nog voldoende tijd is een visum aan te vragen, in het geval dat een ESTA aanvraag wordt afgekeurd.

  Indien geen noodcontact ingevuld kan worden, vul dan ‘Unknown’ in bij de vragen over het noodcontact. Bij het telefoonnummer van het noodcontact kan ook “000000000” worden ingevuld, indien deze niet bekend is.

 • • Ik heb nog geen aankomstdatum, reisplannen of vertrekdatum, kan ik al een ESTA aanvragen?

  Ja, u kunt ook een ESTA aanvragen als u nog geen specifieke reisplannen heeft. Wel moet het reisdoel altijd zakelijk, toeristisch of voor een overstap zijn. Specifiekere reisplannen zijn dus niet verplicht ten tijde van de aanvraag. In het ESTA aanvraagformulier wordt gevraagd om een verwachte aankomstdatum, deze mag u ook schatten, het is niet erg als de daadwerkelijke aankomstdatum hier ver vanaf ligt.

 • • Staat er een 0 (het cijfer nul) of een O (de letter) in mijn paspoortnummer?

  Nederlandse documentnummers bevatten nooit de letter ‘O’, maar kunnen wel het cijfer ‘0’ bevatten. Lijkt het alsof er in uw paspoort een letter O staat? Ook dan gaat het om het cijfer ‘0’ (nul). Verder is het belangrijk om te weten dat een Nederlands documentnummer 9 karakters lang is.

  Een Belgisch documentnummer kan wel de letter(s) ‘O’ en/of cijfer(s) ‘0’ bevatten. Een Belgisch documentnummer is 8 karakters lang en begint altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers. Lees ook ESTA aanvragen? Pas op met letters in het paspoort.

 • • Mijn kind staat in mijn paspoort; moet ik ook een ESTA aanvragen voor mijn kind?

  Ook voor kinderen – met of zonder begeleiding – dient een eigen ESTA-reistoestemming aangevraagd te worden voordat ze naar de VS reizen. Kinderen die op het paspoort van hun ouders staan, komen niet in aanmerking voor een ESTA. Om wel in aanmerking te komen voor een ESTA dienen zij ook een eigen, geldig paspoort te bezitten.

 • • Waarom zijn mijn werkgevers gegevens benodigd?

  Deze gegevens zijn benodigd omdat u moet kunnen aantonen dat u niet van plan bent om permanent in Amerika te gaan werken of van plan bent om te emigreren. Uw werkgevers informatie helpt bij het aantonen dat u aan deze eis voldoet. Indien u geen werkgever heeft, hoeft dit geen probleem op te leveren bij de aanvraag van een ESTA, omdat ook naar andere aspecten van uw aanvraag wordt gekeken bij de beoordeling.

  Vul hier niet in wat uw huidige beroep is, maar of u een werkgever heeft en wie dat is.

 • • Ik heb een nieuw paspoort, moet ik nu een nieuwe aanvraag starten?

  Ja, als u een nieuw paspoort heeft ontvangen na het indienen van uw ESTA-aanvraag, is het noodzakelijk om opnieuw een ESTA aan te vragen. Uw oude ESTA is niet meer geldig omdat de gegevens op het ESTA altijd overeen moeten komen met de gegevens in uw paspoort (waaronder het paspoortnummer). De immigratiedienst van de VS geeft geen geld terug als u uw ESTA niet gebruikt; ongeacht de reden.

 • • Wanneer moet ik opnieuw een ESTA aanvragen?

  U dient een nieuwe ESTA aanvraag in te dienen in de volgende situaties:
  - Als uw huidige ESTA-reistoestemming niet meer geldig is en u opnieuw naar Amerika wilt reizen.
  - Als u een nieuw paspoort hebt gekregen nadat u uw ESTA heeft aangevraagd. Het paspoort is namelijk gekoppeld aan uw ESTA-reistoestemming. Ook als uw paspoort verloopt voor het einde van uw reis in Amerika, dient u een nieuw paspoort aan te vragen alsmede een nieuwe ESTA-aanvraag in te dienen. Uw paspoort moet tot minimaal het einde van uw verblijf in Amerika geldig zijn.
  - Als u uw naam, geslacht of nationaliteit hebt veranderd.
  - Als u in het ESTA-aanvraagformulier veiligheidsvragen / achtergrondvragen heeft beantwoord met “Ja”, die u nu (na wijziging van omstandigheden) met nee zou beantwoorden.

  Indien het noodzakelijk is om wijzigingen aan te brengen in uw ESTA, lees dan onder het kopje “Wijzigen, annuleren en afwijzing” hoe dit werkt.

 • • Kan ik een ESTA aanvragen als ik statushouder ben?

  Statushouders (vluchtelingenstatus) die in Nederland wonen en in het bezit zijn van een verblijfsvergunning, kunnen geen ESTA aanvragen. Alleen als een officieel Nederlands paspoort is afgegeven, mag een reiziger een ESTA aanvragen. Bent u statushouder en heeft u wel een verblijfsvergunning maar geen Nederlands paspoort? Dan kunt u alleen met een visum naar Amerika reizen.

 • • Heb ik een ESTA nodig voor mijn cruise?

  Ja. Als u over lucht of zee/water (per vliegtuig, boot of cruiseschip) aankomt in de Verenigde Staten van Amerika, moet u vooraf een ESTA aanvragen. Al bij het inchecken op de vlucht en bij het aan boord treden van de boot vindt de controle plaats. Alleen als u Amerika over land binnentreedt (via Canada of Mexico), hoeft u geen ESTA aan te vragen.

 • • Wanneer hoef ik geen ESTA Amerika aan te vragen?

  Indien u langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten van Amerika wenst te verblijven, of indien u met een ander reisdoel reist dan zaken of toerisme, is het noodzakelijk een visum aan te vragen in plaats van een ESTA. In de volgende gevallen is het niet noodzakelijk een ESTA of visum aan te vragen:
  - Als u al beschikt over een Amerikaans visum, een geldige Amerikaanse verblijfsvergunning of de Amerikaanse nationaliteit
  - Als u Amerika betreedt over land, dus via Canada of Mexico, hoeft u geen ESTA aan te vragen maar moet u een I-94W formulier invullen bij de grensovergang

 • • Is het aanvragen van een ESTA veilig?

  Indien u een aanvraag indient via deze website, wordt altijd gebruikgemaakt van Secure Socket Layer (SSL). Met Secure Socket Layer beveiligen we de communicatie van de data van uw computer naar onze server. Via deze manier zullen uw gegevens dus altijd worden beschermd.

  Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft tijdens uw aanvraag, vertrouwelijk wordt behandeld, in lijn met de GDPR-regelgeving. Belangrijk om te weten, is dat uw gegevens niet worden verkocht aan derden. Verder bieden wij veilige online betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Vragen over het ESTA

 • • Hoelang is een ESTA geldig?

  Een ESTA-reistoestemming is in principe twee jaar geldig vanaf de dag dat deze is toegewezen. Deze datum staat op het digitale formulier, dat u per e-mail ontvangt na goedkeuring. Het kan echter voorkomen dat een ESTA eerder verloopt, indien deze om wat voor reden dan ook eerder wordt ingetrokken of omdat uw paspoort eerder verloopt. Uw paspoort is gekoppeld aan de ESTA-reistoestemming; u moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag heeft gedaan, het land betreden. Over het algemeen is uw ESTA dus 2 jaar geldig of tot uw paspoort verloopt.

  Let op: dat het ESTA twee jaar geldig is, betekent niet dat reizigers met een ESTA twee jaar aaneengesloten in Amerika mogen verblijven. Een belangrijke voorwaarde van het ESTA is immers dat elk verblijf in Amerika beperkt blijft tot maximaal 90 dagen. Gezien de lange geldigheidsduur van twee jaar, wordt aangeraden de aanvraag al ruim voor vertrek in te dienen. Sporadisch kan het voorkomen dat de ESTA-reistoestemming niet dezelfde dag wordt toegewezen, bijvoorbeeld indien een handmatige steekproefcontrole wordt uitgevoerd door de Amerikaanse immigratiedienst.

 • • Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

  Het Visa Waiver Program, het Amerikaanse programma waaronder de ESTA-reistoestemming wordt toegekend, kent een aantal vereisten:
  - Allereerst dient uw paspoort geldig te zijn gedurende uw gehele verblijf in Amerika. Uw paspoort is gekoppeld aan het ESTA; u moet dus met hetzelfde paspoort reizen als waarmee u de aanvraag heeft ingediend. Indien u een nieuw paspoort in gebruik neemt, vervalt direct de rechtsgeldigheid van een eerder aangevraagd ESTA. In dat geval dient u dan ook een nieuw ESTA aan te vragen.
  - Het paspoort dient een machine-leesbare zone te hebben op de pagina met de persoonsgegevens. Hier voldoen alle Nederlandse en Belgische paspoorten aan.
  - Het paspoort dient een digitale chip te hebben die biometrische gegevens over de houder van het paspoort bevat. Om te kijken of uw paspoort deze chip heeft, kunt u zoeken naar het e-logo op op de omslag van het paspoort.
  Het e-logo:
  Symbool elektronisch paspoort
  E-logo: symbool voor elektronisch paspoort. Het e-logo is een symbool bestaande uit een rechthoek waaruit van zowel links als rechts een uitsparing naar het midden loopt, waarbij deze uitsparing in het midden van deze rechthoek een cirkel vormt.

  Een eventueel Nederlands of Belgisch noodpaspoort dient ook een elektronisch paspoort te zijn. Met een noodpaspoort in de vorm van slechts papier (en dus zonder e-logo en digitale chip), kunt u geen ESTA verkrijgen, omdat een elektronisch noodpaspoort noodzakelijk is. Hier zit namelijk wel de benodigde digitale chip in.

 • • Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn?

  Uw paspoort moet ten minste geldig zijn tot en met het einde van uw verblijf in de Verenigde Staten van Amerika.

 • • Vanaf wanneer treedt de ESTA USA in werking?

  Uw ESTA-reistoestemming is geldig vanaf het moment dat deze wordt toegewezen. Vanaf deze datum is uw ESTA over het algemeen 2 jaar geldig. Deze geldigheidsdatum staat op het digitale formulier dat u per e-mail ontvangt na de aanvraag.

  Let op: uw paspoort is gekoppeld aan de ESTA-reistoestemming; u moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag heeft gedaan, het land betreden. Als u een nieuw paspoort krijgt, dient u deze te gebruiken bij een nieuwe aanvraag voor een nieuwe ESTA-reistoestemming.

  Nadat de ESTA Amerika aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse immigratiedienst.

 • • Kan ik met een oud / vorig ESTA nog een keer opnieuw naar de USA reizen?

  Ja, dit kan mits de geldigheid van uw ESTA nog niet is verlopen. Om te weten te komen hoelang uw ESTA geldig is, kunt u het antwoord op de vraag: “Hoelang is een ESTA geldig?” bekijken. Let er wel op dat elk verblijf in de USA niet langer dan 90 dagen mag duren.

  Belangrijk om te onthouden is dat u bij elke nieuwe reis naar Amerika controleert of uw paspoort nog geldig is en of dit nog steeds hetzelfde paspoort is als waarmee u het ESTA heeft aangevraagd. Uw paspoort is gekoppeld aan de ESTA-reistoestemming, u moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag destijds heeft gedaan, het land betreden. Als u een nieuw paspoort krijgt, dient u deze te gebruiken bij een nieuwe aanvraag voor een nieuwe ESTA-reistoestemming.

 • • Hoe verleng ik de geldigheid van mijn ESTA?

  Als uw ESTA verloopt en u opnieuw naar de USA wilt reizen, dan moet u een nieuw ESTA aanvragen. Bestaande ESTA-reistoestemmingen kunnen namelijk niet verlengd worden. Het ESTA hoeft enkel geldig te zijn bij het inchecken en bij aankomst in Amerika, het is dus niet nodig een nieuw ESTA aan te vragen als u al in de Verenigde Staten bent.

  U kunt voordat uw bestaande ESTA-reistoestemming verloopt, al een nieuwe ESTA-reistoestemming aanvragen. Nadat uw nieuwe ESTA-reistoestemming is goedgekeurd, wordt een eerder afgegeven reistoestemming ongeldig verklaard. Uw nieuwe ESTA vervangt dan uw vorige ESTA. Lees hier hoelang het ESTA geldig is.

 • • Mag ik werken met een ESTA in de VS?

  In de Verenigde Staten werken met een ESTA mag alleen indien dit valt onder een zakenreis. Of uw reis valt onder 'werken in Amerika' of een 'zakenreis naar Amerika' leest u op de pagina met voorwaarden van het ESTA. Het is in elk geval niet toegestaan in dienst te treden van een Amerikaanse werkgever.

  Indien u in dienst wilt treden bij een Amerikaanse werkgever, dan moet u een visum Amerika aanvragen.

 • • Waarom kost een ESTA USA geld?

  Voor de verwerking van uw ESTA-aanvraag hanteren wij een tarief van € 29,95. Indien u de aanvraag indient via deze website en daarbij gebruikmaakt van iDEAL of Bancontact, zijn er geen bijkomende kosten. Het tarief is inclusief consulaire kosten ($10,00), transactiekosten ($4,00), koersopslag (meestal 2,5%), verwerkingskosten, BTW en eventuele hulp bij de aanvraag. Indien gewenst kunt u ook betalen met PayPal of creditcard. Tevens staat onze klantenservice altijd klaar voor uw vragen met een Nederlands en Engelssprekende specialist.

  Mocht uw ESTA worden afgewezen, dan ontvangt u het volledige bedrag binnen 10 werkdagen retour en maakt u dus geen enkele kosten.

 • • Wat houdt het “Visa Waiver Program” precies in?

  Het “Visa Waiver Program” maakt het voor reizigers met bepaalde nationaliteiten (waaronder de Nederlandse en Belgische) mogelijk om naar de Verenigde Staten te reizen zonder visum (voor zaken of vakantie, waarbij het verblijf in Amerika niet langer dan 90 dagen duurt). Voor alle reizigers die hieronder vallen is het verplicht om een ESTA-reistoestemming aan te vragen voordat ze Amerika mogen betreden.

  Belangrijk om te weten, is dat om te worden toegelaten, geëist wordt dat u afstand doet van enig recht op herziening van of beroep tegen de toelatingsbeslissing van de beambte van de Amerikaanse Customs and Border Protection of op het aanvechten, anders dan op basis van een asielaanvraag, van uitzettingsprocedures die voortvloeien uit een aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Program.

  Een ESTA-reistoestemming geeft alleen toestemming om Amerika binnen te mogen reizen, zonder dat u een visum nodig heeft. Dit geldt voor alle reizen over de lucht of zee, en voor iedereen die een Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft. Tevens heeft u een ESTA nodig indien u slechts op doorreis bent door Amerika (en bijvoorbeeld het vliegveld niet hoeft te verlaten).

 • • Kom ik gegarandeerd met een ESTA Amerika binnen?

  Het toegekend krijgen van een ESTA is geen garantie dat u ook daadwerkelijk toegang wordt verleend tot de VS. Bij aankomst kan een beambte van de Customs and Border Protection (immigratiedienst) alsnog vaststellen dat u de VS niet in mag, bijvoorbeeld als wordt getwijfeld aan de waarheid van de door u gegeven antwoorden bij de ESTA-aanvraag, of als vermoed wordt dat toelating vanwege politieke of veiligheidsredenen niet wenselijk is. Een ESTA is weliswaar verplicht om de Verenigde Staten in te mogen reizen, maar niet de enige voorwaarde om toegelaten te worden.

  Mocht uw ESTA-aanvraag worden afgekeurd (wat bij minder dan één procent van de aanvragen voorkomt), is het niet meer mogelijk een nieuwe ESTA-aanvraag in te dienen met aangepaste gegevens. Wel kan een visum voor de Verenigde Staten van Amerika worden aangevraagd. Een afwijzing van uw ESTA verbiedt alleen reizen onder het Visa Waiver Progam en is dan ook geen beslissing of u wel of niet in aanmerking kunt komen voor een visum om naar USA te reizen.

 • • Kan ik een ESTA aanvragen als ik een strafblad heb?

  Alleen als u een strafblad heeft met betrekking tot een misdrijf dat heeft geleid tot ernstige materiële schade of ernstig letsel aan een andere persoon, of schade aan een overheidsinstelling, is het niet meer mogelijk om een ESTA aan te vragen. Veel reizigers met een strafblad kunnen dus gewoon een ESTA aanvragen. Ook verkeersovertredingen of andere boetes zijn meestal geen belemmering om een ESTA te verkrijgen. Heeft u wel een strafblad met betrekking tot een feit dat heeft geleid tot ernstige materiële schade of ernstig letsel aan een andere persoon, of schade aan een overheidsinstelling? Dan kunt u géén ESTA aanvragen en moet u een afspraak maken bij het consulaat om een visum voor Amerika aan te vragen.

 • • Ik ben in Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest, wat nu?

  Als u na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Noord-Korea, Jemen, Libië of Somalië bent geweest kunt u via deze website géén ESTA aanvragen. Ook als u een paspoort bezit of ooit heeft gehad van een van deze landen komt u niet in aanmerking voor een ESTA. U kunt contact opnemen met de Amerikaanse ambassade om na te gaan hoe u alsnog naar Amerika kunt reizen. Waarschijnlijk kunt u alsnog naar Amerika reizen als u een visum aanvraagt bij het consulaat.

 • • Heb ik een ESTA nodig voor een overstap in Amerika?

  Ook als u enkel naar de Verenigde Staten van Amerika vliegt voor een overstap, moet u een ESTA bezitten. Dat geldt bijvoorbeeld als vanuit Nederland naar Mexico of Canada vliegt, met een tussenlanding of overstap in Amerika. Ook als u tijdens het overstappen het vliegveld in Amerika tussendoor niet verlaat, dan heeft u toch een ESTA nodig. Lees verder over de pagina over het ESTA voor een overstap.

 • • Als ik doorreis naar Canada, Mexico of de Caribische eilanden, moet ik dan een ESTA hebben?

  Ook als u een tussenstop heeft in Amerika en op doorreis bent naar Canada, Mexico of de Caribische eilanden heeft u een ESTA-reistoestemming nodig om door te mogen reizen. Dit geldt ook voor een eventuele terugreis, behalve bij een terugreis over land vanuit Canada of Mexico; in dat geval moet u bij de grensovergang een I-94W formulier invullen.

  Elk bezoek aan Amerika mag echter wel maximaal 90 dagen duren, waarbij de dagen dat u verblijft in Canada, Mexico of Caribische eilanden ook meetellen in deze periode. Voor de Caribische eilanden geldt een maximale verblijfsduur van 45 dagen.

Na het indienen van de aanvraag

 • • Kan ik de gegevens op mijn ESTA nog wijzigen?

  Voordat u de ESTA aanvraag betaald heeft, kunt u nog alle velden in het aanvraagformulier online wijzigen. Echter, nadat de ESTA aanvraag betaald is, nemen wij deze direct in behandeling en kunt u alleen nog uw e-mailadres aanpassen (neem hiervoor contact met ons op). Daarom vragen wij u voordat u naar de betalingspagina wordt geleid, om een bevestiging vanaf uw kant dat uw ingevoerde gegevens kloppen. Kijk dit dan ook goed na.

  Mocht er bij de aanvraag een fout zijn gemaakt, dan kunt u opnieuw een aanvraag indienen. Als de gegevens op uw ESTA niet overeenkomen met uw paspoort, dan is uw ESTA-reistoestemming ongeldig. De eventuele kosten voor een nieuwe aanvraag komen altijd voor uw rekening.

  Let op: het is niet mogelijk om bij afgekeurde ESTA aanvragen de gegevens te wijzigen of deze alsnog te annuleren.

  Hoewel wij eventuele fouten altijd proberen op te sporen, is VisumBuitenland.nl onder geen enkel beding verantwoordelijk en/of aansprakelijk te stellen voor gegevens die door de aanvrager onvolledig of onjuist zijn ingevuld in het aanvraagformulier.

 • • Kan ik de datum waarop mijn ESTA in gaat wijzigen?

  Nee, het is niet mogelijk de ingangsdatum van uw ESTA-reistoestemming te wijzigen. Als u denkt aan te komen voordat uw ESTA geldig is of te vertrekken nadat het ESTA is verlopen, is het noodzakelijk een nieuwe ESTA aan te vragen. Het is van essentieel belang dat uw ESTA geldig is op het moment dat u arriveert in de Verenigde Staten.

 • • Kan ik mijn ESTA Amerika nog annuleren?

  Dat kan alleen voordat u de betaling van uw ESTA-aanvraag heeft voldaan. Nadat wij de betaling voor uw ESTA hebben ontvangen, gaan we direct aan de slag met het verwerken van de aanvraag. Restitutie van uw betaling is vanaf dat moment niet meer mogelijk.

  Mocht er bij de aanvraag een fout zijn gemaakt, dan kunt u opnieuw een aanvraag indienen. De kosten voor deze nieuwe aanvraag komen geheel voor uw rekening.

 • • Waarom is mijn ESTA aanvraag geweigerd / afgekeurd?

  De meeste aanvragen resulteren vrijwel direct in een toegekende ESTA reistoestemming voor Amerika. Het komt echter in zeldzame gevallen voor dat een aanvraag geweigerd wordt. US Customs and Border Protection geeft géén reden af voor de afkeuring van ESTA aanvragen, om privacy en veiligheidsredenen. Aanvragen worden in elk geval geweigerd in het geval dat de reiziger nu of ooit in het verleden:
  - een fout heeft gemaakt in het aanvraagformulier
  - een visum heeft aangevraagd dat is afgewezen
  - een onenigheid heeft gehad met de Amerikaanse immigratiedienst
  - langer in de Verenigde Staten is gebleven dan was toegestaan
  - een andere visumregel heeft overtreden
  - een andere wet in de Verenigde Staten heeft overtreden
  - verdacht wordt van een wetsovertreding (in of buiten de USA)
  - op een watchlist van de immigratiedienst staat
  - geen geldig paspoort heeft
  - in Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Soedan, Libië en/of Jemen is geweest
  - mogelijk een veiligheidsrisico vormt
  - mogelijk een gezondheidsrisico vormt
  - politiek niet gewenst is in de Verenigde Staten
  - niet voldoet aan de voorwaarden van het ESTA

 • • Wat moet ik doen als mijn ESTA aanvraag geweigerd / afgekeurd wordt?

  Allereerst is het verstandig te controleren of u al uw paspoortgegevens volledig correct had overgenomen in het ESTA formulier. U kunt in de e-mail met de bevestiging van uw aanvraag zien welke gegevens u in het formulier had ingevuld. Alleen indien u gegevens onjuist had overgenomen heeft het zin om een nieuwe aanvraag voor het ESTA in te dienen.

  Als u uw paspoortgegevens volledig en correct had ingevuld, heeft het geen zin een nieuwe ESTA aanvraag in te dienen. Deze zou namelijk direct weer worden afgekeurd. De enige manier om na een geweigerde ESTA aanvraag alsnog naar de Verenigde Staten te reizen, is door een fysiek visum aan te vragen. Het kan enkele dagen tot enkele weken duren voordat u een fysiek visum ontvangt. U moet in de meeste gevallen zelf naar het Amerikaanse consulaat in Amsterdam komen om enkele vragen te beantwoorden.

  Wij realiseren ons dat dit voor grote problemen kan zorgen. De immigratiedienst is echter niet bijzonder flexibel. Er is slechts een klein aantal uitzonderingen waarbij een spoedprocedure mogelijk is, waaronder het overlijden van een familielid, een urgente medische behandeling of een belangrijke zakelijke bijeenkomst.

  Wilt u weten waarom uw ESTA aanvraag is afgekeurd? US Customs and Border Protection geeft géén reden op voor de afwijzing. Wel kunt u bij de bovenstaande vraag “Waarom is mijn ESTA aanvraag geweigerd?” bekijken wat de meest voorkomende redenen voor afwijzing zijn.

 • • Krijg ik mijn geld terug als ik geen ESTA krijg?

  Wordt uw ESTA-reistoestemming geweigerd? Ongeacht de reden van afwijzing ontvangt u in dat geval automatisch het volledige bedrag binnen 10 werkdagen retour.

 • • Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik geen gebruik maak van mijn ESTA?

  Als uw ESTA-aanvraag wordt goedgekeurd, dan kunt u, in geen enkel geval, uw geld terugkrijgen. Ook niet als u geen gebruikmaakt van het ESTA. Enkel indien uw ESTA-aanvraag wordt afgekeurd door de Amerikaanse immigratiedienst, ontvangt u het volledige bedrag op uw rekening. Dit gaat automatisch en binnen 10 werkdagen, hiervoor hoeft u dus zelf geen actie te ondernemen.

 • • Ik heb een veiligheidsvraag / achtergrondvraag verkeerd ingevuld; wat nu?

  Via deze website is het onmogelijk een aanvraag in te dienen terwijl er een veiligheidsvraag met ‘ja’ wordt beantwoord. Heeft u het ESTA via een andere website aangevraagd en daar een veiligheidsvraag met ‘ja’ beantwoord? Dan is/wordt uw aanvraag afgekeurd. Het is daarna niet meer mogelijk een nieuwe aanvraag in te dienen met een ander antwoord op deze veiligheidsvraag. Deze zal namelijk direct worden afgekeurd.

  Heeft u onterecht een veiligheidsvraag met ‘ja’ beantwoord en wilt u dit toch corrigeren? Dat kan op twee manieren. Wat vrijwel altijd werkt is het aanvragen van een visum. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt bij een consulaat van de Verenigde Staten van Amerika. U kunt dan op het consulaat uitleggen dat de vraag ten onrechte verkeerd was beantwoord. Als de consulaire medewerker u gelooft zult u hoogstwaarschijnlijk een visum krijgen. Deze procedure kan één of meerdere weken duren. Heeft u deze tijd niet? De tweede manier om de fout te herstellen is door telefonisch contact op te nemen met een speciale afdeling van de immigratiedienst, via +12023443710. Dit nummer is niet bereikbaar voor andere vragen over het ESTA.

Overige veelgestelde vragen

 • • Moet ik mijn ESTA Amerika printen?

  Nadat de ESTA Amerika aanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse immigratiedienst. U hoeft het ESTA daarom niet uit te printen en mee te nemen op reis.

 • • Wanneer moet ik voor een visum kiezen i.p.v. een ESTA?

  U dient voor een visum te kiezen als:
  - U langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika wilt verblijven
  - U in dienst wilt treden bij een Amerikaanse werkgever
  - U ontoelaatbaar bent op basis van de Immigration and Nationality Act (212)
  - U naar Amerika reist voor andere doeleinden dan kortetermijntoerisme of voor zaken
  - U naar de Verenigde Staten reist met een luchtvaartmaatschappij of vervoersbedrijf welke niet is aangesloten bij het Visa Waiver Programma (in de praktijk vrijwel alleen aan de orde bij vervoer per privévliegtuig)

  Reizigers met een geldig Amerika visum kunnen naar Amerika reizen met het visum voor het doel waarvoor het was afgegeven. Reizigers met een geldig visum hoeven dan ook geen aanvraag te doen voor een ESTA.

  Meer weten? Lees meer over het ESTA of over het visum Amerika.

 • • Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

  Wij gebruiken uw gegevens enkel en alleen voor de verwerking van uw ESTA aanvraag. Daarnaast respecteren wij de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft tijdens uw aanvraag, vertrouwelijk wordt behandeld. Belangrijk om te weten, is dat uw gegevens niet worden verkocht en ook niet worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

  Mocht u nog vragen over privacy hebben, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

 • • Ik kom er niet uit, kunnen jullie helpen?

  Probeer altijd eerst op deze pagina het antwoord op uw vraag te vinden; op deze manier kunt u namelijk snel het antwoord vinden op uw vraag over het ESTA.

  Mocht u op deze pagina geen antwoord op uw vraag vinden, dan helpen wij u natuurlijk graag. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.