ESTA Amerika

Geldigheid ESTA

Als u op reis gaat naar de Verenigde Staten heeft u wellicht een ESTA Amerika nodig (bekijk hier de voorwaarden). Een ESTA kunt u op deze website aanvragen. Maar hoelang is het ESTA geldig?

Geldigheidsduur

Wanneer u een ESTA Amerika aanvraagt via het ESTA-formulier dient u rekening te houden met de geldigheidsduur van het ESTA; deze is maximaal twee jaar of tot uw paspoort verloopt. Een ESTA gaat in op het moment dat u het ESTA per e-mail ontvangt. In deze e-mail staat tevens vermeld tot wanneer uw ESTA geldig zal zijn. U dient de VS te hebben verlaten voordat het ESTA zal verlopen.

Maximale reisduur

Behalve de geldigheidstermijn is er ook een maximum geldigheidsduur voor elke reis die u naar de Verenigde Staten maakt met uw ESTA. Deze maximale reisduur is 90 dagen. Dat betekent dat uw verblijf in Amerika maximaal 90 dagen mag duren.

Gedurende de geldigheidsduur van het ESTA (van twee jaar) mag u zo vaak naar Amerika op reis als u wilt, maar telkens mag het verblijf dus maximaal 90 dagen duren. Dat betekent niet dat u ook binnen een reisduur van maximaal 90 dagen weer in Nederland moet zijn, u mag uiteraard ook doorreizen naar een ander land, zolang u maar niet langer dan de maximale reisduur (90 dagen) in de Verenigde Staten verblijft.


Tip: alle 50 staten van de Verenigde Staten (VS) doorreizen

Indien u in één vakantie alle 50 staten van de Verenigde Staten wilt bezoeken met een ESTA Amerika heeft u hier dus 90 dagen de tijd voor. Hoewel dit een behoorlijke opgave is, is deze enorme trip wel degelijk haalbaar in de periode van 90 dagen dat het ESTA aaneengesloten geldig is.

Alle staten bezoeken met ESTA Amerika50 Staten van Amerika bezoeken in 90 dagen met een ESTA.

Randy Olson, doctoraalstudent aan de Michigan State Univerity, heeft met wiskundige optimalisaties uitgezocht wat de meest efficiënte route is om alle staten te bezoeken binnen de aaneengesloten geldigheidsduur van het ESTA Verenigde Staten. Het resultaat van de berekeningen is een route van 10046 kilometer, waarin alle 50 staten worden bezocht.

Het duurt 9 volle dagen om de reis te maken per auto. Verdeeld over de 90 dagen dat u met een ESTA aaneengesloten in Amerika mag verblijven betekent dit een gemiddelde dagelijkse reisduur van twee en een half uur per dag per auto. Naast een onvergetelijke reis kunt u na het maken van deze reis door de VS waarschijnlijk als een van de weinige Nederlanders zeggen dat u alle staten van Amerika in één vakantie heeft bezocht!
Lees hier meer over het maken van een geslaagde reis én verblijf in de VS.