Een ESTA aanvraag wordt gemiddeld na 3 dagen gekeurd. Heeft u met spoed een ESTA Amerika nodig? Kies dan voor een spoedlevering. De aanvraag wordt dan gemiddeld al na 60 minuten gekeurd. De levertijd kan echter nooit worden gegarandeerd, ook niet voor aanvragen die met spoed zijn ingediend. Vraag uw ESTA USA daarom ruim voor vertrek aan.

Ik heb met spoed een ESTA nodig

Wanneer wordt gecontroleerd op het bezit van een ESTA?

De overheid van de Verenigde Staten van Amerika heeft afspraken gemaakt met alle luchtvaartmaatschappijen die lijnvluchten naar Amerika aanbieden. Onderdeel van die afspraken is dat deze luchtvaartmaatschappijen al bij het inchecken controleren of elke reiziger in het bezit is van een geldig visum of ESTA. Houd er dus rekening mee dat het ESTA al nodig is op de luchthaven van vertrek. Pas nadat uw ESTA Amerika is toegekend kunt u inchecken, uw bagage afgeven en de veiligheidscontrole passeren. Ook (vooraf) online inchecken is pas mogelijk nadat uw ESTA aanvraag is goedgekeurd.

Problemen met inchecken? Onderneem direct actie!

Het komt dagelijks voor dat reizigers vanwege problemen met hun ESTA niet kunnen inchecken op hun vlucht naar Amerika. Vrijwel altijd is het probleem te wijten aan foutief overgenomen paspoortgegevens in het ESTA formulier. Eén verkeerd ingevulde letter (of cijfer) resulteert al in een ongeldig ESTA USA. In dat geval kan de luchtvaartmaatschappij op basis van de juiste paspoortgegevens geen ESTA terugvinden in het systeem van de immigratiedienst. Het overhandigen van een bevestiging van toekenning of het anderszins aantonen dat er wel degelijk een ESTA aanvraag is goedgekeurd, biedt in dit geval geen oplossing. Dit omdat een ESTA dat is toegekend op basis van onjuiste gegevens niet geldig is.

Omdat de gegevens die gekoppeld zijn aan een reeds toegekend ESTA niet gecorrigeerd of gewijzigd kunnen worden, is het aanvragen van een volledig nieuw ESTA (eventueel met spoed) de enige manier om na een invulfout alsnog te kunnen inchecken. Op basis van de nieuwe (juiste) paspoortgegevens wordt dan opnieuw een risicoanalyse uitgevoerd, waarna al dan niet alsnog een ESTA wordt toegekend. Omdat u pas kunt inchecken nadat de aanvraag met de juiste gegevens is goedgekeurd, is het belangrijk om direct actie te ondernemen als het inchecken niet lukt. Wacht niet tot u op het vliegveld staat, maar dien met spoed een nieuwe aanvraag in.

Dien geen spoedaanvraag in als er al een ESTA aanvraag loopt

Let op: Dien geen spoedaanvraag in als er al een aanvraag loopt
Dien nooit een spoedaanvraag in als er al een andere ESTA aanvraag loopt. Ook niet als die andere aanvraag op een andere website is ingediend. Het indienen van een spoedaanvraag naast een normale aanvraag zorgt er niet voor dat u sneller een ESTA ontvangt, maar kan er juist voor zorgen dat er (nog meer) vertraging ontstaat.


Het verschil tussen een standaard- en een spoedaanvraag

Ook een spoedaanvraag voor het ESTA Amerika kunt u indienen met dit Nederlandstalige aanvraagformulier. Dit doet u door de optie ‘Spoedlevering’ aan te vinken. Als u daarvoor kiest, wordt uw aanvraag vooraan geplaatst in de wachtrij van VisumBuitenland.nl. Zo wordt uw aanvraag als eerste gecontroleerd en ingediend bij de Amerikaanse immigratiedienst. Dat gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week, dus ook 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. Voor spoedaanvragen wordt een toeslag van € 17,50 per persoon in rekening gebracht. Lees meer over de kosten van uw ESTA.

Vanaf het moment dat de aanvraag is doorgestuurd naar de Amerikaanse immigratiedienst heeft VisumBuitenland.nl geen invloed meer op de verwerkingstijd, die bij spoedaanvragen in totaal gemiddeld 60 minuten bedraagt. Omdat er altijd een kleine kans is op steekproefcontroles en technische storingen, wordt nadrukkelijk niet gegarandeerd dat uw ESTA binnen 60 minuten wordt toegekend.

Vraag uw ESTA op tijd aan

De U.S. Customs and Border Protection raadt reizigers met klem aan om het ESTA Amerika altijd ruim voor vertrek aan te vragen. Dat betekent dat het verstandig is een ESTA aanvraag in te dienen zodra u weet dat u met grote waarschijnlijkheid in de komende twee jaar een reis naar Amerika zult maken. Ook als de exacte data van de reis of de verblijfslocaties in de Verenigde Staten nog niet bekend zijn. Als u van plan bent in de komende twee jaar naar Amerika te reizen, wacht dan niet met het aanvragen van een ESTA. Door uw reistoestemming op tijd aan te vragen, hoeft u uw ESTA USA niet nog (last-minute) met spoed aan te vragen.

Opletten bij ESTA met spoed

ESTA USA met spoed: vul het aanvraagformulier aandachtig in
De aanvraagprocedure van het ESTA Amerika is snel te doorlopen. Als u alle benodigde gegevens bij de hand heeft, kunt u het aanvraagformulier in zo'n 5 minuten invullen. Doe dit aandachtig. Een fout is snel gemaakt en kan erg vervelende gevolgen hebben. Als u in alle haast ook maar één vraag verkeerd beantwoordt, kan dat ervoor zorgen dat uw ESTA aanvraag wordt afgekeurd of dat een toegekend ESTA alsnog ongeldig wordt verklaard. Let dus altijd goed op bij het invullen van het formulier, want zonder geldige reistoestemming zult u niet worden toegelaten tot uw vlucht naar de Verenigde Staten van Amerika.


Hoe ontvang ik het ESTA?

Direct nadat de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u hiervan een bevestiging per e-mail en SMS. Het is niet noodzakelijk deze bevestiging uit te printen. Het ESTA hoeft bovendien niet getoond te worden bij de paspoortcontrole of bij het boarden van een vliegtuig naar Amerika. Op het moment van inchecken (online of aan de gate) wordt aan de hand van de paspoortgegevens van de reiziger gecontroleerd of het ESTA in orde is en de reiziger aan boord mag.

Direct met spoed een ESTA aanvragen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,72 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.