Een ESTA-aanvraag wordt gemiddeld na 3 dagen gekeurd. Heeft u met spoed een ESTA nodig? Kies dan in het aanvraagformulier voor een spoedlevering. De aanvraag wordt dan gemiddeld al na 60 minuten gekeurd. Er kan echter geen garantie worden gegeven op de maximale levertijd, ook niet als de aanvraag met spoed is ingediend. Vraag uw ESTA daarom zo lang mogelijk voor vertrek aan.

Ik heb met spoed een ESTA nodig

Op welk moment vindt de ESTA-controle plaats?

De overheid van de Verenigde Staten van Amerika heeft afspraken gemaakt met alle luchtvaartmaatschappijen die lijnvluchten aanbieden naar Amerika. Onderdeel van die afspraken is dat de luchtvaartmaatschappij al bij het inchecken controleert of elke reiziger een geldig visum of ESTA bezit. Houd er dus rekening mee dat het ESTA al direct nodig is als u arriveert op de luchthaven. Pas nadat uw ESTA is toegekend kunt u inchecken, uw bagage afgeven en voorbij de douane en veiligheidscontrole geraken. Ook vooraf online inchecken zal niet lukken als de ESTA aanvraag nog niet is goedgekeurd.

Problemen met (online) inchecken? Onderneem direct actie!

Het komt dagelijks voor dat reizigers niet kunnen inchecken op hun vlucht naar Amerika, vanwege problemen met het ESTA. Vrijwel altijd is dat het gevolg van foutief overgenomen paspoortgegevens in het aanvraagformulier. Een verkeerd ingevulde letter (of cijfer) resulteert er al in dat de luchtvaartmaatschappij het ESTA niet kan terugvinden in het systeem van de immigratiedienst. Het overhandigen of anderszins aantonen dat er wel degelijk een ESTA aanvraag is goedgekeurd, biedt geen oplossing omdat het ESTA wel toegekend, maar ongeldig is. Ook kan een reeds toegekend ESTA niet worden gecorrigeerd.

De enige manier om na een invulfout alsnog te kunnen inchecken is door een volledig nieuw ESTA aan te vragen, eventueel met spoedlevering. Met de nieuwe paspoortgegevens wordt dan opnieuw een risicoanalyse uitgevoerd, waarna het ESTA al dan niet alsnog wordt toegekend. Omdat u pas kunt inchecken nadat ook de correct ingediende aanvraag is goedgekeurd, is het belangrijk om spoedig actie te ondernemen als het inchecken niet lukt. Wacht niet tot u op het vliegveld staat, maar dien met spoed een nieuwe aanvraag in.

Ik heb al een ‘normale’ aanvraag ingediend, kan ik nog een spoedaanvraag indienen?

Nee. Dien nooit een spoedaanvraag voor een ESTA in als er al een andere aanvraag loopt. Ook niet als die andere aanvraag op een andere website is ingediend. In plaats van een snellere verwerking kan de aanvraag hierdoor zelfs extra vertraging oplopen.

Wat is het verschil tussen een spoedaanvraag en de gewone procedure?

Ook een spoedaanvraag voor het ESTA kunt u indienen met dit Nederlandstalige aanvraagformulier. Daarin hoeft u alleen aan te vinken dat u gebruik wilt maken van een spoedlevering. Als u daarvoor kiest, wordt uw aanvraag vooraan geplaatst in de wachtrij van VisumBuitenland.nl. Zo wordt uw aanvraag als eerste gecontroleerd en ingediend bij de Amerikaanse immigratiedienst. Dat gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week, dus ook 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. Vanaf dat moment heeft VisumBuitenland.nl geen invloed meer op de verwerkingstijd, die in totaal gemiddeld 60 minuten bedraagt. Omdat er altijd een kleine kans is op steekproefcontroles en technische storingen, wordt nadrukkelijk niet gegarandeerd dat uw ESTA binnen 60 minuten wordt toegekend. VisumBuitenland.nl brengt een toeslag van € 17,50 per persoon in rekening voor spoedaanvragen. Lees meer over de kosten van uw ESTA.

Het beste alternatief voor een spoedaanvraag

U.S. Customs and Border Protection raadt met klem aan om de aanvraag voor een ESTA altijd zo spoedig mogelijk in te dienen, zodra bekend is dat er in de komende twee jaar (met grote waarschijnlijkheid) een reis naar Amerika zal worden gemaakt. Ook als nog geen exacte reisdata of verblijfslocaties in de Verenigde Staten bekend zijn. Als u vermoedt dat u in de komende twee jaar naar Amerika zult reizen, wacht dan niet met het aanvragen van het ESTA. Wanneer u vervolgens (last-minute) besluit naar de VS te reizen, is het niet meer nodig met spoed een ESTA aan te vragen.

Hoe ontvang ik het ESTA?

Direct nadat de aanvraag is goedgekeurd, wordt dit bevestigd per e-mail en SMS. Het is niet noodzakelijk deze bevestiging uit te printen; ook hoeft het ESTA niet te worden getoond bij de paspoortcontrole of bij het boarden van een vliegtuig. Bij het inchecken (online of aan de gate) wordt aan de hand van de paspoortgegevens gecontroleerd of het ESTA in orde is en de reiziger aan boord mag.

Ook bij spoed: blijf opletten!

Opletten bij ESTA met spoed

ESTA met spoed
Met spoed een ESTA nodig? De aanvraagprocedure is snel te doorlopen. Als u alle gegevens bij de hand heeft, kunt u in vijf minuten een aanvraag invoeren. Een fout is echter snel gemaakt en kan erg vervelende gevolgen hebben. Als u in alle haast ook maar één vraag verkeerd heeft beantwoord, dan kan dat betekenen dat uw ESTA wordt afgekeurd of ongeldig wordt verklaard. Dat kan ertoe leiden dat u niet wordt toegelaten tot uw vlucht naar de Verenigde Staten van Amerika.


Gelezen en akkoord? Dien nu een ESTA-spoedaanvraag in

Een ESTA aanvragen met spoed kan snel via VisumBuitenland.nl. Vergeet niet in het formulier de optie ‘spoedleveringʼ aan te vinken en de betaling direct te voldoen. In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat de Amerikaanse immigratiedienst meer tijd nodig heeft om de risicoanalyse uit te voeren; in dat geval kan ook een aanvraag die met spoed wordt ingediend wat langer op zich laten wachten. Desondanks worden aanvragen voor het ESTA met spoed gemiddeld na 60 minuten toegekend.

Direct een ESTA met spoed aanvragen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,24 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.