U kunt uw ESTA eenvoudig online aanvragen via VisumBuitenland.nl. De kosten daarvoor bedragen € 49,95 per persoon. Lees op deze pagina hoe deze kosten zijn opgebouwd, hoe u kunt betalen en met welke aanvullende kosten u mogelijk rekening moet houden.

Direct uw ESTA aanvragen

Wat kost een ESTA voor Amerika?

De kosten voor het aanvragen van een ESTA zijn opgebouwd uit consulaire kosten en servicekosten. De consulaire kosten worden in rekening gebracht als vergoeding voor de keuring van de aanvraag door de Amerikaanse immigratiedienst: U.S. Customs & Border Protection. De servicekosten zijn een vergoeding voor de verwerking van uw aanvraag en worden in rekening gebracht als u ervoor kiest deze in te dienen bij een commercieel visumbureau, zoals VisumBuitenland.nl. Door gebruik te maken van bemiddeling, kunt u uw ESTA aanvragen met een eenvoudiger aanvraagformulier. Ook kunt u dan 24/7 een beroep doen op Nederlandstalige ondersteuning per telefoon en e-mail. Tenslotte wordt uw aanvraag door de Nederlandstalige visumspecialisten van VisumBuitenland.nl gecontroleerd op veelgemaakte fouten, waardoor die meestal nog tijdig kunnen worden gecorrigeerd. Dit verkleint de kans op een afgekeurde aanvraag of een ongeldig ESTA, zodat u de Verenigde Staten zorgeloos kunt inreizen.

Het totaalbedrag dat u voor uw ESTA betaalt is € 49,95. Dat bedrag bestaat voor 21 USD uit consulaire kosten en voor het resterende deel uit servicekosten. Met de huidige wisselkoers bedragen de servicekosten € 30,11 per ESTA, inclusief de transactiekosten van de Amerikaanse immigratiedienst en alle noodzakelijke belastingen. Merk op dat u geen nadeel ondervindt van eventuele ongunstige wisselkoersen; door uw ESTA aan te vragen via VisumBuitenland.nl betaalt u altijd hetzelfde totaalbedrag in euro’s. Alleen als u ervoor kiest om gebruik te maken van een spoedlevering of andere aanvullende opties, zoals de registratie bij de ambassade van uw thuisland in de Verenigde Staten of de compensatie van de CO₂-uitstoot van uw reis, worden er aanvullende kosten in rekening gebracht.

Betaalmethoden om de kosten van uw ESTA te voldoen

Via VisumBuitenland.nl kunt u de kosten van het ESTA voor uw reis naar Amerika eenvoudig voldoen door gebruik te maken van een van de vele veilige online betaalmethoden. De kosten zijn niet afhankelijk van de gekozen betaalmethode en er worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Betalingen via iDeal en Bancontact worden over het algemeen het snelst verwerkt, wat bij een spoedaanvraag soms belangrijke minuten tijdwinst oplevert. Daarnaast kunt u uw ESTA betalen met de meeste creditcards, waaronder Visa, Mastercard en American Express. Ook kunt u gebruikmaken van PayPal, Trustly, Google Pay en Apple Pay.

De kosten van uw ESTA kunnen vrij van transactiekosten worden voldaan met:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Optionele meerprijs voor een spoedaanvraag

Gemiddeld worden aanvragen voor een ESTA goedgekeurd na 3 dagen. Heeft u uw ESTA met spoed nodig? In het aanvraagformulier op deze website kunt u aanvinken dat u gebruik wilt maken van een spoedlevering. Uw aanvraag wordt dan vooraan in de wachtrij gezet bij VisumBuitenland.nl en dus sneller ingediend bij de immigratiedienst van de Verenigde Staten. Als u kiest voor een spoedlevering, wordt een toeslag van € 17,50 per ESTA in rekening gebracht.

Gemiddeld worden aanvragen met spoed na 60 minuten gekeurd, maar let op: levertijden kunnen nooit worden gegarandeerd, ook niet in het geval van een spoedaanvraag. Daarom wordt met klem aangeraden uw ESTA ruim voor vertrek aan te vragen en niet tot het laatste moment te wachten. Arriveert u al binnen 5 dagen in de USA? Dan kunt u uw aanvraag alleen via deze website indienen als u kiest voor een spoedlevering. Lees voor meer informatie ook de pagina over de spoedlevering van het ESTA.

Uw ESTA met spoed aanvragen

Optionele aanvullende kosten voor een ambassaderegistratie

Heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u uw reis registreren bij de Nederlandse ambassade in Amerika. Deze registratie staat in principe los van uw ESTA-aanvraag. De gegevens die u invult in het ESTA-formulier, worden doorgegeven aan de Amerikaanse overheid. Als u uw reis registreert bij de ambassade, geeft u daarmee uw reisplannen ook door aan de Nederlandse overheid. Dat heeft als voordeel dat de Nederlandse vertegenwoordiging in Washington D.C. u op de hoogte kan houden in het geval van urgente risicovolle situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan naderende orkanen, strenge coronarestricties en andere zaken die invloed hebben op het tot dan toe geldende reisadvies. Ook kan de Nederlandse ambassade op deze manier gericht contact met u zoeken in uitzonderlijke noodsituaties.

Een ambassaderegistratie kunt u rechtstreeks en kosteloos indienen via de informatieservice van de Nederlandse overheid. U moet dan echter bijna alle gegevens die u ook al in het ESTA-formulier heeft ingevuld, nogmaals invullen in een ander formulier. Als u wilt, kunt u de ambassaderegistratie ook tegelijk met uw ESTA-aanvraag regelen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is deze optie aanvinken tijdens het aanvragen van uw ESTA. De precieze kosten hiervoor worden aangegeven in het aanvraagformulier.

Optionele toeslag voor CO₂-compensatie

Een vlucht naar de Verenigde Staten van Amerika heeft nadelige effecten op het milieu en klimaat. Dat heeft voor een groot deel te maken met de uitstoot van schadelijke CO₂. Wie wil, kan deze schade gedeeltelijk compenseren. In het ESTA-formulier op VisumBuitenland.nl heeft u de mogelijkheid om dit eenvoudig te doen. De kosten hiervan zijn wisselend. De actuele tarieven worden weergegeven op de betaalpagina van uw ESTA USA. VisumBuitenland.nl verdient niets aan deze compensatie. Lees hier meer over CO₂-compensatie via VisumBuitenland.nl .

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,11 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.