U kunt uw ESTA eenvoudig online aanvragen via VisumBuitenland.nl. De kosten daarvoor bedragen € 44,95 per persoon. Lees op deze pagina hoe deze kosten zijn opgebouwd, hoe u kunt betalen en met welke aanvullende kosten u mogelijk rekening moet houden.

Direct uw ESTA aanvragen

Wat kost een ESTA voor Amerika?

De kosten voor het aanvragen van een ESTA zijn opgebouwd uit consulaire kosten en servicekosten. De consulaire kosten worden in rekening gebracht als vergoeding voor de keuring van de aanvraag door de Amerikaanse immigratiedienst; U.S. Customs & Border Protection. De servicekosten worden in rekening gebracht als vergoeding voor de verwerking van uw aanvraag, als u er voor kiest deze in te dienen bij een commercieel visumbureau, zoals VisumBuitenland.nl. Door gebruik te maken van bemiddeling, kunt u uw ESTA aanvragen met een eenvoudiger aanvraagformulier. Ook kunt u dan 24/7 gebruikmaken van Nederlandstalige ondersteuning per telefoon en e-mail. Tenslotte wordt uw aanvraag door Nederlandstalige visumspecialisten gecontroleerd op veelgemaakte fouten, waardoor die meestal nog tijdig kunnen worden gecorrigeerd. Dit verkleint de kans op een afgekeurde aanvraag, of een ongeldig ESTA. Zodat u de Verenigde Staten zorgenloos kunt inreizen.

U betaalt voor uw ESTA en de bemiddeling een totaalbedrag van € 44,95. Dat bedrag bestaat voor 21 USD uit consulaire kosten, en voor het resterende deel uit servicekosten. Bij de huidige wisselkoers bedragen de servicekosten € 24,90 per ESTA, inclusief de transactiekosten van de Amerikaanse immigratiedienst en inclusief alle noodzakelijke belastingen. Merk op dat u geen nadeel heeft van ongunstige wisselkoersen; door uw ESTA aan te vragen via VisumBuitenland.nl betaalt u altijd hetzelfde totaalbedrag in euro’s. Er worden alleen aanvullende kosten in rekening gebracht als u kiest voor een spoedlevering, als u uw reis optioneel wilt laten registreren bij de Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten, of als u de CO₂-uitstoot van uw reis vrijwillig wilt compenseren.

Betaalmethoden om de kosten van uw ESTA te voldoen

U kunt de kosten van het ESTA voor uw reis naar Amerika eenvoudig via VisumBuitenland.nl voldoen, door gebruik te maken van een van de vele veilige online betaalmethoden. De kosten zijn niet afhankelijk van de betaalmethode en er worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Betalingen via iDeal en Bancontact worden vaak het snelste verwerkt, wat bij een spoedaanvraag soms belangrijke minuten tijdwinst oplevert. Daarnaast kunt u uw ESTA betalen met de meeste creditcards, waaronder Visa, Mastercard en American Express. Ook kunt u gebruikmaken van PayPal of Trustly.

De kosten van uw ESTA kunnen vrij van transactiekosten worden voldaan met:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Optionele meerprijs voor een spoedaanvraag

Heeft u uw ESTA snel nodig? In het aanvraagformulier op deze website kunt u aanvinken dat u gebruik wilt maken van een spoedlevering. Uw aanvraag wordt dan vooraan in de wachtrij van VisumBuitenland.nl gezet en sneller ingediend bij de immigratiedienst van de Verenigde Staten. Als u kiest voor een spoedlevering, wordt een toeslag van € 17,50 in rekening gebracht. Let op: levertijden kunnen nooit worden gegarandeerd, ook niet als u kiest voor een spoedaanvraag. Daarom wordt met klem aangeraden uw ESTA zo lang mogelijk voor vertrek aan te vragen en niet tot het laatste moment te wachten. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan en lees ook de pagina over de spoedlevering van het ESTA.

Uw ESTA met spoed aanvragen

Optionele aanvullende kosten voor een ambassaderegistratie

Heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u uw reis ook registreren bij de Nederlandse ambassade in Amerika. Deze registratie staat in principe los van uw ESTA-aanvraag. De gegevens die u invult in het ESTA-formulier, worden doorgegeven aan de Amerikaanse overheid. Als u uw reis registreert bij de ambassade, geeft u daarmee uw reisplannen ook door aan de Nederlandse overheid. Dat heeft als voordeel dat de Nederlandse vertegenwoordiging in Washington D.C. u op de hoogte kan houden over urgente risicovolle situaties. Bijvoorbeeld in het geval van naderende orkanen, strenge coronarestricties en andere zaken die invloed hebben op het geldende reisadvies. Ook kan de Nederlandse ambassade op deze manier gericht contact met u zoeken in uitzonderlijke noodsituaties.

Een ambassaderegistratie kunt u rechtstreeks en kosteloos indienen via de informatieservice van de Nederlandse overheid. Maar u moet dan bijna alle gegevens die u ook al in het ESTA-formulier heeft ingevuld, nogmaals invullen in een ander formulier. Als u wilt, kunt u deze activiteit ook uitbesteden aan VisumBuitenland.nl. U hoeft daarvoor alleen deze optie aan te vinken tijdens het aanvragen van uw ESTA.

Optionele toeslag voor CO₂-compensatie

Een vlucht naar de Verenigde Staten van Amerika heeft nadelige effecten op het milieu en klimaat. Voor een groot deel heeft dat te maken met de uitstoot van schadelijke CO₂. Wie wil, kan deze schade gedeeltelijk compenseren. In het ESTA-formulier op VisumBuitenland.nl wordt de optie geboden om dit eenvoudig te doen. De kosten hiervan zijn wisselend. Actuele tarieven worden weergegeven op de betaalpagina van uw ESTA USA. VisumBuitenland.nl verdient niets aan deze compensatie. Lees meer over CO₂-compensatie via VisumBuitenland.nl.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,90 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.