Nieuwsbericht | | 11-03-2022 | ±3 minuten leestijd

Amerika is een groot land, waardoor het een vakantiebestemming is die veel diversiteit biedt. Zo is ook het klimaat anders in verschillende delen van het land. In dit artikel leest u over de beste reistijd voor de Verenigde Staten en hoe u uw ESTA kunt aanvragen.

Zuidoost-Amerika

Het Zuidoosten van de Verenigde Staten staat bekend om het zonnige weer en de drukke stranden. De staat Florida wordt ook wel de ‘Sunshine State’ genoemd, omdat de zon er meer dan 300 dagen per jaar schijnt. ‘s Zomers is het meestal tussen de 22 en 32 graden, wat een strandvakantie goed mogelijk maakt. Een nadeel aan de zomerperiode zijn de orkanen en hevige onweersbuien die kunnen voorkomen. Ook in de lente en herfst is de temperatuur in het Zuidoosten van Amerika over het algemeen aangenaam. De temperaturen liggen doorgaans tussen de 15 en 28 graden. Hierdoor is de beste reistijd voor een bezoek aan (Zuidoost) Amerika tussen november en mei. In deze periode zult u geen last hebben van de hitte of de eventuele extreme weersomstandigheden. Daarnaast is de temperatuur in deze tijd van het jaar aangenaam genoeg om toch activiteiten te ondernemen. Nadat u uw ESTA heeft aangevraagd, kunt u bijvoorbeeld genieten van de milde najaarstemperaturen op de stranden in Florida.

Noordoost-Amerika

In tegenstelling tot het Zuidoosten is het Noordoosten van Amerika een stuk koeler. Deze streek met prachtige natuurgebieden en verschillende rivieren is geschikt voor een mooie roadtrip voor natuurliefhebbers. U kunt dit gebied van de Verenigde Staten het hele jaar door bezoeken wat het klimaat betreft. De lente kent over het algemeen milde dagen en koelere nachten. De winters zijn vaak koud, en sneeuwbuien zijn ook geen uitzondering. Het ligt er maar net aan wat u tijdens uw reis in Amerika wilt gaan doen. In de zomer kunt u genieten van de langere dagen zonder dat het te heet is om iets actiefs te doen. In de winter transformeert deze streek zich tot een koud wonderland met een dik pak sneeuw en kunt u gaan skiën bijvoorbeeld.

West-Amerika

In het westen van dit grote land bevinden zich een aantal gebieden die veel toeristen aantrekken. Hierbij kunt u denken aan Las Vegas, Los Angeles en de nationale parken. Het klimaat in dit deel van Amerika is een stuk droger dan in het oosten van het land. In de zomer zijn temperaturen van 40 graden niet uitzonderlijk in staten als Californië, Nevada en Texas. In de winter maakt de hitte plaats voor kou, waarbij het ‘s nachts flink kan vriezen. Het klimaat in West-Amerika is op zijn best in het begin van de lente of in het najaar. In deze periodes liggen de temperaturen tussen die van de winter en zomer in, ongeveer tussen de 12 en 25 graden. Op deze manier kunt u activiteiten ondernemen tijdens uw vakantie zonder dat het te warm of te koud is.

Centraal Amerika

Ook in het midden van de Verenigde Staten zijn er gebieden met verschillende klimaten. Over het algemeen geldt dat de noordelijke staten zoals South Dakota, Minnesota, Montana en Wisconsin in de winter extreem koud kunnen zijn. Dit gebied staat ook wel bekend als een van de koudste gebieden in de Verenigde Staten. De zuidelijke staten zoals Texas, New Mexico en Louisiana zijn in de zomer erg warm en droog. Daarom geldt voor de centraal gelegen staten dat de beste reistijd in de lente of herfst is. Op deze manier vermijdt u extreme temperaturen tijdens uw vakantie.

Vergeet uw ESTA niet aan te vragen

Als u naar de Verenigde Staten reist, heeft u een verplichte reistoestemming nodig om het land binnen te komen. Deze reistoestemming kan eenvoudig online worden aangevraagd, en wordt ook wel ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genoemd. Het ESTA heeft een geldigheid van twee jaar vanaf het moment dat hij wordt toegekend. Binnen deze geldigheidsperiode mag u een onbeperkt aantal reizen naar de Verenigde Staten maken, elke keer maximaal 90 dagen.