Nieuwsbericht | | 11-04-2022 | ±4 minuten leestijd

Boston, de hoofdstad van de staat Massachusetts en bakermat van de Amerikaanse onafhankelijkheid is een van de oudste en rijkste steden in de Verenigde Staten en mag zeker niet worden overgeslagen tijdens uw bezoek aan de Amerikaanse oostkust. Deze stad doet namelijk zeker niet onder voor andere steden aan de oostkust zoals Washington DC en New York City.

Skyline van BostonDe skyline van Boston gezien vanuit de haven

Lees in dit artikel meer over de koloniale geschiedenis van Boston, wat u in en rondom de stad kunt doen en hoe u makkelijk een ESTA kunt aanvragen voor uw reis naar Amerika.

Koloniaal verleden

Boston heeft een rijk, koloniaal verleden en dat is door heel de stad duidelijk te zien. De stad werd in 1630 gesticht door Engelse puriteinen die bang waren voor vervolging in hun thuisland en op zoek waren naar nieuw land waar ze vrijheid van godsdienst hadden. Hier werden de kolonisten ertoe aangezet te vechten voor hun vrijheid en zo onder het Britse gezag uit te komen.

De Freedom Trail voert u langs 16 verschillende bezienswaardigheden die verwijzen naar deze periode. Op deze wandelroute vindt u onder andere de Old South Meeting House, de ontmoetingsplek voorafgaand aan de Boston Tea Party en het Old State House, het oudste nog bestaande gebouw in Boston daterend uit 1713. Ook komt u langs het huis van Paul Revere. Dit was een beroemde patriot in de tijd van de Amerikaanse Revolutie. Het Bunker Hill Monument, dat de plek markeert van een van de eerste gevechten tussen de Britten en de patriotten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, ligt ook op de route.

Sport in Boston

Sportliefhebbers hoeven zich in Boston zeker niet te vervelen. Boston is vele sportteams rijk dus ook aan variatie zal het u niet ontbreken. Zo is er de honkbalclub de Boston Red Sox met als thuishaven het stadion Fenway Park. Mocht u zich tijdens het honkbalseizoen (april tot september) in Boston bevinden, zou het zeker niet verkeerd zijn een wedstrijdje mee te pakken. Een ander bekend sportteam in Boston is de ijshockeyploeg Boston Bruins. Ze spelen hun thuiswedstrijden gedurende het ijshockeyseizoen (oktober tot april), in TD Garden. Liefhebbers van American football kunnen elk jaar tussen september en december terecht in het Gillette Stadium in Foxborough, even buiten Boston. Hier komen de New England Patriots uit in de NFL (National Football League). Houdt u meer van basketbal? Dan kunt u de Boston Celtics ook zien spelen in TD Garden tijdens het basketbalseizoen (november tot april). Met een ESTA mag u binnen de geldigheidsduur van 2 jaar meerdere keren naar Amerika reizen en zo kunt u meerdere sportwedstrijden in verschillende maanden bezoeken.

Salem en de heksenvervolging

Mocht u wat meer tijd te besteden hebben, dan is het een aanrader om een uitstapje richting het noorden te maken naar het stadje Salem. Deze stad staat bekend om zijn geschiedenis van beschuldigingen van hekserij en de daaropvolgende heksenvervolgingen. Tussen februari 1692 en mei 1693 werden er ruim 200 mensen beschuldigd van hekserij. Van die 200 mensen zijn er uiteindelijk 30 schuldig bevonden. Negentien van hen werden geëxecuteerd door ophanging, een werd doodgedrukt met stenen en de rest stierf in de gevangenis.

Bezienswaardigheden Salem

De meeste bezienswaardigheden in Salem zijn gewijd aan deze heksenvervolgingen. Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is The Witch House, het voormalige woonhuis van rechter Jonathan Corwin. Jonathan Corwin was de rechter tijdens de heksenvervolgingen en zijn huis is het enige gebouw in Salem dat direct verband houdt met de heksenvervolging van 1692. In 1992, 300 jaar na de gebeurtenissen omtrent de heksenvervolgingen, werd er in het centrum van Salem een gedenkteken onthult ter nagedachtenis aan diegenen die ten onrechte werden geëxecuteerd. U kunt met een ESTA tot 90 dagen in Amerika verblijven. Zo heeft u ruim de tijd om Boston en alle plekken daaromheen te bezoeken.

ESTA Amerika aanvragen

Reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk die Boston als bestemming hebben, hebben een verplichte reistoestemming nodig om de VS binnen te komen, namelijk het ESTA. Het ESTA maakt het mogelijk om zonder visum af te reizen naar Amerika en daarbij liggen ook de kosten voor een ESTA een stuk lager dan voor een visum.Het ESTA is twee jaar geldig en heeft als voordeel dat deze aangevraagd kan worden zonder dat de exacte reisperiode of vertrekdatum al vastligt. Vraag uw ESTA gemakkelijk online aan via het ESTA-aanvraagformulier zodat u zich zonder al te veel stress kunt voorbereiden op uw reis naar Boston.