Nieuwsbericht | | 15-09-2017 | ±4 minuten leestijd

Gaat u op reis naar Amerika, bijvoorbeeld voor een vakantie of zakenreis? Dan is het belangrijk dat u niets vergeet mee te nemen. Om ervoor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan, hebben we een checklist gemaakt met de belangrijkste zaken waar u aan moet denken, waaronder de documenten die u mee moet nemen op reis naar Amerika.

Checklist reis amerikaChecklist reis Amerika. Wat niet vergeten...

De belangrijkste drie zijn uw betaalpas, paspoort en ESTA Amerika. Vooral het ESTA Amerika is iets waar veel mensen niet direct aan denken wanneer ze naar de Verenigde Staten reizen. Uw ESTA Amerika kunt u online aanvragen.

Paspoort

Om Amerika in te mogen reizen moet u zich kunnen legitimeren met een paspoort. Controleer of uw paspoort gedurende de gehele reis in Amerika geldig is, want anders wordt u niet toegelaten.

Visum of ESTA Amerika

Behalve uw paspoort dient u in het bezit te zijn van een geldig ESTA Amerika. Het ESTA is een reistoestemming van de Amerikaanse overheid en verplicht voor iedereen die per vliegtuig of anderszins het land binnenkomt. Uw ESTA Amerika kunt u hier aanvragen. Als u langer dan 90 dagen in Amerika wilt verblijven voldoet een ESTA niet en dient u een visum aan te vragen. Let op de geldigheidsduur als u een ESTA aanvraagt via het ESTA-formulier.

Betaalpas(sen)

Er zijn verschillende manieren om te betalen in Amerika. Nederlandse pinpassen werken meestal met V-pay of met Maestro. Deze werken in principe wereldwijd, dus ook in de Verenigde Staten. Toch is het erg verstandig behalve een bankpas ook een creditcard mee te nemen, mocht u toevallig ergens niet met V-pay of Maestro kunnen betalen. In de Verenigde Staten wordt over het algemeen veel meer gebruik gemaakt van creditcards dan in Nederland. Vooral MasterCard, Maestro, Visa en American Express zijn populair en worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. In de meeste gevallen bent u het goedkoopste uit wanneer u betaalt met uw pinpas (V-pay of Maestro). Betalen met creditcards (MasterCard, Visa of American Express) is vaak iets duurder, omdat voor creditcardbetalingen over het algemeen een hogere koersopslag wordt gerekend.

Vliegtickets

Tegenwoordig is het niet meer bij alle maatschappijen verplicht om vliegtickets te kunnen overhandigen, omdat inchecken soms ook met het paspoort kan. Toch is het aan te raden uw vliegtickets voor de zekerheid uit te printen en mee te nemen.

Bewijs van uw verzekering

Er kan door de immigratiedienst van de Verenigde Staten worden gevraagd behalve een ESTA en een paspoort ook een document te overhandigen waaruit blijkt dat u een reis- en ziektekostenverzekering hebt. Behalve voor de immigratiedienst is het ook voor u handig om alle gegevens van uw verzekering(en) bij u te hebben, zoals telefoonnummers die u kunt bellen in geval van nood.

Internationaal rijbewijs

Het Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in de Verenigde Staten. Als u van plan bent een auto of camper te huren in Amerika hoeft u hiervoor dus geen internationaal rijbewijs aan te vragen.

Kopieën van belangrijke documenten

Er is niets zo vervelend als het kwijtraken van een belangrijk document terwijl u op reis bent. Het is dan ook verstandig om kopieën te maken van uw paspoort, vliegtickets, reisplanning, creditcard, visum en rijbewijs en deze mee te nemen op reis. Een kopie wordt lang niet overal geaccepteerd, maar kan toch enorm helpen in geval van verlies van het originele document. Let er wel op dat u de kopieën op een geschikte plek bewaart: niet bij de originelen en op een veilige plek. Het is namelijk erg vervelend als u bijvoorbeeld de kopie van uw creditcard verliest en deze in verkeerde handen valt. Het kan dan ook een goed idee zijn de kopieën digitaal te bewaren in uw telefoon, maar zorg er dan wel voor dat u uw telefoon vergrendelt wanneer u deze niet gebruikt.

Handbagage

Wanneer u vliegt is het verstandig enkele zaken in uw handbagage te stoppen, waaronder alle bovengenoemde zaken, uw portemonnee en uw telefoon. Daarnaast kunt u denken aan oordopjes, een dikke trui (in het vliegtuig is het vaak koud), een tandenborstel en tandpasta, medicijnen, een powerbank, opladers, een kussentje, een reisgids of ander leesvoer, etc. Houd er rekening mee dat u geen scherpe of anderszins onveilige voorwerpen mag meenemen. Als er bijvoorbeeld een (nagel)schaar in uw toilettas zit, stop die dan in uw ruimbagage voordat u deze incheckt.

Ruimbagage

De ruimbagage checkt u in op het vliegveld en ontvangt u weer wanneer u geland bent in de Verenigde Staten. Zorg dat u hierin voldoende kleding hebt gepakt, afgestemd op het weer. Aangezien in de ruimbagage meer vloeistoffen mogen worden meegenomen, is het handig grotere verpakkingen van bijvoorbeeld parfum of shampoo hierin te doen.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.