Nieuwsbericht | | 25-01-2021 | ±4 minuten leestijd

Heeft u uw ESTA al aangevraagd? Bereid u dan voor op een heerlijke vakantie naar Amerika. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Los Angeles (Spaans voor “de engelen”). Los Angeles is het centrum van de filmindustrie en het eindpunt van de Highway Route 66. De stad in Californië staat daarom bij veel reizigers hoog op hun bucketlist.

LA heeft voor ieder wat wils: wereldberoemde filmstudio's, drukbezochte stranden, pretparken, luxe winkelstraten en talloze musea. In dit artikel worden de bekendste bezienswaardigheden van Los Angeles op een rij gezet en worden tips gegeven voor het plannen van een reis, zoals het aanvragen van uw ESTA.

Hollywood: het hart van de filmindustrie

Los Angeles is de stad waar zich de bekendste filmstudio’s van de VS zich bevinden, zoals Universal, Paramount Pictures, Sony Pictures en Warner Bros. Tijdens een rondleiding in deze studio’s komt men meer te weten over de opnames die er gemaakt zijn en kan men de wereldberoemde filmsets in het echt zien. De oorsprong van de Amerikaanse filmindustrie ligt in het beroemde stadsdeel Hollywood, maar de meeste filmstudio’s zijn intussen naar andere wijken van Los Angeles verhuisd.

Door de wijk lopen drie grote boulevards: Sunset Boulevard, Melrose Avenue en Hollywood Boulevard. Hollywood Boulevard staat bekend om de Walk of Fame, een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Los Angeles. Aan weerszijden van deze straat en ook aan de Vine Street vindt men meer dan 2.500 tegels met sterren en de namen van beroemdheden uit de film-, muziek-, theater- en televisiewereld. De stenen zijn alfabetisch op achternaam geordend, waardoor u eenvoudig op zoek kunt gaan naar die van uw idool.

Ten noorden van het stadsdeel - in de Hollywood Hills - staan de iconische witte Hollywood-letters. Via de Brush Canyon Trail kan men naar boven tot achter de letters hiken, maar de letters zijn ook vanuit de meeste delen van de stad goed zichtbaar.

Hollywood-lettersUitzicht op de iconische Hollywood-letters

Beverly Hills: thuisbasis van wereldsterren

Hoewel vaak wordt gedacht dat Beverly Hills een wijk van Los Angeles is, is het in feite een stad op zichzelf die onderdeel is van Los Angeles County. Beverly Hills staat bekend om de vele beroemdheden die er - vaak in gigantische villa’s - wonen. In de grootste winkelstraat - Rodeo Drive - vindt men chique winkels van exclusieve merken. Dit is de ideale locatie om met een beetje geluk een beroemdheid tegen het lijf te lopen.

Een ander populair deel van Los Angeles is Downtown LA. Hier bevindt zich het zakelijke centrum van de stad, waar onder andere het hoofdkantoor van de krant Los Angeles Times gevestigd is. Hier liggen echter ook de wijken Chinatown en Little Tokyo, waar de grootste Japans-Amerikaanse bevolking van de Verenigde Staten woont.

Stranden en kleurrijke wijken

Los Angeles is bovendien populair vanwege de vele stranden, waaronder Venice Beach. Het strand bij Venice is een van de drukstbezochte stranden van Californië. De wijk Venice wordt zo genoemd vanwege zijn vele kanalen en bruggen, die aan Venetië doen denken. Venice vormt een sterk contrast met de rijkdom en overvloed van Beverly Hills. De creatieve wijk wordt gekenmerkt door straatartiesten, kunstenaars en mensen die er buiten aan het sporten zijn.

Slechts enkele kilometers van Venice Beach ligt het strand van Santa Monica en de Santa Monica Pier, die in talloze films en series voorbijkomt. Santa Monica is bovendien het einde van de Highway Route 66, waardoor veel reizigers hun roadtrip door Amerika aan dit strand eindigen. Wie een lange roadtrip maakt en naast Los Angeles andere steden of delen van het land bezoekt kan ook gebruikmaken van een ESTA, omdat men met deze reistoestemming maar liefst 90 dagen in Amerika mag blijven.

Musea

Ook voor kunstliefhebbers heeft Los Angeles veel te bieden. In Getty Center, gelegen in de wijk Brentwood in het westen van Los Angeles, wordt onder meer de collectie van J. Paul Getty tentoongesteld. Deze bestaat onder andere uit sculpturen, beeldhouwwerken, schilderijen en manuscripten uit de klassieke oudheid. Het museum is gratis te bezoeken en vanaf de heuvel waarop het museum gebouwd is heeft men een mooi uitzicht over de stad.

Een ander bekend museum in de stad is het Los Angeles County Museum of Art, ook wel LACMA genoemd. Het is het grootste museum in het westen van de Verenigde Staten. In dit museum kan men kunstwerken uit de klassieke oudheid, maar ook moderne kunst bezichtigen.

Visum of ESTA Amerika aanvragen

Om de beroemde filmsets, Hollywood of de musea van Los Angeles te bezoeken heeft u een ESTA of een visum nodig. Het ESTA Amerika vraagt u eenvoudig online aan, terwijl u voor een visum een afspraak bij het Amerikaanse consulaat moet maken. Nederlandse en Belgische toeristen voldoen over het algemeen aan de voorwaarden van het ESTA en hebben geen visum nodig. Een van deze voorwaarden is dat men niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika mag blijven. Een tussentijds bezoek aan Canada, Mexico of een van de Caribische eilanden wordt ook meegeteld in de maximale verblijfsduur. Over het algemeen zijn 90 dagen voldoende om Los Angeles en eventueel de rest van Californië te verkennen.

Het aanvragen van een ESTA duurt slechts enkele minuten. Na het voldoen van de kosten voor het ESTA, ontvangt u over het algemeen al binnen 3 dagen een bevestiging van toekenning. Deze bevestiging hoeft niet uitgeprint te worden. Uw luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse grenscontroledienst kunnen namelijk aan de hand van uw paspoortnummer controleren of u een geldig ESTA heeft.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.