Nieuwsbericht | | 01-04-2021 | ±4 minuten leestijd

De Amerikaanse staat Florida is onder andere vanwege Disneyland erg in trek bij gezinnen met kinderen, maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden. In Florida is van alles te beleven en uw kinderen zullen er gegarandeerd hun ogen uitkijken. Dit artikel bevat een aantal tips voor een geslaagde vakantie in Florida met uw kinderen. Had u er bijvoorbeeld al aan gedacht dat niet alleen u, maar ook uw kinderen een ESTA nodig hebben?

Beste tijd voor een reis naar Florida met uw kinderen

Florida is een populaire vakantiebestemming onder gezinnen. Het is er bijna het hele jaar zonnig (Florida wordt niet voor niets de Sunshine State genoemd) en de drukbezochte staat heeft voor ieder wat wils. Als u vanwege uw kinderen gebonden bent aan schoolvakanties, is het verstandig uw reis al op tijd te plannen en uw verblijf in een van de vele kindvriendelijke accommodaties al vroeg vast te leggen.

Als u niet aan schoolvakanties gebonden bent, is het een goed idee om tussen eind november en mei naar de Verenigde Staten te reizen. Florida is de warmste staat van de VS en in de zomer kan het er dan ook erg warm worden, met temperaturen die kunnen oplopen tot 30° C en in de avonden is er geregeld kans op een flinke regen- of onweersbui. In de maanden december tot en met mei zijn de temperaturen echter aangenaam en ook is het in deze periode minder druk, waardoor vliegtickets en accommodaties goedkoper zijn.

Attractieparken in Florida

In de Sunshine State is voor kinderen van alle leeftijden van alles te beleven. In Florida zijn verschillende bekende attractieparken te vinden, waaronder Disney, Legoland Florida en Sea World. Tijdens een verblijf in een van de resorts van Disney kunt u bijvoorbeeld een ontbijtbuffet boeken met de favoriete Disney-personages van uw kinderen.

Florida: veel meer dan alleen Disney!

Florida is niet alleen voor kinderen een perfecte vakantiebestemming. Naast attractieparken beschikt Florida over adembenemend mooie natuurgebieden, zoals het beroemde Everglades National Park, prachtige steden en stranden. Dankzij de Caribische sfeer van de stad is Miami bijvoorbeeld de perfecte plek om het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Bovendien bevindt zich aan de westkust van Florida een van de mooiste stranden van de Verenigde Staten: het strand van Sarasota. Gaat u liever duiken of snorkelen? Ook dat kan in Florida, bijvoorbeeld bij de Florida Keys of Naples. Bij het plaatsje Naples aan de westkust van Florida kunt u wilde dolfijnen zien zwemmen.

In Florida is voor jong en oud van alles te doen. Voor dierenliefhebbers kan een bezoek aan het Ellie Schiller Homosassas Springs Wildlife State Park bijvoorbeeld erg interessant zijn. In dit park, gelegen tussen Tampa en Crystal River, worden in de maanden november tot en met maart verzwakte en gewonde zeekoeien opgevangen en daarnaast zijn er nog veel meer dieren te zien. Een aanrader voor een reis in Florida met kinderen is Weeki Wachee Springs, een toeristische attractie waar u onderwatervoorstellingen van “zeemeerminnen” kunt bijwonen. De shows zijn te combineren met een boottocht over de rivier of een duik in de bron van de Weeki Wachee River.

Rondreis door andere delen van de Verenigde Staten

Aangezien het ESTA geldig is tot twee jaar na toekenning, kan deze reistoestemming voor de Verenigde Staten gebruikt worden voor meerdere reizen naar de VS. Elk verblijf in Amerika mag maximaal 90 dagen duren, wat meer dan genoeg is om veel bezienswaardigheden in Florida te bezoeken. Als u Florida al vaak genoeg gezien heeft of simpelweg ook graag andere Amerikaanse staten wilt bezoeken, kunt u met het ESTA ook andere delen van het land bezoeken. Laat uw kinderen kennismaken met de beroemde steden New York, Los Angeles en Chicago of ga de verschillende nationale parken af om het natuurlijk schoon te bewonderen.

ESTA Amerika online aanvragen

Of u nu enkel Florida bezoekt of een rondreis door het land maakt, in beide gevallen heeft u een ESTA of visum nodig. Ook kinderen en baby’s moeten in het bezit zijn van een eigen ESTA of visum en paspoort. Het ESTA is een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten. De meeste Europese reizigers voldoen aan de voorwaarden om het ESTA aan te vragen. Als dat niet het geval is kan alsnog een afspraak worden gemaakt bij de ambassade of het consulaat voor een visumaanvraag.

Een ESTA is goedkoper dan een visum en u hoeft er niet voor naar de ambassade of het consulaat. Daarnaast kunt u het ESTA voor alle gezinsleden tegelijkertijd aanvragen met slechts één aanvraagformulier. Bepaalde gegevens, zoals de contact- en reisgegevens, hoeven dan maar één keer te worden ingevuld, wat u veel tijd bespaart. U kunt gemakkelijk een groepsaanvraag indienen door in het aanvraagformulier te klikken op “Voeg een reiziger toe”. Er verschijnen dan extra invulvelden voor een extra reiziger.

Toestemmingsformulier als niet allebei de ouders of voogden meereizen

Als u reist met kinderen jonger dan achttien jaar en niet beide ouders of voogden reizen mee, dan moet u naast een ESTA Amerika ook een Engelstalige toestemmingsverklaring kunnen voorleggen. In deze verklaring moet staan dat alle personen met ouderlijk gezag ermee instemmen dat u met het kind of de kinderen naar Amerika reist. Het kan ook een goed idee zijn om voor de zekerheid een kopie mee te nemen van het identiteitsbewijs of paspoort van de ouder(s) of voogd(en) die niet meereizen en een internationale geboorteakte of een uittreksel uit de Basisregistratie Personen.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.