Nieuwsbericht | | 05-03-2021 | ±5 minuten leestijd

Zodra u uw ESTA ontvangen heeft, kunt u verder met het uitstippelen van uw reis door Amerika. Iedereen kent natuurlijk de iconische bezienswaardigheden van Amerika, zoals het Vrijheidsbeeld, de Niagara Falls, de Golden Gate Bridge en de Grand Canyon. Deze plaatsen zijn bij reizigers over de hele wereld beroemd, waardoor het er vaak wemelt van de toeristen. Om Amerika in zijn oorspronkelijke charme te ontdekken loont het zich ook buiten de gebaande paden te reizen, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan minder bezochte Amerikaanse staten. Hier wordt inspiratie gegeven voor minder bekende bestemmingen in Amerika die toch absoluut een bezoek waard zijn.

Antelope Canyon - Arizona

Een bezoek aan de Grand Canyon staat niet zonder reden bij veel reizigers hoog op hun bucketlist. Het uitzicht op de Colorado rivier die de enorme kloof heeft uitgeslepen is fenomenaal, maar vanwege de vele bezoekers is het vaak dringen om een plekje bij de mooiste uitzichtpunten. De Antelope Canyon, die op slechts 2,5 uur rijden van de Grand Canyon ligt wordt minder druk bezocht, maar is misschien wel net zo indrukwekkend. De kloof bestaat uit twee delen: de Upper Canyon en de Lower Canyon. U wandelt er door smalle kieren tussen de rotswanden die magische kleuren krijgen door het invallende zonlicht. Voor een bezoek aan de kloof moet vooraf een gids geboekt worden.

Lake Tahoe - Californië en Nevada

Californië en Nevada zijn enkele van de meest bezochte Amerikaanse staten. De staten zijn populair vanwege de grote steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas, maar ook vanwege hun natuurschoon. Enkele van de bekendste nationale parken van de VS bevinden zich in Californië, waaronder Yosemite National Park dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Een plek die nog minder door toeristen ontdekt is, is Lake Tahoe, op de grens van Californië en Nevada. Dit reusachtige zoetwatermeer is het grootste bergmeer en na Crater Lake het diepste meer van de Verenigde Staten. De omgeving van het kraakheldere water bestaat uit bergtoppen en naaldbossen.

Wilt u naast Lake Tahoe ook de bekendere hoogtepunten van Californië en Nevada bezichtigen? Ook dan kunt u eenvoudig gebruikmaken van het ESTA Amerika. Deze reistoestemming is namelijk geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Omdat u met een ESTA bijna drie maanden in Amerika mag blijven, kunt u een reis naar de bekendste highlights eenvoudig combineren met een bezoek aan de minder druk bezochte plaatsen van Amerika.

Portland - Oregon

Een bij toeristen minder bekende Amerikaanse staat is Oregon, gelegen in het noordwesten van de Verenigde Staten. Toch heeft deze staat met zijn diverse landschappen en interessante steden reizigers veel te bieden. Portland - de grootste stad van Oregon - is gevuld met restaurants, koffiezaakjes en winkels en wordt ook wel de fietshoofdstad van Amerika genoemd. Vanuit Portland bent u in een mum van tijd aan de kust of in de bergen. Een verborgen parel van Oregon zijn de Painted Hills, een verzameling heuvels uit zand bestaande uit ijzer en andere mineralen met spectaculaire kleuren. In de verschillende lagen van de heuvels is de geschiedenis van miljoenen jaren met het blote oog terug te zien.

Painted HillsPainted Hills - Oregon

Crazy Horse Memorial - South Dakota

Iedereen kent het monument Mount Rushmore, het beeldhouwwerk van de gezichten van de Amerikaanse oud-presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt. Veel mensen weten echter niet dat er al sinds 1948 door de Sioux gewerkt wordt aan een tegenhanger voor het moment: Het Crazy Horse Memorial. Dit monument, ter ere van de leider van de Lakotastam, moet veel groter worden dan het Mount Rushmore National Memorial. Het beeld bevindt zich 27 kilometer van Mount Rushmore. Er wordt nog steeds aan het monument gewerkt en het is nog niet bekend, wanneer het beeld klaar zal zijn, maar het deel dat af is kan wel al bezichtigd worden.

Adirondack en de Appalachen - New York

New York is zonder twijfel de populairste Amerikaanse stad onder toeristen. Veel reizigers bezoeken alleen de stad New York en zijn niet op de hoogte van de andere bezienswaardigheden die de staat te bieden heeft. Zo reist u vanuit The Big Apple in slechts enkele uren naar het Adirondackgebergte, een uitloper van de Laurentiden in Canada. Het gebied wordt ook wel de achtertuin van New York en Boston genoemd. Tijdens de Indian Summer in de herfst veranderen de bossen in het gebied in een spektakel van kleuren.

Ook de Appalachen - een gebergte in het oosten van Noord-Amerika - bevinden zich gedeeltelijk in de staat New York. Het gebergte strekt zich uit van de Amerikaanse staat Alabama tot aan het Canadese eiland Newfoundland. Enthousiaste wandelaars kunnen (een deel) van de Appalachian Trail afleggen: een langeafstandswandelpad dat door veertien Amerikaanse staten loopt.

ESTA Amerika aanvragen

Om een bezoek te brengen aan één van de verborgen parels van Amerika heeft u een ESTA nodig. Dit hoeft echter geen enkele belemmering te vormen, omdat het ESTA gemakkelijk en snel kan worden aangevraagd. U vult het online-aanvraagformulier in en voldoet de kosten voor het ESTA. Uw aanvraag wordt vervolgens al binnen drie dagen verwerkt. Zodra uw ESTA Amerika is toegekend, ontvangt u een bevestiging hiervan per e-mail en kunt u naar de VS reizen.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.