Nieuwsbericht | | 03-02-2022 | ±4 minuten leestijd

De nationale parken in Amerika worden steeds drukker. De kwetsbare natuur in deze gebieden lijdt onder de stijgende bezoekersaantallen. Veel bekende nationale parken in Amerika zien de oplossing in het verplichten van een reservering voorafgaand aan het bezoek. Hier leest u voor welke parken u een bezoek vooraf moet reserveren en hoe u een ESTA Amerika aan kunt vragen.

Kwetsbare natuur in nationale parken

Amerika kent een groot aantal wereldberoemde nationale parken. Afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen in de meest populaire parken dermate gegroeid dat het verkeer, het lawaai en de impact op de natuur op sommige locaties te groot werd. Hierdoor besloot een groeiend aantal nationale parken om reserveringen vooraf aan het bezoek te verplichten. Voor sommige parken en populaire wandelroutes moeten bezoekers in het hoogseizoen zelfs maanden van tevoren een reservering geplaatst hebben. Hieronder leest u met welke regelingen u in de verschillende parken rekening moet houden. Vergeet ook niet uw visum of ESTA Amerika van tevoren aan te vragen.

Glacier National Park

Bezoekers van het Glacier National Park moeten tussen 27 mei en 11 september 2022 een reservering kunnen aantonen om het park met een voertuig te mogen betreden. Kaarten zijn al 60 dagen van tevoren te verkrijgen, maar een klein aantal wordt ook 2 dagen voor een bepaalde datum aangeboden. Kaarten kosten 2 USD per voertuig.

Arches National Park

Voor het Arches National Park hebben bezoekers tussen 3 april en 3 oktober een reservering nodig om het park te mogen betreden. De bezoekersaantallen tussen 2009 en 2019 zijn met meer dan 66% gestegen. Dit leidde tot lange files binnen het park en een algemene vermindering van de bezoekerservaring. Vanaf 2022 stelt het nationaal park voor het eerst een reservering tijdens het hoogseizoen verplicht. Een reservering kost 2 USD en kan 90 dagen voor de bezoeksdag geboekt worden. Enkele last minute kaarten worden op de dag voor het bezoek beschikbaar gesteld.

Zion National Park

In het Zion National Park bevindt zich het wandelpad Angels Landing, waar in de afgelopen jaren veel mensen via sociale media foto‘s van grote mensenmassa‘s gedeeld hebben. Het park wil de bezoekeraantallen op dit wandelpad verkleinen door reserveringen verplicht te stellen. Voor elk seizoen vindt een loting plaats (dus vier keer per jaar), waarbij bezoekers een kaartje voor dit beroemde wandelpad kunnen winnen. Verder vindt ook elke dag een kleinere loting plaats, waarin men een kaartje voor de volgende dag kan winnen. Deelname aan de loting kost 6 USD en de reservering zelf kost 3 USD.

Shenandoah National Park

Shenandoah National Park bevindt zich in Viringia en hier is het tussen maart en november verplicht om de wandeling naar de top van de Old Rag Mountain vooraf te reserveren. De reservering kost 1 USD en kan 30 dagen van tevoren worden geboekt. De helft van het totale aantal kaarten wordt pas 5 dagen van tevoren beschikbaar gesteld.

Rocky Mountain National Park

De Rocky Mountains gaan een reservering per voertuig verplicht stellen tussen 27 mei en 10 oktober 2022. Vanaf 2 mei kunnen kaarten voor een bepaalde datum worden gekocht en op de dag van tevoren wordt 25% van alle kaarten beschikbaar gesteld. Een reservering kost 2 USD.

Acadia National Park

Ook het Acadia National Park in Maine stelt een reservering voor het bezoek met een voertuig in de zomer van 2022 verplicht. Bezoekers moeten tussen 25 mei en 22 oktober een reservering kunnen aantonen die 6 USD per voertuig kost. 30% van de kaarten wordt 90 dagen voor de bezoeksdatum aangeboden en 70% wordt pas 2 dagen van tevoren beschikbaar.

Haleakala National Park

In Haleakala National Park wordt het reeds gebruikte reserveringssysteem verlengd. Bezoekers van dit park in Hawaï moeten een reservering aan kunnen tonen als ze tussen 3 en 7 uur in de ochtend willen arriveren. Deze reserveringen zijn 60 dagen voor de bezoeksdatum verkrijgbaar en een deel van de kaarten wordt 2 dagen van tevoren beschikbaar gesteld. Ook voor een bezoek aan Hawaï hebben reizigers een ESTA of visum Amerika nodig.

Muir Woods National Monument

Ook het Muir Woods National Monument dicht bij San Francisco lijdt onder de grote bezoekeraantallen. Om dit oerbos met bedreigde kustmammoetbomen te mogen bezichtigen, hebben bezoekers het hele jaar door een reservering nodig. Deze kost 9 USD voor een voertuig en 3,50 USD voor een busticket. Reserveringen voor een bepaalde datum kunnen 90 dagen van tevoren geboekt worden en een klein deel van de kaarten wordt 3 dagen voor een bepaalde datum beschikbaar gesteld.

Yosemite National Park

In Yosemite National Park wordt een reservering voor de wandeling op de Half Dome in 2022 verplicht gesteld. Deze wandeling is alleen mogelijk tussen eind mei en half oktober. In maart vindt een eerste loting plaats. Verder vindt er elke dag een loting plaats voor een reservering voor de volgende dag. Deelname aan de loting kost 10 USD en de reservering zelf kost ook nog eens 10 USD.

America the Beautiful kaart en ESTA aanvragen

Om van de prachtige nationale parken van Amerika te kunnen genieten, moet u voor vertrek een ESTA regelen. Het ESTA Amerika kunt u gemakkelijk online aanvragen en is voor een periode van twee jaar geldig. Gedurende deze twee jaar mogen ESTA-houders het land zo vaak bezoeken als ze willen, maar elk verblijf mag niet langer dan 90 dagen duren. Dit geeft reizigers de kans om meerdere nationale parken in het land te bezoeken. Met de America the Beautiful kaart kunnen bezoekers een jaar lang onbeperkt vaak de nationale parken van het land bezoeken. Deze kaart neemt niet weg dat in sommige gevallen reserveringen gemaakt moeten worden.