Nieuwsbericht | | 23-07-2021 | ±6 minuten leestijd

Veel reizigers die besluiten naar de Verenigde Staten te reizen twijfelen of zij de oostkust of juist de westkust van het land willen bezoeken. In beide regio’s is namelijk enorm veel te zien. U hoeft echter niet per se te kiezen; het ESTA is twee jaar geldig en u mag er in die periode maximaal 90 dagen verblijven. Zo heeft u ruim de tijd om beide kanten van het land te bezoeken. Hieronder vindt u meer informatie over de hoogtepunten van elk gebied.

Voorbereidingen: route plannen en het ESTA aanvragen

Er zijn een aantal voorbereidingen waarmee u rekening moet houden voordat u naar bestemmingen als de Verenigde Staten van Amerika reist. Een ervan, vanwege de enorme omvang, is het uitstippelen van de route. Wat op de kaart een korte afstand lijkt, kan uitlopen tot vele uren in de auto of zelfs tot de noodzaak het vliegtuig te nemen. Om onvoorziene gebeurtenissen en vertragingen tijdens de reis te voorkomen, is het verstandig om goed te plannen welke plaatsen u wilt bezoeken. De meest populaire bestemmingen voor internationale reizigers in de Verenigde Staten zijn de oostkust en de westkust. Verderop in dit artikel vindt u meer informatie over wat er in deze gebieden te zien is.

Een andere voorbereiding die u moet treffen voor een reis naar Amerika is het aanvragen van het ESTA. Het ESTA is een reistoestemming die nodig is om zonder visum per vliegtuig of boot naar de Verenigde Staten te reizen. Het aanvragen ervan is veel gemakkelijker en goedkoper dan het aanvragen van een visum. U hoeft alleen maar het digitale aanvraagformulier in te vullen (dit formulier kan voor meerdere personen tegelijk ingevuld worden) en de kosten te betalen van € 29,95 per persoon. Bij het invullen van het formulier hoeft u de datum van uw reis naar Amerika nog niet te weten. Als uw vertrekdatum verandert hoeft u deze wijziging niet door te geven en u hoeft ook geen nieuw ESTA aan te vragen. Voordat u uw aanvraag indient, moet u ervoor zorgen dat u voldoet aan alle voorwaarden van het ESTA.

Hoogtepunten van de oostkust

Terwijl de meeste rondreizen langs de oostkust gewoonlijk beginnen in “the city that never sleeps” en verder gaan naar Florida, kunt u uw reis ook in het zuiden beginnen en tot Boston reizen. Hieronder vindt u de belangrijkste toeristische attracties aan de oostkust van de Verenigde Staten.

New York en Washington

Voor degenen die nog nooit in New York zijn geweest is deze stad een must op elke reis naar de Verenigde Staten. Omdat hier zoveel te zien is kunt u hier het beste minimaal drie dagen verblijven. Van een klim naar de Top on the Rock bij Rockefeller Center voor een uitzicht over de stad, een wandeling door Central Park of een bezoek aan het World Trade Center Memorial of het iconische Vrijheidsbeeld, of een rondleiding over Times Square. Als u genoeg tijd hebt, is het ook een goed idee om een Broadwaymusical bij te wonen.

Op ongeveer drie uur rijden van New York ligt de hoofdstad van de Verenige Staten, Washington, een stad vol historische en politieke bezienswaardigheden. Daartoe behoren het Capitool, het Witte Huis en ‘s werelds grootste begraafplaats: Arlington Military Cemetery. Andere hoogtepunten zijn de Library of Congress, met meer dan 170 miljoen voorwerpen, het Air and Space Museum en Georgetown, de populairste wijk van de stad met pittoreske gebouwen in een geweldige sfeer.

Miami

Bij Miami denken de meeste mensen aan stranden, afgetrainde lichamen en overal luxe. Het is inderdaad de ideale plek om te ontspannen of een wandeling te maken en te genieten van de levendige sfeer. Naast het beroemde Miami Beach zijn andere toeristische attracties in de buurt van South Beach onder meer het Art Deco District en de Ocean Drive promenade. Downtown Miami daarentegen is, hoewel anders dan het strandgebied, net zo interessant. Wandelen door de wijk Little Havana en de populaire 8th Street zijn enkele van de must-visits in dit gebied. Als u van een van Florida’s beste stranden wilt genieten en volledig tot rust wilt komen, is het een goed idee om de route via de verschillende “Keys” te volgen naar Key West, een paradijs in het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten.

New Orleans

Deze stad aan de monding van de Mississippi staat bekend om zijn multiculturalisme en zijn Europese en Afrikaanse invloeden. Het is ook beroemd om zijn muziek, festivals en keuken. De Franse Wijk, bekend als de French Quarter en gelegen in het centrum van New Orleans, is het oudste deel van de stad en valt op door zijn Europese flair. Hier vindt u Jackson Square, omgeven door prachtige tuinen en de St Louis kathedraal. Boven in de stad kunt u het Garden District bezoeken, vol tuinen en dromerige herenhuizen.

Hoogtepunten van de westkust

Het westen van de Verenigde Staten staat vooral bekend om zijn vele nationale parken. Een bezoek aan de grote steden in dit gebied kan worden gecombineerd met excursies naar deze adembenemende plaatsen om de reis tot een onvergetelijke ervaring te maken.

San Francisco

San Francisco is een van de populairste steden aan de westkust van de Verenigde Staten van Amerika en is een stad met een bijzondere sfeer. Naast het bekijken van de beroemde Golden Gate Bridge, het maken van een wandeling langs de waterkant en een bezoek aan pittoreske buurten zoals Castro of Chinatown, is ook een bezoek aan de beroemde Alcatraz gevangenis, waar Al Capone gevangen zat, een must. Als u genoeg tijd hebt is een bezoek aan het prachtige Yosemite National Park, op 3 uur rijden van San Francisco, zeker aan te bevelen. Het is een van de mooiste en meest unieke natuurgebieden in de Verenigde Staten.

Los Angeles

Filmliefhebbers mogen Los Angeles uiteraard niet missen. Ondanks het chaotische verkeer heeft de stad veel te bieden. Van Hollywood, de historische Walk of Fame of de glamour van Beverly Hills, tot de sfeer van de beroemde wijk Venice Beach en de lange stranden van Santa Monica. Gezien de enorme omvang van de stad is het aan te raden om hier minstens een paar dagen door te brengen en de sightseeing bus te nemen of een rondleiding te boeken om de belangrijkste toeristische attracties van de stad te zien. Liefhebbers van pretparken kunnen hun hart ophalen bij Universal Studios Hollywood, waar decors uit de beroemdste films te vinden zijn.

Las Vegas

Las Vegas, op 4 uur rijden van Los Angeles, ligt weliswaar midden in de woestijn, maar is een door de mens gemaakt spektakel dat u niet mag missen tijdens een reis naar de westkust van de Verenigde Staten. Enkele van de hoogtepunten zijn de legendarische Strip, waar de meeste casino’s zich bevinden, en de fonteinen van het Bellagio Hotel, met dagelijkse water-, licht en geluidshows. Andere hoogtepunten zijn de themahotels, zoals het Luxor Hotel met zijn iconische piramidevorm, The Venetian met zijn nabootsing van het San Marcoplein en het op de Romeinen geïnspireerde Caesars Palace. Tijdens een verblijf in Las Vegas is een excursie die u niet mag missen een bezoek aan de Grand Canyon, een van de natuurwonderen van de wereld, gelegen op ongeveer 3 uur van “Sin City”.