Nieuwsbericht | | 16-04-2021 | ±3 minuten leestijd

Door het enorme aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden in de VS zou u bijna vergeten dat u in het land, omringd door water, heel goed terechtkunt voor een duik. Hieronder leest u meer over de populairste duiklocaties waar u deze prachtige onderwaterwereld kunt ontdekken. Naast een duikbrevet heeft u ook een ESTA of visum Amerika nodig om in de Verenigde Staten te kunnen duiken.

Haal voor of tijdens uw vakantie in de VS een duikbrevet

In de buurt van onderstaande duikspots kunt u bij de resorts of duikscholen uw duikuitrusting huren en duikexcursies boeken. Als u voor de aanvang van uw reis nog niet over een duikbrevet beschikt is dat geen probleem. Verschillende duikscholen bieden namelijk duiklessen en -cursussen aan. U kunt vaak in slechts vier tot vijf dagen een brevet halen. Ga vooraf bij de duikschool na of het brevet dat u aan het einde van de cursus ontvangt ook internationaal geldig is. Wie op duikvakantie wil naar de Verenigde Staten moet er echter rekening mee houden dat er behalve een duikbrevet ook een ESTA of visum vereist is.

Florida

In het Florida Keys National Marine Sanctuary kunnen duikliefhebbers hun hart ophalen. Dit is een nationaal maritiem reservaat in de Floriday Keys – een archipel van ongeveer 1700 kleine eilanden. Hier bevinden zich uitgestrekte mangrovewouden, zeegrasvelden en het enige koraalrif van de Verenigde Staten. Veel plekken zijn toegankelijk voor duikers en snorkelaars, zodat men meer kan leren over het maritieme erfgoed van het land. Sommige zones binnen het reservaat (Tennessee Reef, Conch Reef, Looe Key, Eastern Sambo en Tortugas South Ecological Reserve) zijn echter alleen toegankelijk voor onderzoekers. Snorkelen of duiken is daar niet toegestaan.

In de rivieren aan de kust van Florida in Citrus County (de Crystal River, de Homosassa River en de Chassahowitzka River) kunt u lamantijnen (een soort zeekoe) spotten. Hier kan legaal met deze diersoort gezwommen worden. Het aanraken van Lamantijnen is echter niet toegestaan. De lamantijnen zijn in de wintermaanden in de Golf van Mexico te vinden. De meeste bevinden zich in Florida, omdat in de Crystal River natuurlijke warmwaterbronnen voorkomen met een watertemperatuur die aangenaam is voor deze diersoort.

Amerikaanse Maagdeneilanden

Met de Amerikaanse Maagdeneilanden worden de drie eilanden bedoeld die zich ten oosten van Puerto Rico bevinden: St. Thomas, St. John en St. Croix. Doordat het water helderblauw is, is het zicht er vrijwel oneindig. De kleurrijke onderwaterwereld van de Maagdeneilanden is divers. Op St. Thomas vindt men schildpadden, kreeften en palingen, bij de Carvel Rock op St. John zwemmen inktvissen, octopussen, roggen en verpleegsterhaaien en St. Croix staat bekend om zijn kloven en kliffen.

IJsduiken in Alaska

Dat het duiken in Alaska vaak ijsduiken genoemd wordt is niet echt verrassend. Het water kan er koude temperaturen aannemen. Om toch warm te blijven in het koude duikwater worden hier droogpakken verkocht in plaats van wetsuits. Het is verstandig om te oefenen met het duiken met een droogpak aan. Opleidingen bestaan vaak uit meerdere theorielessen en één zwembadles. Na het behalen van het certificaat kunt u zonder problemen genieten van de schitterende onderwaterwereld van Alaska.

Wreck Valley, New York

Zo’n 32 kilometer vanaf de kust van New York bevindt zich een onderwatergebied dat bekend staat als Wreck Valley. Hier kunt u meer dan driehonderd jaar oude scheepswrakken vinden. Deze scheepswrakken kunnen snel gevonden worden, doordat het water op sommige plekken relatief ondiep is (tussen de 18 en 40 meter). Vandaag de dag worden er nog steeds overblijfselen ontdekt.

Aanvragen ESTA Verenigde Staten

Het is dus geen enkel probleem als u bij aankomst in de Verenigde Staten geen duikbrevet op zak heeft. Wat u wel nodig heeft voor aanvang van uw reis is een ESTA of visum Amerika. Een ESTA is namelijk een verplichte reisvergunning die u nodig heeft om zonder visum per vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten te reizen. Uw ESTA voor een duikvakantie in de Verenigde Staten is eenvoudig en snel aan te vragen via deze website. Eenmaal toegekend gaat de geldigheid van twee jaar in, maar dat wil niet zeggen dat u met een ESTA twee aaneengesloten jaren in het land mag verblijven. De maximale verblijfsduur met een ESTA bedraagt namelijk negentig dagen. Dat moet lang genoeg zijn om een brevet te halen en duikervaring op te doen in de Verenigde Staten.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.