Nieuwsbericht | | 30-04-2021 | ±4 minuten leestijd

Sport is in Amerika een belangrijk onderdeel van de cultuur. Er worden veel verschillende sporten op een erg hoog niveau beoefend. Sportliefhebbers die in de Verenigde Staten een wedstrijd willen zien, hebben behalve tickets ook een ESTA of visum nodig.

American Football

De National Football League trekt per wedstrijd veruit de meeste bezoekers wereldwijd, namelijk gemiddeld 60.000. In deze competitie wordt American Football beoefend, een sport die in Amerika bedacht is. Het doel van de sport is om de bal zo vaak mogelijk in de zogenaamde end zone van de tegenstanders te krijgen. Hier krijgen beide teams vier keer vijftien minuten de tijd voor.

American Football moet niet verward worden met rugby. Hoewel de sport zich ontwikkelde als variant op het Engelse rugby, bestaan er veel verschillen. Het grootste verschil is dat bij rugby de grotere, rondere bal alleen naar achter gespeeld mag worden, terwijl de bal bij American Football wel naar voren gegooid mag worden. Daarnaast speelt een rugbyteam in een wedstrijd met vijftien spelers, terwijl er bij American Football elf spelers van beide teams in het veld staan.

Honkbal

Honkbal staat in Engelstalige landen beter bekend als baseball. Ondanks dat de sport in Europa in vergelijking met Amerika en Azië nog relatief onbekend is, behoort honkbal tot ‘s werelds meest beoefende sporten.

Elk team dat aan de Major League Baseball competitie meedoet speelt maar liefst 160 wedstrijden per jaar. Er bestaat dus een grote kans dat er een interessante wedstrijd gepland staat tijdens uw vakantie in Amerika. Combineer een vakantie bijvoorbeeld met een bezoek aan een wedstrijd van de New York Yankees. Probeer ruim van tevoren kaartjes te bemachtigen voor een wedstrijd van deze club. Veel toeristen willen namelijk eens een honkbalwedstrijd bijwonen in Amerika. Aangezien het ESTA een geldigheidsduur van twee jaar heeft, kan deze reistoestemming voor Amerika al ruim voor vertrek aangevraagd worden.

Basketbal

Op het gebied van de derde populairste sport in Amerika, basketbal, neemt Amerika wereldwijd de eerste plaats in. Van over de hele wereld komen er spelers naar Amerika toe om zich bij de National Basketball Association aan te sluiten. De bekendste clubs zijn de Los Angeles Lakers en de New York Knicks. Het dream team, het nationale basketbalteam, won van de 18 keer maar liefst 15 keer goud op de Olympische Spelen.

De tribunes in Amerika bieden plek aan gemiddeld 15.000 tot 18.000 toeschouwers. Het bijwonen van een sportwedstrijd in Amerika is over het algemeen erg prijzig, zo ook in het geval van een basketbalwedstrijd. Vanzelfsprekend zijn de prijzen afhankelijk van de plek op de tribune en het moment waarop de wedstrijd binnen de competitie plaatsvindt. In de regel bent u zo’n 25 tot 85 € kwijt per persoon.

IJshockey

De laatste in het rijtje van meest populaire sporten in Amerika, dat overigens alleen uit balsporten bestaat, is ijshockey. IJshockey wordt ook tot de balsporten gerekend, hoewel de puck technisch gezien geen bal is, maar eerder als schijf omschreven kan worden. IJshockey is ontstaan in Canada, het land dat sinds de introductie van de sport tijdens het WK van 1920 maar liefst 26 keer wereldkampioen geworden is.

Tennis en voetbal

Hoewel bovengenoemde vier sporten de Amerikaanse sportcultuur domineren, doen de Verenigde Staten van Amerika op het gebied van sporten zoals tennis en voetbal ook zeker niet onder ten opzichte van andere landen. Veelvoudig grandslamwinnares Serena Williams komt uit de VS en ook de Amerikaanse voetballers en voetbalsters presteren keer na keer goed.

Het ESTA aanvragen

Wie een sportwedstrijd wil bijwonen in Amerika, heeft daarvoor niet alleen tickets nodig maar ook een reistoestemming. Of u nu graag bij de Super Bowl wedstrijd aanwezig wilt zijn, een wedstrijd van de New York Yankees wilt bijwonen, LeBron Raymone James in persoon wilt zien presteren of u de continue actie mee wilt maken tijdens een van de ijshockeywedstrijden, u zult hoe dan ook voor aanvang van uw reis over een ESTA of visum Amerika moeten beschikken.

Een ESTA – de digitale reistoestemming die nodig is om naar Amerika te mogen reizen – is eenvoudiger en sneller aan te vragen dan een visum en is ook nog eens goedkoper. Een ESTA VS kost € 39,95 per persoon. Vanaf het moment van toekenning kan het ESTA voor meerdere reizen gebruikt worden, zolang ze allemaal binnen de geldigheidstermijn van twee jaar vallen en ze de maximale verblijfsduur van 90 dagen niet overschrijden. Dit stelt u in staat meerdere sportwedstrijden te bezoeken. Begin op tijd met het regelen van uw tickets en het aanvragen van het ESTA, zodat u zeker bent van een plek op de tribune bij een van de spectaculaire sportwedstrijden in de Verenigde Staten van Amerika.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.