Nieuwsbericht | | 16-03-2021 | ±4 minuten leestijd

Het eVisitor visum Australië wordt gemiddeld al na vijf dagen toegekend. Zodra u uw visum ontvangen heeft, kunt u verder gaan met het uitstippelen van uw rondreis door Australië. Een stad die daarbij zeker niet mag worden overgeslagen is Sydney. Dit is niet de hoofdstad, maar wel de grootste en oudste stad van Australië.

Sydney Opera House

Ongetwijfeld het bekendste gebouw van Sydney is het Opera House. Het gebouw, dat bekend staat om zijn witte dak met schelpenpatroon, is een symbool geworden voor Australië. Het Opera House is door de Deense architect Jørn Utzon ontworpen en werd geopend in 1973. Het is de thuisbasis van het Sydney Symphony Orchestra. Wekelijks worden er meer dan 40 muziek-, dans- en theatervoorstellingen gehouden. Wie een uitvoering wil bijwonen, moet zijn ticket op tijd boeken, omdat voorstellingen vaak snel uitverkocht zijn.

Mocht het niet lukken kaartjes voor een voorstelling te bemachtigen, is het een goed alternatief om een rondleiding door het gebouw te boeken. Het Opera House is namelijk ook van binnen erg indrukwekkend. Naast de zalen is er een expositieruimte, waar regelmatig tentoonstellingen worden gehouden. Ook van buitenaf is het gebouw de moeite waard. Bezoek het Opera House bijvoorbeeld eens tijdens de zonsondergang voor een adembenemend uitzicht.

Harbour Bridge

Een ander karakteristiek bouwwerk in Sydney is de Harbour Bridge, gelegen op een steenworp afstand van het Opera House. De Harbour Bridge is de breedste boogbrug ter wereld en heeft maar liefst 8 rijstroken voor auto’s, twee treinsporen, een fietspad en een voetpad. Vanaf het hoogste punt van de brug - op 134 meter hoogte - heeft men een prachtig uitzicht over de stad. De tocht naar boven duurt zo’n 3,5 uur. De brug is bovendien bekend van de vuurwerkshow die er tijdens oud en nieuw gehouden wordt.

Harbour BridgeHarbour Bridge en het Sydney Opera House

Botanische tuinen

Niet ver van het Opera House en de Harbour Bridge liggen de Royal Botanical Gardens, een groene oase midden in de stad. De botanische tuinen zijn zo’n 30 hectare groot en daarmee de ideale plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen. In het park vindt men verschillende vogelsoorten, tropische planten, bloemen en bomen. Locals komen hier vaak in hun lunchpauze om te wandelen, joggen of ontspannen. Vanuit Mrs. Macquaries Chair - een zandstenen rots op het uiterste punt van het schiereiland waarop de botanische tuinen liggen - heeft men een prachtig uitzicht op de haven en de rest van de omgeving.

Liefhebbers van planten, bloemen en bomen wordt aangeraden ook eens een bezoek te brengen aan het Nationaal Arboretum in Canberra. Het Arboretum bestaat uit maar liefst 250 hectare aan tuinen met verschillende planten- en bloemensoorten. Omdat u met het visum Australië drie maanden in het land mag blijven, heeft u voldoende tijd om naast Sydney ook andere steden, zoals Canberra, Melbourne of Brisbane te bezoeken.

Darling Harbour

Sydney is onder andere populair bij reizigers vanwege zijn bruisende uitgaansleven. Een populaire wijk is Darling Harbour, dé locatie voor een avondje uit. Hier bevinden zich talloze restaurants, cafés, theaters en nachtclubs. Overdag kunt u in de wijk verschillende musea bezoeken. Bijvoorbeeld het Australian Museum, het oudste museum van Australië dat is gespecialiseerd in natuurgeschiedenis en antropologie.

Stranden

Sydney staat bovendien bekend om zijn verschillende stadsstranden, waarvan Bondi Beach het bekendst is. Het strand, dat in veel films en tv-series terug te zien is, is populair bij toeristen en bij surfers. Bondi Beach ligt op slechts tien kilometer afstand van het centrum van Sydney. Daarom kunt u een dag met het bezoeken van bezienswaardigheden eenvoudig combineren met een dag aan het strand. Vanuit Bondi Beach kan men langs de kust naar andere stranden wandelen. Wie niet van drukte houdt, kan beter een ander strand in Sydney bezoeken, bijvoorbeeld Manly Beach. Vanuit Circular Quay, de haven in het centrum van Sydney, kunt u de ferry nemen naar Manly.

Visum Australië

Voor een reis naar Sydney heeft u een visum Australië nodig. Toeristen en zakenreizigers kunnen een eVisitor visum of een ETA Australië aanvragen. Omdat het eVisitor visum goedkoper is dan het ETA en voor deze visums dezelfde voorwaarden gelden, wordt aangeraden het eVisitor visum Australië aan te vragen. Nederlanders en Belgen komen over het algemeen in aanmerking voor dit visum. De aanvraagprocedure is erg eenvoudig en verloopt volledig online. Na het invullen van het aanvraagformulier en het voldoen van de kosten ontvangt u uw visum gemiddeld al na vijf dagen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.