Visum Australië aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum Australië voor uw vakantie of zakenreis

Reist u voor een vakantie of zakentrip naar Australië? Dan moet u voor vertrek een visum aanvragen. Dat kan geheel in het Nederlands, met het digitale formulier op deze website. Hiervoor betaalt u € 24,95 (zie specificatie) per visum.

Bekijk video met uitleg

Hoe kan ik het visum aanvragen?

1. Formulier invullen

Visum Australië aanvragen

Uw visum Australië aanvragen begint met het invullen van het aanvraagformulier. Dat kan eenvoudig online in 5 minuten.

2. Online afrekenen

Visum online afrekenen

De kosten van het visum voor Australië voldoet u veilig met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Na het afrekenen ontvangt u het visum digitaal via e-mail

Na toekenning ontvangt u het visum Australië per e-mail. Als u kiest voor een spoedlevering meestal al binnen 60 minuten.

Visum Australië aanvragen altijd verplicht

Reist u in 2024 of 2025 naar Australië voor een vakantie of zakenreis? Dan moet u een visum Australië aanvragen. Deze verplichting geldt voor alle reizigers, dus ook voor toeristen en zakenreizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Ook kinderen moeten een eigen paspoort en een eigen visum bezitten. Alleen als u de nationaliteit van Australië of Nieuw-Zeeland heeft, of als u in Australië alleen een overstap maakt, heeft u meestal geen visum nodig.

Al bij het inchecken of boarden wordt gecontroleerd of u een geldig visum heeft. Dien uw aanvraag daarom ruim voor vertrek in. Australische visa worden gemiddeld na 5 dagen toegekend. Spoedaanvragen meestal zelfs al binnen 60 minuten. Toch adviseert de immigratiedienst om uw visum al aan te vragen voordat u uw reis boekt. Hoe eerder u zekerheid heeft dat u het land mag betreden, hoe beter.


Welk visumtype: eVisitor of ETA Australië?

Toeristen en zakenreizigers kunnen gebruikmaken van het eVisitor visum of van het ETA Australië. Deze twee visumtypes zijn ook geschikt voor het bezoeken van vrienden of familie. En ook voor het volgen van een korte studie of training. De voorwaarden en geldigheidsduur van de twee visa zijn gelijk.

Heeft u de nationaliteit van Nederland, België of een ander land in de Europese Unie?
Vraag dan een eVisitor visum Australië aan. Dit geldt ook voor reizigers met de nationaliteit van IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zo bespaart u de hogere aanvraagkosten en ingewikkeldere aanvraagprocedure van het ETA Australië. Het eVisitor visum is het meest aangevraagde visumtype onder Europese reizigers, zowel voor toeristische als zakelijke reizen.

Heeft u de nationaliteit van Canada of van de Verenigde Staten van Amerika?
Dan kunt u geen eVisitor, maar wel een ETA aanvragen. Let op: deze website is bedoeld voor Europese reizigers. Waar op deze website over het ‘visum Australiëʼ wordt gesproken, wordt telkens de eVisitor variant bedoeld.


Voorwaarden en geldigheidsduur

Voordat u een visum Australië aanvraagt, is het verstandig om te controleren of u voldoet aan alle visumvoorwaarden. Een korte samenvatting van de belangrijkste voorwaarden:

  • U voert geen vrijwilligerswerk uit dat anders door een betaalde kracht zou worden gedaan
  • U gaat in Australië geen dienstverband aan (dat mag wel met het Working Holiday visum)
  • U levert geen diensten aan Australische organisaties (dat mag wel met een werkvisum)
  • U levert en verkoopt geen diensten of producten aan Australische consumenten
  • U en uw familieleden hebben geen schulden bij de Australische overheid
  • U vormt geen risico voor de veiligheid of gezondheid van de inwoners van Australië
  • U heeft aantoonbaar voldoende financiële middelen om uw verblijf en terugreis te betalen

Hoe lang is het visum geldig?

Geldigheidsduur van het visum Australië
Het visum is vanaf de dag van toekenning 12 maanden geldig. Maar de geldigheid vervalt direct als u een nieuw paspoort in gebruik neemt. Binnen de geldigheidstermijn mag u een onbeperkt aantal keer in Australië arriveren. U mag telkens maximaal drie aaneengesloten maanden in het land verblijven. Lees meer op de pagina over de geldigheidsduur.Uw visum voor Australië aanvragen

De aanvraagprocedure van het eVisitor visum Australië is erg eenvoudig. Met het online aanvraagformulier kunt u een visum Australië aanvragen voor uzelf, voor een ander, of voor meerdere personen tegelijk.

De kosten van het visum Australië bedragen € 24,95 per persoon. Na het invullen van het aanvraagformulier kunt u de kosten veilig en gemakkelijk voldoen met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Vervolgens moet u voor iedere reiziger een scan of foto van het paspoort aanleveren. Zodra u dit heeft gedaan, wordt uw aanvraag direct in behandeling genomen. U hoeft dus geen account aan te maken of andere ingewikkelde stappen te doorlopen. Zodra uw visum Australië is toegekend, ontvangt u een sms-bericht en e-mail ter bevestiging. U kunt het visum dan downloaden en printen, of bewaren op uw telefoon of laptop. Zorg dat u het visum op papier of op een beeldscherm kunt laten zien bij aankomst in Australië.


Met spoed een visum Australië nodig?

Als u op het laatste moment nog een visum wilt aanvragen voor uw reis naar Australië, kunt u het beste een spoedaanvraag indienen. Dat kan met hetzelfde aanvraagformulier. Daarin kunt u aanvinken dat u uw aanvraag met spoed wilt laten verwerken. Hiervoor wordt een toeslag gerekend van € 17,50 per persoon. Spoedleveringen vinden in 95% van de gevallen plaats binnen 60 minuten, maar levertijden kunnen nooit worden gegarandeerd. Een op de twintig aanvragen wordt steekproefsgewijs onderworpen aan een uitgebreidere controle, waardoor een vertraging van enkele dagen kan ontstaan. Lees daarover meer op de pagina over de spoedlevering.

Als u wilt, kunt u nu direct uw visum Australië aanvragen. Heeft u nog een vraag, of twijfelt u of u gebruik mag maken van het eVisitor visum? Vind dan direct een antwoord of oplossing op de pagina met veelgestelde vragen.


Samenvatting visum Australië

Miniatuur video met informatie over de visumaanvraag
Reisdoel Toerisme en/of zaken
Geldigheid 365 dagen, onbeperkt aantal reizen
Verblijf Maximaal 3 maanden per bezoek
Levertijd Normaal: gemiddeld 5 dagen
Spoed: met 95% kans binnen 60 minuten
Kosten € 24,95 (zie specificatie) per visum
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum Australië

 4033 mensen beoordelen het visum voor Australië met een 9,2 /10 

Beoordelingen van gebruikers

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.