Visum Australië aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum Australië: voor uw vakantie of zakenreis

Alleen met een geldig visum kunt u inchecken op vluchten naar Australië. Het visum Australië voor vakanties en zakenreizen is eenvoudig in 5 minuten online aan te vragen. De kosten bedragen € 14,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg


Australië heeft verregaande maatregelen getroffen om de verspreiding van corona (Covid-19) te beperken.
Lees voor het aanvragen van uw visum of uw reisplannen beperkt worden door het coronavirus in Australië.

Hoe kan ik het visum aanvragen?

1. Formulier invullen

Visum Australië aanvragen

Het visum Australië aanvragen doet u door het online aanvraagformulier in te vullen, dit duurt ongeveer 5 minuten.

2. Online afrekenen

Visum online afrekenen

Betaal het visum Australië eenvoudig via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Na het afrekenen ontvangt u het visum digital via e-mail

U ontvangt per e-mail een bewijs van toekenning van het visum Australië. In geval van spoed meestal binnen een uur.

Uitleg over het visum voor Australië

Reist u in 2020 of 2021 naar Australië voor een vakantie of zakenreis? De visumplicht geldt voor alle reizigers, dus ook voor toeristen en zakenreizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Alleen indien u een Australisch paspoort bezit, is het niet nodig een visum Australië aan te vragen. Ook meereizende kinderen dienen een eigen visum te bezitten.

De visumcontrole vindt al plaats bij het inchecken of boarden (afhankelijk van uw luchtvaartmaatschappij), zorg daarom dat u de visumaanvraag tijdig indient. Visums voor Australië worden doorgaans binnen enkele werkdagen toegekend (spoedaanvragen vaak al binnen een uur), maar de immigratiedienst adviseert de aanvraag indien mogelijk al enkele weken voor vertrek in te dienen.

Kies de juiste variant van het visum

Er bestaan verschillende soorten visums voor Australië. De meest aangevraagde variant is het eVisitor visum, dat zowel voor zakelijke als toeristische reizen kan worden gebruikt. Het wordt daarom ook wel het zaken- of toeristenvisum voor Australië genoemd. Behalve vakanties en zakenreizen, mag hiermee ook vrijwilligerswerk worden uitgevoerd of een korte studie of training worden gevolgd. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen dit visum voor Australië online aanvragen.

Het ETA Australië

Een ander veel aangevraagd visum is het ETA Australië (Electronic Travel Authority). Het ETA Australië is duurder dan het eVisitor visum, terwijl de toegestane reisdoelen en maximale reisduur gelijk zijn. Het ETA aanvragen is dan ook alleen noodzakelijk voor reizigers die géén Nederlandse of Belgische Nationaliteit hebben en daarom geen gebruik kunnen maken van het eVisitor visum voor Australië. Waar op deze website wordt gesproken over het visum voor Australië, wordt telkens gerefereerd naar het eVisitor visum. Dat is namelijk de meest aangevraagde variant door reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, en tevens de variant die u op deze website kunt aanvragen. Nu het visum Australië aanvragen.

Voorwaarden en geldigheidsduur

Aan het gebruik van het online aan te vragen visum voor Australië zijn enkele voorwaarden verbonden. Allereerst moet uw reis een toeristisch of zakelijk doel hebben. Onder bepaalde condities is het ook mogelijk om te werken in Australië. Mocht u niet aan de voorwaarden voldoen, vraag dan een werkvergunning of Working Holiday Visum aan.

In alle gevallen moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  1. Uw paspoort is bij aankomst nog ten minste 6 maanden geldig
  2. U heeft geen tuberculose op het moment dat u naar Australië reist
  3. U gaat in Australië geen studie of training volgen die langer dan 3 maanden duurt
  4. U bent niet veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal meer dan 12 maanden
  5. U verkoopt tijdens uw reis geen diensten of goederen aan Australische consumenten
  6. U heeft geen openstaande schulden bij de overheid van Australië

Hoe lang is het visum geldig?

Hoe lang is het visum geldig?
Het visum voor Australië is 12 maanden geldig. Deze geldigheidstermijn gaat in vanaf het moment dat de aanvraag wordt goedgekeurd. Gedurende deze periode mag u een onbeperkt aantal keer Australië inreizen; u mag echter nooit langer dan 3 maanden aaneengesloten in Australië verblijven. Verlengen is niet mogelijk; wel mag u zo vaak een nieuw visum aanvragen als u wilt, mits u op het moment van aanvragen niet in Australië bent. Lees meer over de geldigheid op de pagina over de geldigheidsduur.Het visum voor Australië aanvragen: eVisitor, subclass 651

De aanvraagprocedure voor het eVisitor visum voor Australië verloopt eenvoudig en snel, dankzij het online aanvraagformulier op deze website. Met dit aanvraagformulier kunt u een visum aanvragen voor uzelf of voor meerdere personen tegelijk. Het indienen van een groepsaanvraag heeft als voordeel dat een deel van de gegevens maar eenmaal ingevuld hoeft te worden en dat er maar één betaling voldaan hoeft te worden. De kosten van het visum Australië, à € 14,95 per persoon, zijn veilig en makkelijk te voldoen met iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard. Direct nadat de betaling is ontvangen, wordt de aanvraag in behandeling genomen. Voor het invullen van het formulier heeft u enkel het paspoort nodig dat u wilt meenemen tijdens uw reis naar Australië.

Visum met spoed aanvragen

Tijdens het inchecken op uw vlucht naar Australië dient u een geldig visum voor Australië te bezitten. Normaal wordt deze vijf werkdagen na het aanvragen toegekend en per e-mail toegestuurd. Heeft u het visum al eerder nodig? Dien dan een spoedaanvraag voor het visum Australië in, spoedaanvragen worden met 95% zekerheid al binnen een uur toegekend. Ongeveer 5% van de aanvragen wordt onderworpen aan een steekproef, waardoor ook spoedaanvragen in zeldzame gevallen langer op zich kunnen laten wachten.

U kunt direct het visum Australië aanvragen. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor het visum Australië of heeft u een andere vraag? Zoek dan direct het antwoord op uw vraag op de pagina met de veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, stel dan gerust uw vraag aan het Visum Supportcenter.


Samenvatting visum Australië

Miniatuur video met informatie over de visumaanvraag
ReisdoelToerisme en/of zaken
Geldigheid365 dagen, onbeperkt aantal reizen
VerblijfMaximaal 3 maanden per bezoek
LevertijdNormaal: 5 werkdagen
Spoed: met 95% kans binnen een uur
Kosten€ 14,95 per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum Australië

2927 mensen beoordelen het visum voor Australië met een 9,2/10 
Beoordelingen van gebruikers

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Australische overheid. Het is tevens mogelijk het visum aan te vragen bij de Australische immigratiedienst (via australia.gov.au/help-and-contact/faqs/visas-and-immigration). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze verwerken. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.