Visum Australië

Direct online aanvragen

Het visum Australië: voor uw vakantie of zakenreis

Enkel met een geldig visum kunt u inchecken op vluchten naar Australië. Het visum Australië voor vakanties en zakenreizen is eenvoudig in 5 minuten online aan te vragen. De kosten bedragen €14,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg

Hoe kan ik een visum Australië aanvragen?

1. Formulier invullen

Visum Australië aanvragen

Het visum Australië aanvragen doet u door het online aanvraagformulier in te vullen, dit duurt ongeveer 5 minuten.

2. Online afrekenen

Visum Australië online afrekenen

Betaal het visum Australië eenvoudig via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Visum via e-mail

U ontvangt per e-mail een bewijs van toekenning van het visum Australië. In geval van spoed meestal al binnen 3 dagen.

Uitleg over het visum Australië

Reist u in 2018 of 2019 naar Australië voor een vakantie of zakenreis? De visumplicht geldt voor alle reizigers, dus ook voor toeristen en zakenreizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Alleen indien u een Australisch paspoort bezit, is het niet nodig een visum Australië aan te vragen. Ook meereizende kinderen dienen een eigen visum te bezitten.

De visumcontrole vindt al plaats bij het inchecken of boarden (afhankelijk van uw luchtvaartmaatschappij), zorg daarom dat u de visumaanvraag tijdig indient. De meeste visums voor Australië worden binnen enkele dagen toegekend (spoedaanvragen gaan sneller), maar de immigratiedienst adviseert de aanvraag indien mogelijk al enkele weken voor vertrek in te dienen.

Kies de juiste variant van het visum

Er bestaan verschillende soorten visums voor Australië. De meest aangevraagde variant is het eVisitor visum (ook wel zaken- of toeristenvisum genoemd), dat zowel voor zakelijke als toeristische reizen kan worden gebruikt. Het wordt daarom ook wel het zaken- of toeristenvisum voor Australië genoemd. Behalve vakanties en zakenreizen, mag hiermee ook vrijwilligerswerk worden uitgevoerd of een korte studie of training worden gevolgd. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen dit visum voor Australië online aanvragen.

Het ETA Australië

Een ander veel aangevraagd visum is het ETA Australië (Electronic Travel Authority). Het ETA Australië is duurder dan het eVisitor visum, terwijl de toegestane reisdoelen en maximale reisduur gelijk zijn. Het ETA aanvragen is dan ook alleen noodzakelijk voor reizigers die géén Nederlandse of Belgische Nationaliteit hebben en daarom geen gebruik kunnen maken van het eVisitor visum voor Australië. Waar op deze website wordt gesproken over het visum voor Australië, wordt telkens gerefereerd naar het eVisitor visum. Dat is namelijk de meest aangevraagde variant door reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, en tevens de variant die u op deze website kunt aanvragen. Nu het visum Australië aanvragen.

Voorwaarden en geldigheidsduur

Aan het gebruik van het visum voor Australië zijn enkele voorwaarden verbonden. Allereerst moet uw reis een toeristisch of zakelijk doel hebben. Ook het uitvoeren van vrijwilligerswerk is toegestaan. Betaald werken mag niet, dat mag alleen met een werkvergunning of Working Holiday Visum.

Tevens moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  1. Uw paspoort is nog ten minste 6 maanden geldig
  2. U heeft een Nederlandse of Belgische zorgverzekering
  3. U heeft geen tuberculose op het moment dat u naar Australië reist
  4. U gaat in Australië geen studie of training volgen die langer dan 3 maanden duurt
  5. U bent niet veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal meer dan 12 maanden
  6. U verkoopt tijdens uw reis geen diensten of goederen aan Australische consumenten
  7. U heeft geen openstaande schulden bij de overheid van Australië

Hoe lang is het visum geldig?

Hoe lang is het visum geldig?
Het visum voor Australië is 12 maanden geldig. Deze geldigheidstermijn gaat in vanaf het moment dat de aanvraag wordt goedgekeurd. Gedurende deze periode mag u een onbeperkt aantal keer Australië inreizen; u mag echter nooit langer dan 3 maanden aaneengesloten in Australië verblijven. Verlengen is niet mogelijk; wel mag u zo vaak een nieuw visum aanvragen als u wilt, mits u op het moment van aanvragen niet in Australië bent. Lees meer over de geldigheid op de pagina over de geldigheidsduur.Het visum voor Australië aanvragen: eVisitor, subclass 651

De aanvraagprocedure voor het eVisitor visum voor Australië verloopt eenvoudig en snel, dankzij het online aanvraagformulier op deze website. Met dit aanvraagformulier kunt u een visum aanvragen voor uzelf of voor meerdere personen tegelijk. Het indienen van een groepsaanvraag heeft als voordeel dat een deel van de gegevens maar eenmaal ingevuld hoeft te worden en dat er maar één betaling voldaan hoeft te worden. De kosten van het visum Australië, à €14,95 per persoon, zijn veilig en makkelijk te voldoen met iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard. Direct nadat de betaling is ontvangen, wordt de aanvraag in behandeling genomen. Voor het invullen van het formulier heeft u enkel het paspoort nodig dat u wilt meenemen tijdens uw reis naar Australië.

Visum met spoed aanvragen

Tijdens het inchecken op uw vlucht naar Australië dient u een geldig visum voor Australië te bezitten. Normaal wordt deze na het aanvragen binnen enkele dagen toegekend en per e-mail toegestuurd. Heeft u het visum al binnen enkele dagen nodig? Dien dan een spoedaanvraag voor het visum Australië in, spoedaanvragen worden met 90% zekerheid al binnen 3 dagen toegekend.

U kunt direct het visum Australië aanvragen. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor het visum Australië of heeft u een andere vraag? Zoek dan direct het antwoord op uw vraag op de pagina met de veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, stel dan gerust uw vraag aan het Visum Supportcenter.


Samenvatting visum Australië

Miniatuur video visum
DoelToerisme en zakelijk
Geldigheid1 jaar, multiple entry
VerblijfMaximaal 3 maanden per bezoek
LevertijdBij spoed meestal minder dan 3 dagen
Kosten€14,95 per visum
AanvraagAlleen online, nu aanvragen.

Download beknopte reisinformatie over het visum

Gebruikers over het visum Australië

1071 mensen beoordelen het visum voor Austrlië met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Australische overheid. Het is tevens mogelijk het visum rechtstreeks aan te vragen bij de website van de immigratiedienst van Australië (via australia.gov.au/help-and-contact/faqs/visas-and-immigration). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig door ons gecontroleerd voordat deze wordt ingediend. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle worden afgekeurd, vergoeden wij het volledige aankoopbedrag. Lees hier meer over onze diensten.