Reist u op korte termijn naar Australië en heeft u nog geen visum aangevraagd? Dien dan een spoedaanvraag in. De levertijd bij spoed is in 95% van de gevallen minder dan 60 minuten. Toch wordt aangeraden de visumaanvraag zo mogelijk al enkele weken voor vertrek in te dienen.

Spoedlevering visum Australië: doorgaans binnen 60 minuten

Ongeveer 95% van de visa voor Australië die met spoed worden aangevraagd, worden binnen 60 minuten na het voldoen van de betaling toegekend. U ontvangt de bevestiging van het goedgekeurde visum per e-mail. Ook wordt direct na de toekenning een sms-bericht verzonden. Print de bevestiging uit en neem deze mee op reis, of zorg dat u deze op uw smartphone of tablet kunt laten zien in het (zeldzame) geval dat daarom gevraagd wordt.

Geen garantie op de levertijd, ook niet bij spoed

In de 5% van de gevallen waarin een met spoed ingediende aanvraag niet binnen 60 minuten wordt goedgekeurd, is de reden doorgaans dat er een steekproef-controle wordt uitgevoerd door de Australische immigratiedienst. Hoewel deze uitgebreidere achtergrondcontrole slechts zelden leidt tot afkeuring van de visumaanvraag, kan dit wel in enkele uren tot dagen vertraging resulteren. VisumBuitenland.nl neemt spoedaanvragen sneller in behandeling dan normale aanvragen, maar kan geen invloed uitoefenen op de snelheid waarmee de immigratiedienst de aanvraag vervolgens keurt. Lees hierover meer op de pagina over de kosten en levertijden van het visum Australië.
Het visum Australië met spoed aanvragen

De visumcontrole vindt al plaats voor vertrek

De immigratiediensten van de meeste landen controleren pas na aankomst of arriverende passagiers beschikken over de vereiste visa. De immigratiedienst van Australië heeft echter een visumsysteem dat is gekoppeld aan zowel het paspoort van de reiziger als aan de informatiesystemen van de luchtvaartmaatschappijen. Doordat uw luchtvaartmaatschappij inzage heeft in het visumsysteem van de immigratiedienst, kan al bij het inchecken of boarden worden gecontroleerd of u over een geldig visum beschikt.

Visumcontrole in AustraliëOnthoud dat u uw visum Australië al voor vertrek moet bezitten

De immigratiedienst beboet luchtvaartmaatschappijen die passagiers toelaten die niet over de juiste reisdocumenten beschikken. Heeft u net voor vertrek een visumaanvraag met spoed ingediend? Houd er dan rekening mee dat het visum al goedgekeurd moet zijn op het moment dat u gaat inchecken, en niet pas op het moment dat u zich bij aankomst in Australië meldt bij de paspoortcontrole. Als extra veiligheidsmaatregel wordt ook elke toerist of zakenreiziger na aankomst nog een keer gecontroleerd op het bezit van een geldig visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.