Reist u op korte termijn naar Australië en heeft u nog geen visum? Dien dan een spoedaanvraag in. De levertijd bij spoed is in 95% van de gevallen minder dan 60 minuten. Desondanks wordt aangeraden de visumaanvraag indien mogelijk al enkele weken voor vertrek in te dienen.

Spoedlevering visum Australië: doorgaans binnen een uur

Ongeveer 95% van de visums voor Australië die met spoed worden aangevraagd, worden binnen een uur na het voldoen van de betaling toegekend. U ontvangt de bevestiging van het goedgekeurde visum per e-mail. Print deze uit en neem deze bevestiging mee op reis, of zorg dat u deze op uw smartphone kan laten zien in het (zeldzame) geval dat daarom gevraagd wordt. Tevens wordt direct na de toekenning een sms-bericht verzonden.

Geen garantie op de levertijd, ook bij spoed

In de 5% van de gevallen waarin een met spoed ingediende aanvraag niet binnen 60 minuten wordt goedgekeurd, is de reden doorgaans dat er een steekproef-controle wordt uitgevoerd door de Australische immigratiedienst. Hoewel deze uitgebreidere achtergrondcontrole slechts zelden leidt tot afkeuring van de visumaanvraag, kan dit wel in enkele uren tot dagen vertraging resulteren. Lees hierover meer op de pagina over de kosten en levertijden van het visum Australië.
Start spoedaanvraag

Visumcontrole op het vliegveld van vertrek én aankomst

Visumcontrole in AustraliëVisumcontrole in Australië

De immigratiediensten van de meeste landen controleren pas na aankomst of arriverende passagiers beschikken over de vereiste visums. De immigratiedienst van Australië heeft echter een visumsysteem dat is gekoppeld aan zowel het paspoort van de reiziger als aan de informatiesystemen van de luchtvaartmaatschappijen. Doordat uw luchtvaartmaatschappij inzage heeft in het visumsysteem van de overheid van Australië, kan deze controleren of u over een geldig visum beschikt op het moment dat u incheckt op uw vlucht naar Australië of het vliegtuig gaat boarden.

De immigratiedienst beboet luchtvaartmaatschappijen indien ze passagiers toelaten die niet over de juiste reisdocumenten beschikken. Heeft u net voor vertrek een visum aangevraagd? Houd er dan rekening mee dat het visum al goedgekeurd moet zijn op het moment dat u gaat inchecken, en niet pas op het moment dat u zich bij aankomst in Australië meldt bij de paspoortcontrole. Als extra veiligheidsmaatregel wordt desondanks ook elke toerist of zakenreiziger na aankomst nog een keer gecontroleerd op het bezit van een geldig visum voor Australië.