Reist u op korte termijn naar Australië en heeft u nog geen visum aangevraagd? Dien dan een spoedaanvraag in. De levertijd bij spoed is in 95% van de gevallen minder dan 60 minuten. Toch wordt aangeraden de visumaanvraag zo mogelijk al enkele weken voor vertrek in te dienen.

Spoedlevering visum Australië: doorgaans binnen 60 minuten

Ongeveer 95% van de visa voor Australië die met spoed worden aangevraagd, worden binnen 60 minuten na het voldoen van de betaling toegekend. U ontvangt de bevestiging van het goedgekeurde visum per e-mail. Ook wordt direct na de toekenning een sms-bericht verzonden. Print de bevestiging uit en neem deze mee op reis, of zorg dat u deze op uw smartphone of tablet kunt laten zien in het (zeldzame) geval dat daarom gevraagd wordt.

Geen garantie op de levertijd, ook niet bij spoed

In de 5% van de gevallen waarin een met spoed ingediende aanvraag niet binnen 60 minuten wordt goedgekeurd, is de reden doorgaans dat er een steekproef-controle wordt uitgevoerd door de Australische immigratiedienst. Hoewel deze uitgebreidere achtergrondcontrole slechts zelden leidt tot afkeuring van de visumaanvraag, kan dit wel in enkele uren tot dagen vertraging resulteren. Lees hierover meer op de pagina over de kosten en levertijden van het visum Australië.
Het visum Australië met spoed aanvragen

De visumcontrole vindt al plaats voor vertrek

De immigratiediensten van de meeste landen controleren pas na aankomst of arriverende passagiers beschikken over de vereiste visa. De immigratiedienst van Australië heeft echter een visumsysteem dat is gekoppeld aan zowel het paspoort van de reiziger als aan de informatiesystemen van de luchtvaartmaatschappijen. Doordat uw luchtvaartmaatschappij inzage heeft in het visumsysteem van de immigratiedienst, kan al bij het inchecken of boarden worden gecontroleerd of u over een geldig visum beschikt.

Visumcontrole in AustraliëOnthoud dat u uw visum Australië al voor vertrek moet bezitten

De immigratiedienst beboet luchtvaartmaatschappijen die passagiers toelaten die niet over de juiste reisdocumenten beschikken. Heeft u net voor vertrek een visumaanvraag met spoed ingediend? Houd er dan rekening mee dat het visum al goedgekeurd moet zijn op het moment dat u gaat inchecken, en niet pas op het moment dat u zich bij aankomst in Australië meldt bij de paspoortcontrole. Als extra veiligheidsmaatregel wordt ook elke toerist of zakenreiziger na aankomst nog een keer gecontroleerd op het bezit van een geldig visum voor Australië.