Reist u binnen een week al naar Australië en heeft u nog geen visum? Dien dan direct een spoedaanvraag in. De levertijd bij spoed is in 90% van de gevallen minder dan 3 dagen, maar kan in het geval van een steekproefcontrole door de Australische immigratiedienst uitlopen tot maximaal 7 dagen. Er wordt aangeraden de visumaanvraag indien mogelijk, meer dan een week voor vertrek in te dienen, zodat er nog mogelijkheden zijn een alternatieve reistoestemming te regelen, in het zeldzame geval dat uw aanvraag wordt afgewezen.

Spoedlevering visum Australië: binnen 3 dagen

In 90% van de gevallen worden visums voor Australië die met spoed worden aangevraagd, binnen 3 dagen toegekend. U ontvangt de bevestiging van het goedgekeurde visum per e-mail. Print het uit en neem het mee op reis, of zorg dat u het op uw smartphone kan laten zien in het (zeldzame) geval dat daarom gevraagd wordt. In 10% van de gevallen dat de met spoed ingediende aanvraag niet binnen 3 dagen plaatsvindt, is de reden doorgaans dat er een steekproefcontrole wordt uitgevoerd door de Australische immigratiedienst. Hoewel deze uitgebreidere achtergrondcontrole vrijwel nooit leidt tot afkeuring van het visum Australië (mits u voldoet aan de voorwaarden van het visum), kan dit wel voor maximaal 7 dagen vertraging zorgen.
Start spoedaanvraag

Visumcontrole op het vliegveld van vertrek én aankomst

Visumcontrole in AustraliëVisumcontrole in Australie

De immigratiediensten van de meeste landen controleren pas na aankomst of arriverende passagiers beschikken over de vereiste visums. De immigratiedienst van Australië heeft echter een visumsysteem dat is gekoppeld aan zowel het paspoort van de reiziger als aan de informatiesystemen van de luchtvaartmaatschappijen. Doordat uw luchtvaartmaatschappij inzage heeft in het visumsysteem van de overheid van Australië, kan deze controleren of u over een geldig visum beschikt op het moment dat u incheckt op uw vlucht naar Australië of het vliegtuig gaat boarden.

De immigratiedienst beboet luchtvaartmaatschappijen indien ze passagiers toelaten die niet over de juiste reisdocumenten beschikken. Heeft u net voor vertrek een visum aangevraagd? Houd er dan rekening mee dat het visum al goedgekeurd moet zijn op het moment dat u gaat inchecken, en niet pas op het moment dat u zich bij aankomst in Australië meldt bij de paspoortcontrole. Als extra veiligheidsmaatregel wordt desondanks ook elke toerist of zakenreiziger na aankomst nog een keer gecontroleerd op het bezit van een geldig visum voor Australië.