Voor een zakenreis of ander werk in Australië is niet altijd een werkvisum nodig. In veel situaties voldoet een eVisitor visum ook. Daarmee bespaart u de hogere kosten en ingewikkeldere aanvraagprocedure van een werkvisum voor Australië.

Gaat u op zakenreis naar Australië?

Vallen uw werkzaamheden onder wat de immigratiedienst een "zakenreis" noemt? Dan is een werkvisum niet vereist en hoeft u alleen een eVisitor visum Australië aan te vragen. Daarmee mag u maximaal drie maanden in Australië blijven. De volgende werkzaamheden vallen onder een zakenreis:

  • Het bezoeken van een beurs, seminar of conferentie
  • Het bijwonen van bijeenkomsten, rondleidingen en vergaderingen
  • Het onderhandelen over en ondertekenen van zakelijke overeenkomsten
  • Het volgen van een studie of training, als die niet medisch is

Direct een visum voor uw zakenreis aanvragen

Wilt u een zakenreis en vakantie naar Australië combineren?

Het eVisitor visum is zowel geschikt voor zakenreizen als voor vakanties en andere toeristische reisdoelen, zoals het bezoeken van vrienden en familie in Australië. In het aanvraagformulier van het visum Australië moet u aangeven wat uw belangrijkste reisdoel is. Maar zakenreizigers en toeristen ontvangen precies hetzelfde visum. Het is dan ook toegestaan om een vakantie en zakenreis naar Australië te combineren als u met een eVisitor visum reist.

Ontvangt u een vergoeding voor uw werkzaamheden in Australië?

Als zakenreiziger mag u geen vergoeding, salaris of ander soort betaling van een Australische organisatie of consument ontvangen voor uw werkzaamheden. Wel mag u een salaris of ander soort vergoeding voor uw werkzaamheden ontvangen van uw werkgever of een andere organisatie als die buiten Australië is gevestigd. Maar ook deze werkgever of andere organisatie mag geen vergoeding voor uw werkzaamheden ontvangen van een Australische organisatie of consument. Is dat wel het geval? Dan levert u diensten en daarvoor is een specifiek werkvisum nodig.

Wilt u diensten of producten verkopen en/of leveren in Australië?

Diensten en producten verkopen aan bedrijven of andere organisaties in Australië is toegestaan met een eVisitor visum. Dat valt namelijk onder het onderhandelen over en ondertekenen van zakelijke overeenkomsten. Het leveren van deze diensten is echter niet toegestaan. Daarvoor is een specifiek werkvisum nodig.

Diensten of producten verkopen of leveren aan consumenten in Australië is niet toegestaan met een eVisitor visum.

Wilt u vrijwilligerswerk doen in Australië?

Met een eVisitor visum Australië is het onder bepaalde voorwaarden toegestaan om vrijwilligerswerk te doen. Hiervoor moet het vrijwilligerswerk ondergeschikt zijn aan het hoofddoel van de reis; dat moet namelijk toeristisch zijn. Tijdens een reis mag maximaal voor één non-profit organisatie vrijwilligerswerk worden gedaan en alleen voor een korte termijn. Voor vrijwilligerswerk mag geen salaris worden betaald, maar wel een vergoeding in de vorm van kost en inwoning, of leefgeld. Tijdens het vrijwilligerswerk mogen geen werkzaamheden worden verricht die anders door een betaalde werknemer zouden worden verricht. En tenslotte moet het vrijwilligerswerk op een zinvolle wijze bijdragen aan de Australische gemeenschap.

Wilt u in dienst treden bij een Australische werkgever?

Dat valt niet onder een zakenreis en is dus niet toegestaan met het eVisitor visum voor Australië. Wilt u tijdens een lange vakantie wat bijverdienen? Als u jonger dan 31 jaar bent, kunt u hiervoor een zogenaamd Working Holiday visum Australië aanvragen. In andere gevallen moet u een werkvisum aanvragen.

Voldoet u ook aan de andere voorwaarden van het eVisitor visum?

Op deze pagina zijn alleen werkgerelateerde vragen over het visum Australië besproken. Daarnaast kent het visum ook andere voorwaarden, waaraan elke reiziger moet voldoen. Controleer of u ook aan deze visumvoorwaarden voldoet, voordat u een visumaanvraag voor Australië indient.

Het eVisitor visum Australië aanvragen

Heeft u na het lezen van deze pagina geconcludeerd dat het werk dat u in Australië wilt doen valt onder een zakenreis? Dan kunt u het eVisitor visum aanvragen met het online aanvraagformulier. Lees meer over de aanvraagprocedure, of dien direct een aanvraag in.
Meer informatie over dit visum voor Australië


VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.