Nieuwsbericht | | 28-04-2022 | ±4 minuten leestijd

Wie alle bezienswaardigheden in het land ‘down under’ wil bezoeken, heeft aan één reis zeker niet genoeg. Zelfs na meerdere reizen heeft u waarschijnlijk nog niet alle mooie plekjes van Australië ontdekt. In dit artikel komt u meer te weten over de bezienswaardigheden in Australië die u zeker niet mag overslaan en hoe u een visum Australië kunt aanvragen.

Sydney

Wie een reis naar Australië maakt, moet zeker een bezoek brengen aan de wereldstad Sydney. Sydney mag dan wel niet de hoofdstad zijn, maar het is wel de grootste en oudste stad van Australië. In deze stad kunt u bijvoorbeeld heerlijk ontspannen op het beroemde Bondi Beach of een bezoek brengen aan de haven van Sydney waar u het Sydney Opera House met op de achtergrond de Sydney Harbour Bridge kunt bewonderen. Wie geen hoogtevrees heeft, kan deze iconische bezienswaardigheid zelfs beklimmen. Na tweehonderd treden bereikt u de top van de brug, waar u een prachtig uitzicht heeft over zowel de stad als de haven.

Downtown SydneyHet centrum van Sydney met op de voorgrond het Sydney Opera House en op de achtergrond de Sydney Harbour Bridge

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is een perfect voorbeeld van al het natuurschoon dat in Australië te vinden is. Het koraalgebied strekt zich uit over een gebied dat zo groot is als Duitsland en is zelfs vanaf de maan te zien. Het gebied is 2300 kilometer lang en is daarmee het grootste rif ter wereld. Het is dan ook het leefgebied van zowel driehonderd soorten koraal als ruim negentienhonderd vissoorten. Als u hier gaat duiken, houdt er dan rekening mee dat u het koraal niet vastpakt of afbreekt. Het koraal kan namelijk meteen bij aanraking afsterven en het kan jaren duren voordat het weer is aangegroeid.

Uluru

De rode rotsformatie Uluru, wat grote rots betekent in de taal van de Aboriginals, is met 300 meter hoogte de grootste monoliet ter wereld en een van de symbolen van Australië. Uluru heeft een heilige betekenis voor de Aboriginals en voor hen staat deze rots symbool voor de sterke band die ze hebben met de geesten van hun voorouders.

Uit respect voor de Aboriginals is het sinds 2019 dan ook verboden om de rots te beklimmen. Het is echter wel mogelijk om over de vele paden rondom Uluru te wandelen en de vele tinten rood te bewonderen die de zon bij zonsopgang en zonsondergang aan de rots geeft. Voor een echte magische ervaring kunt u uw slaapzak uitrollen op een van de vele kampeerplaatsen rondom de rots en slapen onder de sterrenhemel.

Tasmanië

Tasmanië is een eiland ten zuiden van Australië en dankt zijn naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman, die dit eiland in 1642 ontdekte. Het eiland staat vooral bekend om zijn ongerepte natuur. Omdat er op dit eiland maar weinig mensen wonen, slechts 1,5 miljoen, heeft de natuur de ruimte gekregen. Het eiland heeft dan ook negentien nationale parken en ruim achthonderd natuurreservaten.

Het is mogelijk om met een visum Australië naar Tasmanië te reizen en reizigers uit de Europese Unie voldoen over het algemeen aan de voorwaarden van het elektronisch visum, het eVisitor visum Australië. Met het visum kunt u tot maximaal drie achtereenvolgende maanden in Australië verblijven, zodat u ruim de tijd hebt om Tasmanië te bezoeken.

Fraser Island

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want er is op dit eiland meer te vinden dan alleen zand. Naast de hagelwitte zandstranden vindt u hier ook regenwouden, kronkelende riviertjes met kristalhelder water, zoetwatermeren en hoge zandduinen. Het is voor Australische begrippen een waar tropisch paradijs.

Kakadu National Park

Wilt u meer te weten komen over de komst van de kolonisten naar Australië door de ogen van de plaatselijke bevolking? Dan is het een goed idee een bezoek te brengen aan het Kakadu National Park in het noorden van Australië, vlak bij Darwin. Dit park werd in 1981 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard vanwege de vele archeologische opgravingen die hebben aangetoond dat er hier 40.000 jaar geleden al sprake was van beschaving. In Ubirr ziet u de duizenden jaren oude rotsschilderingen die de lokale bevolking maakte naar aanleiding van de komst van de Europeanen.

Kangaroo Island

Kangaroo Island is voor de dierenliefhebber een absolute must-see. Omdat er op het eiland voor de kust van Adelaide geen natuurlijke vijanden zijn, kunt u hier veel inheemse diersoorten vinden, waaronder wallaby’s, zeeleeuwen, koala’s, vogelbekdieren en natuurlijk kangoeroes. Als u niet genoeg tijd hebt om elk deel van het eiland te verkennen, is het aan te raden een tour te boeken met iemand die het eiland echt kent en precies weet waar u de dieren kunt vinden die u zoekt.

Visum Australië aanvragen

Als u na het lezen van dit artikel zin heeft gekregen om een reis naar Australië te maken, moet u een visum Australië aanvragen. Reizigers uit de Europese Unie kunnen eenvoudig online het eVisitor visum Australië aanvragen. Dit visum heeft een geldigheidsduur van twaalf maanden die ingaat vanaf het moment dat het visum wordt toegekend. Houd er rekening mee dat elk bezoek slechts drie opeenvolgende maanden mag duren. Het is bovendien erg belangrijk op tijd te controleren of u aan alle voorwaarden van het visum Australië voldoet.