Nieuwsbericht | | 17-06-2022 | ±4 minuten leestijd

Met ruim 25.760 kilometer aan kustlijn die zich uitstrekt over de Zuidelijke Oceaan, Indische Oceaan en zuidelijke Stille Oceaan is Australië volledig omgeven door water. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Australië bekend staat om enkele van de meest ongerepte en natuurschone stranden ter wereld. Lees in dit artikel meer over de mooiste stranden in Australië en hoe u een visum Australië kunt aanvragen.

Bondi Beach – Sydney

Bondi Beach is zonder twijfel een van de populairste stranden in Australië. De oorsprong van de naam Bondi ligt in de taal van de Aboriginals. In hun taal betekend Bondi “branding”. Het is geen groot strand, maar heeft wel veel naamsbekendheid gekregen door de Australische strand- en surfcultuur. Bondi Beach ligt op slechts 10 km afstand van het centrum van Sydney en daarom kan het er vaak druk zijn. Houd daar rekening mee als u in het hoogseizoen naar Australië reist. Vanuit het centrum van Sydney bent u in ongeveer een half uur op het strand van Bondi Beach.

Turquoise Bay – West-Australië

Turquoise Bay ligt in het Cape Range National Park en maakt deel uit van het Ningaloo Reef. Dit strand heeft zijn naam te danken aan het turkooisblauwe zeewater en spreekt zeker elk soort strandganger aan. Voor de kust ligt het kleurrijke koraalrif met een rijke onderwaterwereld. U vindt er ruim 500 verschillende soorten vissen, roggen, kleine haaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen. Het is daarom een uitgelezen bestemming om te snorkelen.

Whitehaven Beach – Queensland

Het 8 kilometer lange Whitehaven Beach op Whitsunday Island wordt door velen beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld en verdient daarbij alle lof. Dit strand heeft het zuiverste zand ter wereld (98% zuiver silica) en wordt omringd door helder azuurblauw water. Het strand biedt echter niet alleen een lust voor het oog. De vele baaien, lagunes en inhammen die het strand rijk is, maken dit een ideal plek om te verkennen. Vooral aan de zuidkant van het strand kunt u goed snorkelen. Als u wilt genieten van een prachtig uitzicht, kunt u ervoor kiezen om tijdens eb naar Tongue Lookout Point, waar je een weids uitzicht hebt over de hele baai.

Wineglass Bay – Tasmanië

Tasmanië is misschien niet de eerste bestemming die in u opkomt als u denkt aan de mooiste Australische stranden, maar onderschat dit eiland niet. De baai, die haar naam te danken heeft aan de wijnglas-achtige vorm, kent krijtwitte zandstranden, helderblauw water en steile, roze granietrotsen om het schilderachtige geheel af te maken. Wineglass Bay ligt op het schiereiland Freycinet, op drie uur rijden vanaf Hobart, en voelt daarom volledig afgelegen. Toch ligt Wineglass Bay op korte rijafstand van enkele van de beste wijnmakerijen in Australië.

U kunt zonder problemen met een visum Australië naar Tasmanië reizen. Nederlandse toeristen die naar Tasmanië willen reizen, voldoen aan het eVisitor visum Australië, dat eenvoudig online aan te vragen is. Zodra het visum is toegekend, kunt u tot 3 opeenvolgende maanden in Australië verblijven, waarin u voldoende tijd heeft om ook de stranden van Tasmanië.

Bells Beach – Victoria

Bells Beach staat erom bekend een van de beste surfstranden van Australië te zijn. Elk jaar komen ‘s werelds beste surfers samen om de hoge golven te bedwingen tijdens de Rip Curl Easter Pro. Dit is de langstlopende surfwedstrijd ter wereld. De hoge kliffen rondom de baai, creëren een indrukwekkende achtergrond voor de grote golven die over de riffen in de ondiepe wateren slaan, waardoor er een spectaculaire branding ontstaat. Voor diegenen die niet zo vast op een surfplank staan, valt op Bells Beach heerlijk van de zon en het omliggende kustlandschap te genieten.

Palm Cove – Queensland

Met warm, azuurblauw water en een met palmen omzoomde kust komt Palm Cove het dichtste in de buurt van een tropisch Hawaiiaans strand. Ook al lijkt het alsof het strand thuishoort op Maui of Oahu, ligt het toch echt op Australisch grondgebied ten noorden van Cairns, aan de noordkust van Queensland. Palm Cove is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar het Great Barrier Reef en Whitsunday.

Een visum Australië aanvragen

Voordat u vertrekt naar Australië zult u een visum Australië moeten aanvragen. Het is raadzaam om het visum tijdig aan te vragen, omdat u al bij het boarden voor het vliegtuig moet aantonen dat u in het bezit bent van een geldig visum. Nederlandse toeristen kunnen het toeristenvisum voor Australië, het eVisitor visum Australië, eenvoudig online aanvragen. Bij toekenning is het visum een jaar geldig, waarin u een onbeperkt aantal keren naar Australië kunt reizen. De maximale verblijfsduur per reis is drie aaneengesloten maanden.