Nieuwsbericht | | 04-06-2021 | ±5 minuten leestijd

Organiseer een gezinsreis naar het land van de kangoeroes en beleef een onvergetelijk avontuur met uw gezin. Het land is enorm groot, dus het is raadzaam om uw reis van tevoren goed te plannen. Bovendien hebben zowel volwassenen als kinderen en baby’s een eVisitor visum Australië nodig om naar het land te reizen.

Australië, het ideale land voor een gezinsvakantie

Australië is een paradijs voor volwassenen en kinderen die op zoek zijn naar een actieve vakantie. Van het zien van koala’s en kangoeroes of surfen, tot het bezoeken van ongelooflijke pretparken zoals Warner Bros Movie World. De wilde dieren in het land, de diversiteit aan activiteiten en de verscheidenheid aan landschappen maken Australië een ideaal land voor gezinsreizen.

De beste reistijd voor een vakantie in Australië met kinderen

Australië kan het hele jaar door worden bezocht, aangezien er altijd een deel van het land is met aangenaam weer. De beste reistijd hangt echter af van uw reisplannen en de regio’s die u wilt bezoeken. In het zuiden van het land zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons halfrond (van december tot februari is het zomer en van juni tot augustus is het winter). Het noorden kent twee duidelijke seizoenen, het droge seizoen (mei tot oktober) en de moesson (november tot april), terwijl het binnenland een woestijnklimaat heeft. Als u dus een groot deel van het land wil doorkruisen, is het raadzaam voldoende kleding voor alle weertypen mee te nemen.

Natuur, wilde dieren en een verscheidenheid aan activiteiten

Australië heeft veel te bieden voor ieders smaak. Het land heeft het grootste aantal nationale parken ter wereld, namelijk wel 500. Een van de beroemdste is Uluru Kata Tjuta, gelegen in het droge binnenland dat bekend staat als “outback”. Vanwege het woestijnklimaat wordt aangeraden voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, en de heetste uren te vermijden (tussen 12.00 en 16.00 uur). Het noorden van Australië, beroemd om zijn ongerepte natuur, heeft met 20.000 km² het grootste nationale park van het land, de Kakadu. Voor liefhebbers van de zee is duiken langs het Great Barrier Reef een must. Als kinderen liever koala’s en kangoeroes in het wild zien, is Philipp Island, in de buurt van Melbourne, een bezoek waard.

Een route door Australië voor het hele gezin

De plaatsen die niet gemist mogen worden tijdens een rondreis door Australië hangen af van de tijd en het budget dat beschikbaar is voor de vakantie, en van de wensen van elk gezin. Wie op de kosten wil besparen, doet er goed aan op om op campings te overnachten of een camper te huren. Gezien de grote verscheidenheid aan campings en huurmogelijkheden die het land te bieden heeft, zijn dit veilige opties die zelfs bij de Australiërs zelf populair zijn. Men mag in Australië niet zomaar overal overnachten, dus het is aan te raden om campings te zoeken die daarvoor bestemd zijn, en die soms zelfs een gratis verblijf aanbieden. Wie liever in een hotel verblijft en met het vliegtuig reist om tijd te winnen, zal aanzienlijk hogere prijzen moeten betalen, maar krijgt hier wel comfort voor terug. Australië heeft een ruim aanbod aan kindvriendelijke hotels en accommodaties, dus er is voor elk wat wils.

Om te beginnen zou een bezoek aan de hoofdstad Sydney in elke reisroute door Australië opgenomen moeten worden. In de stad zijn veel parken en stranden die geschikt zijn voor kinderen. Een van deze plaatsen is het beroemde Bondi Beach of het pretpark “Luna Park”. Een cultureel bezoek dat ook de moeite waard is, is het Australian Museum, met interactieve tentoonstellingen en skeletten van dinosaurussen die de kleintjes zullen fascineren.

Liefhebbers van roadtrips kunnen vanuit de hoofdstad hun route door Australië beginnen. Een van de beroemdste is de Great Ocean Road, die Sydney met Melbourne verbindt en langs zo’n 200 km kustlijn loopt. Het is een van de mooiste tochten in Australië, met stops bij ongerepte stranden, watervallen en nationale parken zoals Otway. Op de Kennet River kunnen de kleintjes kennismaken met schattige wilde koala’s.

Wie wil kan ook langs de oostkust naar Brisbane gaan. Brisbane heeft een enorme speeltuin waar kinderen dol op zullen zijn: de Riverside Green Playground. Net buiten Brisbane ligt Australia Zoo, die vooral beroemd is omdat dit de thuisbasis van de overleden krokodillenjager Steve Irwin was. Er zijn ook verschillende pretparken in de buurt, zoals Dreamworld en Sea World.

Een bezoek aan het eiland Tasmanië is ook een goede optie. Met een eVisitor visum mag men maximaal 3 maanden in het land verblijven; tijd genoeg om een rondreis over het Australische vasteland te kunnen combineren met een bezoek aan het eiland Tasmanië. Deze onontdekte parel ligt ongeveer 240 kilometer ten zuiden van Australië en is vanuit Melbourne met het vliegtuig in anderhalf uur te bereiken. Tasmanië staat bekend om zijn ongerepte natuur, bergachtige landschappen en als woonplaats van de Tasmaanse duivel. Dit gebied kan verkend worden met de Wilderness Railway, een onvergetelijke gezinsactiviteit.

Het eVisitor visum voor Australië aanvragen

Nederlanders en Belgen die als gezin op vakantie naar Australië gaan, hebben een visum nodig. Kinderen en baby’s hebben ook een eigen visum en paspoort nodig. U kunt uw eVisitor visum gemakkelijk online aanvragen. De gemiddelde levertijd bedraagt 5 dagen. Als u het visum op korte termijn nodig hebt, kunt u een spoedaanvraag indienen, die in 95% van de gevallen binnen gemiddeld 60 minuten wordt toegekend.

Als niet beide ouders of voogden van minderjarigen meereizen, moet u naast het eVisitor visum ook een toestemmingsverklaring in het Engels kunnen overleggen. Dit document moet worden ondertekend door de personen die de wettelijke voogdij over de minderjarige(n) hebben en niet met de minderjarige(n) meereizen. Ook moeten hun adressen en telefoonnummers hierin staan. Naast deze verklaring is ook een kopie van het identiteitsbewijs van deze personen vereist.