Nieuwsbericht | | 21-12-2020 | ±4 minuten leestijd

De meeste mensen denken bij Cambodja vooral aan de tempels van Angkor Wat, maar het land heeft nog veel meer moois te bieden. Verlaat de gebaande baden en ontdek gedurende uw reis ook de minder bekende bezienswaardigheden van het land. Denk bij het plannen van uw reis ook aan het aanvragen van een visum Cambodja.

Tempelcomplexen

Veel reizigers in Zuidoost-Azië maken alleen een korte stop in Cambodja voor een bezoek aan Angkor Wat en reizen daarna direct door naar Vietnam, Thailand of Laos. Dat is erg zonde, want in Cambodja zijn nog veel andere mooie plaatsen die een bezoek waard zijn. Natuurlijk is het indrukwekkende tempelcomplex van Angkor Wat een absolute must tijdens een reis door Cambodja, maar omdat de tempels wereldberoemd zijn kan het er overvol zijn met toeristen. Om de authentieke cultuur van het land beter te ervaren is het daarom aan te raden ook andere, minder druk bezochte tempels te bezoeken. Bijvoorbeeld Phnom Banan in de buurt van Battambang, dat ook wel het kleine broertje van Angkor Wat genoemd wordt.

Battambang: gezellige stad met een duistere geschiedenis

Een voorwaarde voor het reizen met een e-visum voor Cambodja is dat men maar op een beperkt aantal locaties in het land mag aankomen, namelijk bij enkele grensovergangen met Thailand (Cham Yeam en Poi Pet), Vietnam (Bavet) en Laos (Tropaeng Kreal). Daarnaast mag men met een visum Cambodja op de internationale luchthavens van Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville arriveren. Veel reizigers komen met het vliegtuig in een van deze steden aan. Cambodja kent daarnaast nog vele andere steden die de moeite waard zijn.

Bijvoorbeeld Battambang, een stad in het westen van het land, gelegen aan de Sangker rivier. Battambang is een sfeervolle stad met koloniale gebouwen en zichtbare Franse invloeden. Een overblijfsel uit de Franse periode is de Bamboe trein, bestaande uit provisorische karren van bamboe, die nu alleen nog als toeristenattractie in gebruik is. Het is het enige voertuig in Cambodja dat zich nog over het spoor verplaatst. Alle treinstations in Cambodja zijn tegenwoordig verlaten. De stad heeft echter een duistere geschiedenis. In de Killing Caves (in de berg Phnom Sampeau) werden tijdens het regime van de Rode Khmer circa tienduizend mensen op de berg om het leven gebracht en hun lichamen in de grotten achtergelaten.

Paradijselijke eilanden

Bij tropische eilanden in Zuidoost-Azië denken veel mensen vooral aan de bekende eilanden van Thailand of de Filipijnen, zoals Koh Samui en Palawan. Wat veel mensen niet weten is dat ook Cambodja eilanden met paradijselijke stranden heeft die over het algemeen rustiger zijn dan de bekende eilanden in Zuidoost-Azië. Bijvoorbeeld Koh Rong: een prachtig eiland met parelwitte stranden en azuurblauw water dat met de boot vanaf Sihanoukville te bereiken is. Koh Rong wordt steeds toeristischer, maar op zijn kleine broertje Koh Rong Samloem kan men nog rustig genieten van ongerepte stranden. Een ander eiland van Cambodja is Koh Tonsay, ook wel Rabbit Island genoemd, dat vlak bij de Vietnamese grens ligt. Behalve ontspannen aan de stranden kan men in de bossen van het eiland ook prachtige wandelingen maken.

Nationale parken en ongerepte natuur

Cambodja heeft daarnaast enkele nationale parken met schitterende landschappen. Het grootste nationale park van het land is Botum Sakor in het zuidwesten. Men vindt hier een gevarieerde flora en fauna: het park bestaat uit mangrovebossen en graslandschappen en er leven onder andere Chinese tijgers, luipaarden en olifanten. Niet al te ver van Botum Sakor ligt Kirirom, het oudste beschermde nationale park van Cambodja. Dit park ligt in een berggebied waar men trekkings en mountainbiketochten kan maken. Onderweg komt men langs kleine meren en watervallen.

Nog meer prachtige natuur vindt men bij het Tonlé Sapmeer, het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Toegegeven, Tonlé Sap is niet echt meer geheim, maar wordt door veel toeristen bezocht. Toch mag een bezoek aan het meer tijdens een reis door Cambodja niet ontbreken. Op het meer vindt men kleurrijke woonboten en fascinerende drijvende dorpen.

Visum Cambodja aanvragen

Voor een bezoek aan Cambodja is een visum nodig dat online kan worden aangevraagd. In het formulier vult u uw contact-, reis- en paspoortgegevens in. Vervolgens voldoet u de kosten en levert u een digitale pasfoto en een scan of foto van uw paspoort aan. Houd er rekening mee dat uw paspoort bij aankomst nog minstens zes maanden geldig moet zijn en dat u op één van de toegestane locaties in het land moet aankomen.

Het elektronische visum is geschikt voor toeristen die niet langer dan 30 dagen in het land blijven. Dat is meestal ook meer dan voldoende om naast de bekende bezienswaardigheden van het land zoals Angkor Wat ook andere, onontdekte parels te bewonderen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Cambodja is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Cambodja.