Visum Cambodja aanvragen

Direct online aanvragen

Uw visum voor Cambodja

Cambodja inreizen is alleen mogelijk met een geldig visum. Die kunt u aanvragen met een eenvoudig Nederlandstalig formulier, waarna u het visum per e-mail ontvangt. De kosten bedragen € 64,95 (zie specificatie) per persoon.

Bekijk video met uitleg

Hoe kan ik het visum voor Cambodja aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum Cambodja aanvragen

Het visum Cambodja kan in ongeveer 5 minuten worden aangevraagd. Dat doet u door het online aanvraagformulier in te vullen.

2. Online afrekenen

Visa online afrekenen

De kosten van het visum kunt u eenvoudig en veilig betalen via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Visum via e-mail

Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u uw visum voor Cambodja per e-mail. Bij spoed gebeurt dit meestal al binnen 4 dagen.

Uitleg visum Cambodja

Als u in 2024 of 2025 naar Cambodja wilt reizen, moet u een visum aanvragen. Alle inwoners van Europa (waaronder inwoners van Nederland en België) moeten aan deze visumplicht voldoen. Als u reist met kinderen moeten zij ook elk een eigen visum voor Cambodja bezitten.

Wat is een visum Cambodja? Het visum Cambodja is een reistoestemming van het Cambodjaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Speciaal voor toeristen die minder dan 30 dagen in het land willen verblijven is er de mogelijkheid het visum volledig online aan te vragen. Reizigers hoeven in dat geval geen afspraak te maken bij het consulaat en besparen daardoor een rit naar de ambassade in Brussel. Cambodja heeft geen consulaat en geen ambassade in Nederland. Nu het visum Cambodja aanvragen.

Geldigheid van het visum

Het visum Cambodja heeft een geldigheidsduur van 90 dagen en een maximale verblijfsduur van 30 dagen. De geldigheidsduur gaat direct in op het moment dat uw aanvraag is goedgekeurd door de immigratiedienst. Meestal gebeurt dit binnen 7 dagen. Als u uw aanvraag meer dan 30 dagen voor aankomst indient wordt deze pas 30 dagen voor uw aankomstdatum in behandeling genomen, zodat het visum geldig is gedurende uw gehele verblijf. U mag het land alleen in- en uitreizen gedurende de geldigheidstermijn van 90 dagen. Let op: u mag met elk visum maar eenmaal Cambodja inreizen. Meer informatie over de geldigheid vindt u op de pagina over de geldigheid van het visum Cambodja.

Voorwaarden van het visum

Het visum Cambodja is bedoeld voor personen die het land willen inreizen voor een vakantie. Let erop dat u de volgende documenten mee op reis moet nemen om voorbij de paspoortcontrole van de immigratiepost te komen:

  • Het paspoort waarmee u het visum heeft aangevraagd, welke nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u arriveert in Cambodja.
  • Tweemaal het uitgeprinte visum voor Cambodja. Bij het inreizen van Cambodja op één van onderstaande immigratieposten levert u één exemplaar van het door u uitgeprinte visum in. Bij het uitreizen (dat kan bij elke grensovergang) levert u het tweede exemplaar in.

U mag in Cambodja arriveren op elk van de volgende locaties:

Naam aankomstlocatie Type
Phnom Penh Internationale luchthaven
Siem Reap Internationale luchthaven
Sihanoukville (Preah Sihanouk) Internationale luchthaven
Cham Yeam (Koh Kong) Grenslocatie bij Thailand
Poi Pet (Banteay Meanchey) Grenslocatie bij Thailand
Bavet (Svay Rieng) Grenslocatie bij Vietnam
Tropaeng Kreal (Stung Treng) Grenslocatie bij Laos

Visum Cambodja aanvragen

Hoe werkt het aanvragen van het visum Cambodja? De procedure bestaat uit drie eenvoudige stappen. Allereerst vult u het aanvraagformulier visum Cambodja in. Vervolgens voldoet u de betaling van het visum, dat kan per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. De kosten bedragen € 64,95 per persoon (ook voor kinderen). Ten slotte wordt gevraagd een pasfoto en paspoortscan te uploaden. Dit doet u heel eenvoudig via de online uploadtool, waarin vrijwel alle bestandsformaten en bestandsgroottes worden geaccepteerd en u de afbeeldingen eenvoudig kunt bijsnijden.

Zodra uw aanvraag binnen is wordt deze handmatig gecontroleerd en verwerkt. Als invulfouten of onvolledigheden worden vermoed, wordt direct contact met u opgenomen, zodat u de aanvraag kunt corrigeren. Niet alle invulfouten zijn echter op te sporen, let daarom altijd goed op dat u juiste gegevens invult en aanlevert.

Wanneer moet ik mijn visum Cambodja aanvragen?

U kunt uw aanvraag altijd en overal indienen; 24 uur per dag, 7 dagen per week, ook in het weekend en op feestdagen. Het maakt hiervoor niet uit of u nog thuis bent of al in het buitenland. Wel kunt u Cambodja pas inreizen nadat uw visumaanvraag is goedgekeurd. Komt u pas over meer dan een maand aan? Dan wordt uw aanvraag in de wacht gezet tot 30 dagen voor vertrek. De geldigheidstermijn gaat namelijk direct in na goedkeuring. Hierdoor is uw visum Cambodja geldig vanaf ongeveer 30 dagen voor de door u ingevulde aankomstdatum tot en met 60 dagen daarna (in totaal 90 dagen). Dit geeft u de vrijheid nog te schuiven met de exacte aankomstdatum. Heeft u uw visum met spoed nodig? Dan kunt u ook een spoedaanvraag indienen.

Spoedlevering nodig? Als u gebruik wilt maken van de spoedprocedure wordt een toeslag van € 17,50 in rekening gebracht. Deze kosten worden bij de basisprijs van het visum opgeteld wanneer de optie “Spoed” wordt aangevinkt in het formulier. Deze aanvragen worden sneller verwerkt, meestal zelfs binnen 4 dagen. De immigratiedienst geeft echter geen garanties op levertijden (ook niet bij spoed).

Direct het visum Cambodja aanvragen. U kunt direct starten met uw aanvraag voor het visum Cambodja. Heeft u nog vragen? Lees dan de pagina met veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden. Als u ook daar geen antwoord op uw vraag vindt kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, telefonisch of per e-mail.


Samenvatting visum

Miniatuur video visum
Doel Toerisme
Geldigheid 90 dagen geldig
Verblijf Maximaal 30 dagen
Levertijd Gemiddeld 7 dagen (spoed: 4 dagen)
Kosten € 64,95 (zie specificatie) per visum
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Cambodja

 4042 mensen beoordelen het visum met een 9,2/10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,98 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.