Cambodja heeft een van de hoogste vaccinatiegraden van Azië. Het coronavirus is nog niet geheel overwonnen, maar het aantal besmettingen is de afgelopen maanden sterk afgenomen. Toeristen zijn in 2024 dan ook weer van harte welkom in Cambodja.

Toeristen weer welkom in Cambodja

Na het begin van de coronacrisis in 2020 was het meer dan anderhalf jaar lang onmogelijk om voor een vakantie naar Cambodja te reizen. De sterke afname in besmettingsaantallen en het hoge aantal toegediende coronavaccinaties hebben de Cambodjaanse regering doen besluiten om de grenzen op 15 november 2021 weer te openen. Ook de Nederlandse overheid vindt reizen naar Cambodja weer veilig en geeft het land een geel reisadvies. Sinds oktober 2022 zijn alle coronamaatregelen voor internationale reizigers opgeheven. In 2024 kunt u weer probleemloos op vakantie naar het Zuidoost-Aziatische land, dus vraag snel uw visum Cambodja aan.

Vaccinatiebewijs of testbewijs niet meer verplicht

Lange tijd was het alleen voor volledig gevaccineerde personen toegestaan om naar Cambodja te reizen. Niet of onvolledig gevaccineerde personen die vóór 3 oktober 2022 naar Cambodja reisden, moesten bij aankomst een coronatest doen en in sommige gevallen zelfs in quarantaine gaan. Dit is sinds 3 oktober 2022 niet meer verplicht. Sindsdien hoeft u dus geen vaccinatiebewijs meer te tonen om naar Cambodja te mogen reizen. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers hoeven ook geen testbewijs meer te tonen. Reizigers moeten nog wel een visum Cambodja aanvragen om het land binnen te komen.

Vraag uw visum aan

Gaat u op vakantie naar Cambodja? Begin dan tijdig met het aanvragen van uw visum. Het visum voor Cambodja is een zogenaamd e-visum. Dat betekent dat het geheel online kan worden aangevraagd. U hoeft dus niet langs bij een ambassade of consulaat. U kunt het visum aanvragen met een online aanvraagformulier.
Uw visum Cambodja aanvragen

In Cambodja worden nog maar nauwelijks besmettingen met corona / Covid-19 gemeld.Cambodja loopt voorop met vaccinaties tegen corona / Covid-19 en is weer open voor toerisme.

Coronamaatregelen in Cambodja

Vergeleken met de buurlanden Vietnam, Laos en Thailand, verliep de vaccinatiecampagne van Cambodja opmerkelijk succesvol. Meer dan 87% van de Cambodjaanse bevolking is volledig gevaccineerd, wat een hoger percentage is dan in de meeste Europese landen. Ook werden er al vanaf augustus 2021 derde prikken gezet, de zogenaamde boostershots. Cambodja kan tevreden zijn over het behaalde resultaat. Ook het aantal wekelijkse besmettingen in Cambodja was erg laag vergeleken met de meeste Europese landen.

In februari 2022 was er sprake van een kleine piek van de besmettingscijfers vanwege de opkomst van de omikronvariant. Sindsdien zijn er echter nog maar nauwelijks positieve coronagevallen geregistreerd. Dit heeft de Cambodjaanse regering begin 2023 doen besluiten om alle coronamaatregelen in het land officieel af te schaffen. In 2024 is het dus nergens in het land meer verplicht om een mondkapje te dragen en er worden ook geen temperatuurmetingen meer gedaan.

Bij terugkomst in Europa

Reist u terug naar Nederland? Eind april werden alle coronagerelateerde maatregelen voor de terugreis afgeschaft. U hoeft dus geen gezondheidsverklaring in te vullen of zich op corona laten testen. Dit geldt voor alle reizigers ongeacht de leeftijd en vaccinatiestatus.

Reist u terug naar België? Hier werden in mei alle inreismaatregelen met betrekking tot het coronavirus opgeheven. Als u naar België terugreist hoeft u dus geen PLF in te vullen of een coronatest te doen, ongeacht uw vaccinatiestatus.

Disclaimer: omdat veel informatie over de coronacrisis erg snel verandert kan op geen enkele wijze worden gegarandeerd dat dit artikel volledig en geheel actueel is op het moment dat u het leest. Baseer het al dan niet naar Cambodja reizen tijdens of na de coronacrisis ook op informatie van uw reisbureau en/of luchtvaartmaatschappij, ook al voordat u het visum aanvraagt.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,81 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.