U moet aan de voorwaarden van het visum Cambodja voldoen om het land in te mogen reizen voor uw vakantie. Controleer of u voldoet aan alle voorwaarden voordat u uw visum Cambodja aanvraagt.

Voorwaarden aan uw paspoort

Het visum Cambodja aanvragen via deze website is alleen mogelijk voor reizigers die volgens het paspoort waarmee ze reizen de nationaliteit van Nederland, België of één van deze overige landen hebben.

Daarnaast moet het paspoort voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn aan het gebruik van het visum Cambodja. Deze voorwaarden schrijven voor dat uw paspoort nog ten minste zes maanden geldig moet zijn op het moment dat u in Cambodja arriveert. U moet reizen met hetzelfde paspoort als dat u gebruikt heeft bij het aanvragen van het visum. Er vindt een controle plaats bij aankomst, waarbij onder meer wordt gelet op uw paspoortnummer; dat moet overeenkomsten met het nummer dat u heeft ingevuld bij het aanvragen van het visum Cambodja.

Wat als uw paspoort al eerder verloopt?
Verloopt uw paspoort al binnen zes maanden na uw aankomstdatum? Dan voldoet u niet aan de voorwaarden van het visum Cambodja. U moet dan eerst een nieuw paspoort aanvragen bij uw gemeente. Een noodpaspoort voldoet niet aan de voorwaarden, als u haast heeft kunt u wel gebruikmaken van de spoedprocedure die de meeste gemeenten bieden. U kunt uw visumaanvraag pas indienen wanneer u uw nieuwe paspoort heeft ontvangen. U moet namelijk het nummer dat hierop staat invullen in het aanvraagformulier van het visum Cambodja.

Landbouw CambodjaLandbouw in Cambodja

Voorwaarden aan reizen met kinderen

Meereizende kinderen dienen elk te beschikken over een eigen paspoort en visum. Hiertoe wordt aangeraden een groepsaanvraag in te dienen. U kunt hiervoor hetzelfde online aanvraagformulier (uitleg) gebruiken als voor een enkele reiziger, u kunt onderaan het formulier klikken op de knop ‘reiziger toevoegen’. Dit heeft als voordeel dat u veel gegevens niet telkens opnieuw hoeft in te vullen.

Reist u met minderjarige kinderen en reizen niet beide ouders mee? Dan moet u tevens een Engelstalige en ondertekende verklaring meenemen waarin beide ouders of ouderlijk vertegenwoordigers toestemming geven de reis te maken.

Voorwaarden aan uw reisplanning

Ook de planning van uw vakantie naar Cambodja moet voldoen aan een aantal voorwaarden.

  • Het totale verblijf mag niet langer dan 30 dagen duren
  • U moet uw gehele reis maken binnen de geldigheidsduur van het visum Cambodja
  • U moet arriveren op een van de aangewezen inreis-locaties (zie hieronder)
  • U hoeft nog geen vliegticket te hebben geboekt om het visum aan te vragen
  • U moet tijdens het invullen van het aanvraagformulier het adres van een eerste overnachtingsplaats in Cambodja aangeven. U mag hier later van afwijken

Toegestane inreis-locaties

U voldoet alleen aan de voorwaarden van het visum Cambodja indien u op een van de onderstaande locaties arriveert en de grenscontrole passeert:

Naam aankomstlocatie Type
Phnom Penh Internationale luchthaven
Siem Reap Internationale luchthaven
Sihanoukville (Preah Sihanouk) Internationale luchthaven
Cham Yeam (Koh Kong) Grenslocatie bij Thailand
Poipet (Banteay Meanchey) Grenslocatie bij Thailand
Bavet (Svay Rieng) Grenslocatie bij Vietnam
Tropaeng Kreal (Stung Treng) Grenslocatie bij Laos

Toegestane uitreis-locaties
De voorwaarden voor de locatie waar u Cambodja verlaat zijn minder streng dan die van het inreizen. U mag het land op elk punt verlaten waar een grenspost is gestationeerd, dat is bij vrijwel alle vliegvelden en grensovergangen het geval.

Het visum meenemen op reis

Het visum meenemen op reis
Voldoet u aan alle bovenstaande voorwaarden? Dan mag u gebruikmaken van het visum Cambodja. Na goedkeuring ontvangt u deze in PDF formaat per e-mail. Let op: elke reiziger dient twee uitgeprinte exemplaren mee op reis te nemen. Het eerste wordt ingenomen bij aankomst, het tweede bij het verlaten van het land. Ook dient u uiteraard uw paspoort mee op reis te nemen om te voldoen aan de voorwaarden van het visum Cambodja.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,98 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.