Om te mogen reizen naar Cambodja moet u een visum bezitten. Deze is online te verkrijgen via een eenvoudige aanvraagprocedure. Lees op deze pagina alle uitleg over deze aanvraagprocedure.

Tip visum Cambodja

Meestal niet nodig naar het consulaat van Cambodja te reizen
Sinds de invoering van de online aanvraagprocedure voor het visum Cambodja is het meestal niet meer nodig om een bezoek te brengen aan de ambassade.


Wanneer wel naar de ambassade?
Alleen als u langer dan 30 dagen in het land wilt verblijven of niet voldoet aan de voorwaarden van het visum Cambodja, moet u alsnog een afspraak maken bij de ambassade in Brussel (dat geldt ook voor Nederlanders).

Angkor Wat, CambodjaAngkor Wat, Cambodja

1. Documenten en gegevens verzamelen

Voordat u start met het aanvragen van het visum Cambodja is het verstandig voor alle reizigers waarvoor u een aanvraag wilt indienen, een aantal gegevens en documenten te verzamelen. Het is namelijk aan te raden een groepsaanvraag in te dienen, waarin voor alle reizigers in uw reisgezelschap tegelijk een visum wordt aangevraagd. Dit heeft als voordeel dat u veel gegevens niet telkens opnieuw hoeft in te vullen, zoals uw contactgegevens en reisgegevens.

Voor elke reiziger heeft u de volgende documenten nodig:


  • Een scan van de plastic informatiepagina van het paspoort (waarop ook de pasfoto staat)
  • Een pasfoto van de reiziger *

* Dit hoeft geen officiële pasfoto te zijn, u mag ook een selfie gebruiken. Wel moet het gezicht duidelijk en scherp in beeld zijn, moet het een kleurenfoto betreffen en moet er een egale, lichte achtergrond zijn. Een uitsnede van de pasfoto op uw paspoort wordt niet geaccepteerd.

Daarnaast heeft u voor het gehele reisgezelschap de volgende gegevens nodig:


  • Contactgegevens van de aanvrager
  • Aankomstlocatie in Cambodja *
  • Aankomstdatum in Cambodja **

* U mag Cambodja niet bij elke grensovergang inreizen, bekijk de toegestane inreis-locaties op deze pagina.
** Heeft u nog geen vliegtickets geboekt? U mag ook een schatting invoeren, uw daadwerkelijke aankomstdatum mag in de meeste gevallen enkele weken afwijken. Lees hiervoor de pagina over de geldigheid van het visum Cambodja.

2. Aanvraagformulier visum Cambodja invullen

Heeft u de bovenstaande gegevens en documenten verzameld? Dan kunt u starten met uw aanvraag voor het visum Cambodja. Dat doet u door allereerst het aanvraagformulier in te vullen. Hierin vult u uw contactgegevens en reisgegevens in, zoals hierboven omschreven. Vervolgens neemt u voor elke reiziger waarvoor u een visum Cambodja wilt verkrijgen de paspoortgegevens over van de plastic informatiepagina. Zodra u deze gegevens van een reiziger heeft ingevuld kunt u klikken op de knop ‘voeg een reiziger toe’, waarna nieuwe invulvelden verschijnen voor een extra reiziger.
Aanvraagformulier visum Cambodja invullen

3. Gegevens controleren en betaling uitvoeren

Na het invullen van alle gegevens wordt u doorgestuurd naar de controlepagina. Hier ziet u nogmaals alle ingevulde gegevens. Controleer deze gegevens nogmaals aandachtig. Invulfouten en onvolledigheden kunnen namelijk zorgen voor een ongeldig visum, wat grote problemen tijdens uw reis kan opleveren. Onderaan de pagina ziet u de selectieknop voor de door u gewenste betaalmethode. Hier kunt u kiezen voor een betaling met:

  • iDeal
  • Bancontact
  • Creditcard (Visa, Mastercard of American Express)
  • PayPal

Zodra u uw betaalmethode heeft geselecteerd en heeft aangevinkt akkoord te gaan met de aanvraag van het visum Cambodja wordt u doorgestuurd naar de door u gewenste betaalomgeving. Indien u op dat moment toch nog liever voor een andere betaalmethode kiest kunt u terug navigeren naar het aanvraagformulier, uw gegevens blijven tien dagen bewaard, of totdat u de betaling heeft voltooid.

4. Aanleveren paspoortscan en pasfoto

Na het voldoen van de betaling keert u automatisch terug naar de statuspagina. Daar krijgt u vervolgens de vraag voor elke reiziger naar Cambodja een paspoortscan en pasfoto te uploaden. Dit kunt u eenvoudig doen middels de web-based uploadtool. Hiermee kunt u vrijwel elk bestandsformaat aanleveren (ook grote bestanden). Vervolgens kunt u eenvoudig een uitsnede maken van uw paspoort (alleen de plastic informatiepagina met pasfoto). En hetzelfde doet u ook bij de pasfoto voor elke reiziger. Snij deze zo uit dat het gezicht volledig in beeld is. De verhouding van de pasfoto wordt bij het uitsnijden automatisch goed ingesteld, hier hoeft u dus zelf niet op te letten.

5. Controle visumexpert en verwerking

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, de betaling heeft uitgevoerd en de vereiste scans heeft geüpload wordt uw aanvraag handmatig nagekeken door een visumexpert (in Nederland). Wanneer deze oordeelt dat uw aanvraag in orde is ontvangt u hiervan direct een bericht. Vervolgens wordt de aanvraag in behandeling genomen door een medewerker van de immigratiedienst (in Cambodja). Oordeelt de visumexpert dat er iets niet in orde is? Dat kan bijvoorbeeld voorkomen indien door u ingevulde gegevens niet overeenkomen met gegevens op de paspoortscan, of wanneer de paspoortscan of aangeleverde pasfoto niet scherp is. In dat geval ontvangt u hiervan ook een bericht (per e-mail en per sms). Zo kunt u snel een correctie doorvoeren in de gegevens of bestanden, waarna uw aanvraag opnieuw in behandeling wordt genomen.

Toekenning

Nadat een consulair medewerker in Cambodja heeft geoordeeld dat uw aanvraag in orde is ontvangt u het visum Cambodja direct per e-mail. U moet het document tweemaal uitprinten en bij uw handbagage bewaren. Dat geldt voor elke individuele reiziger.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,65 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.