Vul hieronder een trefwoord in om snel het antwoord te vinden op uw vraag over het visum Cambodja

Algemene vragen

 • • Heb ik een visum nodig voor mijn vakantie in Cambodja?

  Het visum Cambodja aanvragen is verplicht voor reizigers met alle nationaliteiten, behalve: Laos, Maleisië, Filipijnen, Singapore, Vietnam, Thailand, Indonesië, Brunei en Myanmar. Als u een inwoner van België, Nederland of een ander Europees land bent moet u dus een visum Cambodja aanvragen om uw reis te mogen maken.

 • • Wat voor soort visum heb ik nodig voor mijn vakantie in Cambodja?

  Indien u minder dan 30 dagen in Cambodja wilt verblijven kunt u gebruikmaken van het elektronische visum. Dit visum kunt u op deze website aanvragen. Uw aanvraag wordt volledig digitaal verwerkt en het visum wordt per e-mail toegestuurd. Indien u langer dan 30 dagen in Cambodja wilt verblijven of niet voldoet aan de voorwaarden van het elektronische visum moet u een aanvraag indienen bij de ambassade in Brussel. In Nederland heeft Cambodja geen vertegenwoordiging.

 • • Ik heb mijn visum ontvangen, moet ik nu nog iets doen?

  Ja. U dient het visum tweemaal uit te printen en bij uw handbagage te bewaren. U moet een print inleveren bij het inreizen en een print inleveren bij het uitreizen van Cambodja. Verder is het verstandig voor de zekerheid nogmaals te controleren of de gegevens op uw visum overeenkomen met de informatie op uw paspoort.

 • • Ik heb een visum Cambodja aangevraagd, maar nog niet ontvangen, wat nu?

  Direct na ontvangst van uw betaling, ontvangt u van VisumBuitenland.nl een bevestiging per e-mail. In die e-mail staat een link naar uw persoonlijke statuspagina op VisumBuitenland.nl. Daar kunt u zien wat de status van uw (groeps)aanvraag is.

  Is uw visum niet toegekend binnen de verwachte termijn? Op de statuspagina staat vermeld wanneer u er verstandig aan doet om hierover contact op te nemen en hoe u dat kunt doen.

  De immigratiedienst behandelt alle aanvragen individueel. Dus niet per groep, maar per persoon. Ook als u met één aanvraagformulier voor meerdere reizigers een visum heeft aangevraagd. Soms zit er behoorlijk wat verschil tussen het moment van toekenning van de verschillende visums uit een groepsaanvraag. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de aanvraag van een of enkele personen wordt onderworpen aan een handmatige steekproefcontrole. Als een aanvraag voor een reiziger meer tijd in beslag neemt dan die van andere reizigers in dezelfde groepsaanvraag, betekent dat niet dat de visumaanvraag voor deze reiziger een grotere kans heeft om afgekeurd te worden.

  Heeft u nog geen enkele e-mail ontvangen? Bekijk dan uw map met ongewenste e-mail (ook wel de spambox of junkmail geheten). Is ook hier geen e-mail te vinden met het onderwerp “Visumaanvraag Cambodja ontvangen”? Zoek de status van uw aanvraag dan op via de contactpagina. Daar ziet u ook hoe u eventueel contact kunt opnemen met VisumBuitenland.nl.

 • • Moet ik nog rekening houden met het coronavirus?

  De coronamaatregelen zijn al vaak gewijzigd. Daarom is het verstandig om ruim voor vertrek én net voor vertrek de pagina te lezen met de actuele maatregelen tegen covid-19 in Cambodja.
  Check de coronamaatregelen voor uw reis naar Cambodja

Vragen over het aanvragen van het visum Cambodja

 • • Hoe kan ik het visum voor Cambodja aanvragen?

  Dat kan eenvoudig via deze website. Klik bovenaan deze pagina op ‘aanvragen’ en vul het formulier in dat in beeld verschijnt. Na het invullen van de gegevens kunt u het visum (of indien gewenst meerdere visa in één aanvraag tegelijk) betalen met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Ten slotte kunt u een pasfoto en paspoortscan uploaden en wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Doorgaans ontvangt u het visum Cambodja binnen 7 dagen per e-mail.

 • • Wanneer kan ik mijn visumaanvraag indienen?

  Wanneer u wilt. U kunt al maanden voor vertrek een aanvraag voor het visum Cambodja indienen, maar een week voor aankomst is ook op tijd. Wel wordt uw aanvraag niet meer dan 30 dagen voor de geplande aankomstdatum in behandeling genomen. Als u de aanvraag eerder indient wordt deze in de wacht gezet en vindt goedkeuring plaats rond 30 dagen voor de door u ingevulde aankomstdatum.

 • • Kan of moet ik een groepsaanvraag indienen?

  Het is niet verplicht een groepsaanvraag voor het visum Cambodja in te dienen, maar dit wordt wel aangeraden. U kunt een groepsaanvraag indienen voor uw gehele reisgezelschap, zoals uw familie of vriendengroep, of voor een deel van de groep. Wel moet uiteindelijk elke reiziger over een geldig visum Cambodja beschikken. Het grootste voordeel van een groepsaanvraag is dat u veel gegevens hierdoor maar één keer hoeft in te vullen in plaats van telkens opnieuw. U kunt een groepsaanvraag voor het visum Cambodja indienen door het online aanvraagformulier te openen en onderaan het formulier reizigers toe te voegen door op de knop ‘reiziger toevoegen’ te klikken.

 • • Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren?

  U moet voor elke reiziger waarvoor u het visum Cambodja wilt aanvragen over de volgende documenten beschikken:
  - Een scan van de info-pagina van het paspoort (dit is de plastic kaart in het paspoort)
  - Een duidelijke digitale pasfoto in kleur (scherp)

  Daarnaast moet u voor het aanvragen al weten bij welke grensovergang of vliegveld u in Cambodja arriveert en wanneer dit (ongeveer) zal zijn. De definitieve aankomstdatum mag afwijken, lees hierover meer op de pagina over de geldigheid van het visum Cambodja.

  Ook moet u enkele contactgegevens invullen, dit hoeft echter slechts voor één reiziger bij een groepsaanvraag.

 • • Hoe kan ik mijn paspoortscan of -foto aanleveren?

  Na het betalen van het visum Cambodja wordt u doorgestuurd naar de uploadpagina. Hier dient u voor elke reiziger een paspoortscan en pasfoto te uploaden. Dit werkt eenvoudig met de uploadtool op die pagina. U kunt de meeste bestandsformaten en bestandsgroottes gebruiken. Na het uploaden kunt u de afbeelding uitsnijden zodat precies het juiste deel van de afbeelding overblijft.

 • • Waaraan moeten mijn paspoortscan en pasfoto voldoen?

  De paspoortscan moet in elk geval scherp genoeg zijn, zodat alle tekst goed leesbaar is. Ook moet de volledige plastic informatiepagina in beeld zijn, de papieren pagina’s hoeven niet in beeld te zijn.

  De pasfoto moet in kleur zijn, moet scherp zijn en moet een egaal lichte achtergrond hebben. Ook mag de persoon niet lachen en geen andere dan religieuze hoofdbedekking dragen. Let ook op dat er geen haren over het gezicht vallen. Als hieraan wordt voldaan is het ook toegestaan een selfie te gebruiken als pasfoto, dit hoeft geen officiële foto van de fotograaf te zijn.

 • • Welke gegevens en documenten moet ik meenemen naar Cambodja?

  U moet allereerst uw paspoort meenemen naar Cambodja. Let op: dit moet hetzelfde paspoort zijn als waarmee u de visumaanvraag heeft ingediend. Het paspoortnummer wordt namelijk gecontroleerd wanneer u arriveert in Cambodja en dit dient overeen te komen.

  Daarnaast moet u het visum Cambodja tweemaal uitprinten en meenemen op reis. Een versie levert u in bij aankomst, de andere bij het verlaten van Cambodja.

 • • Wat zijn de kosten van het visum voor Cambodja?

  Het visum voor Cambodja kost € 64,95 per persoon. Indien u betaalt met iDeal of Bancontact zijn er geen aanvullende kosten. Indien u betaalt met PayPal of creditcard wordt een kleine toeslag gerekend. In elk geval zijn alle kosten inclusief consulaire kosten, aanvraagkosten, servicekosten, BTW en alle andere denkbare kosten. Alleen indien u uw aanvraag met spoed wilt laten behandelen wordt een meerprijs van € 17,50 per reiziger in rekening gebracht.

 • • Hoe kan ik de kosten van mijn visum Cambodja betalen?

  De kosten van het visum Cambodja zijn te voldoen per iDeal, PayPal of Bancontact.

 • • Hoe en wanneer ontvang ik mijn visum voor Cambodja?

  U ontvangt het visum per e-mail, direct na toekenning. Toekenning geschiedt doorgaans binnen 7 dagen na het aanvragen. Bij spoedaanvragen wordt het visum meestal al binnen 4 dagen toegestuurd (hierop kan echter geen garantie worden gegeven). Indien u pas over meer dan 30 dagen verwacht aan te komen wordt uw aanvraag automatisch in de wacht gezet tot 30 dagen voor de door u ingevulde aankomstdatum. U ontvangt uw visum Cambodja dan met grote waarschijnlijkheid 29 tot 25 dagen voor de door u ingevulde aankomstdatum.

 • • Moet ik naar het consulaat of de ambassade van Cambodja?

  Als u voldoet aan de voorwaarden van het visum Cambodja en uw aanvraag op deze website indient hoeft u geen bezoek te brengen aan de ambassade van Cambodja of het consulaat van Cambodja.

 • • Staat er een 0 (het cijfer nul) of een O (de letter) in mijn paspoortnummer?

  In een Nederlands paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Soms is niet goed te zien of er een cijfer 0 of letter o in het paspoortnummer staat. De letter o komt in het Nederlandse paspoortnummer nooit voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. Het paspoortnummer is niet hoofdlettergevoelig, het maakt dus niet uit of u kleine letters of hoofdletters invult.

  Belgische paspoortnummers bestaan altijd uit twee letters, gevolgd door zes of zeven cijfers.

  Dient u uw aanvraag voor een visum Cambodja in via VisumBuitenland.nl? Dan wordt altijd gecontroleerd of u geen letter O en cijfer 0 heeft omgewisseld. Als deze fout wordt opgemerkt, zal die altijd meteen voor u worden gecorrigeerd. Zo kunt u alsnog probleemloos op reis.

  Heeft u een visum aangevraagd via een andere website? Dan wordt deze fout in de meeste gevallen niet gecorrigeerd en kan het zijn dat uw visum ongeldig is. Het is niet mogelijk een paspoortnummer nog te wijzigen; u moet dan een volledig nieuw visum aanvragen.

 • • Moet ik al een hotel of vlucht hebben geboekt voordat ik het visum kan aanvragen?

  In het aanvraagformulier moet u de adresgegevens van uw eerste accommodatie in Cambodja invullen, maar u hoeft deze nog niet geboekt te hebben. Mocht u op een later moment besluiten om toch ergens anders te overnachten, dan hoeft u dit niet door te geven. Uw visum blijft in dat geval alsnog geldig. U hoeft ook geen vlucht geboekt te hebben voordat u de aanvraag indient, maar u moet in het aanvraagformulier wel een verwachte aankomstdatum in Cambodja invullen.

 • • Heb ik een uitnodigingsbrief nodig?

  Nee, voor het visum Cambodja heeft u geen uitnodigingsbrief nodig.

 • • Ik weet nog niet precies wanneer ik in Cambodja arriveer, is dat een probleem?

  Dat is opzich geen probleem, u mag zelf weten wanneer u aankomt in Cambodja, zolang dit maar binnen de 90 dagen is dat uw visum geldig is en uw verblijf in Cambodja niet langer dan 30 dagen duurt. Uw visum is geldig binnen gemiddeld 7 dagen nadat de aanvraag in behandeling wordt genomen. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen op de 30e dag voor de verwachte aankomstdatum die u invult in het aanvraagformulier.

  Ook moet u Cambodja binnen de geldigheidsduur van 90 dagen weer hebben verlaten. Wel moet u bij het aanvragen reeds aangeven waar u aankomt in Cambodja (dit kan alleen op de aankomstlocaties die u vindt op de pagina met visumvoorwaarden.

Vragen over het visum voor Cambodja

 • • Wat is de geldigheidsduur van het visum Cambodja?

  Het visum Cambodja is 90 dagen geldig, u mag echter maximaal 30 dagen in het land verblijven. Lees daarover meer op de pagina over de geldigheid van het visum Cambodja.

 • • Hoe lang mag ik met mijn visum in Cambodja verblijven?

  Het visum Cambodja is 90 dagen geldig, u mag echter maximaal 30 dagen in het land verblijven. Lees daarover meer op de pagina over de geldigheid van het visum Cambodja.

 • • Hebben kinderen ook een visum nodig?

  Ja. Ook minderjarige kinderen moeten een eigen paspoort en eigen visum bezitten. Deze kunnen op dezelfde manier worden aangevraagd als uw eigen visum, of samen met uw eigen visum in een groepsaanvraag.

 • • Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

  Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u in Cambodja arriveert. Verder moet het paspoortnummer overeenkomen met het paspoortnummer dat u invult in het aanvraagformulier. Naast reguliere paspoorten worden ook noodpaspoorten en Duitse kinderpaspoorten geaccepteerd.

 • • Ik heb nog een visum van een vorige reis, kan ik die nog gebruiken?

  Nee. Het visum is slechts eenmaal te gebruiken. U dient een nieuw visum aan te vragen.

 • • Als ik een nieuw paspoort heb, moet ik dan ook een nieuw visum aanvragen?

  Ja. Uw visum is namelijk gekoppeld aan uw paspoort (op basis van paspoortnummer). Indien u met een ander paspoort wilt reizen dan waarmee uw visum is verkregen, dan dient u een nieuw visum te verkrijgen.

Een aanvraag wijzigen of annuleren

 • • Kan ik mijn aankomstdatum nog wijzigen?

  Ja. Zodra het visum is toegekend staat hierop gedurende welke termijn het geldig zal zijn. Het maakt niet uit wanneer u precies aankomt. Wel moet u aankomen en vertrekken binnen de geldigheidstermijn en mag u niet langer dan 30 dagen in Cambodja verblijven.

 • • Ik heb een fout gemaakt bij het invullen van het aanvraagformulier, wat nu?

  Het is niet mogelijk een reeds ingediend aanvraagformulier nog te wijzigen.

  Indien u paspoortgegevens onjuist heeft overgenomen of andere vragen onjuist heeft beantwoord kan dit er toe leiden dat uw visum wordt afgekeurd of ongeldig wordt. In het geval uw visum wordt afgekeurd kunt u een nieuwe aanvragen (deze moet dan ook weer opnieuw betaald worden). Het kan ook gebeuren dat uw visum wel wordt goedgekeurd, maar ongeldig is als gevolg van de foutief ingevulde informatie. Bijvoorbeeld als u uw paspoortnummer onjuist heeft overgenomen. De Cambodjaanse immigratiedienst kan dit niet controleren en zal uw aanvraag weliswaar goedkeuren en een visum toekennen, maar na aankomst in Cambodja zal u niet worden toegelaten omdat men uw visum niet aan u kan koppelen door de niet-overeenkomende paspoortnummers. Ook indien u een visum heeft ontvangen dat geldig lijkt, maar onjuiste informatie is aangeleverd is het verstandig een volledig nieuwe aanvraag in te dienen.

 • • Ik heb mijn visum niet (meer) nodig, kan ik mijn geld terugkrijgen?

  Nee. Nadat de visumaanvraag is verwerkt is de aangevraagde dienst geleverd. Het is niet meer mogelijk deze te annuleren of retourneren.

 • • Ik wil mijn aanvraag wijzigen of annuleren

  Zodra uw aanvraag in behandeling is genomen is het niet meer mogelijk deze te annuleren. Meestal worden aanvragen binnen 5 minuten na het voldoen van de betaling in behandeling genomen. Indien u over meer dan 30 dagen reist wordt uw aanvraag precies 30 dagen voor vertrek in behandeling genomen, in dat geval kunt u de aanvraag tot 31 dagen voor vertrek wijzigen of annuleren.

Overige/andere vragen

 • • Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

  Wij gebruiken uw gegevens enkel en alleen voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarnaast respecteren wij de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft tijdens uw aanvraag vertrouwelijk wordt behandeld. Belangrijk om te weten, is dat uw gegevens niet worden verkocht en ook niet worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

  Mocht u nog vragen over privacy hebben, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

 • • Het lukt me niet, waar vind ik meer informatie of hulp?

  Probeer altijd eerst op deze pagina het antwoord op uw vraag te vinden; op deze manier kunt u namelijk snel het antwoord vinden op uw vraag over het Visum voor Cambodja.

  Mocht u op deze pagina geen antwoord op uw vraag vinden, dan helpen wij u natuurlijk graag. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,65 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.