De kosten van het visum Cambodja bedragen € 64,95 per persoon. Voor dit totaalbedrag kan het visum eenvoudig online kan worden aangevraagd. De online aanvraagprocedure is geschikt voor toeristen die maximaal 30 dagen in Cambodja verblijven.

Visumkosten en gemiddelde verwerkingsduur

De bovenstaande kosten van het visum Cambodja à € 64,95 per persoon, zijn gebaseerd op een normale verwerkingsduur. Deze bedraagt gemiddeld 7 dagen. De verwerkingstijd gaat in vanaf het moment dat zowel de kosten zijn voldaan, als alle benodigde documenten in goede orde zijn aangeleverd. Het gaat daarbij om een paspoortscan en digitale pasfoto van elke reiziger waarvoor een visum wordt aangevraagd. Deze documenten kunnen na de betaling eenvoudig worden geüpload via de website.
Een visum voor Cambodja aanvragen

Toeslag bij optionele spoedlevering

Reizigers die al op korte termijn in Cambodja willen arriveren, kunnen het visum aanvragen middels de spoedprocedure. Vink hiervoor in het aanvraagformulier de optie ‘spoed’ aan. Er wordt dan een toeslag van € 17,50 per visum gerekend. De aanvraag wordt dan gemiddeld al na 4 dagen goedgekeurd.
Direct een visum met spoed aanvragen

De kosten van het visum Cambodja kunnen (zonder transactiekosten) worden betaald middels:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Opbouw van de kosten van het visum Cambodja

Alle kosten op deze pagina zijn totaalprijzen, inclusief alle consulaire- en alle servicekosten.

De verwerking van de visumaanvraag voor Cambodja bestaat uit twee stappen. Allereerst wordt uw aanvraag handmatig gecontroleerd door een Nederlandstalige visumspecialist. Die gaat na of het aanvraagformulier vermoedelijk correct is ingevuld en bekijkt alle geüploade documenten. Als de specialist van mening is dat gegevens of documenten niet conform de voorwaarden zijn aangeleverd, krijgt u de kans deze opnieuw aan te leveren. Zodra de documenten in orde worden bevonden, wordt uw aanvraag in behandeling genomen door de immigratiedienst in Cambodja. Daar wordt de aanvraag definitief gekeurd en wordt het visum opgesteld.

De werkzaamheden van de immigratiedienst in Cambodja worden vergoed uit de consulaire kosten, de werkzaamheden van de Nederlandstalige visumspecialist uit de servicekosten. De consulaire kosten zijn vastgesteld in Amerikaanse dollars (36 USD). Afhankelijk van de wisselkoers kunnen de exacte servicekosten veranderen (momenteel: € 31,65), maar opgeteld vormen de consulaire- en servicekosten altijd exact het totaalbedrag à € 64,95 per persoon. Reist u binnen 10 dagen naar Cambodja? Dan accepteert VisumBuitenland.nl uw aanvraag alleen als u gebruikmaakt van een spoedlevering.

Verwerkingstijden zijn nooit gegarandeerd

Visumaanvragen voor Cambodja worden altijd handmatig verwerkt. Ook bestaat er altijd een kans dat een aanvraag wordt uitgekozen voor een uitgebreidere steekproef. Hierdoor kan niet worden gegarandeerd dat de verwerkingstijden die op deze pagina worden genoemd, altijd worden gehaald. Er wordt daarom ook gesproken over gemiddelde verwerkingstijden en niet over maximale verwerkingstijden.

Het verschil tussen een ‘normaal’ en een met spoed aangevraagd visum voor Cambodja bestaat eruit dat de Nederlandstalige visumspecialist sneller aan de slag gaat met de aanvraag. Dat gebeurt bij een spoedaanvraag altijd binnen 24 uur, ook in het weekend en op feestdagen. Spoedaanvragen krijgen hierin voorrang, waardoor deze meestal zelfs al binnen een uur worden gecontroleerd en ingediend bij de immigratiedienst. Daardoor vindt de toekenning bij spoed gemiddeld na 4 dagen plaats, al is dit dus nadrukkelijk géén maximale levertijd.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cambodja. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36 USD per visum, via www.evisa.gov.kh). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,65 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cambodja is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.